Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#201 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 March 2020 - 04:38 PM

Ne, cepili se bomo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#202 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 March 2020 - 04:38 PM

Upamo na cepivo najbrz. Na visoke temperature pa menda nimamo kaj racunati.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#203 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 20 March 2020 - 05:45 PM

Ne, do takrat lahko počasi že na čredno imunost računamo, ne bomo takrat vsi hkrati tega prebolevali.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#204 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 20 March 2020 - 06:07 PM

Pravkar izvedela za tri iz naše vasi, ki so pozitivni na virus, za enega pa se domneva. Me zanima, če so zavedeni v uradno evidenco NIJZ. Potem predstavljajo polovico vseh iz naše občine.
  • 0

#205 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 March 2020 - 06:35 PM

Italija pa danes podira vse rekorde. V roku parih dni bodo imeli na tisoce mrtvih na dan. Ne vem kje se penzionisti tako mnozicno okuzijo :/ A niso zdaj vsi doma... Oni imajo problem, ker se siri po bolnicah in jim mori bolnike?

Sredina aprila my ass.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#206 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 20 March 2020 - 06:46 PM

Pomojem tudi zaradi pomanjkanja kapacitet tako visoka smrtnost, vecina jih verjetno ne pride niti do osnovnih zdravil...saj to je tisto zaradi cesar je mene osebno najbolj strah, ker je toliko bolnih, da se ne da vsem pomagat. Da bomo imeli sreco ce bomo zboleli med prvimi ali pa med zadnjimi, ne ravno v vrhuncu. Pa recimo, da tisti, ki ima vsaj nekaj opreme doma, da lahko tisto infuzijo nastavis domacemu, ne da ti na koncu umre zaradi dehidracije ob visoki temperaturi!
  • 0

#207 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 20 March 2020 - 07:29 PM

Za Italijo sem brala, da je tako velika smrtnost ker imajo eno najstarejših prebivalstev v Evropi. Pomoje se je pri njih in tudi v SPA tako mnozicno sirilo tudi zaradi njihove navade pozdravljanja z "poljubljanjem" pa ze na splosno so bolj tako touchy touchy.
Mene pa vedno bolj akrbi, ce se bo to dolgo vleklo in bo kaksna vecja recesija, da mi na koncu sploh ne bodo podaljsali pogodbe. 😢
Bellini kje si ti, nekje blizu ne? Lahko tudi na ZS.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#208 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 March 2020 - 07:48 PM

Spodnji video je...ce so bli vcasih vojaki s pusko v rokah, so zdajle zame teli zdravsteni delavci in vsi, ki so v prvih bojnih vrstah pravi junaki in heroji.

Italjani so zajebali na zacetku...niso nasli pacienta nic in ugotovili da je bil zadaj ze cel cluster.uck. zacelo se je neugodno, zbolevali so v bolnisnicah....niso vzeli zadeve resno dolgo casa...pa njihovo fizicno kontaktiranje ob srecanjih tudi ni pomagalo, starejsi se druzijo ogromno med sabo itd...
Saj sem rekla da bodo italjani verjetno videli po 1000 mrtvih dnevno. Stevilo smrti bo zacelo upadati cez kaksne tri tedne. En teden do 10 dni da se pozna prvi vpliv karantene, potem pa se kaksne 14 dni da se pozna na smrtih...saj ne umres takoj ko zbolis...
Rada bi osvezeno statistiko smrti po starostnih skupinah...je kje kaj novega? Pa mogoce tudi hospitaliziranih...

Zal bodo v istem zosu se spanija, francija, svica, uk, nemcija...americani bodo pa wuhan krat italija skupaj.

https://m.youtube.co...e&v=XU9FVqwO4TM
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#209 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 March 2020 - 07:57 PM

A za Slovenijo isces? Ja, Spanija sledi. Nemcija testira kot Koreja zaenkrat. Sicer so po 65+ prebivalstvu takoj za Japonsko in Italijo, ampak imajo boljse zdravstvo (nekje sem zasledila, da naj bi imeli 25k respiratorjev).
  • 0

Tumblr

#210 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 March 2020 - 08:04 PM

Ne, za italijo. Nemci so imeli tudi to sreco, da je obolevnost vecinoma pri mlajsih. Tam se je tudi zacelo...
A nizozemci se kae vztrajajo pri herd imunnity? Nori so... Anouk?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#211 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 March 2020 - 08:08 PM

Nekaj so govorili, da ne bodo vec objavljali, ampak povprecen ima 79.5 let.
UK ima isto taktiko, ane? Mlade prekuziti, stare zapreti :D
  • 0

Tumblr

#212 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 March 2020 - 08:19 PM

Ne, johnson se je usral. Ne zagovarja vec tega scenarija.
Mami je klicala sosedo na losinj. Vse je zaprto do 15.5, osdprta sta bencinska, lidl pa ena mala stacuna, nad 65 let ne smejo iz stanovanj sploh.
Mislim da majo hrvatje mal vec kot tistih kao 100 potrjenih primerov. Jih skrbi, da nau turizma letos. Mislim da jih opraviceno skrbi.
  • 0

#213 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 20 March 2020 - 09:40 PM

Te z Jackom so legendarne.

Attached Files

• 0

#214 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 20 March 2020 - 10:01 PM

Johnson in Trump sta se usrala na polno. No, itak vsi (mogoče zato ta norija z wcpapirjem?). Svet res ne bo več isti.

Se bo pa gnili kapitalizem in prosti trg pokazal v vsej svoji luči.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#215 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 21 March 2020 - 06:19 AM

A se katera misli, da svet in socialni stiki nikoli vec ne bodo isti kot so bili?

Tale clanek je... :/

https://www.technolo...-18-months/amp/
  • 0

#216 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 21 March 2020 - 06:33 AM

Verjetno ne bodo ne, ampak a je to nujno slabo? Ne vem, jaz se vedno ostajam optimist. Tudi v smislu, da vcasih nas neka naravna sila potisne v situacijo, ko smo prisiljeni na nekatere stvari pogledati z druge perspektive. Vcasih za tiste, ki tega niso zmozni potem poskrbi evolucija, grozno kot se mogoce slisi. Zal je tu tudi toliko nickrivih zrtev!
  • 1

#217 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 21 March 2020 - 06:47 AM

Jaz mislim da najmaj kar bo bodo obvezne maske za vse. Vem da scitijo samo okuzenega, samo ce ne ves kdo to je in jih zapoves vsem, imas problem resen.
Drugo, sledilne naprave. To mi je pa noro. To je dejanski nadzor nad tem kje si in kaj delas. Big brother style. To mi je pa....ne vem.
Kako bos potem s prijatelji?nic vec kavic?nobenega objema?....ne vem.
Za ostale mass gathering zadeve mi je pa vseeno ker se jih ne udelezujem.bolj mislim kaksen bo vpliv na posameznika, bomo to imeli kar vprogramirano v zavesti da bomo stali dva metra od osebe s katero govorimo?
Malo se mi zdi zalostno zgolj zaradi prijateljskih stikov, ne znancev in sodelavcev. Pa druzine. Tudi sirse.
V mojem scenariju je bilo da nas bo ta pandemija v bistvu bolj povezala, ne da se bomo na kavicah dobivali preko viberja. Zacasno ze,ampak dolgorocno?
Si pa niti nocem mislit kaksna stiska caka zdaj vse branze, ki so zivele na racun zbiranja ljudi. Od gostiln, barov, kino, gledalisca...vsi ti ljudje so brez kruha in kot kaze, bodo se dolgo brez.
  • 0

#218 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 21 March 2020 - 07:00 AM

No jaz gledam to s popolnoma druge perspektive. Meni se zdi, da je slo do sedaj vse ze malo cez mejo in da je to kar pise clanek druga skrajnost. Saj sledljivi smo ze zdaj, samo ne preko cipov, teh dneh pa sploh verjetno svoj "cip" neprestano po rokah valjas. Poleg vsega imajo ze vse naprave v domu nastavljene kamere, ki jih verjrtno ni prevec tezko uporabit, ce bi bilo komu to v interesu in vsi gospodinjski aparati so ze na wifi priklopljeni, ce se nekomu na drugem koncu sveta sprdne, lahko pocekira kaj delas na kavcu in skoraj da, kaj imas v hladilniku. Na drugi strani aplikacije kot je Tinder, c'mon...se mi zdi, da smo prej potrebovali kaksno bremzo, sploh pa narava. Tragicno je to, da se bo na ta nacin zmanjsala tudi pregosta poseljenost, pretirano staranje populacije (ja se vedno me je strah ostat mama samohranilka z dvema malima otrokoma, samo zato, ker eni tezko lezijo na kavcu), ampak nekako naravno je, da umirajo stari in kronicno bolni, ce se le da bom pa pomagala, da do tega ne pride, ker v taki smrti ni nic dostojanstvenega in to ni smrt, ki si jo katerokoli zivo bitje zasluzi!
  • 0

#219 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 March 2020 - 08:04 AM

Jaz pa mislim, da je članek spet pretiravanje in druga strajnost. Seveda bo življenje šlo nazaj, pa tudi če ne bo popolnoma enako, kot je bilo do sedaj, ne bo nobene panike. Saj človek se konstantno spreminja, pa se tega sploh ne zaveda. Vsi dogodki okoli nas nas po malem spreminjamo, taki dogodki nas samo malo kolektivno.

• 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#220 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 21 March 2020 - 09:17 AM

Fiona, prosim malo se umiri s temi apokalipticnimi posti, ker mi iskreno receno potegujejo zivce, in najbrz se komu - a je treba sirit paniko po nepotrebnem?

Čakamo cepivo, do takrat se pa ne ve NIČ, nobena živa duša ne more zaenkrat predvidet prihodnosti.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users