Jump to content

Photo

Sesalniki

• Please log in to reply
240 replies to this topic

#201 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 30 March 2023 - 08:00 PM

Seveda posesa tudi kote. Tudi pri nas nima toliko veze kvadratura, ker večinoma nastaviva samo na spodnje nadstropje. Zgoraj praktično samo spimo pa tudi pes ne hodi gor, torej praktično ni dlak.

Meni je luksuz, da se vrneš v posesano bajto.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#202 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 March 2023 - 08:09 PM

Pri nas bi se robot samo zaletaval, ni šans, da bi zadovoljivo posesal, mi je lažje zgrabiti Džimija in zrihtat, kot je treba. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#203 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 30 March 2023 - 09:26 PM

Robot nikol ne bo tko dobro pa tko hitro posesal kot jaz sama tko da zame ni opcija.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#204 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 30 March 2023 - 09:29 PM

Vse te razloge proti jaz lahko ovrzem, ob tem da pes spusti vsak dan tono dlak … Razen hitrosti, ki pri nas ni faktor, ker robot dela, ko nas ni doma. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#205 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46003 posts

Posted 30 March 2023 - 09:41 PM

Jaz sem sicer ful vesela, da imava robota in je v veliko pomoc pri vzdrzevanju cistoce, ampak vseeno obolevam, ko morm najprej prestavit kup stvari, da lahko posesa ves prostor. V otrokovi sobi, ki je polna igrac, ga sploh ne uporabljam vec. Pa nasa Roomba ful slabo posesa kote in robove pri oknih, tako da ponavadi morm posesat se z rocnim sesalcem. Pa tudi dlak iz preprog ne posesa temeljito.
  • 0

#206 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 31 March 2023 - 06:12 AM

Jaz vsako jutro samo stole dam na mizo in je to to, nimamo navlake po tleh. Jaz nimam pripomb, pa vklopi se ob 12ih, tako da se prah lepo poleže prej, ker drugače ko hodiš, itak prah dviguješ. Pri nas je res life saver, ker je tu res ogromno praha.
  • 0

#207 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 31 March 2023 - 06:51 AM

Pa sej itak ne moreš sesati z nobenim sesalcem, če imaš razmetano po tleh. Z robotom dam pa samo še stole gor in pritisnem na gumb :) ful je fajn, ker ga res vsak dan ali celo 2x zalaufam in se mi niti ne nasmeti toliko, ker peš sesala vsak dan pa ne bom :D za ročno delo imamo pa enega baterijskega pokončnega in je tudi neprimerljivo s kabelskim, kot noč in dan.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#208 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 31 March 2023 - 07:41 AM

Ce se odlocis, Kami, veliko bolj kot Jimmyja kupujejo Shunzao Z15. Po pricevanjih je boljsi. Pride 250.

najlepša hvala za info! 

Očitno bo res baterijski pokončni, pa da vidim, kako bo :)

robota pa za enkrat ne bom kupovala, imam pa enkrat željo, ko bom "velika"

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#209 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 31 March 2023 - 07:54 AM

Pa sej itak ne moreš sesati z nobenim sesalcem, če imaš razmetano po tleh.

No, tole. :D Pa ko je robot enkrat sprogramiran, se itak ne zaletava v nic.
  • 0

― V. Van Gogh

#210 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46003 posts

Posted 31 March 2023 - 08:02 AM

Mi imamo skupaj dnevno/kuhinjo/jedilnico in morm najprej umaknit vse stole, mizico in stole od malega, macje sklede, macji wc in macje mini drevo. Potem pa mali vedno privlece iz svoje sobe se kako skatlo z igracami in parkira eno ali vec svojih vozil nekje kjer jih je treba odmaknit. Jah, imamo cist prevec krame. 🙈 Mi je lazje z navadnim sesalcem, kjer samo prestavim, posesam in postavim nazaj.
V spalnici, pisarni/P. sobi in kopalnicah je lazje. Tam ni toliko stvari za prestavit kot v dnevni.
  • 0

#211 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 04 April 2023 - 05:39 PM

Js mam baterijskega. BOSCHA. V življenju več ne bi imela na kabel.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#212 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 05 April 2023 - 07:15 AM

Ce se odlocis, Kami, veliko bolj kot Jimmyja kupujejo Shunzao Z15. Po pricevanjih je boljsi. Pride 250.

mogoče veš, kje se lahko kupi Shunzao Z15?

Ali naročajo v SLO ali iz tujine, ker jaz ga tu (vsaj po taki ceni) ne najdem. Najceneje sem ga našla za cca 300. Pa na Bolhi ga en prodaja za 240 eur

• 0

Put A Kilt On It!

#213 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 07 April 2023 - 05:09 AM

Evo, se to sem nasla na forumu testi o baterijskih sesalnikih

nekje po prvem letu še ni opaznejše degradacije, potem pa se začne, po drugem letu lahko pade do 50% avtonomija, po tretjem, če ne prej je skoraj sigurno za zamenjat. Baterija pa odvisno od modela do modela, nekje med 60€ do 100€ so pri teh znamkah v člankih, odvisno od kapacitete modela seveda ...
  • 0

Put A Kilt On It!

#214 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 07 April 2023 - 05:12 AM

Zakaj je tak problem sesalc na kabel?
Jaz ravno zato nocem baterije. Slej ko prej ne dela vec tako kot mora ali pa moras skoz filat....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#215 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 07 April 2023 - 05:18 AM

Jaz bi pokoncnega in ce bi bil na kabel, bi bilo super (pa da ni cez 300 eur).

Mi imamo na 56m2 narejeno 4 sobno stanovanje, kar pomeni da so same stene in omare in zelo malo prostora za gibanje. Da se tudi s tistim talnim, ampak ce ze kupujem, bi raje pokoncnega, ker bi bil bolj prakticen.
  • 0

Put A Kilt On It!

#216 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 07 April 2023 - 06:20 AM

Jaz imam že 5 let baterijski sesalec od Rowente. Takrat je stal na eni akciji 85 €. Kupili smo ga bolj kot dodatek velikemu in močnješemu (seveda popolnoma nepraktičnemu) sesalcu za hitro sesanje. Pred dvemi leti sem si omislila še robota, ki poleg sesanja omogoča še mokro čiščenje. "Ta velike" sesalec je od takrat v kleti in ga uporabljamo res zeo občasno. Pokončni sesalec je super za hitro sesanje, robota pa večkrat spustim, da posesa celo stanovanje. Po petih letih uporabe me manjša avtonomija baterije ne moti. Seveda pa pri tej ceni tudi ni pričakovati ekstremne sesalne moči.

Naslednji nakup bo zaradi psa močnješi baterijski sesalec. Tudi ob nakupu robota bom iskala funkcije za živalsko dlako. Ampak šele, ko bosta oba res nehala delat. 

• 0

#217 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 07 April 2023 - 07:00 AM

Meni je Jimy super, ker je baterija pritrjena na steno in je sesalec skoz tja zataknjen. za vsakodnevno sesanje čez dnevne prostore porabimo okrog 20% baterije, po 2 letih je še kot nov, medtem ko je prejšnji Boschev imel neko hudo slabo plastiko in je bil ves polomljen že. 

• 0

#218 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 20 April 2023 - 08:48 PM

Kami, kako si zadovoljna z novim pomocnikom?
  • 0

#219 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 21 April 2023 - 09:02 AM

za enkrat odličen.

Problem imamo edino, ker ga nimamo kam pritrdit, da je zraven tudi vtičnica, tako da je za enkrat razstavljen v omari in mu moramo vsakič pokončno cev dodat. Je pa zelo vodljiv in okreten. 

Se je pa D kar nasmejalo, ko ga je zagledat; menda si bo ta "mali ljubček" redno zaželel izlete na morje, ker bo z njim barko veliko lažje čistit :)

• 0

Put A Kilt On It!

#220 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 24 April 2023 - 10:41 AM

Jaz sem se tudi ful zagrela za pokončni brezžični sesalec. Kaj pa Dyson vs. Jimmy? Se splača tako velika razlika v ceni?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users