Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#201 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 02 January 2016 - 06:01 PM

Jaz sem ze cel lajf hvalezna, da sem edinka glih iz tega razloga, da mam skos svoj mir in lastno sobo. :D Mam pa kolegici, ki sta moj letnik, obe imata fanta že 5+ let, redno delata, pa sta se vedno doma in si delita sobo. Meni bi se zmesalo.

Sem ravno hotela napisati, da si ne predstavljam, kako to izgleda v praksi glede na to, da gredo "otroci" pri nas v povprečju od doma pri 29. letih ...

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 03 January 2016 - 01:26 PM

Zdaj smo na 56m2 in v parih letih se bomo morali selit v trosobnega, da bosta dobila vsak svojo sobo.

Potem bosta vidva še vedno na kavču?

Mi smo zdaj v dvosobnem stanovanju na 55 m2, s tem da imamo še en res res majhen kabinet, ki se uporablja za delovno sobo/previjalnico in ima samo drsna vrata. Trenutno spimo vsi štirje v spalnici, ker mi je spanje v dnevni no go. Dnevna s kuhinjo ima sicer ene 30 m2, ampak mi je fajn, da je ta prostor namenjen druženju, igranju, obiskom in podobno, ne pa, da se tam spi. Ko neham dojit in uporabljat previjalno mizo, si bova pa najbrž midva naredila provizori spalnico (postelja skoraj od stene do stene) v tem kabinetku, da bosta imela otroka svojo sobo tam, kjer je zdaj spalnica, ker je prostor velik.

Dolgoročno upava, da bi uspela kupit vsaj 4 sobno stanovanje ali pa kakšno vrstno hiško, da bi bilo dovolj prostora, da bi imela otroka vsak svojo sobo, , midva spalnico, veliko dnevno in še računalniško/delovno sobo s kavčem, kjer lahko prespijo obiski. Zaenkrat je to samo "window shopping", ampak enkrat pa mogoče bo ...

• 0

#203 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 January 2016 - 03:13 PM

Tako bom rekla - v tistem "otroka si moraš biti sposoben privoščiti" niso samo plenice, ampak tudi bivanjski prostor. To, da živi družina v enosobnem stanovanju je nesprejemljivo in ni zdravo ne za otroke, kot tudi ne za starše. 

• 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 03 January 2016 - 03:26 PM

Ah, Ana, ko so otroci majhni, ni nic narobe s tem. Tam nekje od sole naprej se pa strinjam.
  • 0

#205 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 January 2016 - 03:50 PM

Za otroke mogoče ne, za starša pa ne verjamem, da je fajn, da nimata minute zasebnosti. 

• 0
Viens, reste ici!

#206 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 03 January 2016 - 04:15 PM

Se absolutno strinjam.
  • 0

― V. Van Gogh

#207 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 03 January 2016 - 05:04 PM

Ja ampak smo spet pri tem, koliko je realno, da mas otroka pred 30im in si hkrati lahko privoscis 3 ali vecsobno stanovanje. Ze ce starsi pomagajo je verjetno tezko, sam pa sploh.
  • 0

After all this time?

Always.

#208 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 03 January 2016 - 05:07 PM

:yes:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#209 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 03 January 2016 - 08:04 PM

Koliko jih pa sploh hoče otroka pred 30? :D Tisti ki ga, ga imajo pa ne glede na vse, kolikor vidim.

• 0

― V. Van Gogh

#210 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 03 January 2016 - 08:11 PM

Potem bosta vidva še vedno na kavču?

Ne spiva na kavcu. Samo tako sem rekla, ker vsak prost trenutek prezivimo na njem (branje, TV, klepet, crklanje...) Dnevna soba je velika 17m2 in pol sobe je dnevna soba(kavc in TV), pol pa najina spalnica (postelja in omare).

Mulca imata skupaj sobo cca 12m2.

Za enkrat je se Ok, ko se nama sporosti kredit, bomo sli v vecje.
  • 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#211 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 03 January 2016 - 08:45 PM

Koliko jih pa sploh hoče otroka pred 30? :D Tisti ki ga, ga imajo pa ne glede na vse, kolikor vidim.

Po zadnjih podatkih je povprečna starost matere ob rojstvu prvega otroka 29 let, če se prav spomnim :P

• 0

#212 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 03 January 2016 - 08:49 PM

Ja, na račun 22-letnic, ki sem jim ponesreči. :P Drugače sem se pa malo hecala. :D

• 0

― V. Van Gogh

#213 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 03 January 2016 - 08:50 PM

veliko jih hoce otroka pred 30....nimajo pa vsi pogojev za to

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#214 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 03 January 2016 - 09:00 PM

Se ne morem strinjat z Jino...tudi glede "22 letnic" ne. Imam kar nekaj sodelavcev in sodelavk, ki imajo vsaj enega otroka, vsi stari pod 30. Jaz s svojimi 32 že kvarim povprečje.

• 0

#215 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 03 January 2016 - 09:02 PM

Jina itak spet gleda na stvar samo s svojega vidika :wink1: 

• 0

#216 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 03 January 2016 - 09:06 PM

Drugače sem se pa malo hecala. :D

??

Niti slučajno ne gledam samo s svojega vidika.

• 0

― V. Van Gogh

#217 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 17 January 2016 - 11:15 AM

Zadnja leta je več žensk, ki imajo otroka pred 30. letom. 

Se pa strinjam glede stanovanja. Imam ene kolege, par, ki imata 2 otroka (starejši je že v šoli) in živijo v enosobnem stanovanju. To pomeni, da imajo samo eno spalnico. Me vem, ali zdaj še vedno vsi spijo v tej spalnici ali je kdo na kavču. Kakorkoli, meni je to grozno. Da ne govorim, da je dnevna polna igrač in se komaj premakneš. Dokler je otrok še dojenček še gre, tam od enega tretjega leta naprej pa se mi zdi že dobro, da ima svojo sobo.

Midva pa greva naslednji teden verjetno informativno povprašat na banke za kredit, da naju vrže na realna tla.  :cry: 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#218 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 January 2016 - 02:46 PM

Marmelada, zdaj živita z njegovimi starši?

• 0
Viens, reste ici!

#219 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 17 January 2016 - 03:00 PM

Kaj pa je tak problem, saj imata oba službo za NDČ?

• 0

― V. Van Gogh

#220 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 17 January 2016 - 03:55 PM

Tud midva sva jo imela jina pa spodoben kredit dobit, ki ni na 30 let je bilo zelo težko.se njegova mami je šla za poroka pa je vzel kredit fant vidim pa da sva takrat vseeno optimistično zas
tavila in vem zakaj za tako kratko obdobje niso hoteli dati več. Takrat je obrok kredita bil praktično slaba polovica njegove plače. Več ne dajo. Mislim da celo tretjino....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users