Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1577 replies to this topic

#201 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 January 2013 - 05:29 PM

Ja, pri nas so tudi zgoraj spalni - ampak to recimo velja za moje starše, zame pa ne, jaz preživim ogromno časa v svoji sobi.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#202 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 12 January 2013 - 05:30 PM

jaz sem v celem letu 2012 porabila nekaj več kot 50m^3 plina :lol: (če vsakič prištejem še tiste 6€ pavšala, me je celoletna kurjava (ki je tudi za ogrevanje vode) prišla 266€ ^_^

• 0

#203 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 12 January 2013 - 10:27 PM

zgornji štuk je spalnica, kopalnica in pisarna, zato taka temp. :P

• 0

#204 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 27 January 2013 - 03:41 PM

Ali katera naroča kakšne dodatke za dom ali manjše kose pohištva tudi online? Obstaja kaj takega kot je Asos za oblačila?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#205 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 28 January 2013 - 06:14 PM

tukaj imaš nekaj : http://www.svetdekorja.si/

• 0

#206 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 29 January 2013 - 09:24 AM

Ali pa tole, je bilo že v eni drugi temi omenjeno: http://veselahisa.si/

Drugače pa ne vem, da bi bilo kaj takega še  pri  nas... čeprav..a ni bil nekoč nek Schaeffer katalog s stvarmi za dom?

• 0

#207 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 29 January 2013 - 10:52 AM

Hvala obema :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#208 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 29 January 2013 - 10:09 PM

Evo, na tole sem še naletela: https://www.volino.si/

• 0

• Guests

Posted 19 May 2013 - 11:34 AM

Zanima me kako imate zaščiteno mizo v jedilnici - imate gor steklo, uporabljate pogrinjke...? Sama nimam ničesar (še), pa bi morala nekaj ukrenit, preden se miza spraska. Zaenkrat je sicer še v lepem stanju, ampak mimogrede lahko podrsaš, s kašno posodo recimo. Mogoče si bom steklo omislila, ampak zoprno mi je, ker ga je težko pobrisati, da ni lisasto, se moraš kar potrudit - vidim pri mojih. Je pa res, da imajo oni ravno tako mizo postavljeno, da ko prideš v kuhinjo vidiš na steklo prav iz tistega kota iz katerega vsak prstni odtis opaziš.  

Torej, malo iz firbca, malo pa zato, ker se ravno odločam kaj naj ukrenem, me zanima kako imate ve zaščitno, če sploh?

• 0

#210 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16814 posts

Posted 19 May 2013 - 12:05 PM

Jaz nimam pa bom tud dala steklo, slej ko prej.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#211 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 19 May 2013 - 12:40 PM

Meni je steklo totalni NO-GO za na mizo in v bistvu ne mislim imeti ničesar čez mizo iz masivnega lesa. Pogrinjke itak dam vedno pod krožnike, ampak meni je všeč čimbolj naraven izgled, zato sem tudi hotela masivo.

Fiona, vajina miza je oljena ali lakirana?

• 0

#212 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 19 May 2013 - 02:01 PM

Mi imamo stekleno mizo (pri fantu tudi), čez pa iz tankega lesa pletene pogrinjke.

Se pa z leti vseeno kaj pozna na steklu, pa brisat je itak treba vsak dan vsaj enkrat.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#213 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 May 2013 - 02:05 PM

Neeee, steklo je tako češko, NO NO NO. :lol:

Mi nikoli nismo imeli stekla čez, včasih smo na prejšnji mizi imeli kak lep prt (ne tisti za obedovat), zdaj pa imamo na novi samo tekač na sredini. Ko jemo, pa postavimo prt, da se ne drobi hrane okoli in se ne maže.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#214 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 May 2013 - 02:25 PM

Pa saj... Miza je za obedovanje, za pripravo hrane, zakaj se ljudje tako panicno bojijo flekov in odrgnin in prask in luknjic? To je les, ce se kaj malega pozna gor ni nic narobe. Nasa miza je masivna, lesena, skozi cas so se gor naredile praske in odrgnine, pa je se vedno lepa, ne moti, les ima sam po sebi vzorec, ki dopusca nepravilnosti, manjse poskodbe.

Meni ne gre v glavo, kako se nekateri bolestno bojijo poskodb/madezev. Enkrat sem bila na obisku pri starih starsih sosolca, ki so imeli cez leseno mizo bel prt, cez ta prt pa prosojno svetlece plasticno pregrinjalo, da se ja prt ne umaze. Kaksen kic in groza! Pa tudi steklo na lesu se lahko poskoduje, spraska, poci, itd.

Se zgodi, ni pa stvar pokvarjena ali slaba, ce ima tu pa tam kaksno napako.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#215 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 May 2013 - 02:37 PM

Mi nimamo stekla, imamo pa masivni les in čez je vedno prt. Ni mi gršega kot popraskana / poškodovana miza, pač grdo je. Drugo je, če sama tipologija površine to dopušča (kot Olivija omenja, da ima kak vzorec), naša pa je gladka in se vse takoj pozna.

Jaz, ko bom na svojem, bi najraje imela tudi leseno, never stekla, ampak brez prta (mi ni všeč, pokvari lepo mizo) ampak bi postavljala pogrinke gor samo takrat, ko bi se jedlo, sicer pa bi bila gola.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#216 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 19 May 2013 - 02:39 PM

Olivija, še dobro, da ni bil s cvetličnim vzorcem, tisto je šele opasno. XD 

Drugače pa ne vidim smisla v stekleni plošči čez leseno mizo, pa tudi drago je. Potem pač imej stekleno mizo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#217 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 May 2013 - 04:23 PM

Moja miza je tko narejena in pozicionirana, da ni šans, da paše/gre gor prt (+grdi so mi), imam gor pogrinjke, ponavadi pletene, ki jih vedno prinesem s potovanj, včasih tudi pralne iz Ikee (ali 2 tekača po širini). Mi ni nobene panike, če se kaj mizi 'zgodi', brišem jo vsaj 1x dnevno, tudi posesam, ko sesam kuhno pa čistim s čistilom za les, negujem pa z voskom.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#218 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 19 May 2013 - 05:08 PM

Meni je steklo grozno. Steklene mize mi sploh niso všeč, steklo čez les pa mi je tudi grozno in pogrša lepo mizo. Jaz bi imela masivno, debelo leseno mizo. Najlepše mi je, če so kar gole ali pa kakšen tekač na sredini. Ko ješ, pa daš pogrinjke. Steklo čez eno lepo masivno mizo mi je greh. Pri nas doma imamo masivno mizo, ni tista moderna s 4 nogami ampak ima 2, pač taka malo bolj klasična kmečka recimo. Gor imamo plastičen prt, kar meni sicer ni všeč, ampak se naši tudi ful bojijo, da bi se opraskala, ker je gladka.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

• Guests

Posted 19 May 2013 - 05:36 PM

Hvala za odziv in odgovore. Mogoče si bom tudi jaz kar pogrinjke omislila in je stvar rešena (sem jih že parkrat mislila kupit, pa vedno rečem, da bom naslednjič  :roll: ). 

• 0

#220 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 May 2013 - 05:36 PM

Če sem prav videla, imamo mi isto mizo kot Sally, le da je češnja odtenek. Take vrste mize se noro hitro popraska, takoj se pozna vsaka udarnina in je ful smotana s tega vidika. Stekla si po pravici ne predstavljam gor, ker je res ogromna miza, ki se še raztegne (?) in bi bilo čisto tako iz praktičnega vidika manj primerno zaradi čiščenja pod steklom...... Mi dajemo gor pogrinjke in to iz take bolj gosto tkane tkanine in že s tem veliko naredimo.

Pri fantu imajo pa res noro lepo mizo, prav različno obrnjen in oblikovan les tvori vzorec in jim je tudi škoda in majo gor skos prt... Miza sploh ne pride do izraza in je isti vrag, kot če bi bila spodaj iverka. V njihovem primeru bi bilo ful fino če bi steklo dali gor...

Jaz vem, da bom kupovala oz. dala delat takšno masivno mizo, magar bolj grobega videza, da mi bo vseeno, če mi vilca pade na mizi. Ko se bom naveličala, bom pobrusila in spet jovo na novo.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users