SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 03 November 2011 - 03:17 PM
Gledanje kvalitetnih filmov je za moje pojme daleč od zapravljanja časa.
Kvečjemu je to kvalitetno porabljen čas. -.-
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 03 November 2011 - 03:21 PM
Gledala sem The tree of Life.
Meni je bil odličen, poetičen, nenavaden, vse lepo počasi, neverjetno lepi posnetki, ko gledaš nekaj kar je posneto z vidika otroka in se spomniš da so ti bile podobne stvari zanimive..... Film, ki ga bom pogledala vsake nekaj let.
Jaz ga bom danes gledala. -)
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 November 2011 - 03:22 PM
Malo ga primerjajo s Kubrickovo Odisejo. Jaz se samo grimasasto nasmiham.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 03 November 2011 - 10:08 PM
Little Miss Sunshine (2006)

ŠE NISI GLEDALA???

To je meni en ljubših filmov, gledala sem ga najmanj 10 krat že. Perfekcija.

Si ga pa tudi sama želim pogledati, čakam na kakšno solidno verzijo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 03 November 2011 - 10:12 PM
Mislim, da so te kvalitete solidne:
http://thepiratebay....DVDRip_XviD-MAX
http://thepiratebay....he_Tree_of_Life[2011]DvDrip[Eng]-FXG
http://thepiratebay....DRip_XviD-ViP3R
Posted 03 November 2011 - 10:13 PM
Kaki smisel pa ima to. Na Victorii se je vsaj oči dalo napasti.

edit: se nanaša na Ekaterinin post.
Ne štekam te čisto.

Sicer sta obe igralki lepi, ampak prva je boljša Victoria.
Posted 03 November 2011 - 10:14 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 03 November 2011 - 10:15 PM
Nizakaj. Imam tudi jaz namen pogledati že nekaj časa.
Posted 03 November 2011 - 10:49 PM

Little Miss S., je najbolj debiln film vseh časov. Ne morem vrjet, da ti je všeč. Jaz sem trpela zraven.
Posted 03 November 2011 - 11:11 PM
Posted 04 November 2011 - 08:23 AM

Little Miss S., je najbolj debiln film vseh časov. Ne morem vrjet, da ti je všeč. Jaz sem trpela zraven.
Ne morem verjeti, da tako misliš.

Ja, meni je ta film fenomenalen, odlične humor in nekaj lepih življenjskih lekcij se skriva noter.

Posted 04 November 2011 - 08:53 AM
Ne morem verjeti, da tako misliš.

Ja, meni je ta film fenomenalen, odlične humor in nekaj lepih življenjskih lekcij se skriva noter.

se popolnoma strinjam. Full dober humor, simpatični liki, odbita familija!
Jaz sem včeraj in danes zjutraj ujela Poslednjega Mohikanca - meni še vedno super film (čeprav ne spet toliko, kot v najstniških letih, ko sem bila nora nanj), glasba je fenomenalna , Day-Lewis je tu najlepši sploh možen, Eric Schweig (Uncas) tudi very nice, Wes Studi (Magua) mi ima fenomenalno karizmo in njegova francoščina mi je HUDA!!! (ni "gejevsko" nežna, ampak trda, odločna) - enako razliko opazim med hrvaščino (sploh okoli Zagreba) in srbščino.
In Madeleine Stowe je tukaj še full lepa.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 November 2011 - 09:03 AM

Če se še malo lahko navežem na Little Miss Sunshine. Film ni 'HAHA' smešen, ampak so pa fore skozi cel film; jaz se nisem valjala po tleh od krčev v trebuhu, sem se pa celoten film nasmihala nad dialogi in sploh karakterji. Vsak je nekaj poseben, oče in mati, sploh pa dedek in stric (Steve Carell je tukaj fenomenalen). Da niti ne omenjam Olive.

Humor je bolj črn, ni za vsakega, je pa zame film nekaj posebnega.
Posted 04 November 2011 - 09:03 AM
Jaz ga bom danes gledala. -)
Boš ocenila?
Se strinjam, S kubrickom ga ne gre meriti, niti se mi ne zdi, da bi bil to režiserjev namen. Verjetno to sklepajo zaradi posnetkov narave in vesolja?

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 November 2011 - 09:09 AM
Posted 04 November 2011 - 09:21 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 November 2011 - 09:33 AM

Glasba je pa res fenomenalna, ima oči tudi Soundtrack CD (

Posted 04 November 2011 - 10:01 AM
bom prekopirala isti komentar iz te teme v ocene, boš zadovoljna?

Tisti komentar sem videla, ampak če je manj kot 5 stavkov, se ne šteje za oceno/recenzijo.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users