SOKOVI, PIJAČE
Posted 19 April 2012 - 09:38 PM
Sicer drag, ampak OK.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 20 April 2012 - 08:18 AM

Imam pa zelo rada Arizona Ice Tea.

Najraje tega desnega.

Posted 20 April 2012 - 09:18 AM

Posted 20 April 2012 - 09:21 AM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 May 2012 - 10:04 AM

For each mojito, you will need:
4-5 fresh strawberries, depending on size
Small handful of fresh mint leaves
3 oz simple syrup (even amounts of sugar and water, heated until the sugar melts, and cooled to room temperature)
2 oz rum
1 1/2 tsp fresh lime juice
Club soda
Lime slices
Place strawberries, mint, and some ice (crushed ice works best) in a tall glass. Muddle the ingredients together with the back of a spoon (or a muddler if you have one.) Add simple syrup, rum, and lime juice. Pour in enough club soda to fill the glass. Give the mixture a stir, and garnish with fresh strawberries and lime slices.

Posted 16 May 2012 - 08:10 AM

Jaz pijem samo vodo in nesladkane čaje tako sem se navadila in že kakšnih 7 let tako pijem. Tistih običajnih sokov sploh ne morem, ker so mi presladki, po gaziranih pa me boli trebuh.
Občasno si naredim še limonado, sok iz grenivk. Če že pijem sok, sicer res redko je to 100% jabolčni ali pomaranči, kakšen domač mošt mi je dober, ampak zelo redko pridem do njega.
Če sem zunaj pa kaj drugega pijem, kakšno cedevito včasih.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 26 May 2012 - 07:59 PM
Posted 26 May 2012 - 09:34 PM
Posted 26 May 2012 - 09:56 PM
Eno vprašanje glede bezgovega sirupa: a ga prekuhate?
Jaz delam po receptu, da najprej prekuham vodo in počakam, da se shladi. Potem dam v mrzlo vodo cvetove in počakam 24 ur. Nato to tekočino precedim in dodam citronko in sladkor. Ker je hladna tekočina je potrebno mešat, dokler se ves sladkor lepo stopi in vlijem v steklenice. Na ta način se ohranijo vsi vitamini v cvetovih.
Posted 26 May 2012 - 10:03 PM
Čeprav shit, ne vem če mami ne prekuha....
Jaz poanavdi skrbim za nabiranje in namakanje, ona pa skuha in flikne v steklenice.
Hm.
Bom jo jutri vprašala in poročam.
Posted 26 May 2012 - 10:03 PM
Po 48 urah gremo dalje - precedimo in vlijemo v steklenice.
Tako dela moja sestra že več let in je super sirup
Posted 27 May 2012 - 09:56 AM
Posted 27 May 2012 - 01:14 PM
Meni zmaga kakšen dober sadni čaj iz CHA (Babičin vrt, Indijansko poletje, Aida, ...), sveža meta, pomarančni sok, led.a ima katera kak dober recept za ledeni čaj?

Omg, v Playi imajo božansko jagodno limonado!

Posted 27 May 2012 - 02:28 PM
Meni zmaga kakšen dober sadni čaj iz CHA (Babičin vrt, Indijansko poletje, Aida, ...), sveža meta, pomarančni sok, led.
To sem že hotela enkrat vprašat...metine liste skuhate skupaj s čajem ali jih date samo na koncu noter, malo zmečkane, ali kako? Fantu na balkonu meta lepo uspeva in rabim kakšne ideje za jo uporabiti svežo.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 27 May 2012 - 02:44 PM
Ledeni čaj z meto in mangoma ima katera kak dober recept za ledeni čaj?
Ta deluje dober. Moram probat kakšne te kombinacije z ohlajenim zelenim čajem, svežo meto, pomarančnim sokom, ledom... Poleti jaz pijem kar vodo ali sadne čaje, ohlajene na sobno temperaturo. Moram še kaj novega probat.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 30 May 2012 - 12:26 PM
namočimo cvetove in razrezano limono vsaj za 24 ur (ponavadi kar 48 ur), nato precedimo v drug lonec (+ limone ožamemo). Dodamo sladkor, skoraj zavremo, nato počakamo da se malo ohladi. Dodamo še citronko in nalijemo v vroče steklenice.
Nisem še probala, zveni dobro:
Lavender Lemonade

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 30 May 2012 - 01:32 PM

Posted 30 May 2012 - 01:47 PM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 30 May 2012 - 02:10 PM
Ne, jaz dam sveže liste. Nič zmečkane.To sem že hotela enkrat vprašat...metine liste skuhate skupaj s čajem ali jih date samo na koncu noter, malo zmečkane, ali kako?
Posted 23 June 2012 - 11:04 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users