Meni se zdi vredu. Bi pustila.

PRAVOPIS
Posted 03 March 2013 - 11:59 PM
Posted 04 March 2013 - 12:15 AM
Hvala.
After all this time?
Always.
Posted 04 March 2013 - 01:31 AM
Jaz bi tudi rekla, da je prav, ampak naj povejo še forumski grammar naziji.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 March 2013 - 05:00 AM
Je vejica in pred "in" je tudi vejica, ker je pred tem vrinjeni stavek (ali kako se že temu reče). Pa še pika je na koncu.
Posted 04 March 2013 - 08:09 AM
Je vejica in pred "in" je tudi vejica, ker je pred tem vrinjeni stavek (ali kako se že temu reče). Pa še pika je na koncu.
Pa namesto katero je ful lepše "ki jo".
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 04 March 2013 - 10:30 AM
Uf, jaz pa pred in nikakor ne bi dala vejice.
Posted 04 March 2013 - 10:33 AM
Tudi jaz ne.
Absolutno bolje je tudi, da se namesto besede "katero" uporablja "ki". "Katero" je ful zastarela raba.
Posted 04 March 2013 - 10:36 AM
Uf, jaz pa pred in nikakor ne bi dala vejice.
Zakaj ne?
Po Pravopisu načeloma tedaj, ko veznik povezuje dva stavka, med katerima je še en odvisnik nižjega reda od teh dveh stavkov, npr. v gornjem stavku: ‘... vas prosimo, da to poveste blagajničarki, preden računa blago, ter predložite potrdilo o registraciji.’ Stavka ‘to poveste blagajničarki’ in ‘predložite potrdilo o registraciji ‘ sta odvisnika istega reda, odvisna sta od istega nadrednega stavka ‘vas prosimo’ , vmes pa stoji še en odvisnik nižjega reda (‘preden računa blago’ ), ki je odvisen od stavka ‘to poveste blagajničarki’ . Kako to vemo? Testiramo lahko tako, da poskusimo dodatno vriniti podredni veznik: ‘... vas prosimo, da to poveste blagajničarki, preden računa blago, ter DA predložite potrdilo o registraciji’ . Lahko tudi z izpustom vmesnega odvisnika: ‘... vas prosimo, da to poveste blagajničarki ter DA predložite potrdilo o registraciji’ - stavek je še vedno smiseln, čeprav je pomen drugačen. Med takimi istorednimi odvisniki načeloma ni vejice, pišemo jo le takrat, ko je vmes še kakšen odvisnik nižjega reda.
Se pa strinjam, da je absolutno boljše uporabljati KI.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 March 2013 - 10:41 AM
Pred in bi tudi jaz dala vejico... Drugače ni smiselno.
Je Podgana lepo napisala.
Posted 04 March 2013 - 10:44 AM
jaz bi tudi dala vejico....
Posted 04 March 2013 - 10:47 AM
Ja, pred in je ziher vejica, glas večine zmaga.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 04 March 2013 - 10:55 AM
jaz ne bom ničesar trdila, ker pravil ne poznam več v nulo, bom pa poslala svoji prijateljici tole, ki je profesorica slovenščine oz 3 take prijateljice imam, pa da vidimo, hehe :-)
Posted 04 March 2013 - 11:00 AM
Grem stavit, da je tam vejica!
Komaj čakam, da se tvoja prijateljica javi
Posted 04 March 2013 - 11:01 AM
Jaz tudi nič ne trdim. Je vse skupaj preveč kompleksno in se da razložit na več načinov. Sem pa tudi jaz vprašala prijateljico, ki obvlada te vejice in vam povem kaj je rekla.
Posted 04 March 2013 - 11:05 AM
A ne bi morala biti "publiko" in ne "publiki"?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 March 2013 - 11:07 AM
Pomojem da ne, ker se navezuje na "ustreza", rezultati ustrezajo publiki, ne publiko
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 March 2013 - 11:07 AM
Ne. Rezultati ustrezajo publiki
Prav ljubim slovenščino. Vedno je kaj za raziskovati in dvomiti
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 March 2013 - 11:10 AM
Podgana, ti si slovenistka oz. profesorica slovenščine?
Posted 04 March 2013 - 11:13 AM
Žal nič od tega
Posted 04 March 2013 - 11:14 AM
jaz ne bom ničesar trdila, ker pravil ne poznam več v nulo, bom pa poslala svoji prijateljici tole, ki je profesorica slovenščine oz 3 take prijateljice imam, pa da vidimo, hehe :-)
Ena mi je takoj odgovorila in pravi, da zadnja vejica absolutno mora biti.
Priznam, da bi jaz tu gladko pogrnila, hehe....
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users