KANA-naravna barva za lase
Posted 25 October 2010 - 02:13 PM
vsaka kana naredi ovoj.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 25 October 2010 - 02:29 PM
Posted 28 October 2010 - 11:06 AM

V mešanico sem dodala črno kavo namesto vode, malo jabolčnega kisa in nekaj olivnega olja. S tem oljem so nepotrebne komplikacije, ker začne odtekati od glave, pri spiranju pa je to edina stvar, ki mi je zapcala banjo, tako da ga bom naslednjič izpustila.
Porabila sem malo več od dveh kock (1/3), kar je bilo zame premalo, nisem pobarvala vseh las. Naslednjič bom zribala celo preostalo količino. Ribanje je bilo čisto enostavno. Meni je smrdel edino kis notri, drugače pa je vse skupaj zelo lepo dišalo.
Glavo sem dobro povila v dve vrečki in šla z no spat, popolnoma brez težav. Na laseh je bila 12 ur! Spiranje ni bilo težavno, sem pa morala uporabiti šampon - z enim šamponiranjem se mi olivno olje ni spralo z las, kar je bila zopet največja packarija. Ostalo brez težav!
Barva se ni prvi dan pokazala v pravi luči, sedaj po dveh dneh pa se že kažejo tsti pravi, lepi odtenki. Barva je zelo topla. Nobenih vijoličnih tonov, se pa posveti na temnejšo podlago bolj na pravo kostanjevo, na svetlejši podlagi (pobeljeni lasje od sonca) pa na lisičje rjavo z zlatim leskom.
Sama nega - odlično! Tudi suhi in poškodovani lasje so v veliko boljšem stanju. Veliko manj mi izpadajo, lasišče je kano odlično preneslo. Zelo lep lesk. Komaj čakam, da se pobarvam spet, ker bi rada nanesla kano na vse lase in da vidim tisto intenzivnejšo globino barve, ki jo prinese samo večkratno barvanje.
Ni mi žal, da sem jo preizkusila, čeprav nisem še dobila točno takšnih odtenkov kot sem si želela...
Dodajanje olivnega olja pa je res nepotebna packarija.
Posted 28 October 2010 - 11:25 AM
Posted 28 October 2010 - 11:28 AM
Neytiri, kupi 2 kani. pakirana je po 100g, stane pa se mi zdi da okol 8€. Samo Logonina ni 100% kana

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 October 2010 - 11:30 AM

Posted 28 October 2010 - 11:33 AM
Stane pa malenkost manj kot 4€
Posted 28 October 2010 - 11:38 AM

Posted 28 October 2010 - 11:45 AM
Posted 28 October 2010 - 11:48 AM

Posted 28 October 2010 - 05:18 PM
Edit: ah, ko nič ne berem. Je že frčica napisala, da je samo ena rjava. Ja. (:
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 28 October 2010 - 09:26 PM

Menda obstaja neka prozorna kana? Sej imam prav v spominu, ANE (joj, upam, da ja

Posted 29 October 2010 - 12:00 PM

Posted 29 October 2010 - 04:31 PM

Posted 31 October 2010 - 11:33 AM

Posted 31 October 2010 - 01:04 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 31 October 2010 - 01:23 PM

kaj to pomeni:
a ) precej smrdi
b ) precej prekrije vonj
Posted 31 October 2010 - 01:45 PM
Posted 31 October 2010 - 01:58 PM

Posted 02 November 2010 - 11:29 PM
a mogoče katera ve kako grejo skupaj kana oz barvanje redno z njo in silikoni? namreč še ne uporabljam kakšnih dodatkov na silikonski bazi, me pa en mika (tisti Orofluido), ampak se bojim da bi mi silikoni zapacali lase - jih zaprli al kaj in potem barvanje s kano ne bi več bilo tako uspešno.
Kakšna mnenja?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users