Jaz nimam nič proti nikomer. Ne proti Immortelle, ne proti kakšni drugi.
Samo zadnje čase se mi zdi, da bog ne daj da bi na forum napisala da sem uživala ob dobrem kosilu, ki je vsebovalo tudi meso, ali pa da sem se veselila prvega piknika letos v soboto, kjer so bili jasno tudi čevapčiči.
Enostavno sem dobila občutek (obraten kot ga ima immortelle) da se je v zadnjem času na forum nakapljalo precej vegetarijansko/vegansko usmerjenih posameznic in sem se zadnjič zalotila, da sem celo razmišljala ali naj v "danes kuham" sploh napiše da sem za kosilo naredila puranji zrezek.
Po zgoraj napisanem sem izpadla kot totalen zagrizen mesojedec, kar nisem, želela sem samo napisati kakšen občutek zadnje čase dobivam.
Nisem si niti drznila napisati da je sorodnik začel gojiti zajce (jasno da za meso) in da sem vesela, da bom lahko uporabljala domače meso (če mu bo reja sploh uspela, ker so zajci zelo občutljive živali), saj bi verjetno prejela kakšni 20 minusov. Mogoče jih bom tudi zdajle, ampak sem to želela napisati.
Nasploh se mi zdi da kar se prehrane in živali tiče ne morem izražati svojega mnenja na tem forumu (več), ker sem dobila oznako da ne maram živali. Jih maram, nimam jih pa raje kot ljudi. In kravice se mi zdijo luštne, nimam pa problema, če se del kakšne znajde na mojem krožniku.
Nimam nič niti proti tistim, ki jedo presno, niti proti hardcore mesojedcem, proti nikomur. Niti nikomur nikdar ne solim pameti ali vsiljujem svoje mnenje kar se prehrane tiče. Enako pričakujem od drugih in edino kar mi gre na živce je to konstantno opominjanje kako živali trpijo in kako jih ljduje izkoriščajo za lastne potrebe. Res je, se strinjam. Masovna pridelava mesa, sploh v Ameriki, je grozljiva.
Ampak, jaz sem pomirjena sama s sabo. Ne kupujem amerikanskega mesa, ne podpiram gigantske mesne industrije, podpiram pa lokalne (majne) pridelovalce mesa. Seveda bo zdaj kakšna rekla da je krava vseeno umrla in da še vedno podpiram pobijanje, ampak so be it...Zame ni isto.