Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#201 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 01 October 2012 - 01:00 PM

1. ni vedno, v vseh primerih potrebno vračanje socialne podpore
2. kdo bo vračal je v rokah vsakega socialnega delavca posebaj in ni nujno, da pride do tega.

pri tem gre za to, da če imaš premoženje (torej prihranke, nepremičino, delnico,...) imaš nekaj in s tem ni potrebno, da dobivaš ocialno pomoč. če tega nimaš, nihče ne vrača, ker pač nisi imel premoženja. če pa imaš hišo, pa se pričakoje, da hišo prodaš in imaš nekaj. če prejemaš pomoč in imaš premoženje, pač vračas (ti ali dediči).
upam, da je jasno napisano.
  • 0

#202 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 01 October 2012 - 01:10 PM

Kaj pa če zdaj, v mladih letih nimaš nič in prejemaš socialno, potem enkrat pa imaš službo, nepremičnino, itd, ko umreš se potem ravno tako lahko odšteje od dediščine?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#203 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 01 October 2012 - 01:17 PM

ne, kolikor vem ne gre za to. če trenutno nimaš nič, si upravičn do socialne podpore. če pa imaš premoženje (prihranke,...) pa najprej to počrpaš. potem pa zaprosiš za pomoč. v tem primeru moraš vračat.
  • 0

#204 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 01 October 2012 - 04:45 PM

Nisem mislila tako. Recimo da jaz zdaj nimam ničesar (ne nepremičnin, ne avta, ne prihrankov, delnic, nič) in dobivam socialno. Potem jo neham dobivat, ko dobim službo. Z leti potem kupim nepremičnino, si ustvarim neko premoženje itd. Ko umrem, moji potomci podedujejo nepremičnino in denar. Ali se potem od moje zapuščine odšteje znesek socialne pomoči, ki sem jo jaz dobivala v času, ko nisem imela ničesar? Kolikor jaz razumem, bi se v tem primeru oštelo od moje zapuščine.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#205 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 01 October 2012 - 08:03 PM

ne, ker soc. Pomoč ni kredit, ki ga vracas.
  • 0

#206 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 04 October 2012 - 07:42 AM

Nisem vedela, kam naj vtaknem.... Morda kateri prav pride: http://www.krka.si/s...arketingu/5227/
  • 0

#207 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 October 2012 - 08:58 AM

Link ne dela.
  • 0

#208 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 08 October 2012 - 09:13 AM

ker je oglasa že konec
  • 0

#209 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 23 October 2012 - 08:26 AM

Nekateri delodajalci zahtevajo izjavo o nekaznovanosti zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost. To ni isto kot potrdilo o nekaznovanosti, se komu sanja kaj to je? A je možno, da lahko to tudi sam napišeš, glede na to da hočejo "izjavo"?
  • 0

#210 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 23 October 2012 - 08:34 AM

če prav razumem, moraš dati izjavo, da nisi spolno zlorabljala svojih podrejenih oz. kogarkoli - torej posilila????

drugače pa tukaj si preberi: http://e-uprava.gov....id=1207&sid=650

V Republiki Sloveniji obstaja samo splošno potrdilo o nekaznovanosti, potrdilo o nekaznovanosti zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost ne obstaja. V kolikor je bila oseba pravnomočno obsojena na kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost, je to razvidno iz splošnega potrdila o nekaznovanosti.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#211 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 October 2012 - 08:37 AM

Ja, Frida, meni zveni, kot da sam napišeš.

Nekaj v stilu: Izjavljam, bla bla ....

Mislim, da je mišljeno, da izjaviš, da nikoli nisi bila obtožena spolnega nadlegovanja? To mogoče kakšne izobraževalne ustanove zahtevajo.

Oziroma to sem našla: V Republiki Sloveniji obstaja samo splošno potrdilo o nekaznovanosti, potrdilo o nekaznovanosti zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost ne obstaja. V kolikor je bila oseba pravnomočno obsojena na kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost, je to razvidno iz splošnega potrdila o nekaznovanosti.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#212 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 23 October 2012 - 08:38 AM

Kami nimam pojma, točno tako je napisano. Mišljena je zloraba otrok, ker je delovno mesto v šoli.
Tukaj potem sigurno velja tvoja lastna izjava.

edit: hvala tudi Kinky
  • 0

#213 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 23 October 2012 - 08:40 AM

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport sem našla tole (KLIK). Tako da ja, sama napišeš

Drugače uradni obrazec/izjava sploh ne obstaja....

Kje lahko najdem vlogo za potrdilo o nekaznovanosti zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost?

Republiki Sloveniji obstaja samo splošno potrdilo o nekaznovanosti, potrdilo o nekaznovanosti zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost ne obstaja. V kolikor je bila oseba pravnomočno obsojena na kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost, je to razvidno iz splošnega potrdila o nekaznovanosti.
  • 0

#214 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 23 October 2012 - 10:24 AM

Splošno potrdilo o nekaznovanosti bi moglo zadostovat. Za vsak primer raje preveri in pokliči na šolo.
  • 0

#215 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 23 October 2012 - 10:30 AM

Pametnjakoviči zahtevajo oboje:)
  • 0

#216 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 23 October 2012 - 02:11 PM

:o :down:
  • 0

#217 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 08 November 2012 - 05:38 PM

Upam, da je primerna tema.

SuperHrana

Zaradi širitve dela IŠČEMO delovno pomoč za mesec december.
Iščemo več oseb na področju KRANJA in CELJA.
Od osebe pričakujemo zanimanje za zdrav način življenja, poznavanje vegetarijanske oz. veganske prehrane, predanost, odprtost in iskrenost.

Delo obsega promocijo in degustacijo presnih tort in superhrane, pogovor in svetovanje strankam,…
Iščemo zanesljive, komunikativne osebe, saj delo poteka vsak dan, cel december .
Če se vidiš v našem kolektivu, kjer nikoli ne manjka smeha in okusne hrane, nam piši na info@super-hrana.si
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#218 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 November 2012 - 07:25 PM

Jaz bi ful delala za njih sicer, ker imajo res super izdelke, pa skoraj vse poznam/uporabljam. :D
  • 0

#219 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 November 2012 - 11:00 AM

Stevard za Ryanair
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#220 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 19 November 2012 - 08:38 PM

Jaz sem se na tisto zadevo prijavila, ki jo je objavila Jina, sem dobila odgovor, da se je iskanje kandidatov že zaključilo, pa niso bili preveč prijazni. Nasplošno opažam ta simptom arogantnosti pri delodajalcih, se zavedajo, kakšno moč imajo trenutno in nekateri delajo s folkom kot z drekom. Še dobro, da je v življenju tako, da se situacija vedno obrne.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users