Jump to content

Avstrija

• Please log in to reply
264 replies to this topic

#201 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 18 May 2022 - 09:44 PM

Kaj pa kaksen roadtrip Hallstatt - Salzburg - München? Nama so vsa nasteta mesta krasna.
Ceprav na Dunaj bi sla tudi enkrat v toplejsem delu leta, vedno sva bila tam v mrazu. Se mi pa zdi, da sva vsakic 2x prenocila.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#202 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 19 May 2022 - 07:59 AM

V Hallstattu in Salzburgu smo bili z gimnazijo, v Münchnu sem tudi bila že enkrat. Bi še šla, so mi bili všeč ti kraji. Ampak za to bi bilo treba malo več dni. Jaz bi zdaj prvič šla brez tamale, zato sem si poskusno zamislila en krajši čas. :lol:
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#203 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 19 May 2022 - 08:12 AM

Sicer ni Avstrija, sem pa od kolegice včeraj slišala same hvalospeve o Budimpešti.

• 0

#204 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 20 May 2022 - 06:24 PM

Jaz tudi priporočam Dunaj. Kakor mi je šel včasih na živce, se mi je zdel tako hohštaplerski, mi je zdaj res fajn tam. 

Budimpešta mi je bila pa tudi všeč, ampak mi je Dunaj boljši.

• 0

#205 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 23 May 2022 - 07:01 AM

Sva se odločili za Dunaj, bova šli samo dve, ker tretja kolegica ni za. Upam, da ne bova imeli prevelike treme glede vožnje. Nobena od naju še ni peljala toliko stran čez mejo. :lol:
  • 0

#206 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 23 May 2022 - 08:12 AM

Marmelada, ne boj se. Ceste so zrihtane in siroke. Jaz se edino zanasam na garmina oz printe iz via michelin, ko sem enkrat na Dunaju, ker se kar naenkrat pojavijo izvozi.
Super odlocitev, kdaj gresta? Kje bosta spali, ze vesta? Tudi ce sta ful iz centra, je fajn, ker je javni prevoz noro dober. Jaz sem ponavadi rajsi spala na obrobju, da nisem z avtom rinila predalec.
  • 0

#207 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 23 May 2022 - 08:16 AM

Super Marmelada.
Glede voznje naj te ne skrbi, avtocesta do Dunaja je fajn, pa Avstrijci so generalno gledano kulturni vozniki. V centru zna bit malce tezje, ampak z navigacijo in kanckom previdnosti, ne bi smela imet vecjih tezav.
  • 0

#208 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 23 May 2022 - 08:49 AM

Ja, probali si bova izposodit Garmina, če ne pa bova imeli Google maps. Datuma še nisva dorekli, med 13. 6. in 30. 6. enkrat, nimava še nič rezervirano. Pomoje glede vročine ni neke bistvene razlike, če greva teden prej ali kasneje. Bi pa šli med tednom. Ja, sva razmišljali, da bi našli nastanitev nekje na obrobju. Ne zdaj prav ne vem koliko daleč, ne pa tudi v samem strogem centru, da se ne živcirava z vožnjo. Da je v nastanitev vključeno parkirišče in da je blizu postaja za javni prevoz. Morava še pogledat ponudbo in cene, ampak najbrž bova apartma. Hostel z dvoposteljno sobo in lastno kopalnico najbrž ne pride kaj bistveno ceneje.

Kje ste ostale spale na Dunaju?

• 0

#209 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 July 2022 - 06:17 PM

Je katera ze bila na Weissensee? Baje je dovolj toplo za kopanje samo v avgustu.
  • 0

― V. Van Gogh

#210 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 03 July 2022 - 07:08 PM

Nisem še bila, ampak tu pise, da ima trenutno voda 24 stopinj:
https://www.visitcar...e-temperatures/

Vierwaldstättersee v Švici je imel danes 23stopinj in je bil fajn za kopat. Osvežujoč.
  • 0

#211 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 July 2022 - 07:35 PM

Pa res. Na dveh drugih straneh je pisalo, da temp. jezera samo avgusta preseze 20.
  • 0

― V. Van Gogh

#212 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 November 2022 - 03:12 PM

Je šla katera kdaj pogledat na kakšen adventni sejem v avstrijska mesta?
  • 0

#213 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 14 November 2022 - 03:20 PM

Dunaj večkrat, in Graz. Ampak obisk prazničnih stojnic ni bil primarni namen obiska, meni je za tisto kramo vseeno, kuhanega vina pa ne pijem več.

• 0

― V. Van Gogh

#214 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 14 November 2022 - 03:40 PM

Ja, Graz, Dunaj, Linz in Salzburg. Razen Linza, ki mi tudi kot mesto ni pustilo posebnega vtisa, priporocam.
Ampak pazi, obvezno do 24. Po bozicu ni vec nic.
Meni osebno zelo ljub je Graz. Veliko lokacij je, razstavljajo ne nekaterih delih mesta, rokodelci in ni le kiceraj.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#215 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 November 2022 - 04:55 PM

Jaz sem bila pred leti na Dunaju. Je bilo ful lepo, ampak mrzloooo.
  • 0

#216 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 14 November 2022 - 04:57 PM

Jaz si prav želim iti na Dunaj enkrat, ko ne bo svinjsko mrzlo, do zdaj sem vsakič zmrzovala tam. :D

• 0

― V. Van Gogh

#217 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 14 November 2022 - 05:06 PM

Ja, jaz tudi. Letos smo bili prvic v kar lepem vremenu, ampak si ne zelim vec tja. Dost ga mam. Se mi je zdel malo nevaren vibe, v center je pa turisticni olos. Iz otrostva imam pa lepe spomine na bozicnega. Kdaj je ze tam umeten sneg padal na sejmu... In Graz in Salzburg je fin (pa se originalne mozartove imajo, ce ti to kaj pomeni :D).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#218 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 November 2022 - 05:11 PM

Malo bolj me mika Salzburg, ja. Najbližjr je pa najbrž Celovec, čez Ljubelj.
  • 0

#219 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 14 November 2022 - 06:19 PM

Joj, ne v Celovec😄
Ko sva bila na Dunaju je bilo topko. Na bozicnem sejmu. Itak pa turisti v centru. Je treba iti cisto izven sezone, ce noces guzve. Saj smo tudi mi turisti.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#220 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 November 2022 - 06:23 PM

Zakaj ne?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users