Avstrija
Posted 18 May 2022 - 09:44 PM
Ceprav na Dunaj bi sla tudi enkrat v toplejsem delu leta, vedno sva bila tam v mrazu. Se mi pa zdi, da sva vsakic 2x prenocila.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 May 2022 - 07:59 AM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 19 May 2022 - 08:12 AM
Sicer ni Avstrija, sem pa od kolegice včeraj slišala same hvalospeve o Budimpešti.
Posted 20 May 2022 - 06:24 PM
Jaz tudi priporočam Dunaj. Kakor mi je šel včasih na živce, se mi je zdel tako hohštaplerski, mi je zdaj res fajn tam.
Budimpešta mi je bila pa tudi všeč, ampak mi je Dunaj boljši.
Posted 23 May 2022 - 07:01 AM

Posted 23 May 2022 - 08:12 AM
Super odlocitev, kdaj gresta? Kje bosta spali, ze vesta? Tudi ce sta ful iz centra, je fajn, ker je javni prevoz noro dober. Jaz sem ponavadi rajsi spala na obrobju, da nisem z avtom rinila predalec.
Posted 23 May 2022 - 08:16 AM
Glede voznje naj te ne skrbi, avtocesta do Dunaja je fajn, pa Avstrijci so generalno gledano kulturni vozniki. V centru zna bit malce tezje, ampak z navigacijo in kanckom previdnosti, ne bi smela imet vecjih tezav.
Posted 23 May 2022 - 08:49 AM
Ja, probali si bova izposodit Garmina, če ne pa bova imeli Google maps. Datuma še nisva dorekli, med 13. 6. in 30. 6. enkrat, nimava še nič rezervirano. Pomoje glede vročine ni neke bistvene razlike, če greva teden prej ali kasneje. Bi pa šli med tednom. Ja, sva razmišljali, da bi našli nastanitev nekje na obrobju. Ne zdaj prav ne vem koliko daleč, ne pa tudi v samem strogem centru, da se ne živcirava z vožnjo. Da je v nastanitev vključeno parkirišče in da je blizu postaja za javni prevoz. Morava še pogledat ponudbo in cene, ampak najbrž bova apartma. Hostel z dvoposteljno sobo in lastno kopalnico najbrž ne pride kaj bistveno ceneje.
Kje ste ostale spale na Dunaju?
Posted 03 July 2022 - 06:17 PM
― V. Van Gogh
Posted 03 July 2022 - 07:08 PM
https://www.visitcar...e-temperatures/
Vierwaldstättersee v Švici je imel danes 23stopinj in je bil fajn za kopat. Osvežujoč.
Posted 03 July 2022 - 07:35 PM
― V. Van Gogh
Posted 14 November 2022 - 03:12 PM
Posted 14 November 2022 - 03:20 PM
Dunaj večkrat, in Graz. Ampak obisk prazničnih stojnic ni bil primarni namen obiska, meni je za tisto kramo vseeno, kuhanega vina pa ne pijem več.
― V. Van Gogh
Posted 14 November 2022 - 03:40 PM
Ampak pazi, obvezno do 24. Po bozicu ni vec nic.
Meni osebno zelo ljub je Graz. Veliko lokacij je, razstavljajo ne nekaterih delih mesta, rokodelci in ni le kiceraj.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 14 November 2022 - 04:55 PM
Posted 14 November 2022 - 04:57 PM
Jaz si prav želim iti na Dunaj enkrat, ko ne bo svinjsko mrzlo, do zdaj sem vsakič zmrzovala tam.
― V. Van Gogh
Posted 14 November 2022 - 05:06 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 November 2022 - 05:11 PM
Posted 14 November 2022 - 06:19 PM
Ko sva bila na Dunaju je bilo topko. Na bozicnem sejmu. Itak pa turisti v centru. Je treba iti cisto izven sezone, ce noces guzve. Saj smo tudi mi turisti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 14 November 2022 - 06:23 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users