Jump to content

Photo

Švica

• Please log in to reply
312 replies to this topic

#201 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 20 November 2019 - 02:16 PM

Ce katero zanima nekaj zanimivih dejstev o Švici, danes sem v storyih na Nomagotravel IG profilu predstavila Švico.
  • 1

#202 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 April 2020 - 09:53 AM

Če se bo katera v prihodnosti, ko bo vse te korona situacije konec, mudila v Švici, toplo priporocam obisk jezera Cauma (Caumasee). Nahaja se v kantonu Graubünden, v bližini vasi Flims. Je enostavno dostopno, v jesenskih in zimskih mesecih je dostop zastonj, v poletnih se urejen del ob jezeru spremeni v kopalisce in je potrebno dostop placat. Je pa res slikovito jezerce. Priporocam obisk.

• 1

#203 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 October 2020 - 11:18 AM

Jucker Farm v bližini Züricha je fajn za kratek izlet z otroci. Vsako jesen pripravijo razstavo buč. Letos je tema podvodni svet in je res kul. Poleg razstave imajo tud ogrado s kozami, ki jih lahko božaš. Pa restavracijo in trgovino, kjer lahko kupiš buče, zelenjavo in izdelke iz buč. Vstop je prost, placa se samo parking.

• 1

#204 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85937 posts

Posted 25 October 2020 - 06:17 PM

Kalypso, tvoj video je bil O. tako zanimiv, da je bil cisto pri miru med strizenjem las. :thumbup:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#205 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 October 2020 - 07:16 PM

Heheh, me veseli. 😀
  • 0

#206 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 15 December 2020 - 04:14 PM

Letošnja božična okrasitev Luzerna.

Je v bistvu enaka kot vsa leta poprej, le ta glavna dva božična sejma manjkata, pa tud adventnega koledarja na stavbi, kjer je letos na novo trgovina Maxi Bazar letos ni.

• 1

#207 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 30 December 2020 - 01:18 PM

Spet jaz v tej temi, surprise surprise

Če ste v prihodnosti kdaj v Zürichu in je zunaj slabo vreme ali pa ste preprosto čokoholik, potem toplo priporočam obisk novega Lindtovega čokoladnega muzeja Lindt House of Chocolate. Je res zanimiv moderen interaktiven muzej, ki predstavi zgodovino čokolade, pridelavo in izdelavo čokolade. Neomejeno pokušanje (v času našega obiska so imeli na voljo Lindorje) je vključeno v ceno.
Pa še video našega obiska, ki mislim, da dobro prilaže kako vse skupaj izgleda:

• 2

#208 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 30 December 2020 - 02:33 PM

Super, hvala, da se kar updejtas to temo :) Bo prišlo prav, ko se enkrat odpravimo v vaše konce.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#209 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 26 February 2021 - 02:38 PM

Šele zdaj vidim, hvala Anouk. Me veseli, da sploh še kdo pogleda kaj prilepim semle. :)

Tole je pa moj vlog iz rojstnodnevnega izleta v Zermatt: 

Ne morm povedat kako je meni ta kraj všeč. Zaradi Matterhorna, ki je poleg gore Fuji najbolj fascinantna gora, kar jo je kdaj uzrlo moje oko, pa tudi tako ima ta vas kljub vsej turistični popularnosti in obleganosti en tak dober vibe. Zame je eden tistih krajev v katere vem, da se bom vedno vračala, ne glede na to kam me bo pot zanesla. 

• 1

#210 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 26 February 2021 - 02:46 PM

Res je lepo. Krasni razgledi!

• 0

#211 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 26 February 2021 - 03:20 PM

Oh ja. Sploh ob vremenu, kot smo ga imeli. Prav kičasto. :D :D 

Pa še ravno tako smo ujeli, da smo bili v določenem trenutku sami na vrhu.* Vlak je sicer gor pripeljal nekaj ljudi, ampak ti so poslikali razglede in se še z istim vlakom odpeljali nazaj. Mi in še en par pa smo sami chillali na vrhu. 

*zato pa sem si tudi upala posnet tole, kar sem potem sestavila v vlog. Je pa blazno težko improvizirat in govorit v kamero brez nekega predpripravljenega teksta. :oops: 

• 0

#212 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 April 2021 - 12:30 PM

Za veliko noč smo obiskali Barryland - muzej posvečen Bernardincem. Lociran je v Martigniyu, v kantonu Valais. Muzej je del fundacije, ki med drugim skrbi za vzrejo te avtohtone Švicarske pasme, zato v pritličnem delu muzeja lahko najdeš psarno, kjer vidiš te pse kako živijo svoje pasje življenje. V času izven Corone so imeli ful aktivnosti, kjer si lahko bookiral druženje z njimi (jih peljal na sprehod, sodeloval pri treningu, itd.) ampak žal je Covid odnesel tudi to. 

Nam je bil všeč. P. je poleg ogledovanja psov, najbolj užival v delu namenjenem otrokom. Vredno obiska, če se nahajate v tem delu Švice. 

• 1

#213 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 21 May 2021 - 10:36 AM

Tole je en lusten pohod, ki smo ga naredili par tednov nazaj na vznozju gore Pilatus nad Luzernom. Gor smo sli z gondolo do prve postaje Krienseregg. Voznja stane enosmerna 10chf/osebo, povratna 20chf/osebo, otroci do 6 let imajo zastonj.
Krienseregg ponuja ful aktivnosti in poti primernih za otroke. Mi smo obiskali igrisce Pilu Land, ki je res super. Ima precej fajn igralnza otroke vseh starosti, klopi in grill prostor (tako da si lahko na njem specete tud kak würstli :) Je bilo pa med nasim obiskom polno, tako da na igriscu nisem nekaj ful snemala.
Od tam smo se potem odpravili nazaj do Luzerna po poteh cez Kriens Mattenhof in pri tem uzivalj v super razgledih na mesto, jezero in okoliske gore. Sicer razgledi niso tako spektakularni kot iz vrha Pilatusa, ampak so vseeno ful lepi.
Tudi brez pohoda v dolino je izlet do Krienseregga tak lusten budget friendly izlet z otroci. Priporocam, ce vas pot kdaj zanese v moje konce. Sploh v tem pomladnem casu, ko je v dolini ze vse zeleno, gore pa so se zasnezene.
  • 1

#214 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27658 posts

Posted 24 May 2021 - 09:47 PM

^^
Zelo spominja na slovensko pokrajino.

Zanimivo tole z Bernardinci, M. bi užival.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#215 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 May 2021 - 09:18 AM

Imaš prav Planet, je podobno. Alpski svet pač. :D

Grimselwelt je tudi ena taka čudovita regija. Mi smo tam lani poleti obiskali Gelmersee (Jezero Gelmer) in je bilo res ful lepo. Sicer je bilo v planu, da se do jezera zapeljemo s slavnim Gelmerbahnom, ampak je bil žal bil za ta dan razprodan, zato smo šli do jezera peš. Za pot smo potrebovali cc 1h. Pot je bila precej strma, ampak smo hitro prispeli do cilja. Gor nas je žal ujel dež, tako da nismo kaj veliko raziskovali okolice jezera. Se bomo pa zagotovo še vrnili.
Tole je vlog našega izleta ujetega na video: 

Tole je pa fotka te famozne vzpenjače Gelmerbahn: a5380ff9ebfaa66107eaae0aec19934c.jpg

1024px-Gelmerbahn_Di_Renzo.jpg

• 1

#216 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 29 May 2021 - 05:38 PM

Tole je pa en super pohod, ki sva ga z B. naredila pred par leti - pohod do jezera Glattalp (Glattalpsee). Sicer je pot kar precej dolga in strma, ampak je zelo lepa. Jezero je pa še en lep idiličen kotiček, ki pa je precej odročen, tako da ne pritegne veliko obiskovalcev. Priporočam obisk.

• 1

#217 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 29 May 2021 - 07:36 PM

O vau, tale tema mi je kar ušla. Ful lepi pohodi in informativne objave, finoo! :wub:

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#218 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 June 2021 - 01:36 PM

Ooo, Olivija tvoj komentar sem pa čisto spregledala. Hvala. :hug: Me veseli, da še kdo kaj pogleda in napiše v to temo. Se včasih počutim kot da imam v tej temi monologe. :lol:

Torej, še ena luštna low budget ideja za izlet: Höllgrotten jame v Baaru, v bližini mesta Zug. 

Mi smo se tja odpravili na deževen majski dan in je bil prav lušten izlet. Jame so majhne, v cc. 40 min se sprehodiš skozi. Pot je enostavna, tako da so primerne tudi za otroke. Jaz sem že precej razvajena in me podzemni svet ni nekaj posebej impresioniral (so slovenske jame veliko bolj veličastne in impresivne), ampak mali je pa užival. Še bolj kot v jami pa seveda ob skakanju po blatnih lužah. :lol: 
Vstopnina znaša 12 CHF, za otroke mlajše od 6 let je zastonj. Parking je na voljo in je prav tako zastonj.
All in all, samo za to se ne splača vozit iz Slovenije, ampak če si pa že tu in ti aktivnosti zunaj prepreči dež, je pa super ugodna alternativa.  

V bližini se nahaja gozd z reko, kjer so bojda ful luštne poti in prostori za piknik, ampak jih zaradi dežja nismo raziskali. 

• 2

#219 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27658 posts

Posted 07 June 2021 - 07:10 AM

Muddy puddles!

Koliko črnih ovc!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#220 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 15 June 2021 - 02:03 PM

Jaaa, P. najljubši del izleta so bile prav luže. :lol:

Tole je še video izleta v Valle Verzasca o katerem sem že pisala: 

V soboto sva končno uspela obiskat Valle Verzasca, alpsko dolino v italijansko govorečem kantonu Ticino. Ta del Švice ima povsem drugačen vibe od nemškega in francosko govorečenga dela Švice, zato ni čudno, da ga velikokrat opisujejo kot "urejeno Italijo".

Sama dolina je lahko dostopna (v Bellinzoni zapustiš avtocesto, nadaljuješ v smeri Lugana in še preden prispeš v Lugano slediš usmerjevalnim tablam po cesti navkreber).

Prva atrakcija v dolini je jez, ki je znan predvsem kot lokacija, kjer so snemali enega od filmov o Jamesu Bondu:

https://youtu.be/mSvuHSqqGSw?t=17s

Dandanes lahko posnemaš Bonda in skočiš bungee jump iz jeza. Je kar divji bungee. Meni se je zvrtelo že ko sem iz jeza pogledala v globino, ne pa da bi še plačala 250 chf in skočila.  

bungee-jumping-james-bond.jpg

Pot sva od jeza nadaljevala po ozki cesti skozi slikovite vasice do vasi Lavertezzo, kjer so posnete skoraj vse promo fotke. Je bila pa v vasici takšna gneča, da ne samo, da ni bilo prostih parkirnih mest, kamni v rečici so bili polni ljudi, tako da je bila moja prva asociacija mravljišče. Pot sva zato nadaljevala naprej po dolini dokler nisva našla prostega parkirnega mesta in do reke dostopila tam. Ta del sicer ni bil instagram perfect, ampak je bil vseeno čudovit. Poleg tega je bil veliko manj oblegan, tako da sva bp. našla svoje mesto ob reki, kjer sva uživala par urc dokler se nisva odpravila naprej proti Luganu.verzasca-tal-1200x800.jpg

Od Lugana žal nisva videla veliko, saj naju je poletna nevihta pregnala v zavetje restavracije, ko se je polegla pa je že bil čas, da sva se odpravila proti stadionu. 

Katera bi skočila tale bungee jump? :lol:

• 1

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users