Jump to content

Photo

Grčija

• Please log in to reply
367 replies to this topic

#201 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 28 November 2010 - 02:11 PM

Hehe, 2. je tudi meni najbolj všeč. biggrin.gif
Še nekaj fotk. tongue.gif

Pokrajina na poti iz Matale:
IPB ImageIPB Image

Rethymno
IPB Image
IPB Image
IPB Image

Pokrajina Krete mi je bila zelo všeč. Precej skalnate obale, vendar pa ima tudi po več kilometrov dolge peščene plaže. Nekatere so turistično kar (pre)napolnjene, nekatere manj. Na plažah se lahko najame senčnike, kateri pridejo skoraj povsod 3€ na dan. Mi smo to naredili samo v Matali, kjer smo bili pač skoraj cel dan, pa še to smo vzeli en ležalnik za 2 osebi.
Motile oz. bi lahko rekla žalostile, so me smeti. Ko smo se vozili po pokrajini si jih lahko videl ogromno. Predvsem v predmestjih. Kanta za smeti odprta, prazna, naokoli pa polno smeti. Pa po grmovjih, v obcestnih jarkih itd. Škoda. ermm.gif Moram pa reči, da na plažah smeti niti nisem zasledila. So jih tudi vsako jutro čistili.
Mi smo en dan rentali skuterje in smo obšli okolico Gouvesa (kjer smo bili nastanjeni), šli v akvarij, si ogledali še malo pokrajine. 2 dni smo rentali tudi avto. Z njim smo šli en dan v Matalo na jug (nekdanje bivališče hipijev, kot sem že rekla), naslednji dan pa na zahod v Rethymno in Xanio. Rethymno se mi je bolj dopadel kot Xania. Prijetno obmorsko mesto. smile.gif
Z agencijo smo šli na izlet samo en dan: ruševine palače Knossos, Herlaklion ter na degustacijo vina. V Herlaklionu imajo super tržnico in šoping ulice. tongue.gif biggrin.gif Na tržnici sem nabavila cimet v palčkah fant pa je kupil nekaj olivnega olja. Motila me je edino gužva. huh.gif Ura je bila dvanajst, ena popoldne, folka pa povsod toliko! Turisti, itak, vendar tudi ogromno domačinov. V okolici je bila neka šola in se mi zdi, da so imeli ob tisti uri ravno nekaj frej, ker jih je bilo res veliko in si se po teh ulicah bolj težko premikal. Boljše je bilo ob morju. Sicer tudi kar veliko folka, ampak se nekako porazgubi vzdolž mesta.
Aja, promet! Katastrofa! biggrin.gif Po avtocesti in hitrih cestah moraš vozit napol po odstavnem napol po voznem pasu. Tako pač vozijo vsi in tudi tip, kjer smo rentali avto, nam je razložil zakaj pa kako. biggrin.gif Takšna vožnja omogoča njihovo posebno prehitevanje. Prehitevajo se namreč tudi po trije vštric. biggrin.gif Čudi me, da ni več nesreč. Niti trobljenja ni bilo veliko. So očitno kar navajeni takega prometa. biggrin.gif Tudi avtomobili so parkirani povsod. Sploh v manjših krajih. V večjih krajih imajo veliko parkirišč, ki so sicer plačljiva, vendar za kakšno uro plačila in več folka niti ne znese tako veliko. V R. smo parkirali na parkirišču ob morju (marina), v X. pa v parkirni hiši v centru mesta. Problemov nismo imeli niti s parkiranjem motorjev. Pred akvarijem smo videli, da so tudi drugi pustili motorje kar tam (s čeladami vred), eden je pustil celo ruzak. Se jim očitno tudi krast ne da, tolk so leni. laugh.gif No, leni so res. Oziroma živijo "lagano", kot jaz temu rečem. biggrin.gif
No, vglavnem; Kreta mi je bila všeč in bi še šla, vendar ne v ta kraj, ker zvečer ni bilo nobenega dogajanja, šla pa bi na vzhod, kamor se nismo odpravili, ker nam bi vzelo kar nekaj časa. Naslednjič, ko grem v Grčijo, grem najbrž na kakšen drug otok, bi se pa z veseljem vrnila tudi na Kreto, ampak kot sem že rekla, na vzhod. smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#202 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 30 November 2010 - 01:07 PM

Matala wub.gif Meni je bila najlepša plaža na Kreti. wub.gif Te jame so pa še veliko pred hipiji v šestdesetih letih Rimljani uporabljali kot grobnice. wink.gif
V Knososu pa res niste imeli gužve ohmy.gif Ko sva bila midva tam se je trlo ljudi. down.gif

Hvala za poročilo in fotke. thumbup.gif
  • 0

#203 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 30 November 2010 - 02:33 PM

QUOTE(Kalypso @ 30. 11. 2010 - 13:07) View Post

Matala wub.gif Meni je bila najlepša plaža na Kreti. wub.gif Te jame so pa še veliko pred hipiji v šestdesetih letih Rimljani uporabljali kot grobnice. wink.gif

Točno. hmm.gif Hvala da si me spomnila! smile.gif Sem si bolj hipije zapomnila, ker so jih bolj poudarjali (se še vidijo police, postelje izklesane, pa kakšni znaki ipd. pa se jim zato morda zdi to bolj "vredno" poudarjati). Je bila pa tudi meni plaža zelo všeč. smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#204 Felicity

Felicity

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3216 posts

Posted 01 December 2010 - 11:22 AM

QUOTE(_M_ @ 14. 9. 2010 - 20:01) View Post

pa Kalamitsi plaža je toooook lepa
IPB Image

Še dobro da vem kako ji je ime, ker nismo vedeli . Mi smo čisto slučajno prišli do te plaže (grozna cesta), sej to je ta, k je zgoraj barček (predelan iz prikolice)?. Samo morje je bilo pa ful razbrkano. Jaz nisem šla niti v vodo. oops.gif
  • 0

#205 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 July 2011 - 07:16 PM

Jaz grem jutri na Rodos! w00t2.gif

Letos sva si enkrat za spremembo privoščila trip v neznano, brez planiranja, sam spokat kufre pa greva.
7 dni sveta na off, to sem potrebovala!

A ma kdo kak nasvet, namig, izkušnjo glede rodosa za šerat? Poleg Anine, da je treba rentat avtič za eno panoramsko turo (:
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#206 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 July 2011 - 10:31 PM

Obvezen ogled Lindosa.
Dolina metuljev je brezvezna. Metulji iste vrste, edina posebnost, da jih je veliko.

Bolj podrobno sem že pisala:
QUOTE(Kalypso @ 31. 3. 2006 - 11:47) View Post

Sem našla cd s slikami z maturanskega izleta. In sem malo obujala spomine.
Rodos (Grčija):
IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image

QUOTE(Kalypso @ 19. 3. 2007 - 11:35) View Post

Jaz sem bila na Rodosu na maturantskem izletu. Bili smo v mestu Rodos in tam je ogromno možnosti zabave. Drugače pa plaža v mestu Rodos je lepa. Peščena, ves čas pa rahlo piha, tako da ni riste hude vročine. Pa morje je prekrasno.
Drugače pa je na otoku kar nekaj stvari za videt. Dolina metuljev, Lindos je eno tako luškano mestece vredno ogleda... No v glavnem priporočam.

QUOTE(Kalypso @ 15. 9. 2007 - 20:11) View Post

Rodos ja. Jaz sem bila tam pred tremi leti na maturantskem izletu, moja familija pa je bila tam pred slabim mesecem dni. Jaz sem bila v mestu Rodos, moji so bili pa v Ixiji. Zdaj sam otok ni pretirano velik tako, da ga v tednu dni pregledaš.
Moji sošolci so bili v vodnem parku v Falirakiju in so bili navdušeni. Vem, da imajo neko napravo - šalčko, ki te "vlije" v bazen. Baje je noro. Jaz ne vem, ker nisem preizkusila.

Zdaj stvari vredne ogleda... z stališča študentke zgodovine biggrin.gif
Stari del mesta Rodos - ozke ulice z trgovinicami in lokalčki, trg s fontano tak fajn za kak večerni sprehod.
Akropola mesta Rodos - meni je bilo zelo všeč. Sam tempelj ni nekaj ohranjen, sta pa zelo ohranjena gledališče in stadion.
Lindos - luškano mestece z belimi hiškami, ki ima na vrhu hriba na katerem je zgrajeno svojo akropolo. Od tam je ful lep razgled, tako da se je že zaradi tega vredno povzpeti na vrh.
Kamiros - razvaline dorskega mesta
Dolina metuljev - lepa narava z jezeci in tisoči metuljev, ki počivajo na deblih. Zdaj to ravno niso pisani metulji, ampak so mene bolj spominjali ne vešče. Ampak je zanimivo ko jih vidiš toliko na kupu.

Ti pa svetujem, da si pred odhodom priskrbita še kak vodič. Midva sva imela na Kreti Greek Islands od Lonely planeta in morm rečt, da nama je zelo koristil, ko sva načrtovala kam bova šla.

Če te še kaj zanima vprašaj ali če želiš še kakšno fotkico, pa jo lahko poiščem in prilepim.

• 0

#207 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 08 July 2011 - 07:52 AM

Hvala! oops.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#208 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 July 2011 - 09:19 AM

You're welcome! smile.gif Uživaj! smile.gif
Po prihodu domov pa obvezno poročak kako je bilo. wink.gif
  • 0

#209 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 08 July 2011 - 11:04 AM

Jaz sem se ravno zadnjič slinila nad slikami od kolegice, ko je bila na Kreti lani, pred kakim tednom pa sta bila tam soseda. wub.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#210 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 July 2011 - 11:36 AM

Meni so pa bli metulji na Rodosu ful všeč. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#211 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 July 2011 - 11:57 AM

Saj so kul, ampak ko enkrat vidiš metulje vseh mogočih barv v podobnem številu, se ti ti z Rodosa zdijo precej brezvezni.
  • 0

#212 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 July 2011 - 12:12 PM

To pa vrjamem ja. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#213 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 08 July 2011 - 01:43 PM

No, hvala obema! Poročam in opremim s slikovnim gradivom. ˘-˘
  • 0

#214 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 July 2011 - 06:34 PM

Olivija, poročaj. smile.gif Jaz grem v petek.
  • 0
Viens, reste ici!

#215 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 18 July 2011 - 09:39 PM

[hiti urejat slike] oops.gif

V petek! You lucky girl, bos pobegnila slabemu vremenu tu. smile.gif

IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image

Ja mene Rodos kot otok, kraj, pokrajina, mesto ni posebej ocaral, so bile pa to definitivno najboljse morske pocitnice do zdaj. Pozna se, da je top turisticna sezona in posledicno je polno turistov. Na ulicah tovorijo svoje kovce gor in dol, polne restavracije, ulice so jih polne, plaze pa tudi. Ampak kljub temu najdes prostor na plazi zase, si lahko nekje na samem, ali se odpeljes nekam drugam, kjer najdes svoj prostor.

Ocarali so me ljudje, lezernost, odkrivanje krajev, lahkotnost, zivali - zmesane koze in mestni macki (:

IPB Image
IPB Image
IPB Image

Na zahodni strani otoka (geografsko gledano desno od glavnega mesta) piha veter, morje je razburkano - veliki valovi = F U N!

Na drugi strani (Tsampika, Faliraki, Kallithea) je morje bolj mirno, posledicno je vetra manj ali se huje, piha iz kopnega - vroc, pregret suh zrak, da umres. Kombinacija obeh plaz bi bila idealna. Za kaksen dan pa ni napacno kar tam ostat.

Moje je nenormalno lepe barve. Se nikoli nisem videla kaj takega. Turkizno modra, kristalno cista voda. I was impresse, sploh naprej od Lindosa ena privat plaza ob hotelu - turkizna voda, noro!

Juznega dela otoka nisem uspela videt. Rabis kaksen dan ali dva vec za to (jaz sem bila tam 7 dni) in pa avto (midva sva rentala skuter)

Skuter je a must! Da nisi vsak dan zaliman na isti plazi, pa da se kaj drugega vidis, dozovos.

Sla sva se potapljat, again, krasno dozivetje. Sploh zame nekaj posebnega, ker do zdaj niti pod razno nisem tiscala svoje glave v morje nizje od vratu. So it was fun, videt morje od spodaj. smile.gif

Tole je zaliv, prides z ladjico, se naucis osnov potapljanja, potem si pa ves popoldan tu, skocis ven na plazo ali snorklas ob obali in se posoncis na palubi ladje.

IPB Image

Taka je bila najina plaza, minuto hoje od hotela.

IPB Image

Povsod po mestu ponujajo tudi sveze stisnjen pomarancni sok za 1.5e. Bozanski!

IPB Image
  • 0

#216 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 July 2011 - 09:44 PM

Olivija ti imaš vedno tako lepe slike in reporte, da se mi vse zalušta, pa če bi poročala o Zgornji Kungoti. laugh.gif

Tako jaz kot moj fant sva že bila na Rodosu, mi smo takrat rentali avto, tako da sem videla celega. Koliko sta plačala za skuter (predvidevam da za 7 dni?), je nevarno da ti ga vkradejo, kaj moreš dat kot garancijo?
  • 0
Viens, reste ici!

#217 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 July 2011 - 09:53 PM

mačketini in 1. fotka! ohmy.gif wub2.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#218 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 19 July 2011 - 09:59 AM

(: Hvala! Ceprav na tem potovanju sem dala kamero na off, ker je bilo prevroce, da bi jo povsod nosila s seboj. Tako da je slik relativno malo, okrog 800 za en teden laugh.gif

Skuter je 17e na dan. Poln tank do Lindosa in nazaj pa 5e. biggrin.gif Poceni je. Nic ne das za varscino, tudi sunil ga nihce ne bo, midva sva ga cez noc imela parkiranega pri hotelu in je bilo vse okej, itak je povsod polno skuterjev. Celadi si vzemita zraven obvezno!

Jaz sem bila navdusena nal grsko hrano. Girosi so mi vsec, pa ful poceni. Pa njihove solate s feto. Ni mi pa vsec ker je veliko restavracij cisto turisticnih, skomercializiranih in posledicno dobis zraven pomfri k tatzikiju o_O Tatziki mi je vsec, taka sveza kremna omaka k zelenjavi. Pa grski jogurt! Poskusila sem se musako, cisto drugacna od tega tukaj pri nas. Dobra!
IPB Image

Se malo picture teasa smile.gif

IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image

IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image

• 0

#219 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 July 2011 - 09:29 PM

Kako pa si naj čeladi s sabo nesema? biggrin.gif laugh.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#220 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 20 July 2011 - 10:42 PM

Čelado si izposodiš, a jo zvečer vzameš s sabo v hotelsko sobo. confused.gif laugh.gif

Res neverjetno lepe slike. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users