Še nekaj fotk.

Pokrajina na poti iz Matale:

Rethymno

Pokrajina Krete mi je bila zelo všeč. Precej skalnate obale, vendar pa ima tudi po več kilometrov dolge peščene plaže. Nekatere so turistično kar (pre)napolnjene, nekatere manj. Na plažah se lahko najame senčnike, kateri pridejo skoraj povsod 3€ na dan. Mi smo to naredili samo v Matali, kjer smo bili pač skoraj cel dan, pa še to smo vzeli en ležalnik za 2 osebi.
Motile oz. bi lahko rekla žalostile, so me smeti. Ko smo se vozili po pokrajini si jih lahko videl ogromno. Predvsem v predmestjih. Kanta za smeti odprta, prazna, naokoli pa polno smeti. Pa po grmovjih, v obcestnih jarkih itd. Škoda.

Mi smo en dan rentali skuterje in smo obšli okolico Gouvesa (kjer smo bili nastanjeni), šli v akvarij, si ogledali še malo pokrajine. 2 dni smo rentali tudi avto. Z njim smo šli en dan v Matalo na jug (nekdanje bivališče hipijev, kot sem že rekla), naslednji dan pa na zahod v Rethymno in Xanio. Rethymno se mi je bolj dopadel kot Xania. Prijetno obmorsko mesto.

Z agencijo smo šli na izlet samo en dan: ruševine palače Knossos, Herlaklion ter na degustacijo vina. V Herlaklionu imajo super tržnico in šoping ulice.

Aja, promet! Katastrofa!

No, vglavnem; Kreta mi je bila všeč in bi še šla, vendar ne v ta kraj, ker zvečer ni bilo nobenega dogajanja, šla pa bi na vzhod, kamor se nismo odpravili, ker nam bi vzelo kar nekaj časa. Naslednjič, ko grem v Grčijo, grem najbrž na kakšen drug otok, bi se pa z veseljem vrnila tudi na Kreto, ampak kot sem že rekla, na vzhod.