Jaz sem bila na Mallorci drive&fly varianta in mi je bilo zelo všeč. Čeprav je ful turističen otok, se da izognit tipičnim hotelskim počitnicam. Mallorca skriva mnogo lepih kotičkov, ki jih večina turistov, ki počitkuje v centrih a la Megaluf in Palmanova sploh ne vidi. Moje podrobnejše poročilo lahko prebereš v temi Španija. Na Madeiri pa še nisem bila, tako da žal ne moram primerjati.

Vprašanja
Posted 19 March 2013 - 08:45 PM
Posted 19 March 2013 - 08:53 PM
Ja, tisto sem prebrala. Hvala, Kalypso.
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 20 March 2013 - 04:57 PM
Malenkost.
Bi pa omenila, da mi je bila od vseh mediteranskih otokov noro všeč Kreta.
Posted 20 March 2013 - 09:26 PM
A res, sej v bistvu sva malo tudi na Grčijo ciljala. Kaj ti je bilo všeč na Kreti?
Jordan Belfort
Posted 20 March 2013 - 09:47 PM
Podpis - Kreta je res božanska.
Najboljše je najeti avto za nekaj dni, morda cel teden, in se odpeljati naokoli po otoku.
Meni je bilo zelo všeč na Lassithi platoju (mlini na veter), pa na Matala Beach (kjer so v votlinah živeli hipiji).
Na sploh je veliko za videti, hrana je okusna, precejšen mir je, ljudje so prijazni... Ni da ni. Zelo priporočam!
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 20 March 2013 - 10:28 PM
Bova razmislila še o tej varianti. Kolk je pa rastlinja na otoku? Naju bolj vleče na zelene in poraščene otoke.
Jordan Belfort
Posted 21 March 2013 - 10:54 AM
Odvisno, kje. Deloma je zelo lepo poraščena, veliko trave, dreves...
Veliko oliv. Ni otok brez zelenja in ni puščava.
Posted 21 March 2013 - 11:12 AM
Posted 21 March 2013 - 03:57 PM
Hvala za odgovore. Mi je kar všeč.
Jordan Belfort
Posted 11 April 2013 - 10:16 AM
Zanima me, na kakšen način je najboljše vzeti s sabo v tujino (konkretno ZDA) večjo vsoto denarja.
Gotovine ne bi rada nosila, Imam sicer Viso Electron...
Je še kakšna boljša možnost? Denar bi imela zraven za "just in case", načeloma pa ga ne bom porabila.
Kakšni predlogi, izkušnje?
Posted 11 April 2013 - 11:01 AM
Potovalni čeki so ena opcija, ampak jaz nisem pretirano navdušena nad njimi... konkretnih izkušenj kaj je najbolje v ZDA žal nimam.
Preveri tudi ali tvoja kartica omogoča dvig na bankomatih v ZDA in če omogoča kolikšni so stroški dviga. Če se prav spomnim, sem nedolgo nazaj prejela obvestilo iz svoje banke, da so zaradi varnosti onemogočeni dvigi na bankomati v nekaterih državah med katerimi so bile tudi ZDA.
Posted 11 April 2013 - 01:33 PM
Pomoje je v redu, če imaš Mastercard ali pa kakšna druga plačilna kartica, če ni kakšne provizije za plačevanje v tujini. Pozanimaj se, kako je z Viso electron.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 April 2013 - 01:46 PM
Hvala, bom.
Posted 11 April 2013 - 03:15 PM
Jaz sem dvigovala z Mastercardom na bankomatih in je bila ogromna provizija - okrog 30$.
Baje, da je z Maestrom cisto preprosto, z nizko provizijo - manj kot 4$.
Lahko pa na svojo banko sporocis, da se takrat in takrat odpravljas v tujino, da ti ne bodo blokirali racuna. Mene so enkrat klicali ob neki necloveski uri ponoci (casovna razlika) (in pisali mail, ker sem jim ga dala, ko sem sla v tujino za dlje casa), ce je transakcija okej, da so belezili nenavadne aktivnosti. Kar kul.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 11 April 2013 - 04:46 PM
V Rusiji so mi pobrali po 2€ za vsak dvig.
Posted 11 April 2013 - 05:23 PM
Jaz mislim, da je VE super opcija. Nakažeš kolikor rabiš/rezervo (da ni preveč hudo, če ti jo slučajno, slučajno ukradejo), dvig je okoli 2€ pa imej jo shranjeno ločeno.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 July 2013 - 12:47 PM
Posted 10 July 2013 - 06:06 PM
Punce imam vprašanje v zvezi z vizami. Sama še nikoli nisem potovala v države, kjer bi potrebovala vizo in me zanima kako poteka postopek. Sestra gre čez 20 dni v Libanon v lastni režiji in je šele danes ugotovila, da potrebuje vizo. Fant je šel dol brez vize, ker baje jo potrebujejo le ženske do 30 leta. Zdaj po podatkih je najbližju konzulat na Dunaju in me okvirno zanima kakšen je postopek, ali se mora tam osebno zglasit oz. če bo lahko to sploh uredila. Se da vizo uredit tudi preko turističnih agencije, seveda proti plačilu?
Aja še to, sestra jim je že poslala mail, ampak ji še niso odgovorili.
Posted 10 July 2013 - 06:44 PM
Lahko ti sam povem, da so morali moji sodelavci, ki so potrebovali vizo za v določeno državo, tudi na Dunaj ponjo. Dvomim, da lahko to urediš preko agencije...
Posted 10 July 2013 - 09:18 PM
Vizum je po podatkih Veleposlaništva Libanona na Dunaju možno pridobiti ob vstopu v državo na letališču v Beirutu. Ta olajšava ne velja za ženske do 30 leta, ki morajo za vizum v vsakem primeru zaprositi na Veleposlaništvu Libanona na Dunaju.
Potni list mora biti veljaven najmanj tri (3) mesece na dan vstopa v državo. (vir MZZ)
(Konzulat ni isto kot VP, samo v vednost.)
Kompas ziher rihta vize na Dunaju, mislim, da se fantje vozijo gor ob sredah, naj pokliče ali pošlje mejl (tale je prav za vize: slovenska@kompas.si). Naj še pokliče na Dunaj, za vsak slučaj. Bi se po mojem dalo zrihtat tut tko, da pošlje izpolnjene obrazce in pasoš (pa kuverto in poštnino) na VP na Dunaj in ji pošljejo pašos po pošti, ko je urejeno. Po mejlih znajo bit kje kr mal neodzivni.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users