Nakup avtomobila
Posted 06 March 2017 - 09:30 PM
Posted 06 March 2017 - 09:56 PM
Posted 06 March 2017 - 10:00 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 March 2017 - 08:32 AM
Že na zadnji sedež ne moreš nič odložit, ker imaš dva avto sedeža - kar pomeni, da je vse v prtljažniku. V prtljažniku imaš pa potem velikokrat dva poganjača, dve kolesi (dokler niso preveliki in ne gredo več not), vsaj 2 para rolerjev, vsaj dve čeladi (odvisno koliko družinskih članov rola), .... da o dopustih ne začnem.
Nam karavan kar prav pride, da ni treba vsako stvar razstavit.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 07 March 2017 - 08:37 AM
CH-R ni ogromen Toyotin RAV-4 je ogromen. Glede prostora sem mislila predvsem kabinskega. Moj je velik 1,93 in ima sedež čisto nazaj potisnjen. Za njim v CH-R ne more noben sedet, kaj šele otrok, ki je na avtosedežu. Glede prtljage imamo mi rešeno s strešnim kovčkom in se ne obremenjujem za tistih par krat na leto. Tudi prtljaga se bo čez dve leti drastično znižala, ko daš vozičke stran . Je pa CH-R zelo tankovsko dizajniran, kar pomeni, da ima vzadaj zelo mala in visoka okna tako da otrok ven skoraj nič ne vidi.
Posted 07 March 2017 - 10:02 AM
Jina, vi2, ki sta oba visoka, imata sedeže čisto nazaj? Ker potem v manjšem avtu itak nobeden ne more zadaj peljat... Kar pri manjših otrocih seveda ni problem. Mi2 niti nimama tako malega avta (Megan), pa ima fant vseeno sedež čisto nazaj, jaz pa tudi, da sem vzporedno z njim, drugače mi je čudno. Ampak, če se kdo z nama pelje, ga moram seveda dati naprej, da lahko sedi.
Posted 07 March 2017 - 10:11 AM
^^ To je bil problem pri nas, v puntu. Otroci seveda rastejo, noge so vedno daljše in v našem avtu je bilo potrebno sovoznikov sedež (pred otroškim avtosedežem) imeti čisto naprej, kar pa je bil problem za tistega, ki je sedel na njem, seveda
drugače pa mi zelo malo krame vozimo s sabo v avtu zaradi tega, ker imava pač otroka. Mislim tako, vsak dan...
Posted 07 March 2017 - 02:01 PM

Starsa imata karavana in zadaj ne ostane bistveno vec prostora, edino zaradi vrat je bolj prakticen. Z otrokom bova imela drug avto.
― V. Van Gogh
Posted 07 March 2017 - 02:09 PM
Mogoče neprimerna tema, ampak vseeno:
Tiste, ki imate psa - kako ga prevažate v avtu?
Posted 07 March 2017 - 02:13 PM

― V. Van Gogh
Posted 07 March 2017 - 02:31 PM
Ti pa zadaj (če je fant vozil)?
Posted 07 March 2017 - 02:36 PM
Ceprav na cestah pa vidim vec psov, ki so nezavarovani na zadnjih sedezih in se prosto gibajo okrog. To je narobe.
― V. Van Gogh
Posted 07 March 2017 - 02:43 PM
Ja, se strinjam
Jaz razmišljam o kletki... Je pomojem najbolj varno.
Posted 07 March 2017 - 02:50 PM
― V. Van Gogh
Posted 07 March 2017 - 02:52 PM
Razen če imaš res velik avto in veliko kletko.
Hja, moram razmislit, moja kužika bo itak bolj majhna.
Posted 07 March 2017 - 02:53 PM
Jaz sem mojo kar na prtljažnik navadila, je odprte sorte, tako da vidim kaj počne, njej pa se tudi dopade ko ven gleda.
[Napoleon]
Posted 07 March 2017 - 05:57 PM
Moja mami vozi oba psa na zadnjih sedežih pokritih z zaščitno odejo. Za varnost ima povodec, ki se pripne na varnostni pas - nekaj podobnega temu na spodnjih dveh fotografijah. Je kul zadeva. Sta pa oba psa navajena vožnje in ko sta v avtomobilu lepo ležita na zadnjih sedežih in čakata, da bosta prispela na cilj.
Dedek pa je Dinota vozil v transporterju na zadnjem sedežu in je bilo tudi kul. Ko je dedek zbolel in se je Dino preselil k mami, je razmišljala o dveh transporterjih, ampak bi v majhnem Peugeotu zasedla ves prostor na zadnjih sedežih, in bi potem zmanjkalo prostora za mojega brata. Zato, da se zdaj lahko poleg psov še kdo sedi na zadnjih sedežih, pa je raje še za Dinota nabavila ta povodec, ki se pripne na varnostni pas.
Midva tudi mački prevažava v transporterju in je fajn zadeva. Priporočam.
Posted 07 March 2017 - 06:02 PM
Jaz imam transporter (box), varnostni pas za pse in na zadnjih sedežih ima čez celo dekico. Transporterja ne uporabljam, včasih jo zavežem, večinoma pa prosto sedi.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 07 March 2017 - 07:52 PM

Hvala vsem, bom razmislila se.
Posted 07 March 2017 - 08:07 PM
Jah, ampak če imaš psa prosto sedečega na sedežu in ne želiš imeti vseh sedežev umazanih oz. uničenih od krempljev, potem se pač sprijazniš z dekico. Vedno pač ne moraš poskrbet, da bo pes brezhibno čist, ko ga daš v avto.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users