Kako šparate in kje živite?
Posted 29 August 2019 - 02:43 PM
Se nama je zdaj nabral že lep znesek in glede na to da pravijo da bodo začeli zaračunavati za denar na varčevalnih in glede na situacijo na trgu planirava v manjšo investicijo v hišo naslednje leto
Posted 29 August 2019 - 03:23 PM
Posted 29 August 2019 - 03:24 PM

Pablo Picasso
Posted 29 August 2019 - 04:12 PM
Posted 29 August 2019 - 06:38 PM
Midva imava 3 varcevalne racune. Enega za B, enega za I, enega skupnega plus vsak svoj trr. Nikoli ne bi privolila v skupni trr ceprav imava skupno gospodinjstvo.
Na tega najinega dajeva po zmoznostih, za otroka je na trajnik.
Jaz po pravici nikoli ne vem koliko denarja imam na racunu....nekako ne zapravljam toliko, da bi morala vedeti. Mislim, vem da je vedno dovolj za vse tekoce stroske. Sem in tja preverim stanje na skb netu to je pa to. Ko se nabere dosti na mojem trr ga nekaj pretocim na varcevalnega, ki je skupni. To gre potem za hiso, razne investicije itd...
Posted 29 August 2019 - 06:44 PM
Za zaračunavanje privarčevanih sredstev prvič slišim, a katera ve kaj vec o tem?
Posted 29 August 2019 - 06:49 PM
Posted 29 August 2019 - 06:53 PM
Kam se zdaj sploh splača "vlagat"?
Posted 29 August 2019 - 07:57 PM
Posted 06 September 2019 - 10:42 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 07 September 2019 - 06:44 AM
Marmelada, to ni omembe vredno - od premoženja (nepremičnine, avto, prihranki) upoštevajo samo povprečno obrestno mero, ki pa je vsako leto nižja. V primerjavi z dohodki, kjer ti upoštevajo vse, je to res kaplja v morje. Mogoče lahko edino nekomu, ki je reeees čisto na meji med dvema plačilnima razredoma, to kaj spremeni.
Aja, enako ti upoštevajo tudi stanje na računu - tako da je čisto isto, če imaš €€€ na svojem računu ali pa posebej na otrokovem.
Posted 18 September 2019 - 01:33 PM
Zaenkrat sem mnenja, da ima smisel na tak način varčevat takrat, ko itak imaš službo in denar, ne pa ko ti pride vsak evro prav.
Midva imava zaenkrat samo nekaj v kriptovalutah vloženo, pa mogoče ima on še kaj delnic.
Zanima me, kakšen imate vi pogled na to, kje imate denar vložen in kako se to dolgoročno splača.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 September 2019 - 01:40 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 September 2019 - 01:46 PM
Jaz imam na trgovalnem računu pri Iliriki Krkine delnice in sploh nočem vedet, kakšno provizijo imajo, glede na to, koliko letnih stroškov imam s tem.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 September 2019 - 01:47 PM
Jaz imam sklenjeno življenjsko zavarovanje, ki naj bi mi čez cca 15 let navrglo nekih 20k € (sklenjeno na 30, ampak po 25 letih je možno izplačilo al neki v tem smislu). Ta odliv mi je čist "brezpredmeten" oz. sploh ne pomislim, da plačujem to vsak mesec (imam trajnik).
Drugam ne vlagava, kratkoročna varčevanja na računu pač niso naložbe. Sva pa lani dokupila še nekaj delnic za denar, ki smo ga šparali tamali, da se nama vsaj stroški trgovalnega računa pokrijejo z dividendami, ker prej sva obdržala le simbolično nekaj delnic.
Posted 18 September 2019 - 01:51 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 September 2019 - 02:10 PM
Nimam naložb, varčujem zgolj sproti, kar od plače ostane in pa srednjeročno na banki na 5 let. Mi gre bolj za finančno disciplino kot karkoli drugega, ker donos na varčevanjih je nikakav, ampak kot rečeno, to ni moj cilj.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 18 September 2019 - 03:11 PM
Podobno kot Špela. Morda bi lahko del prihrankov vložila v kaj, ampak nimam pojma niti kam niti kako.
Dokler ni nekih konkretnih prilivov in ambicij, niti ne vidim smisla trenutno.
Čeprav včasih razmišljam, tako po odraslo (), da bi lahko vzpostavila nekaj kar bi prinašalo nek pasivni prihodek/na koncu določenega obdobja vezave imel nek doprinos, ali podobno, kot pri _M_..
Samo še nisem na točki, kjer bi želela vezat prihranke na dobo 5 let ali več. Kdo ve, kje bom čez 5 let in kaj bom v tem vmesnem času naredila.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 18 September 2019 - 07:49 PM
Točno ja, jaz imam tudi nekaj delnic Petrola in Krke, mi je žal, da zaenkrat ne več (ko sem bila še otrok, sta jih starša zamenjala za one "državne certifikate", ali kaj je že bilo tisto), se mi zdi ugodna naložba.
Matilda, odgovor na tvoje vprašanje. : )
Posted 18 September 2019 - 07:53 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users