Jump to content

Photo

Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo

• Please log in to reply
2103 replies to this topic

#201 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 16 November 2008 - 06:33 PM

Chandra, jaz bi recept za presno! Zgleda obetavno, mljask.

Aja, še to prekopirano:
CET 20.nov ob 19h / Veganska vecerja / Gustaf
V sodelovanju z drustvom Za zivali! vabimo na slinocedoce, omamno disece, eticne kulinaricne uzitke za simbol(ic)no ceno 1 EUR. Skupaj bomo jedli vsak tretji cetrtek v mesecu na istem kraju in ob isti uri, obcasno pa bodo veceri popestreni s predavanji in filmi s podrocja aktivizma za pravice zivali. Za vse, ki v Mariboru pogrešajo vegansko prehrano ali pa jih zanima, kaj to sploh je (hm...?).
_V sodelovanju z drustvom Za zivali!

Torej v četrtek v pekarni v mb veganska večerja. Jaz bom verjetno šla pogledat, predvsem zalezujem kake recepte.
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#202 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 16 November 2008 - 06:52 PM

Veliko receptov imaš na forumu presni svet http://www.presnisvet.net/, tudi za presno torto najdeš tukaj http://www.presnisve...ewtopic.php?t=3 (jaz sem seveda dala manjše količine sestavin). Še link kjer najdeš recepte http://www.presnisve...ewforum.php?f=2

Priporočam ti da si v knjižnici sposodiš knjigo Irene Andrini - Najboljši recepti za presne jedi, super knjiga, z ogromno recepti. Če si veganka in ne "samo" presnojedka ti sicer eni recepti ne bodo prišli v poštev, jih pa lahko komot prilagodiš sebi wink.gif

• 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#203 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 16 November 2008 - 07:10 PM

Chandra vse zgleda naravnost čudovito. Bom jst tut probala tole torto.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#204 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 16 November 2008 - 07:58 PM

probaj, ful je dobra, ta je sicer z bananami, ampak drugič bom probala z drugim sadjem smile.gif Samo naslednjič delam presni jabolčni štrudelj njam.gif

Dragica lahk pa prideš k meni na kakšen kos ali dva, jo je še dosti wink.gif
  • 0
IPB Image

www.chandra.si

#205 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 16 November 2008 - 08:28 PM

Hvala, Chandra. Nisem presnojedka, to je še korak dalje od veganstva, predaleč. Že zdaj mi morijo domači okoli, pa nikamor ne morem it na kosilo, kaj šele če bi bla presna.

Chandra, a ti si noseča, al kera druga iz foruma ? Že dolgo nazaj blo nekje govora, pa sem pozabla.
  • 0
IPB Image

#206 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 16 November 2008 - 08:52 PM

QUOTE(Blondi @ 16. 11. 2008 - 18:33) View Post

Chandra, jaz bi recept za presno! Zgleda obetavno, mljask.

Aja, še to prekopirano:
Torej v četrtek v pekarni v mb veganska večerja. Jaz bom verjetno šla pogledat, predvsem zalezujem kake recepte.

thumbup.gif

točen naslov in ura?

Chandra, torta in kroglice zgledajo božansko! mene je danes stric spraševal, kaj si želim za rojstni dan, pa sem rekla, da čokoladno torto, hehe. fingers crossed, mogoče pa rata! wink.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#207 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts

Posted 16 November 2008 - 08:56 PM

Pekarna Magdalenske mreže, tam v bližini bolnice je, ob 19h. Mene je tudi razveselilo. Lahko grema skupaj, jaz nimam nobenega kandidata, razen takih, ki bi bi si salamo poleg švercali.
  • 0
IPB Image

#208 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 16 November 2008 - 09:15 PM

načeloma drži, moram še preverit, kako kaj avtobusi vozijo za nazaj grede wink.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#209 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts

Posted 16 November 2008 - 10:06 PM

Kul! smile.gif
  • 0
IPB Image

#210 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 16 November 2008 - 11:26 PM

Če bi jaz bila še v MB, bi tudi prišla... tako pa žal ne bo šlo sad.gif , je pa res da kar malo pogrešam Pekarno, toliko fajn spominov me veže na njo... ohja smile.gif

Ne, nisem jaz noseča biggrin.gif

Nika, čokoladno torto se da pomoje brez problema naredit, uporabiš pač surova kakavova zrna. Tule maš pa recept za čokoladne kroglice wink.gif http://www.presnisve...topic.php?t=385

Blondi vem kako je to ja, ampak veš kaj nekaj surove zelenjave ali pa kakega sadja se pa ja najde povsod. Ker pa ljudje take zadeve obsojajo in čudno gledajo, pa rečeš da si pač alergična in potem vsi razumejo in odobravajo tongue.gif

• 0
IPB Image

www.chandra.si

#211 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 24 November 2008 - 06:22 PM

zgoraj čokoladna rulada ( surov kakav!) z banano in kokosom, spodaj jabolčni štrudelj smile.gif
IPB Image

presna pica biggrin.gif
IPB Image
  • 0
IPB Image

www.chandra.si

#212 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 24 November 2008 - 06:41 PM

kok bi jedla tole rolado zdejle ... laugh.gif blagovoliš delit recept za to slastno-izgledajoče čudo z nami? smile.gif pa kje kupiš kakavova zrna?
  • 0

#213 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts

Posted 24 November 2008 - 06:43 PM

Mmmmm, oboje zgleda fantastično!

Mene pa zanima, če je bla nika na veganski večerji v pekarni?
  • 0
IPB Image

#214 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 24 November 2008 - 06:47 PM

bila! smile.gif shecala še eno prijateljico in sošolca, in smo šli blazno na horuk smile.gif smo pa čist v napačno smer zatavali (mislili, da je to zraven glavne železniške postaje, LOL. pol je pa še trajalo, preden smo našli vhod biggrin.gif ampak hrana je bla super, pa s parimi smo se zapletli v pogovor ... pridem decembra sigurno spet wink.gif.
  • 0

#215 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 24 November 2008 - 06:50 PM

biggrin.gif kakavova zrna je težko dobit, ker jih jaz nisem, sem kupila surovi kakav v prahu in sicer v Mercatorju na oddelku pravične trgovine, imenuje se pa El Ceibo bio kakao, je tudi super zadevca.

Rulada
Testo:

sončnična semena: lešniki 50:50
4 zmiksani datlji (ali manjša pest rozin) (namoči prej v vodo-boš lažje zmiksala)
5 žličk bio, nesladkanega kakava
Testo ne sme biti preveč sladko! Zamesi v kompaktno testo.

Nadev:
Zmiksamo 1 banano in nekaj datljev (jaz sem samo banane pretlačila z vilico in dodala malo limoninega soka), to zmes premažemo po razvaljanem testu in nanj potresemo koščke kokosovega čipsa, lahko tudi moke.
Potem zavijemo testo kot štrudelj in ga okrasimo s kokosovo moko.

Testo razvaljaj na peki papir! Pa sončnična semena in lešnike moraš zmlet v moko wink.gif
  • 0
IPB Image

www.chandra.si

#216 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts

Posted 24 November 2008 - 07:01 PM

QUOTE(nika @ 24. 11. 2008 - 19:47) View Post

bila! smile.gif shecala še eno prijateljico in sošolca, in smo šli blazno na horuk smile.gif smo pa čist v napačno smer zatavali (mislili, da je to zraven glavne železniške postaje, LOL. pol je pa še trajalo, preden smo našli vhod biggrin.gif ampak hrana je bla super, pa s parimi smo se zapletli v pogovor ... pridem decembra sigurno spet wink.gif.

Super! Če se ti da malo opisat kaj je blo za jest, sem firbčna ful. Decembra grem jaz tudi, mi je blo kar konkretno žal potem.
  • 0
IPB Image

#217 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 24 November 2008 - 07:15 PM

mam nekje en pildek z recepti in vsem, bom poiskala ;) drugač pa mal na pamet:

2 juhi: ena bučna, ena s stročnicami
zelenjavni polpeti z ovsenimi kosmiči
puriji (ocvrti kruhki)
solata iz črne leče
ena ful pikantna indijska zadeva - solata varjanta, z jogurtom (edino, kar mi nekak ni blo najboljš tongue.gif)
ful dobra pica z velik zelenjave in tofujem
polnjeni zeljni zvitki
grahova omaka
ocvrt home-made sejtan
pecivo (polžki z lešniki in rožiči)

Blondi, js mam na računalniku scane Živalim prijazne kuharice z velik simpl pa ne-eksotičnimi recepti, ti lahko zapečem na en cd če hočeš ... sicer mam pa knjigo The Veggie Queen tud tukaj (je pa v angleščini pa žal nima slikic), ti lahko tud posodim. je pa na netu tud OGROMNO enih stvari, js ponavad pogledam, kaj mam kej doma, pa glavne 2 sestavine vpišem v google, dodam "best vegan recipe" biggrin.gif in voila!
  • 0

#218 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 24 November 2008 - 07:42 PM

Uau, Chandra, ful okusno zgledajo tele tvoje jedi! thumbup.gif
  • 0

#219 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts

Posted 24 November 2008 - 08:08 PM

Tnx, nika, ful dobro se sliši!
Bi mela to Živalim prijazno kuharico, samo v kaki datoteki je? Včasih me kaj zeza, ker nimam winsov pa mi ne odpre. Bom pa probala tvoj način googlanja receptov v prihodnje laugh.gif

• 0
IPB Image

#220 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 24 November 2008 - 08:41 PM

js mam to vse v .*jpg formatu, doma skenirano biggrin.gif sem zabila še pa još ur za skenerjem, ker me je ultra zafrkaval smile.gif. če maš novejši msn ti lahko celo v skupno mapo butnem ;)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users