Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#201 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 22 December 2006 - 10:18 PM

QUOTE(sajk @ 22. 12. 2006 - 3:15) View Post

Err ... na post od bluberry morda odgovorim jutri, sedaj mi ne sfolga tega niti prebrat, en svinjsko velik sestavek brez odstavkov, bog pomagaj, morda bo po devetih urah spanja kaj bolje laugh.gif

Ne bo. blink.gif Morda bi bilo pametno, če bi klobaso (zelo neugodna metafora glede na temo wink.gif ) sem ter tja presekala s kakšnim entrom.

• 0

#202 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 22 December 2006 - 10:26 PM

Đizs blink.gif A ni najbolj preprosto, da vsak je kar mu pač paše?! Jej klobasice, če ti polepšajo dan, žveči solato če si po njej bolj čil... vsak ve zase, najbolj se vsak sam pozna, kaj je pri tem potrebno druge prepričevati v svoj prav rolleyes.gif
Sama sem pač vegetarijanka, pa kaj. So posamezniki, ki me na račun tega čudno gledajo, pa kaj. Vsak najprej sam sebi odgovarja. Če bi se sami s seboj ukvarjali vsaj pol tolko, kot se ukvarjamo z drugimi...
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#203 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 23 December 2006 - 08:28 AM

inchika, se čist strinjam s tabo. sploh nwem zaka se kregate, k je itak brezveze. mejte se radi biggrin.gif pač vsak zase ve, kaj je zanga najbolš in če ti je pač bolš zelenjava al pa meso, je ok. eh...
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#204 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 23 December 2006 - 08:56 AM

Ej, Hsul...sej mislim, da noben ne kritizira tvojega načina prehranjevanja, ampak bolj zagovarja svojega. Nekako moramo upravičiti tak kriminal.

Ko bom velika in slavna (kao), bom imela osebnega kuharja, ki mi bo kuhal same vegetarijanske jedi, namestomesa pa sojo. Dokler jem mamino hrano se lahko obrišem pod nosom - dela preveč dober golaž, filano papriko, paprikaš,...
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#205 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 25 December 2006 - 12:11 AM

Sem šla malo brat poste za nazaj in edino kaj lahko rečem je to da eni vse jemljete tako osebno. Mislim drug drugemu solite pamet zakaj jesti oziroma ne jesti mesa. Navsezadnje pa je to tako odločitev posameznika. Nihče ti ne bo tiščal v usta če si vegetarijanec npr. kurje bedrce ali če si mesojedec npr. brokolija.
Tako ali tako danes pojemo in popijemo toliko sranja, da je kar hudo če samo pomislim na to. Močno dvomim, da je še kje kaj kar pride na naše krožnike in bi lahko rekli, da je "pure nature". Tako da rečem: Komur paše da ne je mesa naj ga ne je, komur pa meso paše pa naj ga je.

QUOTE(Errol @ 22. 12. 2006 - 16:48) View Post

Jaz jem meso, ker mi paše. Kadar mi pa ne paše, ga pa ne jem.
Se podpišem pod to.
  • 0

#206 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 27 December 2006 - 12:19 PM

Ej, Hsul...sej mislim, da noben ne kritizira tvojega načina prehranjevanja, ampak bolj zagovarja svojega. Nekako moramo upravičiti tak kriminal.

Se strinjam. Posebej dokler si ne kuhaš sam pa je zadeva taka, da pač ješ kar ti drugi pod nos pomolijo. Glede silane paprike: sem že tako brezmeseno filano papriko naredil, da jo je še moja babica pohvalila, in ona pa si hranjenja brez mesa ne ve predstavljat. Uporabil sem pa drobljenec in pa vegi dimljeno punko za okus.

• 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#207 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 27 December 2006 - 02:40 PM

QUOTE(nihrida @ 23. 12. 2006 - 8:56) View Post
Ko bom velika in slavna (kao), bom imela osebnega kuharja, ki mi bo kuhal same vegetarijanske jedi, namestomesa pa sojo. Dokler jem mamino hrano se lahko obrišem pod nosom - dela preveč dober golaž, filano papriko, paprikaš,...

Fejst napisan. biggrin.gif

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#208 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 27 December 2006 - 02:50 PM

QUOTE(Hsul @ 27. 12. 2006 - 12:19) View Post

Se strinjam. Posebej dokler si ne kuhaš sam pa je zadeva taka, da pač ješ kar ti drugi pod nos pomolijo. Glede silane paprike: sem že tako brezmeseno filano papriko naredil, da jo je še moja babica pohvalila, in ona pa si hranjenja brez mesa ne ve predstavljat. Uporabil sem pa drobljenec in pa vegi dimljeno punko za okus.

Lahko zapišeš recept?? oops.gif
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#209 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 27 December 2006 - 03:41 PM

Kmalu ga bom postal na mojem blogu, obljubim.

Moram se ga malo spomnit, že en čas nazaj. Aja, pa če se dobro spomnim so bile male sarmice in ne paprike, ampak je to itak skorajda isto, samo pač listi zelja nemesto paprike, hmmm, ja, pa drugačna omaka. No nekaj od tega bom že gor dal!
  • 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#210 Bai

Bai

sramežljivec

• Člani
  • 37 posts

Posted 27 December 2006 - 04:54 PM

QUOTE(sajk @ 21. 12. 2006 - 10:46) View Post

Sploh če si vsaj malo športnika nimaš kaj dosti praskat, no meat no fit smile.gif

Veš tole pa ni res. Za primer si poglej tega strica na linku. smile.gif
Ubistvu je tale celo presnojedec. Je le surovo sadje, zelenjavo in oreščke.

http://www.charliesg...o/wst_page4.php

Jaz sem vegetrjanka. Enostavno se mi je meso zagravžalo in ga ne morem več jesti. Nisem ne bleda, zelena, anemična, počutim se odlično. Tudi s športom se lahko brez problema ukvarjam.

Še nikoli v življenju nisem nikoli nobenemu zatežila, ker je meso, obratno se mi je pa že neštetokrat zgodilo. Ljudje zelo radi vrtajo glede tega in debilno težijo, postavljajo idiotska vprašanja (a solate pa ne boli ko jo razkosaš blink.gif ) in ker se mi ne ljubi prerekati sem največkrat tiho in si pač mislim svoje.
Največkrat mi s tem, kako je potrebno jesti meso za zdravje pametujejo ljudje, ki imajo povišan holesterol in preveliko težo, vendar se vseeno s slastjo bašejo z mastnimi salamami, klobasami in svinjino.

• 0

#211 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 27 December 2006 - 05:03 PM

Mene nekaj zanima. A gostilne sploh imajo kakšne dobre vegetarijanske menije? Bratrančeva punca je vegetarijanka in se je kar precej pritoževala glede tega.
  • 0

#212 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 27 December 2006 - 05:06 PM

Kake restavracije s tujo hrano še imajo: recimo kitajska, japonska, tudi posebej kaka indijska. Naše domače klasične gostilne pa bolj malo.
  • 0

#213 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 27 December 2006 - 05:06 PM

QUOTE(Bai @ 27. 12. 2006 - 16:54) View Post

Veš tole pa ni res. Za primer si poglej tega strica na linku. smile.gif
Ubistvu je tale celo presnojedec. Je le surovo sadje, zelenjavo in oreščke.

http://www.charliesg...o/wst_page4.php

Jaz sem vegetrjanka. Enostavno se mi je meso zagravžalo in ga ne morem več jesti. Nisem ne bleda, zelena, anemična, počutim se odlično. Tudi s športom se lahko brez problema ukvarjam.

Še nikoli v življenju nisem nikoli nobenemu zatežila, ker je meso, obratno se mi je pa že neštetokrat zgodilo. Ljudje zelo radi vrtajo glede tega in debilno težijo, postavljajo idiotska vprašanja (a solate pa ne boli ko jo razkosaš blink.gif ) in ker se mi ne ljubi prerekati sem največkrat tiho in si pač mislim svoje.
Največkrat mi s tem, kako je potrebno jesti meso za zdravje pametujejo ljudje, ki imajo povišan holesterol in preveliko težo, vendar se vseeno s slastjo bašejo z mastnimi salamami, klobasami in svinjino.

ja taka vprasanja mam najrajs ... kukr js vem, rastline sicer majo hormonski sistem, zivcnega pa nimajo.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#214 Bai

Bai

sramežljivec

• Člani
  • 37 posts

Posted 27 December 2006 - 05:14 PM

QUOTE(Kalypso @ 27. 12. 2006 - 17:03) View Post

Mene nekaj zanima. A gostilne sploh imajo kakšne dobre vegetarijanske menije? Bratrančeva punca je vegetarijanka in se je kar precej pritoževala glede tega.

Meni se zdi kar dobra ponudba. V kakšnih mehiških, kitajskih, picerijah imajo kar dobro izbiro. Skoraj povsod se dobi vsaj kakšna solata. Predlagaj ji Vegedrom če je iz Lj, imajo res fajn ponudbo.
  • 0

#215 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 27 December 2006 - 05:23 PM

Iz Maribora je. No saj glede pic je baje ok. Če pa greš v kakšno tipično slovensko gostilno pa je rekla, da ima na voljo ali špagete s paradižnikovo omako in navadno še eno jed, ki pa bolj zgleda kot kuhana zelenjava. V Mariboru pa sta ravno kitajska in mehiška restavracija.
  • 0

#216 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 27 December 2006 - 07:04 PM

Mi smo šli zadnjič z razredom v eno klasično gostilno v Lj., pa sploh niti ene vegetarijanske jedi niso meli. blink.gif down.gif Sicer sama nisem vegetarijanka (le kaj bi brez perutnine happy.gif ), jih je pa kar nekaj v razredu ... Sta dobila pohan sir in solato. ermm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#217 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 27 December 2006 - 11:09 PM

Jaz vedno zatežim v restavracijah. Naj vedo, da je povpraševanje. Sicer se je pa praktično vedno dalo kaj urediti in spacajo skupaj kaj, kar sploh na jedilniku nimajo smile.gif
V Lj. drugače priporočam Vegedrom - imajo kosila po 1.500 sit z juho in sladico vred in zelo okusno.

Še glede športa - jaz hodim aktivno v fitnes že kakih 10 let. Ne izgledam anemično, posušeno in zeleno, je pa res, da je treba skoraj toliko misli vložit v vege prehrano, kot jih vlaga aktiven bilder v svojo, da ti ne zmanjka česa vitalnega. Anemično in zeleno izgledajo vegiji, ki živijo od cukra in enostavnih OH.
  • 0

#218 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 27 December 2006 - 11:26 PM

QUOTE(Katrin @ 27. 12. 2006 - 23:09) View Post

V Lj. drugače priporočam Vegedrom - imajo kosila po 1.500 sit z juho in sladico vred in zelo okusno.

joj js sm tam dobila enkrat kao nek sojin zrezk, k je bil pravokoten in zgledu in okus je mel po polivinilu. pa zravn pečena zelenjava, dejansko sta ble dve razkuhani karfjoli. očitno je za študente vse dobr blink.gif cry.gif
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#219 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 December 2006 - 01:02 AM

očitno je za študente vse dobr

Za nezahtevne in nepoučene ja.
  • 0

#220 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 28 December 2006 - 09:11 AM

zahtvena sem, zato tja ne grem več. ni mi namreč v navadi, da bi se začela histerično dret vsakič, k mi kej ne paše. kaj maš kle za bit nepoučen, pa ne vem. zadeva ma dober sloves,kar se pa naročila tiče, me je zavedlo to, da sm že jedla dobre sojine zrezke. kk naj bi vedla, da kle bom pa dobila polinivil, k tut za v čevelj ni dobr ermm.gif problem je pač to, da maš na razpolago enga al dva menija z juho blablabla, in to je to. če naročiš posebi, dobiš samo glavno jed, kar pa za delavnega študenta ni dovolj biggrin.gif . no sej, lahk da ni več tko, je blo par let nazaj in še vedno jo mam v spominu kot bedno restavracijo.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users