Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#201 Martina

Martina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 956 posts
  • Interests:kozmetika v vseh pogledih

Posted 23 July 2005 - 06:13 PM

QUOTE(sonchika)
Ja, mislim, da vsa eterična olja dražijo kožo. Izjema je morda le olje čajevca, ki se ga uporablja pri zdravljenju aken.

zakaj naj bi bla pa potem aromaterapija dobra. EO ne dražijo kože
  • 0
lp, Martina

#202 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 July 2005 - 06:25 PM

Aromaterapija temelji na nečem drugem in ne na negi kože z EO. Aromaterapija je zdravljenje s pomočjo EO, ki pa se tudi nanašajo na kožo. Ampak sušijo kožo. Pa niso za občutljivo kožo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#203 LPgirl

LPgirl

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 578 posts

Posted 25 July 2005 - 11:44 AM

Kaj pa mislite glede teh sestavin:

Aqua,
glycerin,
decyl glucoside,
sodium myreth sulfate,
carbomer,
glyceryl polyacrylate,
ppg-26 buteh-26,
profumo/parfum,
peg40 hydrogenated castor oil,
hamamelis viriginiana,
rosa centifoglia,
linseed acid,
pyridoxine hcl,
sodium hydroxide,
propylene glycol,
phenoxyethanol,
imidazolidinyl urea,
methylparaben,
ethylparaben,
propylparaben,
citric acid,
methyldibromo glutaronitrile,
2-bromo 2-nitropropane-1,3-diol,
bht,
c.i. 19140

Drgač je pa to čistilni gel
  • 0

#204 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 July 2005 - 01:53 PM

Zanima me, kaj si mislite o sestavinah Body Milka od Extravaganja (meni je super... izredno dobro mazljiv, hitro se vpije, koža mehka in meni omamno diši): aqua, cannabis sativa, butyrospermum IPB Image parkii, glycerin, ceteareth-12, cerearyl alcohol, hamamelis virginia (and) cucumis sativus (and) tabebuia (and) mel (and) alcohol denat ermm.gif (and) inositol (and) allantoin (and) niacinamide (and) piridoxyne hcl, theobroma cacao, olea europea, prunus dulcis, rosmarinus officinalis, vanilla planifolia, citrus dulcis, vitis vinfera, aniba rosaeodora, parfum, cananga odorata, ascorbic acdi
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#205 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 July 2005 - 03:48 PM

LPGirl... ravno sem te hotela vprašati, ali je to čistilni gel, pol pa vidim spodaj napisano. smile.gif
Stvar je v redu. Ni agresivna in ima nekaj antioksidantov. Ni slabo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#206 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 July 2005 - 03:52 PM

Body milk od extravaganje je pa tudi dober. Vlažilen - bolj za suho kožo, ker vsebuje karitejevo maslo in kanabis (ne, ni antioksidant). Potem vsebuje še ekstrakt kumare, med pa še nekaj reči, ki tudi niso antioksidanti, so pa fajn za kožo (jo vlažijo in nahranijo). Imaš pa čisto na koncu nekaj sestavin, ki so res antioksidanti.
Meni krema deluje zelo fajn.
  • 0

#207 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 July 2005 - 03:54 PM

Hvala, sonchika. IPB Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#208 Martina

Martina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 956 posts
  • Interests:kozmetika v vseh pogledih

Posted 25 July 2005 - 06:15 PM

QUOTE(sonchika)
Aromaterapija temelji na nečem drugem in ne na negi kože z EO. Aromaterapija je zdravljenje s pomočjo EO, ki pa se tudi nanašajo na kožo. Ampak sušijo kožo. Pa niso za občutljivo kožo.

so pa nm mal drugač povedal
  • 0
lp, Martina

#209 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 July 2005 - 06:40 PM

Jaz bi pa rada, da malo prečekirate sestavine SunDance olja z zaščitnim faktorjem 6. wink.gif

ETHYLHEXYL STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, TOCOPHERYL ACETATE, PARFUM.
  • 0

#210 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 July 2005 - 06:57 PM

Ima in UVA in UVB zaščito, je komedogeno in ima antioksidant. Za neobčutljivo kožo.
  • 0

#211 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 July 2005 - 06:59 PM

Komedogenost me ne briga dosti, ker se itak ne mažem s tem po faci. wink.gif Sem pa vesela, da ima antioksidant in zanesljivo UVA in UVB zaščito.

Koliko je pa ta zadeva kaj negovalna?
  • 0

#212 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 July 2005 - 07:01 PM

Težko rečem, ker ne vsebuje veliko sestavin. Ni glicerina... dejansko samo UV zaščita in antioksidant.
  • 0

#213 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 July 2005 - 07:01 PM

Aja, tukaj je nekaj o eteričnih oljih in parfumih:
http://www.gina.antc....uk/CU/PERF.HTM
  • 0

#214 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 26 July 2005 - 07:48 AM

mene pa zanimajo tele sestavine:
Fresh Kelp Seaweed Infusion (Laminaria digitata), Almond Oil (Prunus dulcis), Octyl Methoxycinnamate, St John’s Wort Infusion (Hypericum perforatum), Olive Oil (Olea europaea), Aloe Vera Gel (Aloe barbadensis), Glycerine, Witch Hazel Extract (Hamamelis virginiana), Cocoa Butter (Theobroma cacao), Stearic Acid, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Organic Coconut Butter (Cocos nucifera), Jojoba Oil (Simmondsia chinensis), Triethanolamine, Cetearyl Alcohol, Evening Primrose Oil (Oenothera biennis), Aloe Vera Extract (Aloe barbadensis), Toothed Wrack Seaweed (Fucus serratus), Everlasting Flower Absolute (Gnaphalium uliginosum), Sandalwood Oil (Santalum album) Lavender Oil (Lavandula hybrida), Myrrh Resinoid (Commiphora myrrha), *Linalool, Perfume, Methylparaben, Propylparaben.

* Occurs naturally in essential oils

Gra pa za kremo za obraz.
hvala
  • 0

#215 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 26 July 2005 - 07:51 AM

pa še tele sestavine gela za obraz:

Aqua (water), sodium c12-15 pareth sulfate, cocamidopropyl betaine, peg-7 glyceryl cocoate, glycerin, disodium laureth sulfosuccinate, peg-150 pentaerythrityl tetrastearate, sodium chloride, peg-6 caprylic/capric glycerides, parfum (fragrance), propylene glycol , benzophenone-2, vaccinium angustifolium (blueberry fruit extract) , citric acid, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, linalool, methylparaben, ci 17200 (red 33), ci 42090 (blue 1).

hvala
  • 0

#216 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 July 2005 - 09:12 AM

Supergirl, ta krema vsebuje preveč eteričnih olj. Ki znajo biti slaba do kože (dermatitis, v blažjem primeru samo občutljivost - kakšne pikice na koži). Preberi si tisti link, ki sem ga dala zgoraj.
Poletg tega v tej kremi sploh ni vode, kar bi človek pričakoval na prvem mestu. Kaj pa vem... precej mastna stvar, ki ima UVB zaščito. Je tudi veliko antioksidantov, ampak jaz se zanjo ne bi odločila ravno zaradi eteričnih olj in parfumov.

Gel za obraz pa... hja, sej ne vem. Ima veliko nežnih odstranjevalcev nečistoč. To je plus. (samo da jih ni preveč in da ne preveč izsušuje kože - to veš sama). Nima pa antioksidantov. Nekja srednjega torej. Če ti paše na obraz, v redu.
  • 0

#217 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 July 2005 - 09:52 AM

Še jaz bi prosla za analizo ene kremice in sicer za obraz:

Aqua, caprylic/capric triglyceride, petrolatum, peg-32, myristayl myristate, glycceryl stearate, peg-40, stearate, cetyl alcohol, carbomer, imidazolidinyl urea, methylparaben, disodium edta, hydroxypropyl, methylcellulose, parfum, sodium hydroyide, bht, propylene glycol, hydrolyzed milk protein, prunus, persica extract, alchol denat., phenoxyethanol, prunus amygdalus extract, helianthus annuus seed extract, melia azadirachta seed extract, vitis vinifera seed extract, diazolidinyl urea, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, isobutylparaben, ci 15510, ci 47005, limonen.

Uf sem se namučla ermm.gif . Malo pokomentirajte prosim biggrin.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#218 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 26 July 2005 - 09:53 AM

kar se kreme tiče je to krema od lusha in mi na kožo fenomenalno paše. pač lush ima kozmetiko nerejeno iz teh snovi. je za krema zelo lahko in sploh nič mastna! v bistvu me je samo zanimalo tvoje mnenje, ker priznam, da se čisto nič ne spoznam na sestavine. hvala!
  • 0

#219 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 26 July 2005 - 09:39 PM

Puncha, komedogeno in švohotno z antioksidanti. Vlažilci so, UV ni.
  • 0

#220 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 August 2005 - 08:58 PM

QUOTE(Katrin)
Puncha, komedogeno in švohotno z antioksidanti. Vlažilci so, UV ni.

Katrin torej to pomeni da kremica ni kaj prida ?
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users