Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#201 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 08 July 2006 - 03:56 PM

Kaj pa pol? A kr brez?
Mene bi blo (in me je blo, ko sem bila še samska) bolj strah spolno prenosljivih bolezni kot pa nosečnosti.
  • 0

#202 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 08 July 2006 - 04:35 PM

KT Diane in še kondom po novem, če slučajno eno zataji, je pol še druga zaščita zraven (sem tko cviknila, da bi tablete mogoče pa kdaj zatajile, da se brez kondoma ne spravim več v akcijo laugh.gif )
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#203 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 08 July 2006 - 04:40 PM

QUOTE(Michelle)
Kaj pa pol? A kr brez?
Mene bi blo (in me je blo, ko sem bila še samska) bolj strah spolno prenosljivih bolezni kot pa nosečnosti.

Ja, se strinjam. Pri nosečnosti ti še vedno preostane splav (ne da ga podpiram kot neko redno prakso, samo pravim pač) medtem ko so spolno prenosljive bolezni sranje in se jih človek zelo težko znebi.

Drugače pa sama trenutno uporabljam kondome, grem pa naslednji teden po KT in potem skenslam kondome. biggrin.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#204 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 08 July 2006 - 04:49 PM

QUOTE(DiLeMa)
Drugače pa sama trenutno uporabljam kondome, grem pa naslednji teden po KT in potem skenslam kondome.  :D

A te ne daje panika, da bi mogoče se s KT kaj zašušmarlo? Mene me je prav paranoja napadla biggrin.gif da bi sama kaj nenačrtovano "zasrala" s KT (al da bi jih pozabila, al da bi bruhala...) Sej vem, kompliciram ermm.gif Nenačrtovane nosečnosti me je strah "ko hudiča križa", ker tole s splavom, mi je tko...ne vem no, nisem proti splavu, ampak, če pa bi sama prišla v tako situacijo, bi me blo splava pa na smrt strah...
  • 0

#205 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 08 July 2006 - 04:50 PM

QUOTE(Michelle)
Kaj pa pol? A kr brez?

Ma ja, se strinjam. Ampak nisem samska in tudi nimam navade fantov menjavat kot po tekočem traku. Prav tako se še nikoli nisem spustla v sex, brez da bi ozadje svojega kompanjona dodobra poznala. Čeprav nikoli ne veš...
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#206 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 08 July 2006 - 05:01 PM

QUOTE(inchika)
QUOTE(DiLeMa)
Drugače pa sama trenutno uporabljam kondome, grem pa naslednji teden po KT in potem skenslam kondome.  :D

A te ne daje panika, da bi mogoče se s KT kaj zašušmarlo? Mene me je prav paranoja napadla biggrin.gif da bi sama kaj nenačrtovano \"zasrala\" s KT (al da bi jih pozabila, al da bi bruhala...) Sej vem, kompliciram ermm.gif Nenačrtovane nosečnosti me je strah \"ko hudiča križa\", ker tole s splavom, mi je tko...ne vem no, nisem proti splavu, ampak, če pa bi sama prišla v tako situacijo, bi me blo splava pa na smrt strah...

Ni mi panike, se zanesem na KT. Tudi ginekologi se strinjajo, da je možnost, da tabletke zatajijo tako majhna, da je popolnoma zanemarljiva. Seveda je pa treba biti dosleden pri jemanju tabletk, ane. Sploh pa gre meni kondom blazno na živce in veliko bolj uživam brez.

Zakaj bi te bilo splava na smrt strah? Poseg traja nekaj minut, po njem ženska običajno krvavi 14 dni, zaželjen je 5-dnevni počitek, po opravljenem postopku te odpustijo iz bolnišnice in lahko greš domov. Jaz ga sicer nisem dala čez in torej ne vem iz prve roke kako je to (upam, da mi tudi nikoli ne bo treba) ampak baje ni to noben bav bav.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#207 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 08 July 2006 - 05:09 PM

QUOTE(DiLeMa)

Zakaj bi te bilo splava na smrt strah? Poseg traja nekaj minut, po njem ženska običajno krvavi 14 dni, zaželen je 5-dnevni počitek, po opravljenem postopku te odpustijo iz bolnišnice in lahko greš domov. Jaz ga sicer nisem dala čez (upam, da mi tudi nikoli ne bo treba) ampak baje ni to noben bav bav.

...ko je bla soseda pri 17. noseča, so ji rekli, da obstaja možnost, da če naredi splav, da kasneje mogoče ne bo mogla več imet otroka (no, ma je obdržala otroka, in kljub mladosti so zdej že ene par let "happy family") Mogoče je tveganje večje le če so punce še bolj mlade...Ne vem.
No, ma to spada potem že v drugo temo, da ne bom dolgovezila, ker se gre tuki o Kontracepciji oops.gif
  • 0

#208 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 08 July 2006 - 05:55 PM

Rizik je odvisen tudi od tega, v katerem tednu se nosečnost prekine. Pri nas je ta meja 10 tednov in verjetno je razlika, če greš delat splav po 14. dneh nosečnosti ali pa v 9. tednu ... dlje kot si noseč, večji je rizik.
  • 0

#209 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 08 July 2006 - 06:47 PM

QUOTE(Blondi)
QUOTE(Michelle)
Kaj pa pol? A kr brez?

Ma ja, se strinjam. Ampak nisem samska in tudi nimam navade fantov menjavat kot po tekočem traku. Prav tako se še nikoli nisem spustla v sex, brez da bi ozadje svojega kompanjona dodobra poznala. Čeprav nikoli ne veš...

Tole, da partnerja dobro poznaš, ni nobena garnacija, da je čist. Pomembna je njegova preteklost, kjer je v bistvu dovolj, da je imel samo 1 nezaščiten odnos s kako žensko, pa ona prej kakega..pa že lahko kaj stakne ermm.gif
  • 0

#210 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 July 2006 - 08:16 PM

QUOTE(inchika)
QUOTE(DiLeMa)

A te ne daje panika, da bi mogoče se s KT kaj zašušmarlo? Mene me je prav paranoja napadla biggrin.gif da bi sama kaj nenačrtovano \"zasrala\" s KT (al da bi jih pozabila, al da bi bruhala...) Sej vem, kompliciram ermm.gif Nenačrtovane nosečnosti me je strah \"ko hudiča križa\", ker tole s splavom, mi je tko...ne vem no, nisem proti splavu, ampak, če pa bi sama prišla v tako situacijo, bi me blo splava pa na smrt strah...

Ni samo ta skrb. Mene bi tudi skrbela (in me skrbi) morebitna tromboza.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#211 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 08 July 2006 - 08:37 PM

uporablajm logest tablete in so mi čist ql. čeprav se mi zdi, da sem se malo zredila evil.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#212 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 09 July 2006 - 08:24 AM

QUOTE(sonchika)
Ni samo ta skrb. Mene bi tudi skrbela (in me skrbi) morebitna tromboza.

A ni tveganje večje, če ima ženska še druge težave, npr. prevelika telesna teža, pa da še kadi zraven...ipd.? Če si nasplošno zdrav, naj te ne bi ogrožale?!
  • 0

#213 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 July 2006 - 08:32 AM

Ogroža te tako ali tako. Ker zgoščajo kri. Če pa je ženska debela ali kadi (in ima že zaradi tega zožene žile), je pa kriza.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#214 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 09 July 2006 - 09:04 AM

js sm tri leta jedla KT in sm bla kar naprej depresivna, zredila sm se tut mal, pa tko, res mi ni blo všeč. ko sva šla s tipom takrat narazen sm jih nehala jest, in ko sva spet skup pršla nazaj, se nism vrnla nanje. res se počutm ful bolš, tko da ne razmišlam, da bi jih spet začela. sicer pa nameravam met otroka v roku enega do dveh let, tko da itak odpade. zdej sva torej na kondomih, včasih se greva pa tut varne dni. ko bomo pa dost stari, pa mel že dost otrok, bi pa razmišlala o sterilizaciji. sicer pa bi bla za to, da bi tip to naredu, ker mislm da je pr moških reverzibilna.
  • 0

#215 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 09 July 2006 - 12:46 PM

Am...kakšna tromboza? oops.gif
  • 0

#216 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 09 July 2006 - 12:47 PM

zamašitev žil(e)
  • 0

#217 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 09 July 2006 - 01:57 PM

Ja, tromboza nastane zaradi krvnih strdkov, ki zamašijo žilo, ponavadi v nogah. Te KT so hudič, sploh Diane35. Raje do konca življenja ne seksam, kot pa da se jih še enkrat pritaknem :violent1:
  • 0

#218 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 09 July 2006 - 07:55 PM

QUOTE(Darla)
Ja, tromboza nastane zaradi krvnih strdkov, ki zamašijo žilo, ponavadi v nogah. Te KT so hudič, sploh Diane35. Raje do konca življenja ne seksam, kot pa da se jih še enkrat pritaknem :violent1:

*globoko se strinjam*
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#219 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 09 July 2006 - 11:27 PM

Ravno pred kratkim sem brala, da je v primeru če imaš migreno, ki jo spremlja avra, prepovedano jemanje kontracepcijskih tablet. A je to res? Ker tega pa res nisem vedela. No sej tko al tko ne nameravam začet jemat KT, ker sem proti njim, zato ker imajo več slabih strani kot pa dobrih.
  • 0

#220 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 10 July 2006 - 07:33 AM

sedem let jedla KT ... zdaj sva pa že več kot eno leto na kondomih ... nič kaj zabavno (vsaj iz moje strani) ampak kar se mora, ni težko biggrin.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Google (1)