Kreme za sončenje
Posted 02 May 2012 - 10:38 PM
Edit: sem tole našla:
Farah Ahmed, who is general council for the cosmetics industry group Personal Care Products Council, concedes that the difference in
sunburn protection between the medium- and high-SPF sunscreens is not great.
But she says the high SPF products may better protect against long-term skin damage and exposure-related skin cancers.
In a written statement, Neutrogena notes that because most people use far less sunscreen than is recommended, high SPF sunscreens can offer better protection.
“Higher SPFs used over a lifetime may translate to healthier skin in later life,” the statement reads. “While the difference in the percentage of ultraviolet radiation blocked between an SPF 55 and SPF 100+ may be slightly less than 1%, applying an SPF 100 may lead to much less cumulative sun damage over a lifetime.”
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 03 May 2012 - 12:49 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 May 2012 - 07:01 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 May 2012 - 08:51 AM

Posted 03 May 2012 - 09:01 AM
Tudi v bližnji tujini ne boste našli kreme z več kot 50, ker so višje oznake v EU prepovedane. S
? Ne vem sicer kaj je bližnja tujina, ampak v ITA imajo tudi krepko čez 50.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 May 2012 - 09:58 AM
Pablo Picasso
Posted 03 May 2012 - 10:13 AM
? Ne vem sicer kaj je bližnja tujina, ampak v ITA imajo tudi krepko čez 50.
Mogoče je bolj priporočilo kot prepoved

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 May 2012 - 03:25 PM

€6.99 v Hoferju
Glede na to, da je za otroke, bi morala biti kar vredu...

Posted 04 May 2012 - 11:22 AM
zakaj je vedno poudarek, da je krema namenjena otrokom ... saj če dobro opravi svojo nalogo, ne vidim problema. .. a spet česa ne razumem?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 May 2012 - 11:25 AM
Posted 04 May 2012 - 01:31 PM
Ja, že faktor 15 zaščiti pred 95 ali 98% sončnih žarkov (ne spomnim se na pamet). Od 15 naprej pa se ta odstotek minimalno viša, za 0,01 itd. Krema s faktorjem 50 ima samo več kemikalij notri, zaščiti pa minimalno več, kot npr 30. O tem sem brala tudi članek Igorja Bartenjeva, ki je eden najbolj priznanih dermatologov pri nas. Razni faktorji 80 in 100 se mi zdijo nateg. Seveda pa je ta zaščita ustrezna le, če se dovolj na debelo namažemo. V laboratorijih baje testirao zaščito z res zelo debelimi nanosi. Ravno v reviji Vip sem brala, da je bilo pri veliko kremah ugotovljeno, da je zaščita nižja, kot je navedeno na embalaži.A ni bilo ugotovljeno, da npr. faktor 30 ščiti 98%, potem pa se ti procenti samo minimalno zvišujejo? (številk se res ne spomnim, sem ustrelila)
Sončnih krem naravne kozmetike pa se npr. sploh ne dobi s faktorjem višjim od 30, vsaj jaz še nisem nobene videla. Tudi to po mojem mnenju kaže na to, da je v kremah z ZF 50 samo toliko več kemije.
Jaz uporabljam tudi kreme s faktorjem 50, ampak zato, ker se ponavadi itak ne namažemo dovolj na debelo. Sicer pa imam 30. Letos si bom za telo kupila eno od Alverde z ZF 30, mogoče tudi Balea Med 30. Za domače pa Sun Dance mleko ZF 30 ali pa Nivea, Garnier ali Ombia, ker vidim, da je dobro ocenjena na Vip testu. Za obraz bom naročila Green People 25, za ustnice pa imam Sun Dance balzam v stiku SPF 20.
Ombia je Hoferjeva znamka?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 May 2012 - 01:56 PM
Posted 08 May 2012 - 08:30 PM
Za naju bom pa verjetn v lidlu kupla, je lani dobila dobre ocene.
Posted 08 May 2012 - 08:31 PM
Posted 08 May 2012 - 09:08 PM
Posted 09 May 2012 - 11:48 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 09 May 2012 - 11:56 AM
L'Occitane Buriti, ESI Aloe Vera (to so imeli lani-mami ful zadovoljna, jaz sem jo tudi parkrat uporabila, sploh nimaš občutka, da se mžeš s kremo za sončenje, ker je ful hranljiva in lepo mazljiva, čeprav je gosta) in ena iz DM-a za otroke (predvsem za tamalga, k je že večji). Drugače pa strogo senca, samo zdaj jih itak ni za ustavit.
Pa pokrivala obvezno.
Posted 09 May 2012 - 11:57 AM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 09 May 2012 - 12:40 PM
Posted 09 May 2012 - 07:39 PM
Žabica definitivno moraš malega namazati s kremo na morju, kljub klobučku, majčki in obvezni senci. Jaz kupujem za Jona v Biotopu UV Bio znamko, tole http://www.uv-bio.com/en in sicer faktor 40
Kje se pa da kupiti te kreme?
Na morje gremo 25.6. do 1.7.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users