Jump to content

Photo

stanovanja za študente

• Please log in to reply
392 replies to this topic

#201 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 September 2011 - 12:35 PM

Čakaj, misliš iz strani najemodajalcev, da takšne cene dajejo, ali iz moje strani?
  • 0
Viens, reste ici!

#202 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 September 2011 - 12:40 PM

NE S TVOJE. laugh.gif laugh.gif

Sem zgrožena nad cenami, se razume; mi je tudi jasno, da za manjše stvari več računajo, ampak se mi vseeno zdi, da potem ogromno nanese, ko sešteješ se stroške.

edit: jaz sem imela prej v Fužinama vsak mesec približno 200 evrov stroškov, grozno je bilo, je bilo pa 43 kvadratov.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#203 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 September 2011 - 01:10 PM

Aja ok. laugh.gif Malo čudno sem razumela.
No vglavnem ja, cene v Ljubljani so do neba. Jaz sem tudi iskala garsonjero lani, pa sem hitro opustila misel, ker bi me prišlo s stroški vred čez 500eur.
  • 0
Viens, reste ici!

#204 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 September 2011 - 05:05 PM

LJ je totalno gnila, kar se cen stanovanj tiče. Shit prodajajo za ogromno denarja.
Tisti, ki so v LJ doma, se sploh ne zavedajo, koliko denarja in živcev prišparajo, pa še
večinoma jim delat ni treba, da se bi preživljali iz meseca v mesec, ker so pač doma.
Če pa že delajo, pa ne delajo za preživetje, ampak za to, da si lahko kupijo stvari,
ki si jih želijo (oblačila, kozmetika, koncerti, potovanja, itd.).
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#205 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 27 September 2011 - 05:56 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 27. 9. 2011 - 18:05) View Post

LJ je totalno gnila, kar se cen stanovanj tiče. Shit prodajajo za ogromno denarja.

^^Ja, midva sva se tud hotla odselit pa ni šans, da bi nama finančno zneslo. Pa kakšne jazbine za 500€+stroški, haloo?? Seveda pustmo bizarne pogojev da "domačih živali pa že ne".

Tale garsonjerca je pa res luštna. Zakaj pa oddaja?
  • 0

#206 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 September 2011 - 06:00 PM

Najbolj smešno pa mi je to, ko stari (ki so živeli v totalno drugačnem sistemu in so do služb in stanovanj
prišli po precej manj zajebani poti) skos tulijo o hotelih mama, itd. Ja kam boš pa šel? V neko luknjo in se
zakreditiral za žnj let, samo zato, da boš lahko govoril okoli, kako nisi več doma? Jebeš vse skupaj. V LJ
je to ful težko, če nimaš velikega finančnega zaledja od ta starih.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#207 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 27 September 2011 - 06:01 PM

Kolegica se začasno seli zaradi študija v Ljubljano.
  • 0

#208 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 September 2011 - 06:08 PM

Se strinjam, Fluffy. Živeti sam je pa že skoraj nemogoče, plačevati sam najemnino (če res nočeš živeti v neki luknji). Nedavno je bil članek v Žurnalu glede največjih pajzljev, ki jih ljudje oddajajo kot študentske sobe.

Tukaj si ga lahko ogledate, če ne zaradi drugega, zaradi neprecenljivih slik (poleg so cene).

KLIK

Za 1-sobno stanovanje v Fužinah, kjer sem prej živela, lastnica sedaj zahteva 400 evrov na mesec. Poleg je še 200 evrov stroškov, po 6h zvečer ne dobiš parkirnega, za v mesto potrebuješ Urbano . . . in stroški se seštevajo, in seštevajo. In na koncu ugotoviš, da si lep del zaslužka namenil za stanovanje in življenjske stroške. huh.gif

Spremeni se pa itak ne nič, pač tako je, govorijo.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#209 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 September 2011 - 06:12 PM

Jaz sem že velikokrat slišala s strani določenih ljudi, ki so doma v LJ, kako ne razumejo, da eni
pri 30ih živijo doma. Seveda ne razumejo, ker nikoli niso šli nekam živet kot podnajemniki, kot
ostali, ki niso doma v LJ. Ko bi bili v takšni situaciji, bi drugače razmišljali. Najlažje je biti na tak
način pameten, čeprav se niti ne zavedajo, kakšni nerazgledani bebci izpadejo. Nekateri v določenih
primerih res nimajo stika z realnostjo in naivno živijo v oblakih.

Jaz sem, menda sem že pisala, doživela vrh, ko mi je en ponujal za bajno vsoto garažo, predelano
v sobo. On je s familijo živel v tej hiši, jaz pa bi bila v garaži. laugh.gif Takoj je povedal tudi, da bi si
vse stroške DELILI. laugh.gif
  • 0

#210 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 September 2011 - 06:14 PM

OMG lol1.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#211 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 September 2011 - 06:15 PM

QUOTE(Kinky @ 27. 9. 2011 - 19:08) View Post
In na koncu ugotoviš, da si lep del zaslužka namenil za stanovanje in življenjske stroške. huh.gif

Ja ... ostane ti ne NIČ. Plačuješ in plačuješ, da koncu pa še nič tvoje ni. XD

QUOTE(Sarah @ 27. 9. 2011 - 19:14) View Post

OMG lol1.gif

Se smeješ garaži? Ja, resnična zgodba. laugh.gif Pa še negi poleg nekega gozda je bila ta hiša.
  • 0

#212 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 September 2011 - 06:17 PM

Še čudno, da ti ni hotel zaračunati še na razgled in sveži zrak iz hoste. laugh.gif laugh.gif

Ja, pač bolniki, ampak žalostno je, da je najbrž kakšen študent matematike res pristal v tej garaži. cry.gif

• 0

#213 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 September 2011 - 06:17 PM

js sicer nerazumno visokih cen za pajzle ne razumem, mi je pa jasno, zakaj lastniki stanovanj za študente ne opremljajo z novo opremo. nam je ena najemnica uničila pohištvo, en je pa ogledalo iz kopalnice ukradel, mislim wtf, saj NI TVOJE. glede na to in podobne štorije mi je povsem jasno, zakaj dajejo v študentska stanovanja opremo, ki je ni škoda. ni pa nič narobe, če je stanovanje primerno vzdrževano. najhujše so mi pa neke (pol)kletne zatohle vlažne sobice in nesorazmerno visoke cene enoposteljnih sob ne glede na velikost.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#214 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 September 2011 - 06:18 PM

Sigurno je dobil kakšnega obupanca. Pa samo eno tisto malo okno je bilo kot so pač po garažah.
Meni je ves čas ogleda šlo na smeh. In jok hkrati, da je kaj takšnega možno. Pa mislim, da je
imel eno stekleno oko in je bil SlovenAc.

• 0

#215 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 September 2011 - 06:30 PM

Moj sošolec iz gimnazije je bil v enem študenstkem stanovanju na Viču, lastnik je vse, razen njega, brez razlage vrgel ven, notri pa naselil neke Kitajce, ki so okupirali stanovanje (on je ostal v eni sobici, kopalnico so si delili), in je pravil, da je bilo ful grozno, v kopalnici so bili neke velike posode vode, v katerih so se namakali kalčki, povsod neki lasje, itd. (NE hodit jest v kitajsko za Hajdrihovo) laugh.gif ). Seveda je plačeval isto ceno kot prej, ko je bil notri s študenti, kljub temu, da so bile razmere hujše. down.gif

Meni prav prpa, kaj bo naslednje leto, ko bom morala ven iz svojega. down.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#216 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 September 2011 - 07:28 PM

Kalčki lol1.gif
  • 0

#217 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85937 posts

Posted 27 September 2011 - 08:09 PM

Jaz pa mislim, da ima večina možnost doštudirat (tu sploh ni dileme) in dobit službo do 30. leta, je pa res, da je biti pri starših najbolj 'udobno'.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#218 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 27 September 2011 - 08:10 PM

Hja, vecina stanovanj je zalostnih. Ampak cena se oblikuje glede na kolicino povprasevanja in ponudbe. Zakaj bi najemodajalec dajal za 50 €, ce bo sobo oddal tudi za 150 €. In ce hoces studirat v Lj, nisi poln denarja, a ne prides v studenta? Bos pac vzel kar je. Jaz sem zivela v kletnem, staro opremljenem stanovanju. Eno leto pa sva bila s fantom v sobici z 8 kvadrati... Na zgornjem linku bi se 100% zgrazali, ampak kaj naj? Grem kampirat v tivoli? smile.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#219 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 September 2011 - 10:54 PM

Da se najt super stanovanja po nizki ceni, samo iskat moreš in ne vzet prvega ki ti pade.
Jaz zdaj živim v centru, stanovanje je v 3 nadstropju, ni nič vlažno, notri nas je 5, ampak imam ogromno sobo (okoli 18 kvadratov), plačujem pa 140+stroški. Ko dobim subvencijo bom plačevala 100+stroški. Stroški pa so pozimi do 50 eur, poleti pa 10eur.

• 0
Viens, reste ici!

#220 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 September 2011 - 10:59 PM

Če ti ni do tega, da si skret in tuš deliš s štirimi osebami (meni je bil že z eno problem), je nekoliko težje najt kaj solidnega za razumno ceno.
To je res dejansko najtežje ... stanovanj, kjer jih je več notri, je precej več, boljših in za klko-tlko normalne cene.
Pa tu ne gre za nobeno pretirano razvajenost - me zanima, koliko tistih, ki tulijo, kako je vse
na izi (ki pač nikoli niso rabili nekam it tak živet), bi se zadovoljili s skupnimi skreti, itd. Saj pravim,
take pravljice, kako je vse na izi, sem skos poslušala od kakšnega takšnega, ki je bil tekom študija doma
in ni rabil nikamor it in je tudi vedel, da ne bo rabil it skozi to.

V glavnem, meni je bil prvi pogoj, da sem sama. Sem imela cimro, pa se je slabo končalo.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users