Jump to content

Photo

Eurovision Song Contest

• Please log in to reply
3215 replies to this topic

#2161 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 May 2013 - 09:08 AM

Tudi lani smo bili izjemno slabo, ja, med zadnjimi, sicer ne zadnji, ampak tam nekje. Se tudi strinjam, da bi za Narodnozabavni rock še razumela, ker tisto je bila polomija na celi črti, to pa pač

sploh ni bilo tako zelo slabo, čeprav po drugi strani nič posebnega (ampak nikakor ne za zadnje mesto).

Čeprav sem velika oboževalka ESCja, vedno spremljam, se sedaj sprašujem, ali se sploh splača vztrajati v tem političnem cirkusu še naprej? Ali bi se res splačalo odpočiti od te norije vsaj

kakšno leto. Mislim, da tudi tisto leto pred Derendo nismo nastopali, potem pa smo se vrnili, v - za nas - velikem slogu, in bili sedmi. Kako patetično da se še vedno o teh uvrstitvah pogovarjamo,

in o Darji in Tanji Ribič .... saj je to bilo pred mnogo leti. Enkrat na 10 let pridemo v finale, in se potem ob vsaki res slabi uvrstitvi tega spominjamo, kot da bi zmagali takrat. Res patetično.

In ker niso naši nastopajoči dobri, mora Andrej Hofer najti nekaj slovenskega, za kar navija, pa naj bo to slovenski plesalec za Belorusijo ali faking slovenski stoli v dvorani, joj, no.

Glede na to, da je vse skupaj samo še kuhinja in štejejo samo še medsoseski glasovi, glasba je pa v drugem planu, bi bilo res super, da gremo malo na dopust in se nehamo obremenjevati.

Pa kr neki, no, da je bil v finalu cel skandinavski blok, cel vzhodni blok, ampak niti ene države iz bivše Jugoslavije .... to je pa res beda od bede, ki priča o nepoštenju ESCja, ki je samo

še senca tega, kar je v začetku bil, in kar je nekoč predstavljal.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2162 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17303 posts

Posted 19 May 2013 - 09:16 AM

Meni zmagovalna pesem ni pretirano všeč. Bi raje videla, da bi zmagala Norveška. Ta komad pa mi je nekoliko tribal in nemoderen. Mi gre že zdaj na živce :D Kot da bi poslušal neko Ruslano in bi ti bilo ob tem nerodno.

No, vsaj ni zmagal Azerbajdžan :lart:

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2163 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27457 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 May 2013 - 09:21 AM

:yes:

Pa s tem načinom glasovanja so kao hoteli razbiti medsosedsko glasovanje - ha ha, bulšit, dosegli so ravno kontra, važno, da je bil v finalu ruski (9/10, seriously?!) in skandinavski blok z nekimi drugimi državami, polovica komadov pa takih, da se zjočeš. Jaz mislim, da je res najbolje, da se vse ex-yu države umaknejo in odpočijejo (in nenazadnje privarčujejo), Bosna je letos modro ravnala. :)

Ampak da niti Albanije ni bilo v finalu, pa imajo eno od največjih izseljenskih baz + prekopiran Bajagin komad.. ne vem.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2164 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 May 2013 - 01:42 PM

No, vsaj ni zmagal Azerbajdžan :lart:

Hvala K!!!! Res, čeprav so vsako leto nevarno blizu vrha.

Coco, se strinjam tudi s tabo. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2165 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27457 posts

Posted 19 May 2013 - 01:44 PM

Btw, jaz bi uvedla pravilo, da morajo peti v svojem jeziku, ne v angleščini. ˘-˘

V zadnjih 20 letih so zmagale samo tri države, ki NISO pele v angleščini (1995 Norveška, 1998 Izrael in 2007 Srbija - se pravi, da je Marija edina, ki je zmagala s pesmijo v materinščini v zadnjih 10ih letih, kar se mi zdi porazno).

• 0
Pablo Picasso

#2166 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17623 posts

Posted 19 May 2013 - 02:09 PM

Z vidika predstavljanja svoje države ja, ampak praktično pa ravno ni... Ne bi razumeli veliko besedil. Pa vsak drugače sliši tuj jezik in spet ne bi bilo fer.

Po nekajkratnem poslušanju Margaret za Norveško bi rekla, da bi morala ona zmagat, (čeprav mi je, kot že rečeno, Danska OK). Udaren, moderen komad, dober vokal in stas, odlična je no.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2167 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 May 2013 - 02:09 PM

Se delno strinjam s Coco. :) Včasih so večkrat zmagovale države, ki so pele v angleščini (Irska je tipičen primer), nekako je ljudjem ta jezik bližje, pa speven je ... upam, da razumete, kaj sem želela povedati. :)

Nekako so želeli dati vsem iste možnosti, ko so omogočili, da lahko vsi pojejo v angleščini. 

Jaz tudi rada slišim jezik tiste države, sploh kakšna hebrejščina se mi zdi fascinantna, predstavnica Moldavije mi je bila ravno iz tega razloga všeč, ker je pela v moldavščini.

Pač svet je res ena globalna vas, in tudi na ESCju se razlike vedno bolj brišejo. 

Pa še to: Ruslana in Dima Bilan sta oba pela v angleščini, znala pa nista ene besede angleško. :D Oprostite, ampak to je res idiotsko! 

Po drugi strani pa naša letošnja predstavnica ne zna skoraj nič slovensko. Kdo je zdaj tu nor?

• 0

#2168 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27457 posts

Posted 19 May 2013 - 02:26 PM

Če je komad res dober, po mojem mnenju jezikovne ovire ne obstajajo.

Dosti krat se zgodi, da na državni ravni zmaga res dober komad, pol pa ga prevedejo v angleščino in zgubi smisel, ker uporabljajo znucane fraze, ki zvenijo bedno. Meni je tak balzam za ušesa poslušat pesmi, ki niso v angleščini, sploh Izraleci tako ponosno pojejo v svojim jezku, pa še ene par takih je. Moldavka, na primer, je bila letos fantastična, kakšna čustva v glasu, mi je na trenutke zvenelo kot spolirana Zaz, pa sploh nisem šla za tem, v katerem jeziku poje. :wub:

• 0
Pablo Picasso

#2169 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27457 posts

Posted 19 May 2013 - 02:27 PM

Pa še to: Ruslana in Dima Bilan sta oba pela v angleščini, znala pa nista ene besede angleško. :D Oprostite, ampak to je res idiotsko! 

Po drugi strani pa naša letošnja predstavnica ne zna skoraj nič slovensko. Kdo je zdaj tu nor?

JA.

• 0
Pablo Picasso

#2170 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 May 2013 - 05:47 PM

Gledala sva samo nekaj komadov na koncu in zraven na veliko komentirala!

Ko bom imela čas si moram pogledat Azerbajdžan pesem, da vidim, če si zasluži biti visoko.

Škoda za Norveško.

• 0

#2171 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 19 May 2013 - 06:04 PM

Jaz sem tudi šla šele naknadno poslušat Azerbajdžan in Ukrajino, da sem sploh slišala, kateri pesmi sta to in če sta res kaj ekstra. No, obe sta mi totalno brezvezni.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2172 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 May 2013 - 09:57 PM

http://en.wikipedia....ng_Contest_2013

V polfinalu od Hrvatov dobili 5 točk, in Črnogorcev 3 = skupaj 8. Hrvaška je imela 38 točk, Črna gora 41, Srbija 46, Makedonija 28

• 0

#2173 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 May 2013 - 10:11 PM

V bistvu smo bili čisto čisto zadnji (od obeh polfinalov). Najmanj točk smo prejeli, pred nami je Ciper z 11 točkami naprimer... 

• 0
Viens, reste ici!

#2174 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 May 2013 - 10:12 PM

Ja, čisto zadnji. 

• 0

#2175 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 19 May 2013 - 10:24 PM

Poden res.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2176 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 May 2013 - 10:25 PM

Dobesedno. :D

• 0

#2177 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26108 posts

Posted 20 May 2013 - 06:13 AM

Zmagali od zadaj naprej :woot:

<_<

• 0

#2178 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24569 posts

Posted 20 May 2013 - 08:07 AM

Včeraj sem končno pogledala finale.

Scensko mi je še vedno bila najboljša Moldavija (pa tudi pesem mi je bila zelo všeč).

Danska mi je bila super izbira za zmagovalko, navijala sem še za Norveško, Nizozemsko

Azerbajdžan je imel domiselno predstavo. Pesem pač gre v uho, ampak nič posebnega.

Presenečena sem bila, da so bile tako visoko Grčija, Malta.

Irska mi je bila dejansko najbolj zoprn komad tega izbora.

Najbolj sem se pa smejala, ko je Hofer pel "Prihaja Nodi".

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2179 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 May 2013 - 05:03 PM

Vote for songs not flags 

• 0

#2180 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17000 posts

Posted 20 May 2013 - 05:33 PM

Danes sem brala, da so za časa finala potekali manjši protesti pred dvorano proti grkom. V smislu, da so totalno zapufani in oh in sploh brez denarja, za evrovizijo pa se je seveda našel denar. Se precej strinjam s tem. Evropa jim daje bajne vsote denarja, da lahko preživijo, oni pa potem denar zapravljajo za takšne stvari. Že mogoče, da je Eurovizija za njih pomembna, ampak glede na situacijo, bi bilo pač potrebno malo urediti prioritete in kakšno leto pač izpustiti Evrovizijo. Itak mi ni jasno kaj razmišljajo, da bi naredili v primeru, da bi njihova pesem zmagala. :hmm:

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users