Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2161 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17280 posts

Posted 22 October 2016 - 08:49 PM

Ja sam mi je vseeno bad  :glare: Zgleda, kot da hodim po nekih pajzlih, kjer ne znajo kuhati. Isto sem par mesecev nazaj nekomu priporočila 5-6kg v Ljubljani. Pica taka, da dol padeš. Grem čez dva tedna in čisto druga jed, očitno neke cheap sestavine. Sva se pritožila lastniku. Zdaj so celo na lestvici najboljših picerij v Lj. Od kje? Ne bom več, obljubim. 

Aja, samo še nekaj. Kalamarov letos ni bilo v bližini. Sploh. Ne razumem pa kako nikjer ne opozorijo na to.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2162 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 22 October 2016 - 09:13 PM

Frcica, tudi meni kitajska ni med najljubsimi, ampak mi vcasih ful zapase. Je pa veliko restavracij, ki strezejo tako htano, da se ti lahko zameri. Pa itak je to pri nas vse skomercializirano.

Podgana, kaksne so ti pa pice iz Dobre vile? Lahko da sem pristranska, ampak meni so dalec najboljse pri nas, kar sem jih probala do zdaj. Pravo italijansko cisto tanko testo in ne prevec oblozena, drugje pretiravajo. Pri picah res velja manj je vec pa tisto mora biti kvalitetno in sveze.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2163 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 October 2016 - 09:43 PM

Podgana, ne, ne, ti kar predlagaj. Pač se zgodi :)

Jina, jaz sem jo enkrat v službo naročila. Ni mi bila nič posebnega, ampak od mlačne pizze ne moreš ne vem kaj pričakovati. Za korektno oceno bi morala jesti sveže pečeno.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2164 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 25 October 2016 - 02:31 PM

Nisem vedela, da je za Teden restavracij taka gužva in je treba narediti rezervacijo že ful prej, da si zagotoviš mizo. Sem poslala

povpraševanje Slonu 1552, če je sploh še kaj prosto.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2165 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32294 posts

Posted 25 October 2016 - 06:49 PM

Ja, pa nekatere imajo samo doloceno število rezervacij na dan na voljo v tej ponudbi. Sm vidla, ko sem brala menije red casom...
  • 0

#2166 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 25 October 2016 - 06:55 PM

^ Vse imajo tako, drugače bi vsak lahko koristil to ponudbo. V nekaterih restavracijah je treba rezervirati v nekaj urah po objavi, ker takoj zapolnejo kvoto.

• 0

― V. Van Gogh

#2167 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 25 October 2016 - 07:17 PM

Ja, saj zdaj mi je logično.
Sva dobila rezervacijo za Slon, komaj čakam.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2168 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 31 October 2016 - 02:12 PM

Mi smo bili prejšnji vikend v Lamberghu, pa mi kot prvo ni bilo tako všeč, da je to restavracija znotraj hotela, kot drugo se niso vsi vsaj približno najedli. Pa sfaljeno mi je bilo dejstvo, da je bila dobrodošlica iz kuhinje dejansko nejmočnejša in največja jed (sicer zelo dobra, ampak ni to smisel pozdrava..).  Tako da sicer vse zelo okusno itd., ampak ni vse štimalo. Prav tako mi natakarji niso delovali preveč podkovani..

Včeraj sva bila pa v Vili Podvin (predvsem zato, ker jo Hevea tako hvali :D), kjer mi je bil pa že ambient ful všeč. Ni tako high, ne moderno, ne minimalistično, ampak lepo urejeno in domačno. Si predstavljam, da mora biti poleti, ko si lahko zunaj, še bolj pravljično. Natakarji so bili bolj podkovani, tudi fant se je najedel in obema je bila hrana odlična, le fantova predjed ni bila dosti posebna za moje pojme (nek piščančji ajmoht z raviolom, poenostavljeno seveda). Malo jim zamerim, da so imeli slabo kavo. Se mi zdi, da vse gostilne/restavracije zanemarjajo kavo in je potem neka grenka/kisla po možnosti, namesto, da bi zaokrožili celoten vtis in tudi kavo ponudili vrhunsko. Vglavnem, tu nama je bilo drugače super :).

Obe ti dve restavraciji sta na Gorenjskem, v razmaku približno 1,5km, okoli je lepa narava/podeželje.

Dve leti nazaj sva bila pa nad Horjulom v Gostišču Grič in recimo ta se nama komot kosa s Podvinom.

V soboto zvečer sva bila pa v Slovely parku na Dunajski (to pa ni bilo v sklopu tedna restavracij) in sva bila eno uro edina gosta, edino eni lastniki so bili, ki so pripravljali vse skupaj za mini koncert, ki se je začel ob 9ih. Tako da glede tega so bili malo mešani občutki. Od hrane sva vzela dva burgerja, enega navadnega, ki ni bil nič posebnega, fant je jedel pa pulled pork burger, mu je bil pa zelo všeč, ker podobnega še ni jedel. V Cafetino kotičku sva si privoščila dve pivi, v Zebrinem kotičku pa tortici in nato spet kavo v Cafetinu. Jaz sem jedla torto pistacijo-malina, ki je bila super, okusna in posebna, fant pa borovnica-vanilija, ki pa je bila malo preobičajna, sploh za visoko ceno (kos je 3,8€). Celotna izkušnja nama je bila všeč, tudi potrudijo se, ker imajo veliko koncertov, če se ne motim, ampak je bilo malo hecno, ker je bilo tako malo ljudi. Si ne predstavljam, da jim gre.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2169 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 31 October 2016 - 04:16 PM

Mi smo bili v vili Podvin, naleteli slučajno na teden restavracij. 

Večina gostov je bila kar nekako razočaranih, pretiravali so z neko contemporary cusine izkušnjo, skušali biti lokalni + originalni, pa na menijo se je slišalo dobro, vtis po obroku je bil pa srednje mlačen. Okusi so bili neizraziti, mene niso navdušili. Za izvirnost dobijo 3/5. Ambient všečen, preprost, prijeten.

Natakar se je res trudil, bil čist navdušen, že malo pretiraval z vsemi opisi, ker si res pričakoval, da boš dobil ne vem kaj... Zadovoljivo, a brez presežka.

Minus, da nimajo vegetarjanskega menija. Juha je bila topinamburjeva in odlična, glavna jed povprečna žalost, pirina kaša z zelenjavo, na nek fancy način pripravljeno, ampak brez pametnega okusa.

Sladica razočaranje. Panacotta brez okusa, sicer zanimiva kombinacija okusov in tekstur, ampak too much in brez wow efekta, ki so ga želeli ustvarit. 

Plus za vključevanje lokalnih sestavin/avtohtonih sort/posebnežev (kutine, rdeča koruza)

Minus za medel okus in pretiravanje z menijem. Keep it simple.

Bi se pa še vrnila kdaj izven tedna restavracij, pa bi sem pripeljala goste, ker vseeno izstopajo iz slovenskega povprečja po kvaliteti in trudu. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2170 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 31 October 2016 - 04:22 PM

Čakaj, a to si ti naročila čisto x meni oziroma jed, ne tega, kar so v sklopu tedna restavracij ponujali ?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2171 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 31 October 2016 - 08:34 PM

Jaz sem naročila meni 'za moške' ker se mi ni luštalo ribe in ko je opisoval juho se mi jo je ful zaluštalo, dobiš pa potem neko čudnp, vodeno, brezokusno reč... (ta koncept, za moške/ženske, mi je tudi mimo) in poskusila vegi različico, ki ni na meniju.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2172 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 31 October 2016 - 08:55 PM

Meni se že drugič ni zdelo vredno it kamorkoli v okviru TR. Od treh slow food hodov se jaz ne najem.

• 0

― V. Van Gogh

#2173 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 31 October 2016 - 09:14 PM

Midva sva ravno zato šla le enkrat. Po zaslugi tega moža ne bom spravila več v J&B, pa bi se skoraj sigurno splačalo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2174 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 04 November 2016 - 11:22 PM

Je bila katera v zadnjem casu v Shambali?
  • 0

― V. Van Gogh

#2175 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 22 November 2016 - 06:03 PM

^ Zdaj lahko podam oceno za Shambalo. 

Zanjo sem se odločila, ko sem prebrala oceno na Dobrojem in še nekaj drugih in naju je z možem navdušila. Je nekaj posebnega in čeprav velja za azijsko, tam še zdaleč ne boste našli le japonske, še manj pa kitajske hrane, kot ponavadi pri nas. Ponudbe nimajo široke, je pa zato toliko bolj dodelana in mislim, da vsak lahko najde kaj zase. 

Nahaja se na Križevniški, ki ima že sama po sebi svoj čar. Od zunaj ne izgleda nič posebnega, ko stopiš noter pa te preseneti prostornost in razgibanost prostorov. Midva sva sedela v dvignjenem delu na sredini in bila tam sama. Meni je občutek intimnosti v takih restavracijah zelo pomemben. Ne maram utesnjenih miz in in premalo prostora, da lahko sosedu gledaš v krožnik. Oprema ni najnovejša, bi pa rekla, da ima prostor dušo in je opremljen z veliko mero okusa. Sploh zastekleni del in zunanji vrt sta resnično lepa. Komaj čakam, da se vrnem enkrat poleti.

Začela sva z izborom petih različnih predjedi. Te so povečini zelenjavne (vietnamski zavitki, japonska zelenjavna tempura ...) in zelo polnega okusa. Že same po sebi, potem pa so zraven še različne omake (z limonsko travo, sojina) in paste (mangova :wub:, arašidova).

Shambala_izbor_predjedi_4589.jpg 

Nadaljevala sva z japonsko miso juho, brezmesno verzijo. Sem jedla že boljšo, še zdaleč pa ni bila slaba. Za glavno jed sva oba naročila v ingverju mariniranega lososa na rukolini posteljici :P, s papriko, limetino omako s čilijem in čipsom iz sladkega krompirja. Jed sicer ni pekoča. Božanska, res polni okusi, ampak morda zaradi omake nekoliko preslana, ker je losos že sam po sebi zelo slan. Čipsa ne bom pozabila, ena najboljših stvari, kar sem jih jedla. Res me zanima, kako ga pripravijo. 

Pila sva penino, vsak par kozarcev. Zmotilo me je, da jo je natakar nalil v napačne kozarce, tiste za belo vino. Ampak sem spregledala, ker si je sicer s svojo profesionalnostjo zaslužil lepo napitnino. Tak simpatičen, diskreten in podrobno razloži sestavine jedi. 

Zmagala je sladica - pasijonkin sladoled z mandljevo kremo in kokosovo peno. 

Slike večine jedi in vse cene so na spletni strani. Za tako večerjo za dva računajte na dobrih 70 €.

• 0

― V. Van Gogh

#2176 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 22 November 2016 - 06:18 PM

Midva sva dala okrog 40 €, je pa res, da sva naročila samo 2 predjedi in 2 glavni jedi, za sladico se ni dalo nič veganskega dobit. Pa vsak 1-2 kozarca vina.

Je bilo vredno, dobri okusi in postrežba, prijeten ambient, sploh za večerjo je tako lepo, ravno prav zatemnjeno.

Me pa prosim podučite, kakšni kozarci so za vino in kakšni za penino :D Če s emi prav svita, so za penino precej ožji?

• 0

Bill Bullard

#2177 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17280 posts

Posted 22 November 2016 - 06:25 PM

Prav imaš, višji in ožji, ampak zame so pravi in posh nizki in široki:

etchedchampagnecoupes-618x411.jpg

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2178 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 22 November 2016 - 06:28 PM

Ah, to grejo takoj mehurčki ven.

• 0

― V. Van Gogh

#2179 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 12 December 2016 - 07:32 PM

VIGÒ-ja imam za kar nekaj časa dovolj. Z možem sva se včeraj odločila poskusiti nove okuse sladoledov, ki se nama niso zdeli nič posebnega. Čokoladen s cimetom je absolutno presladek in preveč začinjen, tako da se okusa drugega sploh ni čutilo (jaz sem vzela cheesecake z borovnico, moški pa mandarino s temno čokolado). Sladoled je bil preredek in sta že dve kepici tekli iz lončka z vseh strani, da sploh nisem dohajala.

Glavni problem pa je že od odprtja lokala postrežba. Tako nesposobne natakarice redko vidiš in prav vidi se jim, da to delajo zato, ker drugega ni in so verjetno tudi preobremenjene. Vseeno to ni opravičilo za neprofesionalno postrežbo, na katero pri mizi čakaš celo večnost. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje naletela na čisto mizo, če sploh. Včeraj sva pri polni umazani mizi čakala, da jo pospravijo in ker se to ni zgodilo, sva se prestavila k drugi, ki je bila tudi šlampasto očiščena in so bile na njej bele sledi od krpe. Od natakaric je utopično pričakovati vprašanje, če lahko še s čim postrežejo, nasmeha in prijaznosti ne poznajo.

Sem hotela na FB napisati kritiko pa vidim, da je že cel kup podobnih. Spremenili niso nič, očitno se jim fučka.

• 0

― V. Van Gogh

#2180 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 12 February 2017 - 03:51 PM

Kakšne izkušnje z restavracijo Manna? Že tretjič je bila izbrana za najboljšo restavracijo v Ljubljani.

• 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users