Mi smo bili prejšnji vikend v Lamberghu, pa mi kot prvo ni bilo tako všeč, da je to restavracija znotraj hotela, kot drugo se niso vsi vsaj približno najedli. Pa sfaljeno mi je bilo dejstvo, da je bila dobrodošlica iz kuhinje dejansko nejmočnejša in največja jed (sicer zelo dobra, ampak ni to smisel pozdrava..). Tako da sicer vse zelo okusno itd., ampak ni vse štimalo. Prav tako mi natakarji niso delovali preveč podkovani..
Včeraj sva bila pa v Vili Podvin (predvsem zato, ker jo Hevea tako hvali
), kjer mi je bil pa že ambient ful všeč. Ni tako high, ne moderno, ne minimalistično, ampak lepo urejeno in domačno. Si predstavljam, da mora biti poleti, ko si lahko zunaj, še bolj pravljično. Natakarji so bili bolj podkovani, tudi fant se je najedel in obema je bila hrana odlična, le fantova predjed ni bila dosti posebna za moje pojme (nek piščančji ajmoht z raviolom, poenostavljeno seveda). Malo jim zamerim, da so imeli slabo kavo. Se mi zdi, da vse gostilne/restavracije zanemarjajo kavo in je potem neka grenka/kisla po možnosti, namesto, da bi zaokrožili celoten vtis in tudi kavo ponudili vrhunsko. Vglavnem, tu nama je bilo drugače super
.
Obe ti dve restavraciji sta na Gorenjskem, v razmaku približno 1,5km, okoli je lepa narava/podeželje.
Dve leti nazaj sva bila pa nad Horjulom v Gostišču Grič in recimo ta se nama komot kosa s Podvinom.
V soboto zvečer sva bila pa v Slovely parku na Dunajski (to pa ni bilo v sklopu tedna restavracij) in sva bila eno uro edina gosta, edino eni lastniki so bili, ki so pripravljali vse skupaj za mini koncert, ki se je začel ob 9ih. Tako da glede tega so bili malo mešani občutki. Od hrane sva vzela dva burgerja, enega navadnega, ki ni bil nič posebnega, fant je jedel pa pulled pork burger, mu je bil pa zelo všeč, ker podobnega še ni jedel. V Cafetino kotičku sva si privoščila dve pivi, v Zebrinem kotičku pa tortici in nato spet kavo v Cafetinu. Jaz sem jedla torto pistacijo-malina, ki je bila super, okusna in posebna, fant pa borovnica-vanilija, ki pa je bila malo preobičajna, sploh za visoko ceno (kos je 3,8€). Celotna izkušnja nama je bila všeč, tudi potrudijo se, ker imajo veliko koncertov, če se ne motim, ampak je bilo malo hecno, ker je bilo tako malo ljudi. Si ne predstavljam, da jim gre.