Jump to content

Photo

Anti-aging nega

• Please log in to reply
2182 replies to this topic

#2161 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23262 posts

Posted 22 April 2025 - 08:29 AM

Jaz sem našla take, ki mi ustrezajo in jih imam čez dan namesto vlažilne kreme. Čez dan poleti pač reapliciram, mi ni nek problem
Ko imam mejkap gor, pa se pošpricam čez z LRP sprejem s spf za obraz. Ko nimam ličil ampak samo sončno kremo, pa jaz iskreno ne uporabim redno dvojnega čiščenja.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2162 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 22 April 2025 - 08:56 AM

Jina, razumeme

Moja koža je bolj zahtevna v smislu nečistoč. Me zelo hitro kaznuje, če nisem dosledna.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2163 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts

Posted 22 April 2025 - 10:54 AM

Aa hvala, Jina. Se opravičujem za napačno informacijo. Ma jaz si zjutraj umijem obraz in velikokrat si ga zvečer ne, sploh če nič posebnega ne počnem/sem doma. Če pa uporabim SPF si ga moram umiti, ne da se mi, pa že brez tega plastim tri kreme.
Običajno sem res zelo malo/nič na soncu. Ne grem iz hiše pred 17. uro.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2164 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85839 posts

Posted 22 April 2025 - 11:06 AM

Ma jaz si zjutraj umijem obraz in velikokrat si ga zvečer ne, sploh če nič posebnega ne počnem/sem doma. Če pa uporabim SPF si ga moram umiti, ne da se mi, pa že brez tega plastim tri kreme.

Enako. :) No, saj mogoce bi bil pa dovolj samo gel zvecer pa ne rabim dvojnega ciscenja za SPF.
Mi je pa reapliciranje cez MU no go, kljub temu, da ne uporabljam podlage/pudra, to ti ja vse spacka okrog oci, Marmelada?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2165 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17264 posts

Posted 22 April 2025 - 11:34 AM

Jaz sem to vedno delala, ampak je pa res, da sem samo maskaro nosila pa pac tam izpustila. Se z vodo se kdaj vmes umijem, ker prav cutim to mascobo, svic, umazanijo, ko je vroce.
Drugace pa pomojem ni tako hudo, kot ob uporabi tretinoina. Recimo, ce gres popoldne na sprehod, pa le daj gor. Mene skoz opece ze zdaj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2166 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23262 posts

Posted 22 April 2025 - 12:18 PM

Jina, jaz imam un matirajoč sprej od LRP. To je tak suh sprej, nič ne spacka. Jaz ga nosim s sabo in mi je sprejemljiva rešitev za take situacije, ko sem zunaj dlje časa in naličena. Ima tudi Garnier en tak sprej, ampak baje ni tako dober kot LRP.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2167 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts

Posted 22 April 2025 - 01:07 PM

Res je, sonce je že začelo barvati kožo zadnjih 14 dni. Vidim na M.. No, meni je nikoli tako ne obarva.
  • 0

#2168 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 22 April 2025 - 01:07 PM

Tega?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2169 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 22 April 2025 - 01:12 PM

Kateri SPF za obraz so vam pa všeč? Moja koža je strašno reaktivna, tudi po kao nekomedogenih formulacijah se mi res hitro spet pojavijo mozolji (in izginejo po prenehanju uporabe). Te zgodbe s plastenjem se mi pa itak zdijo misija nemogoče (da bi našla celo vrsto izdelkov, ki bi se dopolnjevali in mi vsi po vrsti odgovarjali). Imam potem že raje gube čez X let 😅🙈
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2170 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85839 posts

Posted 22 April 2025 - 01:17 PM

V tej temi smo se razpisale. Jaz bom naslednjo probala to Beauty of Joseon, ki jo je Frida priporočala, je ful pohvaljena. Pa Frudia me mika za sprobat.

• 0

― V. Van Gogh

#2171 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 22 April 2025 - 01:52 PM

O super, hvala! Bom prebrala.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2172 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17581 posts

Posted 22 April 2025 - 08:13 PM

Anouk, saj ne rabiš ful plastiti, če ti na kožo ne ustreza. Zjutraj spf, zvečer pa dobro očisti in daš gor nekaj lahkega. A tud lekarniško ti nič ne odgovarja?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2173 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27607 posts

Posted 22 April 2025 - 09:47 PM

Jaz že leta uporabljam Cosrx. Mi koža še najmanj odreagira nanjo, čeprav ob redni uporabi kakšen mozolj ni izključen. Ne da se mi. :yawn:
  • 0

#2174 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 23 April 2025 - 06:53 AM

Kolikor se spomnim, ja, ampak je tudi že cca 6 let od zadnjih poskusov, tako da mogoče ne bi bilo narobe kakšnega novega izdelka stestirat. Samo res nimam pojma, kje sploh začet, zato vprašam :)

Cosrx mi ni odgovarjal, sem ga dala naprej Cvetki* 🤭
  • 0

#2175 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17581 posts

Posted 23 April 2025 - 07:02 AM

Najprej je pomembno glede na tip kože opredeliti in določiti cilje pri negi (je to poleg zaščite pred UV sevanjem tudi vlaženje? aktivne sestavine proti nepravilnostim? bolj gladka in sijoča koža?) Ipd. in glede na to izbrati izdelke, ki spadajo v čist osnovno nego. Torej nežno a temeljito čiščenje, lahek nemasten spf in zvečer še aktiv-pri problematični koži niacinamid/salicilna/azelaična/retinoidi. Pri zelo reaktivni koži bi res najprej poskusla lekarniške izdelke.

To je najbolj na kratko čiste osnove.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2176 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 23 April 2025 - 08:12 AM

Ok, hvala :) Je to pač na meni, da raziskujem (kje?), ali obstaja določen profil človeka, ki mi lahko svetuje na to temo? Jutri odrinemo proti Sloveniji, bom imela malo časa tudi za take stvari (na začetku je napovedano slabo vreme).

Z lekarniškimi izdelki misliš izdelke, ki se pač tam prodajajo (vse sorte znamk) ali izdelke, ki jih lekarna sama meša? Znajo farmacevtke svetovat ali odvisno od tega, na koga naletis? Sori, res sem čisto ven 🙈

Drugače nimam nekih izbruhov, dokler pustim kožo pri miru (=ne mazem nič gor, ne krem, ne make-upa), zjutraj in zvečer očistim s CeraVe gelom in vodo, to je to. Sicer imam mešan tip kože, malo vlaženja ne bi škodilo, za ostalo bi morala pa razmislit oz. si pustit svetovat.
  • 0

#2177 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17581 posts

Posted 23 April 2025 - 08:36 AM

Profili kot so npr. Cosmedoc in Skinology, te so slovenske na IG. Glede aktivov ima tudi Tixy veliko. Na forumu so te teme tudi obsežne in so se o osnovah več ali manj punce same izobrazile. Najustreznejšo nego pa drugače kot s poskušanjem ne gre odkrit zato je fajn do testerjev prit.
Mislila sem lekarniške znamke kot LRP, Vichy, Avene in A-derma. Vedno lahko obiščeš dermatologa-če gre za specifične težave; ali vprašaš v lekarni, zdej kok so tam res izobraženi, ne vem, ponavadi gre za promotorje določenih znamk, če ni farmacevt.
  • 0

Bill Bullard

#2178 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 23 April 2025 - 10:14 AM

Tajka iz cosmedoc imam tudi individualna svetovanja kolikor vem. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2179 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85839 posts

Posted 23 April 2025 - 10:48 AM

Hana (Dragocena) tudi.

Jaz bi tudi na tvojem mestu povprašala za testerje v lekarni, Anouk. Glede na tvoj opis bi ti znala odgovarjat CeraVe PM Facial Moisturizing Lotion, ta je ful priljubljena (obstaja tudi verzija s SPF 30/50).

Meni je CeraVe tudi super, že leta uporabljam tisto za suho/do zelo suho kožo, razen čez poletje.

Lahko preveriš še Avene Tolerance, La Roche Posay Toleriane Sensitive in Bioderma Sensibio, te so vse nevtralne vlažilne kreme.

• 0

― V. Van Gogh

#2180 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 23 April 2025 - 12:13 PM

Super hvala vsem za odgovore, bom si še malo pogledala, prebrala, povprašala, nabavila, sprobala :)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users