Anti-aging nega
Posted 22 April 2025 - 08:29 AM
Ko imam mejkap gor, pa se pošpricam čez z LRP sprejem s spf za obraz. Ko nimam ličil ampak samo sončno kremo, pa jaz iskreno ne uporabim redno dvojnega čiščenja.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 April 2025 - 08:56 AM
Jina, razumeme
Moja koža je bolj zahtevna v smislu nečistoč. Me zelo hitro kaznuje, če nisem dosledna.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 April 2025 - 10:54 AM
Običajno sem res zelo malo/nič na soncu. Ne grem iz hiše pred 17. uro.
Posted 22 April 2025 - 11:06 AM
Ma jaz si zjutraj umijem obraz in velikokrat si ga zvečer ne, sploh če nič posebnega ne počnem/sem doma. Če pa uporabim SPF si ga moram umiti, ne da se mi, pa že brez tega plastim tri kreme.
Enako.

Mi je pa reapliciranje cez MU no go, kljub temu, da ne uporabljam podlage/pudra, to ti ja vse spacka okrog oci, Marmelada?
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 April 2025 - 11:34 AM
Drugace pa pomojem ni tako hudo, kot ob uporabi tretinoina. Recimo, ce gres popoldne na sprehod, pa le daj gor. Mene skoz opece ze zdaj.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 April 2025 - 12:18 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 April 2025 - 01:07 PM
Posted 22 April 2025 - 01:12 PM
Posted 22 April 2025 - 01:52 PM
Posted 22 April 2025 - 08:13 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 April 2025 - 09:47 PM

Posted 23 April 2025 - 06:53 AM

Cosrx mi ni odgovarjal, sem ga dala naprej Cvetki* 🤭
Posted 23 April 2025 - 07:02 AM
To je najbolj na kratko čiste osnove.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 23 April 2025 - 08:12 AM

Z lekarniškimi izdelki misliš izdelke, ki se pač tam prodajajo (vse sorte znamk) ali izdelke, ki jih lekarna sama meša? Znajo farmacevtke svetovat ali odvisno od tega, na koga naletis? Sori, res sem čisto ven 🙈
Drugače nimam nekih izbruhov, dokler pustim kožo pri miru (=ne mazem nič gor, ne krem, ne make-upa), zjutraj in zvečer očistim s CeraVe gelom in vodo, to je to. Sicer imam mešan tip kože, malo vlaženja ne bi škodilo, za ostalo bi morala pa razmislit oz. si pustit svetovat.
Posted 23 April 2025 - 08:36 AM
Mislila sem lekarniške znamke kot LRP, Vichy, Avene in A-derma. Vedno lahko obiščeš dermatologa-če gre za specifične težave; ali vprašaš v lekarni, zdej kok so tam res izobraženi, ne vem, ponavadi gre za promotorje določenih znamk, če ni farmacevt.
Bill Bullard
Posted 23 April 2025 - 10:14 AM
Tajka iz cosmedoc imam tudi individualna svetovanja kolikor vem.
[Napoleon]
Posted 23 April 2025 - 10:48 AM
Hana (Dragocena) tudi.
Jaz bi tudi na tvojem mestu povprašala za testerje v lekarni, Anouk. Glede na tvoj opis bi ti znala odgovarjat CeraVe PM Facial Moisturizing Lotion, ta je ful priljubljena (obstaja tudi verzija s SPF 30/50).
Meni je CeraVe tudi super, že leta uporabljam tisto za suho/do zelo suho kožo, razen čez poletje.
Lahko preveriš še Avene Tolerance, La Roche Posay Toleriane Sensitive in Bioderma Sensibio, te so vse nevtralne vlažilne kreme.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 April 2025 - 12:13 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users