Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#2161 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20008 posts

Posted 16 November 2013 - 09:38 AM

Dober teden nazaj sva s fantom gledala Blue Valentine. Meni je bil takooooooooo noro všeč. Ful sem se povezala z liki, se res vživela vanje, ful sem prejokala, se me je izredno dotaknil. Imela sem ga zloadanega že kakšno leto sigurno, pa ga kar nisem pogledala, ker se mi je zdel tak, da se bo vlekel itd., pa nikakor ni tako temu. Kor ponavadi mi je bil Ryan izredno všeč, sploh v mladi izvedbi. Njam.

Gledala sva tudi One day, tudi dober, se me je tudi dotaknil, ampak nikakor ne v tolikšni meri kot Blue Valentine. Anne mi kot tudi drugim tu ne gre na živce. Nisem je še videla v taki vlogi igrati in mi je bila zelo všeč.

Včeraj sva si pa Remember me ogledala. Od teh se me je najmanj dotaknil in mi bil pomojem še najmanj všeč, kar pa ne pomeni, da mi ni bil. Je za pogledat, ni dolgočasen. Zanimivo mi je, da so 11. september vključili not, haha.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2162 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 16 November 2013 - 03:52 PM

Zanimivo mi je, da so 11. september vključili not, haha.

A ga kam ne. :lol:

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2163 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20008 posts

Posted 16 November 2013 - 07:24 PM

V nekem romanticnem filmu se nisem zasledila.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2164 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 17 November 2013 - 12:59 AM

11153619_800.jpg

Močno priporočam, Gosling sicer spet igra nekega težaka (kaj drugega mu glede na faco niti ne bi pasalo, hah), ampak me je zelo pozitivno presenetil. Vsekakor posebna drama.

• 0

― V. Van Gogh

#2165 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 22 November 2013 - 06:39 PM

:w00t2:

82CDpiK.jpg

m3u52zQ.jpg

Of0T5HI.jpg

cAmkd8N.gif

6rqik3N.gif

• 0

― V. Van Gogh

#2166 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 November 2013 - 10:30 AM

A knjige si brala? :) Drugi del je tudi dober, po moje bo super film. ;) Ga bom tudi jaz gledala, ampak najbrž kar doma.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2167 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 23 November 2013 - 06:47 PM

Nisem, verjetno bom po 3. delu, da ne bom razočarana nad filmi. :) Meni je bil ful všeč, sicer malo manj kot prvi del, ampak vseeno. Edino konec me je malenkost razočaral, ker sem pričakovala konkreten razplet, ampak tako držijo napetost do zadnjega dela. Dejansko nisem mogla verjet, da je konec, da je 146 min minilo tako hitro. Kostumografija je fantastična (McQueen).:wub:

• 0

― V. Van Gogh

#2168 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 23 November 2013 - 07:22 PM

V tretjem delu bo konkreten razplet in tudi Katniss se odloči za enega od fantov. :) Knjige so super, ne boš razočarana. ;)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2169 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 23 November 2013 - 07:52 PM

Sem ravno prej ugotovila, da so 3. del knjige razdelili na dva filma, en 2014, en 2015. :woot:

• 0

― V. Van Gogh

#2170 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 November 2013 - 07:54 PM

O katerih knjigah je govora?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2171 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 23 November 2013 - 08:05 PM

The Hunger Games.

• 0

― V. Van Gogh

#2172 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18674 posts

Posted 24 November 2013 - 03:49 AM

Jaz sem pogledala Before sunrise in mi je bil NORO dober, res wau, že dolgo mi ni bil kakšen film tako všeč. Tak ful počasen, ampak mogoče je samo tako noro ustrezal mojemu razpoloženju, ne vem.. Komaj čakam, da pogledam še druga dva. :)

• 0

After all this time?

Always.

#2173 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 24 November 2013 - 02:30 PM

Danes sem bila v kinu Dvor, kjer sem si ogledala film All is Lost, kjer igra (nadvse odlično, če smem pripomniti) Robert Redford. Dogajanje celotnega filma je postavljeno na sredino Indijskega oceana,

kjer se dogaja bitka našega junaka z naravo. Zelo zanimiv film, ga priporočam, ni pa v njem nič dialogov, ampak samo dogajanje. Kljub temu pa ni čisto nič dolgočasen, nekaj scen je tudi

precej napetih. Meni je bil zelo všeč. :)

Sedaj pa še k obiskovalcem kina, ki so glavni razlog za to, da se v kino niti pod razno ne odpravim več. No, decembra grem v Zagreb gledati Hobbita, za to bom odštela približno 15 evrov,

ampak ni ne bo žal, saj vem, kaj bom v zameno za ta denar dobila. Izvrstno izkušnjo, ne zgolj ogled filma.

Danes so za mano sedele 3 gospe srednjih let, ki so že od začetka filma klepetale. Komentirale so film. Poglej to, poglej tisto, itd. Ker je film bil zelo vizualen, in se v njem skoraj NIČ

ni govorilo, glasbe pa tudi ni bilo veliko, si lahko predstavljate, da sem jih vse slišala. Ne samo šepetanje, ampak dejansko vse, kar so govorile. Seveda je bilo zelo moteče,

saj se sploh nisem mogla vživeti v dogajanje, in že ko sem se, so spet začele klepetati. Najprej sem se samo, z nasmeškom na obrazu, obrnila nazaj, in jih pogledala.

Ni zaleglo, še naprej so klepetale. Nato sem jih pogledala še enkrat, spet nič. Zatem sem naredila: ššššš, in to 3 krat, s presledki. Nato sem se obrnila in jih prosila,

če lahko nehajo klepetat. Ampak niso. Vse do konca. Kot da me ne bi slišale. Seveda so me ignorirale. Jaz sem pa postajala vedno bolj in bolj živčna.

Mislim, da lahko rečem, da so mi pokvarile ogled filma. Med odjavno špico sem se dvignila s stola, roke so se mi tresle, in na ves glas rekla, da je njihovo klepetanje bilo

izredno moteče, da če se jim to zdi kulturno in obzirno tudi do ostalih obiskovalcev kina? Itak so me gledale, kot da sem iz lune padla, no, eni je sicer uspelo izustiti: se opravičujemo.

Tako da jaz sem s kinom opravila. Ne najdem namreč enega tehntnega razloga, da tja še hodim. Ja, hodila sem včasih zaradi magičnosti velikega platna. In seveda

zaradi doživetja, ne gre samo za ogled kina, ampak za celotno doživetje. Ki mi ga pa vedno in vedno znova uspejo pokvariti - ljudje. Sem prevelik ljubitelj filma, da

bi še prostovoljno nadaljevala z ogledi filmov v kinu. Vem, da sem to malo dramatično napisala, ampak poln kurac imam ljudi, ki hodijo v kino zaradi vseh drugih možnih

razlogov, kot pa si v miru ogledati film!

• 1

#2174 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 24 November 2013 - 02:59 PM

:bruh: na tak folk.

• 0

― V. Van Gogh

#2175 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14318 posts

Posted 24 November 2013 - 07:20 PM

Moja sodelavka je komentirala, da ljudje enostavno niso zmožni več držati koncentracije več kot 15 minut.

Jaz hodim le še na Liffe, tam zaenkrat še nisem doživela česa takšnega. V bistvu se je celo ena gospa od naju presedla, ker je fant še pred začetkom filma nekaj pojedel, ker sva šla v kino direkt po slubi in prej ni utegnil cel dan nič jesti. Ampak se je očitno ustrašila, da bova ves čas jedla. Upravičeno seveda, glede na splošno klientelo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2176 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 24 November 2013 - 07:38 PM

Jaz imam zadnje čase s kinom neverjetno slabe izkušnje, ne vem, ali imam samo jaz takšno srečo. :D

Na Liffu je bilo ponavadi vse OK, ja, edino lani je en tip, ki je sedl poleg fanta, blazno smrdel. :D Katastrofa, vedno je nekaj. :D

In dejansko .... glede na to, da je karta precej draga, res ne vem, zakaj bi hodila še v kino, kjer pridem ven slabe volje?

Si za isti dan kupim DVD in lepo v miru pogledam doma. V kino pa res še samo ob posebnih priložnostih. ;)

• 0

#2177 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 26 November 2013 - 02:26 PM

Jaz imam pa srečo v kinu, kar se tega tiče. Me pa moti, če kakšen neznan sedi čisto zraven mene...

V petek sem gledala The Counselor in mi ni bil všeč, nima ne repa ne glave. Me je kar malo zamoril. Cameron Diaz zgleda dobesedno kot gepardica (kul), Fassbender je pa zelo čeden, je twisted, ampak to ga tudi naredi privlačnega kljub temu, da je psiho. Njegova igra je pa čustveno nabita, intenzivna kot ponavadi.  

http://www.imdb.com/title/tt2193215/

ffassbender-counselor350.jpg  

Ni kaj, è bellissimo... :blush1:

• 0

#2178 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17154 posts

Posted 27 November 2013 - 08:55 AM

Par dni nazaj sem po TV ujela FIGHT CLUB. Film sem ujela nekje na polovici, tako da mi je manjkal začetek zgodbe. Odličen film, Norton se spet izkaže, prav tako je tudi Pitt več kot solidno opravil z vlogo. Vredno ogleda. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2179 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26193 posts

Posted 27 November 2013 - 09:19 AM

Midva sva pa včeraj gledala Padec (The Fall). Izredno zanimiv film, všeč mi je bila igra, domišljijski del, preklapljanje med resničnostjo in domišljijskim svetom.... Film so snemali v več kot 20 državah, posnetki so raznoliki, čudoviti.

Kot zanimivost - na podlagi igre v tem filmu, je Peter Jackson izbral glavnega igralca za vlogo kralja Thranduila v trilogiji Hobbit :)

• 0

#2180 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 28 November 2013 - 09:54 AM

Tako da jaz sem s kinom opravila. Ne najdem namreč enega tehntnega razloga, da tja še hodim. Ja, hodila sem včasih zaradi magičnosti velikega platna. In seveda

zaradi doživetja, ne gre samo za ogled kina, ampak za celotno doživetje. Ki mi ga pa vedno in vedno znova uspejo pokvariti - ljudje. Sem prevelik ljubitelj filma, da

bi še prostovoljno nadaljevala z ogledi filmov v kinu. Vem, da sem to malo dramatično napisala, ampak poln kurac imam ljudi, ki hodijo v kino zaradi vseh drugih možnih

razlogov, kot pa si v miru ogledati film!

Uf jaz že zelo dolgo ne hodim v kino ravno zaradi tega. Sicer so mi ta mestna kina kar simpatična in niti nimam preveč slabih izkušenj z njimi,ampak kakšen Kolosej pa odpade.Res ogabno.Vsi tisti ljudje,ki ne znajo biti tiho in se kar nekaj premikajo in šumijo pa da kokic sploh ne omenjam...Grem le, če se mi zdi,da je film res vreden ogleda na velikem platnu,posebni efekti in podobno.Škoda denarja,da sem potem sitna.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users