Samo zamrznjene banane + maline. Razmerje 2:1, recimo.

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 07 June 2014 - 10:29 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 08 June 2014 - 08:12 AM
Posted 08 June 2014 - 04:29 PM
Se podpisem, banane + drugo sadje, zacimbe (cimet, vanilija, ingver), kakav, limonin sok ...
Posted 10 June 2014 - 09:08 PM
Prvič sem poskusila Violife sir (klasični, v kosu). Zelo je dober! Žal ga bo zmanjkalo, predenj ga bi sprobala v toastu ali na pici.
Naslednjo rundo moram narest pico, me zanima, če bo fant pogruntal
Za parkrat na leto bo super (ne zdi se mi ravno poceni, ker ga takoj zmanjka).
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 10 June 2014 - 09:14 PM
Potem imaš tega za naribat?
Poskusi tistega kao dimljenega, fantastičen. Jaz ga kupim recimo enkrat na mesec en paket, ali celo enkrat na 2 meseca, se mi ne zdi tak strošek,
če ga res ne ješ non stop. V sendvičih je dober tudi.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 10 June 2014 - 10:24 PM
Opa, imam tega ko piše for pizza, in ne Original, sem šla gledat na spletno stran.
Za pizzo je najboljši menda, najbolj gre v prodajo, ali nekaj takega je rekla prodajalka.
Kateri pa je kao dimljen, tukaj ga ne najdem? Pa kakšni so drugi okusi?
Na FB sem zasledila, da prihaja v kratkem Violife mocarela.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 10 June 2014 - 11:00 PM
Ja, saj tega sem mislila, a je tak, kot da bi bil malo dimljen?
Meni je ta tudi najboljši, in pa navaden (svetlo moder), tisti z zelišči mi je kar OK, s čilijem mi je pa premočen.
Čedarja pa še nisem probala, a ga bom, takisto mocarelo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 11 June 2014 - 09:35 AM
Meni je po izgledu in okusu podoben običnemu siru.
Bill Bullard
Posted 11 June 2014 - 09:38 AM
Sedaj sem šele link preverila, ja, ta, o katerem sem pisala jaz, je okus Pizza.
Meni je tudi full všeč. Če ga boš pa dajala na pico, pa ne dajaj preveč, samo malo, ker če ga je preveč, ne pride dobro. Se lepo stopi tudi.
Posted 11 June 2014 - 07:49 PM
Sem naredila domači sladoled. Zmiksala sem dve zmrznjeni banani, skodelico in pol zmrznjenega mešanega sadja (jagode, borovnice, temne murve, ribez), zalila z malo riževega mleka z lešnikom in vmešala še nekaj nasekljane jedilne čokolade. Ni slabo, ampak jaz nisem tak fan sadnih sladoledov. Moram drugič še kaj drugega poskusit. Mogoče bi dodala še kakšno rastlinsko smetano, kakav, kaj v tem smislu.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 14 June 2014 - 05:09 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 14 June 2014 - 09:06 PM
Marmelada:
1 pločevinka kokosovega mleka brez aditivov (jaz uporabljam Alnatura, iz DM)
100 g dobre temne čokolade
70 g lešnikov (raje jih spražite 100 g, ker jih boste pogrizljali ob delu)
1 JŽ medu (po želji izpustite)
vanilija v prahu (ali vanili sladkor)
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 16 June 2014 - 09:18 PM
Še nekaj mojih veganskih kosil/obrokov, žal pa ne znam tako lepo narediti in slikati kot Kinky
Imam še čas, da razvijem kuharsko/fotografsko žilico ;P
Dabuda
za zadnje nisem ziher, da je vegansko
Obroki so 'študentski', haha, najraje imam, da je enostavno in čimhitreje skuhano.
Bill Bullard
Posted 17 June 2014 - 10:00 AM
Včeraj sem slišala recept, ki pa žal še ni preizkšen. Ampak zvenel je super!
V ponvi prepražiš nariban krompir in česen. V drugi ponvi pa čebulo in peteršilj. Maso zmešaš, dodaš začimbe po želji in z maso napolniš paprike, ki jih potem daš še za nekaj časa v pečico ali jih pa popečeš v ponvi.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 17 June 2014 - 10:02 AM
Bravo Matilda, pridna si.
Kami, to lahko dejansko vse skupaj prepražiš, in tako jaz občasno filam polnjene paprike (ali pa s kvinojo, rižem, kuskusom).
Posted 17 June 2014 - 10:23 AM
Jaz sem jih tako že delala, pa je okus OK, ampak nič posebnega, ni mi blo glih za obliznit.
Tiste klasične filane paprike z rižem in mesom sem oboževala včasih, čeprav je piko na i vedno naredila paradižnikova omaka zraven.
Za veganske pa še moram malo preizkusit recepte, da dobim enega res dobrega.
Bill Bullard
Posted 20 June 2014 - 01:33 PM
Evo, Matilda: Chilli Bean Potato Bake For One.
Ampak te opozarjam, da obvezno povečaj dozo, ker je recept dejansko samo za enega.
Hehe, še en super recept, sicer sem sestavine in pripravo samo preletela, in naredila po svoje.
Ful dobro in nasitno, ob priliki naredim čisto po receptu.
Bill Bullard
Posted 20 June 2014 - 02:51 PM
Jaz sem si sedaj parkrat kupila sojino mleko (razičnih proizvajalcev) in mi je prav vsakič naredilo cel halo v želodcu in črevesju. Očitno mi ne ustreza.
Posted 20 June 2014 - 03:34 PM
Hmm.. poskusi ovseno ali riževo?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users