Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2161 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 22 January 2009 - 05:33 PM

Simoncy and Ancha hvala za info. smile.gif

Darla to hočem ravno jaz poudarit in verjetno še kdo, da je lahko en pri svojih 20 večji otrok kot kdo pri 16, ker na to vplivajo drugi dejavniki ne pa dejansko leta. In kakorkoli jaz vedno sem vedno bom glede izgube nedolžnosti zagovarjala svojo teorijo da je pomembna čustvena zrelost. Da se v to spustiš z nekom ki je ob tebi že dalj časa, mu zaupaš in veš da bosta en do drugega lojalna. Z njim se moraš počutit sproščeno in dobro moraš vedet v KAJ SE SPUŠČAŠ. Splošna razgledanost tudi pomaga. smile.gif Razne sorte kot: "hotla sem probat nekaj novega", "zanimalo me je kak bi blo", "eh če pa je on hoto, te sem pač naredla to..", "ja če pa že vsi delajo to zakaj pa jas ne?" ipd. tudi SAMA NE podpiram in sem močno proti.

Ti si pač s tem začela kasneje ker pač tak so se stvari pri tebi odvile, pri nekaterih se tako - pri drugih drugače.

Spolnost itak ni več noben tabu, v bistvu je povsod v medijih in otroci,najstniki,mladostniki takih stvari DEFINITIVNO ne spregledajo/mo, tako da ob vseh teh "Eksluzivno - odkrijte svojo G-točko" "V eni noči ga pripravite da bo za vedno vaš!" "Bodite njegova seks sužnja!" ipd. je verjetno vsakemu lažje če se njihovi starši ne obnašajo kot da je to nekaj oh in ah, ampak da znajo na normaln način svojemu otroku razložit kako je s tem, kaj je pri tem najbolj pomembno, da ni to nič fuj ampak nekaj normalnega itd.

Če pa bodo vsi ono "frocovje sfukano ne zna več drugega ko pa se gonit en prek drugega v diskotekah.." - nobenemu izmed nas ne bo nič lažje. Prenehalo pa se vseeno ne bo wink.gif .

Moja mama mi je vedno govorila: jaz vem da ti ne morem preprečit ali določit kdaj boš, s kom boš .. zaupam ti samo da si tolko pametna da neboš napol pijana s kakim "znancem" na kakem pobruhanem wcju - škoda bi blo. Prvič se boš vedno spominjala, ne naredi sama sebi tega da se boš ob vsakem spominu mogla kasneje prijemat za glavo in obžalovat. Vse je še pred tabo, ti samo delaj kar čutiš ampak z glavo.

• 0
Memento mori.

#2162 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 22 January 2009 - 05:46 PM

Pametna mama.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#2163 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 24 January 2009 - 10:50 AM

Te neumne tabletke,ja.

Meni je dala gin že kaka 2 mesca nazaj Primolut Nor, za sprožanje menstre.Sem se odločila,da tega ne bom jemala,vsaj ne pol leta po koncu jemanja tabletk.
Lotila sem se naravnih prijemov, pijem plahtičin čaj,ko se le spomnim - po možnosti vsak dan. In od septembra sem 3 dni nazaj končno opazila majhen napredek (oziroma da se nekaj packa)...namreč rjav izcedek. Čist mal ga je bilo, tri dni...pa nč krvav. Mogoče se le nekaj premika,pa tud špikalo me je v jajčnikih.

Kljub izjemnemu trudu se mi ne uspe zrediti,jem res precej več kot običajno, pa se ne premaknem s težo nikamor. Šoping je prava mora, gledat se v špegu pa še večja,sploh ko mi zarine 34 hlače štrlijo v pasu.Ful.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2164 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 27 January 2009 - 09:22 PM

Vse kar ti še preostane je Mc'donaldsova redilna dieta. biggrin.gif

Mam eno vprašanje, sicer meni je danes dermatologinja predpisala Logest tabletke čeprav sem ji jaz rekla da če že moram jemat katere bi rada mela Yasminelle in je rekla da so Logest čisto enake.

Ampak kolko sem brala ste imele še najboljše izkušnje z Yasminelle a ne? Tudi recimo moja prijateljica je najprej imela Logest in je mela vmesne krvavitve, dobla je celulit, malo se je zredila, slabo počutje, tečkarla je .. Zdaj pa ima Yasminelle in so ji super.

Now what? rolleyes.gif

Kak mi grejo ti dohteri na živce, ko te niti malo ne upoštevajo.. verymad.gif
  • 0
Memento mori.

#2165 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 27 January 2009 - 09:36 PM

ja pizda povej ji babi glupi! mene je prašala če mam kake želje.. sm ji povedla za yasminelle pa lindinyete al ka so že..ni nč ukazvala ktere mi bo dala..
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2166 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 28 January 2009 - 07:46 AM

Koliko časa po prenehanju jemanja ste (tiste, ki ste seveda to storile wink.gif ) opazile kakršnekoli spremembe?
  • 0

#2167 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 28 January 2009 - 08:19 AM

ene 4, 5 mesecev recimo.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2168 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 January 2009 - 08:36 AM

Kar se tiče libida in vlažnosti takoj - kakšne 14 dni, mesec.
M pa sploh ni redna še po 5. mesecih. Zadnjič mi je maserka razlagala, da je pri njej trajalo eno leto.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2169 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 28 January 2009 - 08:37 AM

pred tem si imela pa redno?
  • 0

#2170 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 January 2009 - 03:37 PM

Pred jemanjem KT je bila redna M.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2171 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 28 January 2009 - 09:46 PM

Kaj če tote tabletke pustim na miru pa grem k drugi zdravnici po Yasminelle - to bi šlo?
  • 0
Memento mori.

#2172 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 30 January 2009 - 10:56 AM

Spet mam en problem. Tabletke jemljem že skor eno leto in z njimi nisem mela večjih težav, sam mal sem se zredila. V zadnjem mescu se mi pa večkrat pojavlja tak čuden rdečkasto rjav izcedek (recimo enkrat na teden) in se sprašujem, če je možno, da mam prešvoh tabletke? ermm.gif
  • 0

#2173 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 January 2009 - 12:47 PM

Ja, možno je.
  • 0

#2174 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 30 January 2009 - 02:38 PM

Hm, potem je to res verjetno to. Ampak na razumem, kako lahko tabletke kr naenkrat niso več dovolj močne. hmm.gif
  • 0

#2175 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 January 2009 - 03:48 PM

Čudna so pota tabletk...
  • 0

#2176 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 30 January 2009 - 03:49 PM

O ja, to pa res. wink.gif
  • 0

#2177 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 30 January 2009 - 04:08 PM

Men je pa to da ti ene in druge tabletke s sicer enako sestavo bolj ustrezajo od drugih. Saj konec koncev gre za princip po katerem tabletke delujejo in ta lahko škodi ali pa pomaga... NIsm strokovnjak zato je to samo moje mnenje. Moram pa rečt, da ginekologi po teh smrtnih primerih vseeno mal cvikajo s temi tabletkami in semi zdi prav, da ne upoštevajo želje ravno vsake 15-letnice, ki bi rada imela te in te tabletke zato, ker jih ima njena prijateljica in so njej dobre. Tvoja prijateljica ima lahko 10 kil več pa čisto drugačno ravnovesje hormonov v telesu in nanjo tabletke čisto drugače delujejo...
Naj še povem, da sem od začetku jemanja tabletk tudi sama hotla met Diane, al kaj je že blo takrat aktualno, pa mi jih ginekologinja ni hotla pisat, ker nisem imela tako problematične kože (meni se je zdela grozna, videla sem mozolj pri mozolju), pa sem ji zdaj hvaležna, da me ni poslušala. Prav tako mi je zdaj lepo utemeljila, da so zame najbolj primerne Logest zaradi tega in tega in tega (se ne spomnim točno zakaj). Zmotilo me je edino, da mi nikoli in nikdar ni nihče povedal na kakšen princip te tabletke kot so Logest in Yarina delujejo in sem do tega prišla šele na faksu, po 3 letih jemanja. Ko zdej pomislim me je kar malo groza in sem samo srečna, da sem vedno uporabljala dvojno zaščito.
  • 0

#2178 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 30 January 2009 - 07:59 PM

QUOTE(Nincha @ 19. 1. 2009 - 22:05) View Post

Hahahaha, zdej mi pa PROSM povej kje sem z BESEDICO omenla to da si ti grda, zadrta, karkoli, alpa nasprotno da sem jst ful lepa popularna nevem kaj.. Rajš komenteri stvari k sm jih dejansko rekla ne pa neki kar si si zdej sama zmisnla huh.gif

Dragi otrok, še marsikaj se moraš naučiti o komuniciranju in življenju nasploh wink.gif

• 0

#2179 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 30 January 2009 - 08:05 PM

O življenju verjamem, mam še dost let pred sabo da se učim, tut ti se boš verjetno v življenju še marsikaj naučila, o komunikaciji se mi pa zdi da že kr precej vem pa te prosm da mi pač utemeljiš kje si zasledila stvari k si jih potem rekla rolleyes.gif
Pa ne rabš mi govort otrok, prej sem najstnica al pa mladostnica k pa otrok, draga ženska wink.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2180 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 January 2009 - 11:31 PM

Gospodična tongue.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users