Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2141 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23491 posts

Posted 04 September 2020 - 11:05 AM

Ančka in M, ja pri vas je sigurno drugače, ker delata v velikih podjetjih. Nas je 40. Nimamo menze ampak manjšo kuhinjo in zraven en prostor, kjer je dolga miza. Istočasno nas je malico recimo 5 do 8 ljudi in sedimo tudi eden zraven drugega. Na balkonu je tudi več ljudi na kupu, ko grejo na čik ali kavo. Nimamo nekih velikih prostorov, kamor bi se lahko umaknil. Glede dvigala je pa tudi malo težje, ker smo v 9. nadstropju. Za dol gre, gor pa dvomim, da bi kdo hodil vsak dan peš.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2142 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 04 September 2020 - 11:36 AM

Pol gres pa procente racunat pa vidis da ce bi delal tok testov k dva tedna nazaj bi bilo se zmeraj 30 pozitivnih na dan.
In potem ob vecjem stevilu testov pripopajo to cifro na graf. In imamo eksponentno rast.
V resnici pa procent pozitivnih kvecjemu ostaja isti ali rahlo pada.
Zgleda ne vedo kaj bi naredili da bi se cifre dvignile..
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2143 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19483 posts

Posted 04 September 2020 - 11:57 AM

Predlagam vsem, ki se toliko jezite, da nehate spremljati medije. :)

• 2

#2144 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 04 September 2020 - 12:08 PM

Ne, ker sem rada pripravljena na nove zaostritve, ne da nimam pojma kaj sledi.
Jeza je zdravo custvo, ga je treba izrazat. Hudic je ce jo tlacis...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2145 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27602 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 September 2020 - 01:04 PM

Jaz sem bila dva dni v tujini, pa imam obcutek, da sem se vrnila na minsko polje. :D Tu so novice se najmanjsi problem, vecji problem je v ukrepih. Drzavnih in lokalnih.

Pri nas se reorganizacija v sluzbi nadaljuje. Jaz imam do ene sodelavke dobrih 2.5m oddaljenosti, do druge pa vec kot 4m, ampak ne, zdej me bojo dali v drugo pisarno z drugo sodelavko, ker smo si tu kao preblizu, a v novi bova dve na se manjsi povrsini. :lol1:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2146 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 04 September 2020 - 04:04 PM

Ma dej, no? Mi v šoli se pa gnetemo en po drugem, saj sploh ni prostora, da bi ohranjali razdaljo.

• 0

#2147 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5209 posts

Posted 04 September 2020 - 08:08 PM

A prav razumem, da v primeru, da bo otrok moral biti doma, ce bo njegovi skupini odrejena karantena, mi za ta cas pripada zgolj 50% placilo?
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2148 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86811 posts

Posted 04 September 2020 - 08:21 PM

Ja, res je tako. Oz. najmanj 70 % minimalne place dobis.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2149 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5209 posts

Posted 04 September 2020 - 08:40 PM

:butl:
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2150 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32729 posts

Posted 04 September 2020 - 08:51 PM

Kaj pa delo od doma, Buggy? Al nimaš takega dela?
  • 0

#2151 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17724 posts

Posted 04 September 2020 - 09:31 PM

Ne, ker sem rada pripravljena na nove zaostritve, ne da nimam pojma kaj sledi.
Jeza je zdravo custvo, ga je treba izrazat. Hudic je ce jo tlacis...

Ne razumem, kaj točno te jezi - komuniciranje vlade; to, da so maske obvezne v zaprtih prostorih ali kaj tretjega...?
Ko se je vse skupaj začelo, si pisala na forum, da brez maske ne greš nikamor. Se spomnim, da si bila med bolj zaskrbljenimi, zdaj pa ko je korona žal še vedno tle, pa obrnila ploščo.
A se ma smisel jeziti na stvari, na katere nimaš vpliva...
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2152 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 04 September 2020 - 09:42 PM

Ja, sem bila, kot 90% slovenije, zdaj pa nisem vec. Jezi me manipuliranje s korono in obnasanje kot da je to se edini problem na celem svetu, ostalih bolezni pa kakor da ni vec. Jezi me da ljudje zaradi tega ne pridejo do zadostne zdravstvene obravnave....ne da se mi nastevat vsega. Ne motijo me maske v zaprtih prostorih, ko gre za trgovine, zdr ustanove in lekarne.
Mislim da me moti isto kot zdaj vecino slovencev.
Ce se vsak sprijazni z vsem in ob vsakem ukrepu skomigne z rameni da "tako pac je in nima smisla izpostavljati da bi bilo lahko drugace" potem smo, kjer smo.
Motijo me nesorazmerni ukrepi glede na situacijo, stalno zuganje z odra in tezenje kako bo se slabse, ce ne bomo pridni in se in se...
  • 0

#2153 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86811 posts

Posted 04 September 2020 - 10:00 PM

Z IG od Adrijane:

Attached File  B8EE894B-8CDA-43C9-ABE5-C67281AC74B0.png   1.75MB   1 downloads
  • 0

― V. Van Gogh

#2154 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17554 posts

Posted 05 September 2020 - 05:55 AM

Vecina ljudi nosi zato, ker mora. Ne za zascito. Imho. Zato je vseeno koliko je stara. Pa ni samo pri nas tako. V Italiji npr. je isto pa Nemci so isti. Kaksne vedno frisne maske lepo vas prosim :) Tega ni.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2155 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32729 posts

Posted 05 September 2020 - 06:18 AM

Pa kaj otroci delajo s temi maskami... Učiteljici sta se le muzali na sestanku, ko smo malo izpostavili "ucinkovistost mask", ki jih valjajo vsepovsod, jim padajo na tla itd.
  • 0

#2156 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 05 September 2020 - 06:19 AM

Sej obstajajo pralne maske ane.

Ce bi nasi vodilni govorili tako razumno kot ta clovek, bi verjetno vec ljudi spostovalo ukrepe.
Ker pa pa pajacki ki nam zugajo iz odra, temu ni tako, pa odpiranje in zapiranje mej, ustrahovanje...to je problem ki moti vecino. Pa da ni ene stalnice enega plana, nobene usmeritve kaj sledi, malo se spomnite kako so sprejemali odloke in ukrepe.
Pa se vedno mi ni jasno, a ni bila maska ze do zdaj obvezna? Torej so dodali samo globe za krsitelje?

Mislim da je res lepo povedal dejstva tale clovek, v spodnjem intervjuju.

https://www.rtvslo.s...-tirnice/535156
  • 0

#2157 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26068 posts

Posted 05 September 2020 - 06:32 AM

Nobene usmeritve kaj sledi ... Prihodnosti pač ne moreš napovedati, že tako je ogromno nekih špekulacij in xy scenarijev za vsako situacijo, vključno zdaj s šolami. Misliš, da bi bilo bolje, če bi se s tem obremenjevali publiko vsak dan? Sploh zdaj, ko so ljudje že krepko siti koronanovic in jezni na maske in druge ukrepe in zdravstvo in politike in ...

Se absolutno strinjam, da bi se kakšna stvar dala drugače skomunicirat in izvajati, ampak to pizdakanje na forumu je pa res neefektivno. če te toliko moti, se zorganizirajte s somislecimi in ustanovite kako pobudo, protest, peticijo ali nekaj. Pa pod nujno spravite kakega drugega politika gor na naslednjih volitvah.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2158 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86811 posts

Posted 05 September 2020 - 08:14 AM

^ V LJ so vsak petek protesti ze od marca (aprila?), ucinka sicer se vedno nobenega, ampak ne dvomim, da bodo kmalu tema tudi protikoronski ukrepi, tako kot zdaj po drugih evropskih mestih. Nobeni protesti ne pomagajo, dokler so na oblasti tako vase zaverovani politiki in vseznalci, ki ne odstopijo za minimeter od svojih prepricanj.
  • 0

― V. Van Gogh

#2159 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26068 posts

Posted 05 September 2020 - 11:10 AM

Ciljala sem predvsem na njeno počutje in mentalno zdravje. Pač nekam moraš usmerit to energijo, frustracije, strah ipd., drugače te bo od znotraj požrlo. V nobenem primeru ne more skodit, če bi se na tem področju kako aktivirala. Eni pač hodijo v cerkev po nauke in na pogovor in po nek notranji mir, smisel, ipd., drugi pa to najdejo kje drugje.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2160 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 05 September 2020 - 11:50 AM

Ce se jaz tule zventiliram na ta nacin (in seveda izpade kot pizdakanje) se ne pomeni da to unicuje moje mentalno zdravje in notranji mir?
Ampak ne bom vec ker vidim da je motece.
Bova naprej z mami pizdakale cez te reci, tule se bom pa samocenzurirala.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users