Anti-aging nega
Posted 21 April 2025 - 12:09 PM
Idealove - Revive your youth serum (zelo prijeten vlažilen, nič pocast)
Pura d'or - Proffesional 20% vit c, z retinolom in polno nekih drugih stvari (malo hecen vonj, ki izgine takoj, rahlo lepljiv, ampak se lepo vpije).
Pa še nekaj od Acure, ampak ni vit c.
Posted 21 April 2025 - 12:58 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 April 2025 - 01:04 PM
Ne, z laserjem frac to naredi. Zakrvavi tam, kjer so nepravilnosti, fleki, brazgotine.
Pogledala sem IG od Medilase in med storyji videla Vitfitbyana - ona je šla na ta frac in izgleda, kot bi jo medved napadel, po tem 4d (ki sem ga imela jaz) je pa reva boga tudi čisto rdeča, jaz nisem bila nič oz. tako zelo malo, da ni vredno omembe. Kako imamo različne kože...
Posted 21 April 2025 - 01:12 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 April 2025 - 01:18 PM
Posted 21 April 2025 - 01:19 PM
Bill Bullard
Posted 21 April 2025 - 01:22 PM

Posted 21 April 2025 - 03:52 PM
[Napoleon]
Posted 21 April 2025 - 07:33 PM
Frida, hvala! Ta z retinolom se mi bere všečno.
Posted 21 April 2025 - 07:47 PM
Nestabilen je pa v smislu, da hitro oksidira, naj bi ga porabil v 3 mes.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 April 2025 - 07:52 PM
A ga zjutraj namažeš? Jaz bi takega samo zvečer dala gor.
Posted 21 April 2025 - 07:55 PM
― V. Van Gogh
Posted 21 April 2025 - 07:58 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 April 2025 - 08:42 PM
Ključni razlogi, zakaj askorbinska kislina lahko povzroča fotosenzitivnost:
1. Je najmočnejša in najbolj aktivna oblika vitamina C – zelo hitro prodira v kožo in močno vpliva na celične procese.
2. Deluje kot eksfoliant (v višjih koncentracijah) – rahlo pospešuje odstranjevanje odmrlih celic, kar lahko začasno oslabi zaščitno plast kože.
3. Reagira z UV-žarki – če je ostanek seruma še na koži (ali če koža ni dobro zaščitena), lahko pride do oksidacije, kar lahko povzroči draženje ali pigmentacijo.
4. Ni v oljni osnovi – ker je vodotopna, se ne veže na lipide kože kot oljni derivati (npr. askorbil tetraizopalmitat), zato je koža manj zaščitena.
Druge oblike vitamina C (kot npr. tetraizopalmitat, MAP, SAP itd.):
• So manj aktivne (pretvorijo se v askorbinsko kislino šele v koži).
• So bolj stabilne in manj dražeče.
• Ne povzročajo fotosenzitivnosti, zato SPF ni obvezen (a je vedno priporočljiv).
Torej – ni problem samo v tem, da gre za “kislino”, ampak v njeni moči, čistosti in hitrem delovanju na kožo. Zato je super učinkovita, a tudi bolj zahtevna za uporabo.
― V. Van Gogh
Posted 22 April 2025 - 06:47 AM
JIna, zakaj ti je taka muka spf?
Najdeš tako, ki ti je super in nadomesti običajno kremo. Pa še najbojši anti age je.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 April 2025 - 06:49 AM

Beauty od Joseon ima meni dobro, rizevo, ful se mi lepo vpije, brez vonja, dam jo gor na dve plasti, pa cez se cc kremo in je prav kul obcutek.
Posted 22 April 2025 - 06:52 AM
Posted 22 April 2025 - 07:36 AM
jaz čez teden ne dajem SPF na obraz, ker sem od 7h do 16h v službi in sonca praktično ne vidim. No, zdaj z daljšimi dnevi ga bom malo več popoldan videla.
Čez vikend pa obvezno uporabljam
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 April 2025 - 07:59 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 April 2025 - 08:25 AM
JIna, zakaj ti je taka muka spf?
Najdeš tako, ki ti je super in nadomesti običajno kremo. Pa še najbojši anti age je.
Verjetno to, kar si že sama napisala "najdeš tako, ki ti je všeč"
Predvsem to, ja, pa dvojno ciscenje po uporabi SPF mi je odvec, ker sem vecino dni brez MU in ni potrebe po tem.
Jaz imam leta isto nego, ki mi ustreza, pa v hladnih mesecih je res cisto drugacna kot cez poletje, mnogo bolj hranljiva. Tako da edino poleti ne rabim plastit.
Pa tudi to, kar je Kami napisala. Do 16ih bi pa itak morala reaplicirat.
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users