American History X je tudi odličen film. Čeprav nosi letnico 1998, so vsa vprašanja, ki jih obravnava še vedno aktualna in zanimiva. Edward Norton je odličen. Priporočam.

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 06 November 2013 - 11:04 PM
Posted 07 November 2013 - 08:22 AM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 07 November 2013 - 08:42 AM
prikimavam. Meni eden najboljših filmov sploh.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 08 November 2013 - 10:03 AM
Kaksen predlog za dober apokalipticni film?
Posted 08 November 2013 - 10:04 AM
The Road
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 08 November 2013 - 10:06 AM
Ze pogledano
Posted 08 November 2013 - 10:11 AM
Ok.
Kaj pa, ufff .... ampak tukaj so malo mešano, iz glave:
District 9
risanka Wall E
I Am Legend
Children of Men
Novejši so: After Earth, Elysium, Oblivion.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 08 November 2013 - 11:58 AM
Super, 4je so mi za zloadat, children of men sem pa tudi ze gledala in mi je bil vsec
Posted 08 November 2013 - 10:23 PM
Porocaj.
Na FOX movies je Schindler's List. Mislim, da sem ga gledala ze 10 krat. Odlicen. En tistih, ki jih lahko gledas znova in znova.
Posted 08 November 2013 - 10:55 PM
Walleja sva gledala danes, pa se zelo dolgo ni nič zgodilo in mi je ratalo rahlo dolgočasno vmes, potem je bil pa konec koncev kar soliden, čeprav se skrije pred kakšnimi drugimi risankami (Legend of the Guardians, How to train your dragon, ...).
Posted 09 November 2013 - 08:54 AM
Pač tematika je popolnoma druga. Meni je pa Wall-E odličen, res dobro prikaže tisto njegovo samoto, pa uničenje .... zato se 'nič' ne zgodi, saj ničesar ni, razen njega. Lepo se razvija vse do konca.
Posted 09 November 2013 - 11:15 AM
Zagotovo mi je veliko čara vzelo dejstvo, da sem prvič v življenju poslušala sinhronizirano risanko, ker je fant kao samo to našel takrat :/.
Posted 09 November 2013 - 01:27 PM
Pogledala sem Turista (Sightseers): http://www.imdb.com/...ref_=fn_tt_tt_1http://www.imdb.com/title/tt2023690/?ref_=fn_tt_tt_1
Totalno bizaren road movie o begu iz ene skrajnosti v drugo. Všeč mi je bilo, da je narejen robustno, nič spolirano, glavna lika sta dost običajna človeka, vsak s svojo twisted stranjo, ki kolumnira v bizarnost, sploh na koncu.
Full mi je bil všeč film Spomladanske žurerke (Spring Breakers): http://www.imdb.com/title/tt2101441/?ref_=nv_sr_1. Film je veliko več kot zgolj in samo dost realen prikaz, kaj se dogaja med najbolj zaželjeno party sezono v Ameriki. Odlično umeščen leitmotiv koškov pogovorov, ko punce kličejo domov, tipična lastnost Američanov, ki ji Evropejci radi rečemo plitkost (pa niti ni plitkost, zgolj drugačno zaznavanje stvari), krasne barve in full dobra glasba.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 11 November 2013 - 03:27 PM
Pogledala sem Les Miserables. Sicer dobero narejen film,sama zgodba,igralska zasedba...ampak nekaj sem pa pogrešala,ne vem kaj,nekaj zaradi česar me ni pritegnil. Mogoče sem imela previsoka pričakovanja.Pogledala sem sicer celega, ampak že po ene 15ih minutah sem se začela dolgočasiti in tako je bilo skoraj do konca.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 11 November 2013 - 04:24 PM
Jaz sem si med vikendom končno ogledala Hobita. Moja pričakovanja pred ogledom so bila velika, a žal po ogledu z obžalovanjem ugotavljam, da me je film pustil hladno. Ne vem ali je bil vzrok, da sem si ga ogledala v domačem naslonjaču, kjer specialni efekti niso prišli do izraza in sem se posledično premalo vživela v film ali pa je preprosto vzrok tega, da sem skozi ves film nehote opažala podobnosti z Gospodarjem prstanov in me je ves čas spremljal občutek, da sem vse to že videla. Se zavedam, da ustvarjalci ne morajo odkrivat nove vode, ampak za moje pojme je filmu nekaj manjkalo. Da ne bo pomote, je dober film, ampak ni pa vrhunski.
Posted 11 November 2013 - 06:23 PM
Da ne bo pomote, je dober film, ampak ni pa vrhunski.
KAKO SI DRZNEŠ??????
Drugače pa vem, kaj misliš, izpade pač kot še en del LOTR. Kar je jasno, glede na to, da je režiser in ekipa ista.
Posted 11 November 2013 - 06:36 PM
Ja, saj tega sem se zavedala, da je za njim ista ekipa in mi je tudi ful vešeč, da so rekrutirali vse igralce za ponavljajoče se vloge in da so ohranili isto podobo fantazijskega sveta, ampak sem vseeno pričakovala, da bo malenkost drugačen kot LOTR. Da bo imel nekaj edinstvenega. Po moje so bila zaradi vse hvale moja pričakovanja prevelika, pa sem sedaj malce razočarana.
Posted 11 November 2013 - 06:38 PM
Ja, mogoče res.
A si drugače velika oboževalka Tolkiena in LOTR?
Posted 11 November 2013 - 06:45 PM
Kaj pa vem, sama sebe ne smatram za veliko oboževalko. Saga mi je všeč, pa tudi prebrala sem Simarillion in LOTR leta nazaj, ampak v slovenskem prevodu in mi stil pisanja ni najbolj ležal. Filmi so mi bili bolj všeč, čeprav niso predstavili vsega, kar je opisano v knjigah.
Gledala sem tudi Wall Street in mislim, da je kljub letnici 1987, še vedno aktualen in da se razen ženske mode, stvari od njegovega nastanka niso veliko spremenile.
Edited by Kalypso, 11 November 2013 - 06:53 PM.
Posted 11 November 2013 - 11:41 PM
Meni je bil všeč El Cantante, že zaradi salse, ki preveva celoten film. Tudi NY Bronx akcent je močno prisoten:) Marc Anthony igra legendarnega portoriškega sala pevca Hectorja Lavoe. Prva polovica mi je bila fajn, zabavna, ampak potem sledi dekadenca in tragični konec, sploh če poznaš celotno zgodbo. Meni je film žalosten (kot je resnična tragična usoda teh ljudi). Jennifer in Marc Anthony sta se pa odlično odrezala.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users