Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#2141 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24594 posts

Posted 24 July 2013 - 07:53 AM

Meni je bil pa zmagovalen moj oče. V svojh mladih letih tabornik po duši in telesu, preplezal vse vrhove ...

Potem odraste, dobi družino in nas enkrat vleče na Komno (saj to je kot Slap Savica, le dva ovinka še in si gor).

In mi se res odpravimo. Na pol poti začne na uro gledat in se čudit, da bi morali biti že na vrhu ... ko pridemo gor, oskrbnika vpraša če so tiste zadnje stopnice na vrhu na novo, da on je bil pa menda 100x gor in da se jih ne spomni.

In se oskrbnik prešerno smeji, da je ogromno takih, kot je on. Da so v mladih letih kar poplesavali čez te stopnice (jih tudi opazili niso), na stara leta so jim pa pekel.

In na Šmarno goro v japonkah je tudi zabavno it! Sem jih videla že kar nekaj.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2142 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26115 posts

Posted 24 July 2013 - 08:07 AM

Midva sva šla na Tenerifih tudi na vrh El Teide (najvišja gora Španije - 3720m). Za zadnjih 170 višinskih metrov je potrebno pridobiti dovolilnico, kjer je poleg tvojih podatkov (ime, priimek, št. osebnega dokumenta) tudi datum in časovni okvir, kdaj se lahko povzpneš na vrh. Pot je lepo urejena - stopaš po potki, ki izgleda, kot da bi bila tlakovana. Število dovolilnic je dnevno omejeno, omejitve so tudi znotraj časovnih okvirov. Kar hočem povedat je, da če misliš it na vrh, moraš to dovolilnico dovolj zgodaj dobiti (mesec prej)...in se ne zgodi "ponesreči", da bi se odločil, da greš vmes pa še malo na vrh pogledat. Do 3550m te lahko pripelje gondola (tako sem šla do tja jaz, S. pa se je s 2200m do vrha povzpel peš). Tam vidiš vse mogoče - folk v orng gojzarjih in frajle (predvsem Rusinje :hmm: ) v japonkah, poletni obutvi... Celoten šopek torej.

Skratka - ko sva midva čakala na tisti časovni okvir, ko greva lahko na vrh, sem si ogledovala folk in njegovo obutev ter se zmrdovala, kako so lahko tako šlampasti, da pridejo na 3500+m v šlapah. Ko sva šla proti vrhu, sva vmes srečala tudi ene Slovence (oh, kako je svet majhen :lol:). Se pozdravimo, oni grejo dol... Potem pa mene šok - tip je šel na vrh (in dol) v natikačih (!!!!) tipa

natikaci.jpg

Meni se je kar stemnilo pred očmi....

• 0

#2143 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 24 July 2013 - 09:59 AM

Resnično. Mene vedno znova presenetijo tovrstni kreteni pa prav vedno naletim na koga neprimerno obutega (tudi mame v salonarjih so že rinile na Komno, majhni otroci v japonkah na Tolminskih koritih... :butl:).

Moja babica je šla v petkah na Triglav :hooray:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2144 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24594 posts

Posted 24 July 2013 - 10:15 AM

^^res al kaj?

• 0

Put A Kilt On It!

#2145 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11891 posts

Posted 24 July 2013 - 10:38 AM

Pa ne ta babi, ki sem jo jaz poznala? :)

• 0

#2146 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 24 July 2013 - 11:42 AM

Kami, res. Smo ji vsi držali pridigo, pa ni nič nucalo.

Frida, ne ta :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2147 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24594 posts

Posted 29 July 2013 - 08:11 AM

Faks? Ne, hvala.

• 1

Put A Kilt On It!

#2148 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 July 2013 - 09:05 PM

»Na nek način me to spominja na obvezno služenje vojaškega roka.

Vsi so se mu izogibali in bojim se, da se bo nekaj podobnega zgodilo pri porodniški.«
Poslanec NSi Matej Tonin, v Studiu City, o obveznem enomesečnem služenju porodniške za moške

»Pred volitvami ali v času sprejemanja pomembnih odlokov nas obiščejo Ljubljančani in moramo jih postreči.

Pogosto pride kdo močno razjarjen.«
Metka Tekavčič, v Financah, o kupovanju alkohola na račun svetniške skupine

»Argument ’nimam česa skrivati’ je eden najslabših. Se boste nagi sprehajali po Glavnem trgu v Kopru, seksali na Tromostovju v Ljubljani /.../?

Tega ne boste počeli, pa čeprav nimate česa skrivati.«
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, v Primorskih novicah, o transparentnosti

»Mogoče pa jih bomo doživljali kot simbolne artefakte in bi jih neki umetnik izkoristil za umetniško inštalacijo, ki bi postala turistična atrakcija.«
Mariborski župan Andrej Fištravec, v Dnevniku, o zloglasnih radarjih

»Izogibal se jim je, bežal pred njimi in mislil, da se bo s tem izognil pogromu.«
Obsojeni v zadevi Patria Ivan Črnkovič, v Delovih Ozadjih, o Janševih stikih s Finci

»Če se mi nesreča zgodi kot zdravniku, se znajdem na naslovnici, če kot pijan voznik povozim dva otroka, bom v sredini časopisa.«
Direktor Onkološkega inštituta Janez Remškar, v Večeru, o dvojnih merilih

»Tudi če bi prišla trojka, ta vlada verjetno ne bi počela nič drugega, kar je počela prejšnja vlada, edina razlika bi bila,

da bi bilo precej manj pogajanj z vsemi udeleženci v slovenski zgodbi.«
Novi guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec, v Delu, o bruseljski nadvladi

»Pet let po izbruhu krize je najhujše najverjetneje že za vami, večina držav pa znova beleži rast.

Slovenija in Hrvaška bosta najverjetneje ostali edini državi v recesiji.«
Generalna direktorica Mednarodnega denarnega sklada (MDS) Christine Lagarde, na konferenci o Vzhodni Evropi, o napredku v regiji

»Molžo krav je Pahor po nasvetu gospodarja izpustil. Tako je začel s čiščenjem hleva, kravam je priskrbel seno,

posebej pa je očistil hlev tudi teličkom.«
Iz članka v Žurnalu 24 o obisku predsednika države Boruta Pahorja v Šmihelu nad Mozirjem

»Saj vse resne države izrazito skrbijo za svojo proizvodnjo na bolj ali manj diskriminatoren način.

Le Slovenija se je obnašala, da je nekaj najlepšega, če v nekem oddaljenem skladišču najdeš še vedno uporabno hrano po diskontni ceni in jo pripelješ v državo.«
Kmetijski minister Dejan Židan, v Sobotni prilogi Dela, o veri v prosti trg

(Mladina 2013)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2149 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25942 posts

Posted 01 August 2013 - 07:00 AM

»Argument ’nimam česa skrivati’ je eden najslabših. Se boste nagi sprehajali po Glavnem trgu v Kopru, seksali na Tromostovju v Ljubljani /.../?

Tega ne boste počeli, pa čeprav nimate česa skrivati.«
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, v Primorskih novicah, o transparentnosti

Ja! 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2150 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 August 2013 - 09:47 AM

Apokalipsa

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2151 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24594 posts

Posted 06 August 2013 - 12:18 PM

Mrtev trg dela

• 0

Put A Kilt On It!

#2152 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 11 August 2013 - 04:34 PM

Iz FB:

Obvestilo vsem voznikom, prosim preberite in bodite previdni!
Ženska ki je zgodaj zjutraj vozila po podeželski cesti ije opazila
otroški avtomobilski sedež poleg ceste, prekrit z odejico. Ker se ji
je zelo mudilo, se ni ustavila, ampak poklicala policijo in jih
prosila, naj preverijo. Še preden so se policisti odpravili tja, da
preverijo, so jo opozorili z NIKAR NE USTAVI, ker si tolpe
kriminalcev, v glavnem priseljencev, izmišljujejo nove načine da
pripravijo voznike do tega, da ustavijo in izstopijo iz avta.

"Lokalni policisti so že poročali o tolpi, ki poleg ceste nastavi
otroški sedež z plastično lutko dojenčka v njem... seveda pričakujoč
predvesem žensko, ki pripelje mimo in ustavi, da bi pomagala
zapuščenemu dojenčku. Lokacija tovrstnega sedeža je ponavadi poleg
grmovja ali poleg polja z žitom ali koruzo, v katero se lahko skrije
veliko ljudi.
Ko ženska izstopi, jo obkrožijo, zvlečejo v grmovje, posilijo in
pretepejo lahko do smrti. Če je žrtev moški, ga oropajo, lahko celo
ubijejo in mu ukradejo avtomobil. Zato se NE USTAVITE, če naletite na
takšen sumljiv prizor! Raje pokličite policijo in jim sporočite
lokacijo!"

In še to. Če vozite ponoči, se lahko zgodi da vam v vetrobransko
steklo mečejo 'jajca'.
NE USTAVITE in predvsem NE UPORABITE brisalcev ter vode za čiščenje stekla!
Jajca nampreč postanejo motna, če jih zmešamo z vodo, brisalci pa
učinkujejo kot stepanje in razmažejo jajca po celotnem vetrobranskem
steklu, tako da zameglijo vid do 95% in vas prisilijo da ustavite in
izstopite iz vozila!
To so nove tehnike teh tolp kriminalcev, da vas prisilijo da zapustite
vozilo in postanete njihova žrtev.
Bodite previdni in obvestite vse svoje sorodnike in znance in prijatelje!!

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2153 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 August 2013 - 06:06 PM

:roll:

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2154 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 11 August 2013 - 08:09 PM

^ To z jajci se je zgodilo moji sosedi. Iz mostu so ji vrgli jajca na avto. Na srečo se ni ustavila.

• 0

#2155 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24594 posts

Posted 12 August 2013 - 08:00 AM

brisalci pa učinkujejo kot stepanje in razmažejo jajca po celotnem vetrobranskem
steklu

ajd ne seri .... saj nimaš brisalcev prižganih 5min, da sneg rata iz njih.

Sem preperičana, da brisalec jajce čisto OK odmakne ... tako kot tiste gumjaste lopatke.

Kaj folk vse piše no! In zakaj jajca samo ponoči ... kaj podnevi prehitro zakrknejo, al kaj.

• 0

Put A Kilt On It!

#2156 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29748 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 12 August 2013 - 08:04 AM

^^:lol1: Made my day! 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2157 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 August 2013 - 08:30 AM

Pa ta zgodbica zgoraj kroži po internetu in e-mailh že par let, c'mon, in še vedno se očitno najde folk, ki jo pasta dalje..

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2158 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 12 August 2013 - 09:29 AM

Kot da vse druge objavljate samo 100% preverjene in super resnične stvari. Jaz sem pač delila in ni bilo mišljeno nič slabega s tem - ker sem pač povezala nek dogodek, za katerega vem s tem, kar je bilo napisano. Ampak, kot se tukaj na tem forumu lahko pričakuje, je treba takoj človeka zabit nazaj. Brez da bi se morda razvila neka kulturna debata na temo, tega da to pač verjetno ne drži. Tipično. Res ste super, punce.  :roll:

• 2

#2159 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 August 2013 - 09:00 AM

»Zdaj najgloblje izreze definitivno nosi Slavoj Žižek.«
Oglaševalec Aljoša Bagola, v Stopu, o moških dekoltejih

»En predmet sem predaval že v spomladanskem semestru, raziskovalno delam na evropskem projektu,

ki smo ga pridobili, še preden sem postal minister, sem mentor enemu doktorandu, pišem članke ... Formalno pa sem na nadomestilu.«
Nekdanji minister Žiga Turk, v Dnevniku TV SLO, o zaposleni brezposelnosti

»Če ne obvladaš jezika, lahko v ameriških filmih igraš samo terorista.«
Nadobudni hollywoodski igralec Teo Čeligo, v Primorskih novicah, o jezikovnem terorju

»V državi je polno tajnih služb, zelo malo napora je treba, da nekomu podtakneš prometno nesrečo, da

spremeniš semaforizacijo v križišču ali pa daš nekomu denar, da se neprivezan s starim avtomobilom brez registracije zaleti v koga.«
Novinar Vladimir Vodušek, v Reporterju, o bosanskih okoliščinah prometne nesreče njegove žene

»Vsi, ko se posedejo z nami, poznajo samo odgovor »ne«. Ne to, ne to, ne to.«
Premierka Alenka Bratušek, v Odmevih, o omejenem besednem zakladu

»Nismo daleč od tiste povojne vladavine, ko so celi Jugoslaviji komandirali propadli študentje, nikoli delovni rokodelci,

maščevalni hlapci in dekle, grajski lakaji in kletarji ter vse, kar je mislilo, da je vladanje podobno kot hajka za divjadjo.«
Teolog Ivan Štuhec, v prilogi Družine Naš čas, o vladajoči garnituri

»Poglejte, kje je naš pop. Če je največji glasbeni festival v državi metalski, ima ta velik problem.«
Organizator festivala MetalDays Roman Fileš, v Delovih Ozadjih, o (ne)popularni glasbi

»Če je nekdo gej, hkrati pa išče Boga in je dobrega srca, kdo sem jaz, da bi ga obsojal?«
Papež Frančišek, v pogovoru z novinarji, o predsodkih

(Mladina 2013)

• 0

#2160 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 13 August 2013 - 02:00 PM

Janez in Urška sta dobila Jakoba 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users