Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 12 February 2012 - 02:41 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 12 February 2012 - 02:42 PM
Posted 12 February 2012 - 03:25 PM

Se pa res noro dobro sliši, obožujem take zadeve. Sploh tisti zelen, ki ga je PJ opisala.
In vedno bolj ugotavljam kako zelo bi imela domač vrt z ogromno solate, paradižnika, korenčka, kumaric, bazilike, peteršilja...

Posted 13 February 2012 - 11:55 PM

A moram to nujno miksat z ledom, lahko brez leda, lahko brez miksanja? Moram imeti šejker, ali lahko samo namešam v kozarec? Nimam pojma, help

After all this time?
Always.
Posted 13 February 2012 - 11:58 PM
Jaz svoje (sicer SunWarrior) zmešam samo z vodo, v shakerju.
Posted 14 February 2012 - 02:29 PM
Pesto je najboljši domač, ima prav PJ; sploh če se na domačem vrtu razbohoti bazilika, da porabiš . . . narediš pesto.

Ja! Jaz sem ga lani prvič sama naredila, si je fant posadil baziliko doma. On prej ni poznal pesta in je bil malo skeptičen, potem pa je videl, da je to ful dobro in ga bova letos več naredila in dala kar zamrznit. Ali tudi zdrži dlje časa tudi brez zamrznit, če po vrhu preliješ z olivnim oljem?
Včeraj sem si prvič na hitro prebrala o prehrani po krvnih skupinah. Jaz imam A skupino in sem po tej teoriji vegetarijanka. Lahko se je purana in piščanca - to bi šlo, ker sta mi ti dve vrsti mesa itak najboljši. Me je pa zmotilo to, da se je od morske hrane baje treba izogibati lignjem, ki jih imam ful rada. Od mlečnih izdelkov pridejo v poštev tofu in sojino mleko, kozje mleko in sir, kefir, grški jogurt, manj mastna mozzarella, manj mastna ricotta in jogurt. Izogibati pa se je treba ostalim sirom, maslu, smetani, polnomastnemu mleku, skuti, smetani. Od zelenjave pa da se je treba izogibati krompirju, jajčevcem, olivam, zelju, vsem vrstam paprike, šampinjonom. Od sadja pa med drugim bananam, mandarinam, pomarančam. Vse to pa imam ful rada.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 14 February 2012 - 03:26 PM
Dobila sem prve pol kile svojih proteinov, juhej.

A moram to nujno miksat z ledom, lahko brez leda, lahko brez miksanja? Moram imeti šejker, ali lahko samo namešam v kozarec? Nimam pojma, help

Jaz imam Hy pro pol kg. V moji tudi ni merice.
Eno žlico in pol zmešaj skupaj s kake 2 dcl mleka, pa pusti za 20 min v hladilniku, da se zgosti. Potem rata kot puding. Tako jaz delam. Če imaš rada bolj redko, pa spij takoj.
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 14 February 2012 - 03:29 PM
Posted 14 February 2012 - 07:05 PM
Zdaj sem nabavila one nove Nitro Pure Whey Gold, me zanima kaki bodo.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 14 February 2012 - 07:34 PM
Včeraj sem si prvič na hitro prebrala o prehrani po krvnih skupinah. Jaz imam A skupino in sem po tej teoriji vegetarijanka. Lahko se je purana in piščanca - to bi šlo, ker sta mi ti dve vrsti mesa itak najboljši. Me je pa zmotilo to, da se je od morske hrane baje treba izogibati lignjem, ki jih imam ful rada.
Jaz bi na tvojem mestu to upoštevala, če bi imela težave z zdravjem, prebavo, presnovo, itd. Drugače se pa ne preveč oziraj na to. Jaz sem 0 - mesojedec, ne jem mesa že eno leto, pa se nikjer ne pozna sprememba, počutim se popolnoma enako kot sem se prej.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 14 February 2012 - 07:45 PM
Jaz nisem nikoli dobila merice zraven, pa kupujem proteine že ful časa.
Zdaj sem nabavila one nove Nitro Pure Whey Gold, me zanima kaki bodo.

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 15 February 2012 - 12:31 AM

Kar se tiče prehrane po krvnih skupinah, sama spadam pod A, ampak se temu še nisem pretirano posvečala (morda zato, ker sem ob preletu ugotovila, da naj ne bi jedla precej stvari, ki jih imam rada

Posted 15 February 2012 - 01:06 AM
Jaz bi na tvojem mestu to upoštevala, če bi imela težave z zdravjem, prebavo, presnovo, itd. Drugače se pa ne preveč oziraj na to. Jaz sem 0 - mesojedec, ne jem mesa že eno leto, pa se nikjer ne pozna sprememba, počutim se popolnoma enako kot sem se prej.
Ja, saj nisem podrobno prebrala, zaenkrat. Sem pa razumela, kot da je na splošno bolje, da ješ glede na krvno skupino, ker je ta hrana prilagojena tebi, se s tem lahko izogneš raznim boleznim itd. Saj nekaterih stvari od teh, ki kao niso priporočljive, ne jem pogosto, ampak jajčevcem, papriki, sirom, mleku in še čemu, pa se ni bi rada odpovedala.

Posted 15 February 2012 - 01:11 AM
Posted 15 February 2012 - 01:25 AM
Posted 15 February 2012 - 01:41 AM
Priporočam prebiranje namenskih knjig, ne le površnih, okrnjenih internetnih člankov.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 15 February 2012 - 07:57 AM
Posted 15 February 2012 - 08:31 AM
Posted 15 February 2012 - 08:34 AM
Jaz se tudi strinjam, čeprav sem v zadnjem času precej zanemarila ta sistem prehranjevanja.
Sem 0, mesojedci....za sebe moram reči, da večino drži, ko nisem jedla mesa, sem se res ful slabo počutila, bila ogromno bolAna . Je pa res, da tukaj ni mišljeno, da moraš zaožit na dan 3 zrezke...ampak, da je meso udeleženo v prehrani.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users