Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#2141 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 12 February 2012 - 02:41 PM

Pesto je najboljši domač, ima prav PJ; sploh če se na domačem vrtu razbohoti bazilika, da porabiš . . . narediš pesto. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2142 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 12 February 2012 - 02:42 PM

Hofer ima tudi takega z bučnimi semeni, meni je fenomenalen.
  • 0

#2143 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 12 February 2012 - 03:25 PM

Aha, hvala, da ste me razsvetlile. idea.gif

Se pa res noro dobro sliši, obožujem take zadeve. Sploh tisti zelen, ki ga je PJ opisala.

In vedno bolj ugotavljam kako zelo bi imela domač vrt z ogromno solate, paradižnika, korenčka, kumaric, bazilike, peteršilja... cry.gif Ni boljšega. Sploh ko berem Kay, kako gre na vrt in utrga en šop tega in tega, pol maš avtomatsko občutek, da to vse jed dvigne za par nivojev. Meni je moj bogi, žalostni, uveli peteršilj iz najbolj odmaknjenega kota v Mercatorju prav patetično deloval proti njenem. laugh.gif
  • 0
Memento mori.

#2144 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 13 February 2012 - 11:55 PM

Dobila sem prve pol kile svojih proteinov, juhej. laugh.gif Zdaj me pa zanima, kako si to pripravljate. Najprej me muči, kako veš za merice, koliko je 30g? V vreči je pomoje ni (ne vem, nisem še odprla, imam pa HYpro), a lahko odmerim z žlicami? Koliko pa je to približno, 2 zvrhani žlici? Pa 2dl mleka?

A moram to nujno miksat z ledom, lahko brez leda, lahko brez miksanja? Moram imeti šejker, ali lahko samo namešam v kozarec? Nimam pojma, help biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2145 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 February 2012 - 11:58 PM

HyPro imajo merice notri.

Jaz svoje (sicer SunWarrior) zmešam samo z vodo, v shakerju.
  • 0

#2146 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 14 February 2012 - 02:29 PM

QUOTE(Kinky @ 12. 2. 2012 - 14:41) View Post

Pesto je najboljši domač, ima prav PJ; sploh če se na domačem vrtu razbohoti bazilika, da porabiš . . . narediš pesto. wink.gif

Ja! Jaz sem ga lani prvič sama naredila, si je fant posadil baziliko doma. On prej ni poznal pesta in je bil malo skeptičen, potem pa je videl, da je to ful dobro in ga bova letos več naredila in dala kar zamrznit. Ali tudi zdrži dlje časa tudi brez zamrznit, če po vrhu preliješ z olivnim oljem?

Včeraj sem si prvič na hitro prebrala o prehrani po krvnih skupinah. Jaz imam A skupino in sem po tej teoriji vegetarijanka. Lahko se je purana in piščanca - to bi šlo, ker sta mi ti dve vrsti mesa itak najboljši. Me je pa zmotilo to, da se je od morske hrane baje treba izogibati lignjem, ki jih imam ful rada. Od mlečnih izdelkov pridejo v poštev tofu in sojino mleko, kozje mleko in sir, kefir, grški jogurt, manj mastna mozzarella, manj mastna ricotta in jogurt. Izogibati pa se je treba ostalim sirom, maslu, smetani, polnomastnemu mleku, skuti, smetani. Od zelenjave pa da se je treba izogibati krompirju, jajčevcem, olivam, zelju, vsem vrstam paprike, šampinjonom. Od sadja pa med drugim bananam, mandarinam, pomarančam. Vse to pa imam ful rada.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2147 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 14 February 2012 - 03:19 PM

QUOTE(Sinnaia @ 13. 2. 2012 - 23:58) View Post

HyPro imajo merice notri.

Jaz svoje (sicer SunWarrior) zmešam samo z vodo, v shakerju.

V mojem je ni, ne najdem, sem preiskala celo vrečko. Mam ta malo, pol kilsko, mogoče je samo v unih velikih? ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2148 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 14 February 2012 - 03:26 PM

QUOTE(Nincha @ 13. 2. 2012 - 23:55) View Post

Dobila sem prve pol kile svojih proteinov, juhej. laugh.gif Zdaj me pa zanima, kako si to pripravljate. Najprej me muči, kako veš za merice, koliko je 30g? V vreči je pomoje ni (ne vem, nisem še odprla, imam pa HYpro), a lahko odmerim z žlicami? Koliko pa je to približno, 2 zvrhani žlici? Pa 2dl mleka?

A moram to nujno miksat z ledom, lahko brez leda, lahko brez miksanja? Moram imeti šejker, ali lahko samo namešam v kozarec? Nimam pojma, help biggrin.gif

Jaz imam Hy pro pol kg. V moji tudi ni merice.
Eno žlico in pol zmešaj skupaj s kake 2 dcl mleka, pa pusti za 20 min v hladilniku, da se zgosti. Potem rata kot puding. Tako jaz delam. Če imaš rada bolj redko, pa spij takoj.
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2149 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 February 2012 - 03:29 PM

Hmmm, čudno. Včasih so bile. Jaz sem imela te polkilske, pa so bile notri. Je bilo pa že kar nekaj časa nazaj.
  • 0

#2150 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 February 2012 - 07:05 PM

Jaz nisem nikoli dobila merice zraven, pa kupujem proteine že ful časa.
Zdaj sem nabavila one nove Nitro Pure Whey Gold, me zanima kaki bodo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2151 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 February 2012 - 07:34 PM

QUOTE(Marmelada @ 14. 2. 2012 - 14:29) View Post

Včeraj sem si prvič na hitro prebrala o prehrani po krvnih skupinah. Jaz imam A skupino in sem po tej teoriji vegetarijanka. Lahko se je purana in piščanca - to bi šlo, ker sta mi ti dve vrsti mesa itak najboljši. Me je pa zmotilo to, da se je od morske hrane baje treba izogibati lignjem, ki jih imam ful rada.

Jaz bi na tvojem mestu to upoštevala, če bi imela težave z zdravjem, prebavo, presnovo, itd. Drugače se pa ne preveč oziraj na to. Jaz sem 0 - mesojedec, ne jem mesa že eno leto, pa se nikjer ne pozna sprememba, počutim se popolnoma enako kot sem se prej.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2152 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 14 February 2012 - 07:45 PM

QUOTE(Sarah @ 14. 2. 2012 - 19:05) View Post

Jaz nisem nikoli dobila merice zraven, pa kupujem proteine že ful časa.
Zdaj sem nabavila one nove Nitro Pure Whey Gold, me zanima kaki bodo.

ohmy.gif ? pri nobenih? Jaz pri whey vedno dobim. Edino pri hy pro ne.
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2153 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 15 February 2012 - 12:31 AM

Moji SunWarrior imajo. cool.gif

Kar se tiče prehrane po krvnih skupinah, sama spadam pod A, ampak se temu še nisem pretirano posvečala (morda zato, ker sem ob preletu ugotovila, da naj ne bi jedla precej stvari, ki jih imam rada laugh.gif ), zaenkrat poslušam svoje telo in mi zadostuje.
  • 0

#2154 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 15 February 2012 - 01:06 AM

QUOTE(Kinky @ 14. 2. 2012 - 19:34) View Post

Jaz bi na tvojem mestu to upoštevala, če bi imela težave z zdravjem, prebavo, presnovo, itd. Drugače se pa ne preveč oziraj na to. Jaz sem 0 - mesojedec, ne jem mesa že eno leto, pa se nikjer ne pozna sprememba, počutim se popolnoma enako kot sem se prej.

Ja, saj nisem podrobno prebrala, zaenkrat. Sem pa razumela, kot da je na splošno bolje, da ješ glede na krvno skupino, ker je ta hrana prilagojena tebi, se s tem lahko izogneš raznim boleznim itd. Saj nekaterih stvari od teh, ki kao niso priporočljive, ne jem pogosto, ampak jajčevcem, papriki, sirom, mleku in še čemu, pa se ni bi rada odpovedala. biggrin.gif
  • 0

#2155 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 15 February 2012 - 01:11 AM

Pri meni so problem kakšne olive, mango, kokos, pomaranče...
  • 0

#2156 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 15 February 2012 - 01:25 AM

Ja, olive imam tudi jaz ful rada, ampak jih ne jem ravno zelo pogosto. Banane imam tudi zelo rada. Kokos jem samo v kakšnih sladicah (kokosova moka), mandarine in pomaranče pa tudi jem malo manj, odkar sem izvedela, da lahko citrusi sprožijo migrenski napad. Pa krompirja pojem veliko, fižol tudi, stročji fižol, indijski oreščki, brazilski oreščki,...
  • 0

#2157 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 15 February 2012 - 01:41 AM

Ni nujno, da bodo težave na veliko vidne. Lahko so v obliki spahovanja, vetrov, upočasnjene prebave, slabše nergije, moči, povečana kislina ... Minimalni pokazatelji. meni vsekakor zelo pomaga prehrana po skupinah in je ne menjam!

Priporočam prebiranje namenskih knjig, ne le površnih, okrnjenih internetnih člankov.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#2158 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 15 February 2012 - 07:57 AM

Jaz sem si prav kupila tisto knjigo o prehrani po krvnih skupinah. In je res, kar piše notri - npr za mojo krvno skupino so banane prepovedane. In dejansko - če pojem banano sem čez 10 minut tako grozno lačna, da moram it nekaj konkretnega pojest...potem se pa še ne vem koliko časa čudno počutim. Isto je s kakiji. Od mesa mi res ful paše jagnjetina....svinjina pa sploh ne .. itd itd. Tudi jaz priporočam prehrano po skupinah. Odkar sem to prebrala in se kolikor toliko držim tega, me tudi ne napenja in nimam težav s prebavo. Ni se je treba držati kot pijanec plota, ampak so pa neke fajn smernice.
  • 0

#2159 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 15 February 2012 - 08:31 AM

Imam v planu enkrat tudi to natančneje naštudirati; sem enkrat začela brat očijevo knjigo, pa sem na koncu samo pregledala sezname živil zase. Bi pa rada enkrat dejansko stvar prebrala.
  • 0

#2160 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 15 February 2012 - 08:34 AM

Jaz se tudi strinjam, čeprav sem v zadnjem času precej zanemarila ta sistem prehranjevanja.
Sem 0, mesojedci....za sebe moram reči, da večino drži, ko nisem jedla mesa, sem se res ful slabo počutila, bila ogromno bolAna . Je pa res, da tukaj ni mišljeno, da moraš zaožit na dan 3 zrezke...ampak, da je meso udeleženo v prehrani.

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users