Kontracepcijske tablete
Posted 19 January 2009 - 11:05 AM
drgač pa men diane 35 sploh niso ustrezale, so se mi začel pojavljat ekcemi na koži. zgleda so mi premočne. ustrezajo mi sam logest pa yarina. yasminelle pa še nism probala.

Posted 19 January 2009 - 02:19 PM

Sahara iz kje pa si? Mal na netu prebrskej o različnih ginekologih, pa boš vidla kteri so kej fejst... Jst sm si tko na podlagi dobrih komentarjev izbrala Jasno Kuhelj (študentski zdravstveni dom na aškerčevi), pa mi je res 1A.
Drgač pa, Nutella, men so se zdele tut Diane35 premočne tabletke: sicr jih nism probala, sam jst nimam nekih težav s kožo pa to, da bi jih res nujno nucala, obenem pa meni tabletki nasploh zlo hitr primejo pa vse in sm že od začetka vedla, da mi bodo nizkohormonski (ala Logest, Yasminele, Celist....) čist ok. Tko da sm se kr za Logest odločila: na netu sm mal pregledala in so jih kr hvalil; je pa res, da je odvisno od posameznice; itak če ti tabletke ne ustrezajo, greš h ginekologinji pa ti da druge. Jst jih jemljem komaj en teden, tko da o nekih učinkih in delovanju na podlagi svojih izkušenj še ne morem nič rečt.
Sahara, ni ti jih hotla menjat!? Zakaj? Maš kkšno bolezen al kej tazga, da ti ni smela al kako? K drgač bi ti jih mogla... omg... pa je res prasica (če ni mela razloga, da ti jih ne menja)

Posted 19 January 2009 - 02:44 PM
Posted 19 January 2009 - 07:30 PM
Hormoni so jeba, sj štekam, sm bla na istem. Ne bi pa nobenega ubilo, če bi se malo zadržal, vsaj do polnoletnosti. Punčke veselo papajo kt potem ko so par mesecev skupaj z enim tipom (????) - ki se je prej gonil z bog ve koliko enako neodgovornimi deklicami brez kondoma - in mislijo, da so odgovorne in varne pred spb (ker je pač njihov fant zvest, right) in kaj jaz vem kaj še ... Potem pa jok in stok, HPV (vprašajte Sally, bi znala precej povedati na to temo), gonoreja, izcedki, bradavice, neplodnost ... od nikoder?? Jebat ga, tako je, če ne razmišljaš, ko je še čas.
In nekoga, ki se daje dol pri takih letih, jaz ne bom nikoli spoštovala. Ker se ne zna obvladati. Liberalno usmerjene današnje mladoletnice me bodo seveda spljuvale, ampak ok, saj bodo one staknile spb, jaz sem 100 % varna in me ne gane. Se mi pa smilijo, ker tvegajo svoje življenje in se tega sploh ne zavedajo, ker je pač "tako fino jemat kt" in ker so "kondomi tako fuj"

Se pridružujem mnenju ostalih. Tvoj post je OČITNO pristransko napisan

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 January 2009 - 10:00 PM

Pač, meni se ne zdi normalno seksanje tako zgodaj. Vsi tako hitijo, kot da bodo nekaj zamudili, če ne probajo takoj zdaj. Pač, sodobna družba je prežeta z gonjo po instantnih užitkih. Meni se to gabi, ne morem pomagat.
Nincha, jaz sem začela mnogo let pozneje kot ti. Pa ne zato, ker sem grda, zoprna itd. Ampak zato, ker je spolnost za odrasle ljudi, ne za otroke.
Posted 19 January 2009 - 10:05 PM

After all this time?
Always.
Posted 19 January 2009 - 10:15 PM
Liberalne kritike so se usule name. Nič hudega, sem že navajena

Pač, meni se ne zdi normalno seksanje tako zgodaj. Vsi tako hitijo, kot da bodo nekaj zamudili, če ne probajo takoj zdaj. Pač, sodobna družba je prežeta z gonjo po instantnih užitkih. Meni se to gabi, ne morem pomagat.
Nincha, jaz sem začela mnogo let pozneje kot ti. Pa ne zato, ker sem grda, zoprna itd. Ampak zato, ker je spolnost za odrasle ljudi, ne za otroke.
Meni gre pa ze na zivce to da je za za kolicino seksa kriva sodobna druzba bla bla bla...so v preteklosti glih tako seksali samo govorilo se ni o tem.
Adolescent pa ni otrok

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 January 2009 - 12:38 AM
Vsaka punca/zanska naj dobro premisli ali je res vredno vzeti tabletke al se pozanimati pri ginekologu, kaksne so moznosti.
Moram rect, da so v Sloveniji glede teh stvari zelo, ZELO povrsni.
P.S.: da ne pozabim, zredila sem se za 7kil:-) Super, ane?
Posted 20 January 2009 - 08:17 AM
Posted 20 January 2009 - 09:35 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 January 2009 - 01:01 PM

Posted 20 January 2009 - 02:16 PM

Posted 20 January 2009 - 03:22 PM
Sama poznam eno 60-letnico in eno 50-letnico, ki se res vsak teden dasta dol z drugim, mata vsak teden pri bajti drugega tipa ... In sem prepričana, da jih je še veliko. Obtožbe pa letijo vedno samo na najstnice, ki si (upam trditi) je lahko marsikatera bolj odgovorna od kakšne ful starejše.
Pa da ne bo pomote: sama menim, da se odgovornost do spolnosti ne šteje v številu partnerjev (dokler se seveda posluša sebe in se poskbi za zaščito - če ne zaradi drugega, vsaj zaradi zdravja , da ne fašeš kakšne bolezni). Res pa mi ni jasno, zakaj se za primer neodgovornsoti/fukarjenja okrog vedno daje samo najstnice.
Aha, kar se tvojega vprašanja tiče Nutella tiče: Sama imam Yasminelle in sem zadovoljna z njimi, nimam nobenih stranskih učinkov - kvežjemu samo dobre: poleg zaščite tudi precej lepša koža. Sem pa imela kakšno leto precej težav zaradi hormonskega neravnovesja, ko sem nehala jemati Femoden (po prenehanju sem se zredila v kratkem času 7 kil in dobila precej aknasto kožo). Koža se mi je kasneje popravila. Pravzaprav sem imela težave po prenehanju (tudi, če jih pred jemanjem nisem imela).
Posted 20 January 2009 - 04:32 PM
luminelle: js jemlem yasminelle od poletja in sm od takrat shujšala za 4 kile. tak da se glede tega tut ne more posploševat, ker vsako telo reagira drugače na te stvari
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 20 January 2009 - 05:32 PM
Če smo že o površnosti in tem, kako zdravniki ne opozorijo na vse stranske učinke. Ste prebrali v prejšnjetedenski Oni intervju z enim ginekologom? Kako ženske zelo malo vedo o posledicah epiduralne?
A lahko mal več o tem napišeš? Nimam namreč One, pa me zanima, ali pa daš kakšen link?
Kar se pa teh 15-16 letnic tiče..To so leta, ko bi morala še spoznavati svoje telo, spoznavati sebe, spoznavati kaj nam je všeč.. Ne pa da se takoj počutijo zrele; tko se vsaka počuti, tut jst sm se v osnovni šoli počutila kot najbolj odgovorno in zrelo bitje; ampk zdej, pri 20-ih letih vidim da sploh ni blo tko... Mogoče sem bila zrela v primerjavi z vrstniki, ampk še zdaleč ne dovolj, da bi se spustila v tko velik korak kot je spolnost.
Ne zdi se mi pač prav, da en dan dobiš menstruacijo, naslednji dan se že počutiš zaradi tega kraljico in dovolj zrelo za seks. Ok, mogoče pretiravam in mogoče se res najde dekle, ki je dovolj odgovorno za tak korak in gre vanj premišljeno.
Ni mi pa jasno, kako lahko dekle pravi da je zrela in odgovorna, a istočasno sprašuje kaj je to ovulacijsko obdobje - na primer. Ne vem no, dekleta se pri 14-ih ali celo prej že šminkajo, hodijo ven, seksajo... Kje imajo otroštvo? Jaz se spomnim, da je bilo to moje najlepše obdobje zaradi tega, ker smo bile s sošolkami takrat še nagajive, pa smo sramežljivo opazovale fante, češ kako so luštni, pa nam je blo nerodno če nas je samo pogledal - ne pa da smo se pogovarjale o tem, da smo izgubile nedolžnost, itd...
Za zrelost bo na voljo še celo življenje, medtem ko otroške radosti prehitr minejo; ampk ko si v njih, si želiš bit odrasel, ko pa si jih prerastel, ti je žal da nisi še vedno otrok brez skrbi in vsega... In mogoče je to razlog, da nekateri tko mladi gredo v to.
Vse tiste, ki ste mladoletne, me ne zdaj napadati; takšno je pač moje mišljenje...
Posted 20 January 2009 - 05:42 PM
sicer mam pa tut js tako mišlenje da tista ki gre v spolnost sam zarat tega ker misl da bo izpadla frajerka pač res ni zrela še za to
Posted 20 January 2009 - 06:40 PM
Da je rezanje presredka totalno nepotrebna stvar v 54%, kot to počnejo pri nas. Baje je nujno samo v 1-5%. Enako britje spolovila in klistiranje - preživeto.
Možnost izbire carskega reza je odsvetoval, ker je verjetnost dihalne stiske pri novorojencu precejšnja in predstavlja tveganje (pri normalnem porodu se iz pljuč iztisne tekočina in da prostor zraku, pri carskem rezu tega ni).
Pa še kaj je bilo govora.
Linka pa žal nimam.
Posted 20 January 2009 - 07:58 PM
Hja, mene tut učasih mal zastraši dejstvo, da nam včasih radi zamolčijo nekatere zlo pomembne stvari. In pravzaprav je tega čedalje več.
Samo to je bolj problem za tiste, ki verjamejo vsaki besedi zdravnikov.. Na srečo obstaja internet, kjer se da kar dosti informacij pobrati. Vsaj jst sm takšna, da preden se v kaj spustim ponavadi zlo obsežno iščem informacije o tej stvari..
...sem ravnokar našla nek link na to temo: http://www.gorenjski...a...nek&id=3047
Posted 22 January 2009 - 12:36 AM
Šuša :
ko sem zacela z Yasminelle sem shujsala za 2kili, ko sem nehala sem dobila +8 (vrnila na prejsnje stanje + 6).

Posted 22 January 2009 - 03:54 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users