Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2121 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14308 posts

Posted 31 August 2020 - 06:18 PM

Tale video od Potrca vam je resno ok? Ko govori kot, da ima pred sabo nekoga z IQ60? In bi zrtvoval, npr. svojo babico, ker pac nismo vecni. Da so posledice korone dosti hujse kot od gripe se pa zdaj ze ve. Glede na to, da gre za nov virus tudi ne morete pricakovati, da bo takoj vse znano in jasno in, da ne bo zmot.
Kar mene moti pri obvescanju je, da se do mene obnasajo kot, da sem neodgovorna 15 letnica in, da se to izkorisca za mahinacije v ozadju.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2122 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 31 August 2020 - 06:25 PM

Meni Potrč na splošno ni všeč, tudi zaradi načina podajanja informacij, ampak mi je pa všeč, ker izpostavlja zastraševanje. Kot si napisala, nisem nepremišljena najstnica z glavo v oblakih in namesto, da bi vzpodbujali zdravo pamet in odgovorno ravnanje - zastrašujejo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2123 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86811 posts

Posted 31 August 2020 - 06:29 PM

Kakšna pa je razlika, če babica, ki ima več pridruženih bolezni, umre (tudi) zaradi gripe oz. pljučnice ali pa covida? Jaz je namreč ne vidim, pa zaradi prvih dveh ne vlada izredno stanje po celem svetu.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2124 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32729 posts

Posted 31 August 2020 - 06:43 PM

Če katera ne želi, da njenega otroka v šoli posiljujejo z masko, ji lahko pošljem svoj dopis.

Dragica, kako boš pa kot uciteljica postopala? Kakšne usmeritve je dala vaša šola?
  • 0

#2125 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14308 posts

Posted 31 August 2020 - 07:05 PM

Kakšna pa je razlika, če babica, ki ima več pridruženih bolezni, umre (tudi) zaradi gripe oz. pljučnice ali pa covida? Jaz je namreč ne vidim, pa zaradi prvih dveh ne vlada izredno stanje po celem svetu.

On reče, da če si star, se ti končuje tvoja življenjska pot...ergo, umrl boš. Kot kolateralna škoda.

Tega pač ne sprejmem.

Da umirajo ljudje, ki ne pridejo do oskrbe, vem. To vidim napak o sistema, ki v pol leta še ni uspelo dognati načina, v katerem bi sistem deloval. Da bi opustili skrb za starejše se vseeno ne strinjam.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2126 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15803 posts

Posted 31 August 2020 - 07:08 PM

M, naša ravnateljica je skulirana glede tega, nikogar ne bomo v nič silili. Sploh pa nimamo te pravice. Ne vem kako lahko šole neko priporočilo kar po svoje pretolmačijo v zakon, obvezo.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2127 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 31 August 2020 - 08:35 PM

Na naši šoli smo se danes dogovorili, da tudi ne bo posledic, če maske otrok ne bo imel. Smo navedli enako kot NIJZ, da je nošnja (zgolj) priporočljiva in to je to.

• 0

#2128 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86811 posts

Posted 31 August 2020 - 10:05 PM

Mozev sorodnik se je znasel, zdaj je spet na dopustu v Istri, kjer ima nepremicnino in gre vsaka dva dni cez mejo na kavo/v trgovino. :thumbup: Pravi, da jih tam ogromno tako dela.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2129 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 01 September 2020 - 05:52 AM

Ja to gre, ce imas blizu meje, sicer je bv :D
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2130 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 02 September 2020 - 08:16 PM

Hah....ta je car :lol:

https://m.youtube.co...h?v=P0y6M-N8wOE
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2131 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27602 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 September 2020 - 07:42 AM

Fak, si zmisljujejo. Da se razumemo, mene ne motijo smiselni ukrepi, ampak celo poletje se je lahko hodilo na Hrvasko, zuralo v Zrcah ipd., zdaj pa naenkrat frka in obvezno nosenje mask povsod. Ma dej ne me j. Da ne govorim, da ljudje po pol leta SE VEDNO NE ZNAJO UPORABLJATI MASK. Vceraj sem skoraj zivcnega fasala, ko sem opazovala zensko, kako si z umazanimi rokami, katerimi je prej preslatala vse zivo, konstantno drgne masko (verjetno ima podzavestno navado drgniti nos, ko razmislja), potem je dala masko pod nos, si malo s prsti sarila po nosu, dala masko nazaj gor in jo se malo slatala. Drug primer, ki sem ga opazila v hotelu pri zajtrku, pa je situacija, kjer si ob vhodu v jedilnico imel na voljo razkuzilo in rokavice in so si ljudje natikali rokavice, da bojo ja zasciteni, potem pa spet vse preslatali in s temi rokavicami jedli. Bravo, res, kaj tocno ste v svojih glavah s tem pridobili? Kot da virus prehaja skozi kozo in si varen samo zato, ker imas gor rokavice. :butl:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2132 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23491 posts

Posted 04 September 2020 - 08:18 AM

Ma glede pravilne uporabe mask se itak nihče več ne drži. Ker če bi masko res vsakič, ko bi šel za 5 min v trgovino, vrgel stran, bi šlo čisto preveč denarja. Pa že prej jih veliko ni pravilno uporabljalo. Jaz tudi zdaj masko uporabim večkrat, ampak vsaj pazim, da je ne šlatam, primem samo za trakce itd.

Mi smo včeraj imeli sestanek zaposlenih, nismo bili sicer vsi prisotni, ampak kakih 20 pa sigurno in smo v sejni sobi morali imet maske. Ko nas v jedilnici je 10 na kupu, je pa ok. :D Pa rekli so nam, da nas zelo lepo prosijo, da začnemo nosit maske v dvigalu. Ker so drugi tudi začeli baje in bi izgledalo čudno, da mi ne. Ko sem šla domov, je en gospod iz nižjega nadstropja prej vprašal, če sme it z mano v dvigalu.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2133 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 04 September 2020 - 08:35 AM

Mi smo včeraj imeli sestanek zaposlenih, nismo bili sicer vsi prisotni, ampak kakih 20 pa sigurno in smo v sejni sobi morali imet maske. Ko nas v jedilnici je 10 na kupu, je pa ok. :D Pa rekli so nam, da nas zelo lepo prosijo, da začnemo nosit maske v dvigalu. Ker so drugi tudi začeli baje in bi izgledalo čudno, da mi ne. Ko sem šla domov, je en gospod iz nižjega nadstropja prej vprašal, če sme it z mano v dvigalu.

Pri nas je že od začetka tako, da moramo v skupnih prostorih nositi masko (dol jo imaš samo v pisarni). V menzi so na mizah (za 4 ljudi) nameščene zaščite - pleksi steklo - na način, da steklo deli mizo na 4 dele. Vse stvari lahko odlagaš samo na svoj pladenj. Pa ne glede na to, da imamo gor maske, moramo v vrsti za malico vzdrževat varnostno razdaljo.

• 0

#2134 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32729 posts

Posted 04 September 2020 - 08:39 AM

AP, pri nas enako. Samo na svojem delovnem mestu si lahko brez maske. Kakor hitro ga zapustiš, je maska obvezna.
  • 0

#2135 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19483 posts

Posted 04 September 2020 - 08:57 AM

Maske v zaprtih javnih prostorih so od včeraj obvezne. Ne velja pa za šole.

• 0

#2136 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4321 posts

Posted 04 September 2020 - 08:58 AM

Tudi pri nas podobno, edno včasih se spozabim, ko grem na wc brez nje. Drugače so na naši enoti v MB odsvetovali uporabo dvigala in ga lahko uporabljajo samo težko gibljivi in osebje, ki prevaža spise. So pa dvigala res miniaturna, za 4 osebe.

• 0

#2137 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17143 posts

Posted 04 September 2020 - 09:04 AM

Joj ,meni je tudi muka za na WC, da moraš masko imet.  :roll:

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2138 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 04 September 2020 - 09:06 AM

Pri nas v Švici imajo vsa javna dvigala oznako, da naj bi jih uporabljala ena oseba oz. 1 družina/gospodinjstvo. Ljudje se večinoma držijo, so pa tud taki, ki jim dol visi in se ti štulijo noter. Sem že parkrat mogla rečt naj vzamejo drugega in kazat na znak. Ravno včeraj eni stari babnici s vozičkom za pomoč pri hoji, ko se nama je hotela s nabasat v miniaturno dvigalo, kjer z najinim vozičkom itak ni bilo prostora še za njenega.
  • 0

#2139 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27602 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 September 2020 - 10:20 AM

Pri nas je danes panika v sluzbi, ker je par pisarn bilo pred nekaj leti preurejenih v konceptu open space-a in zdaj bojo vse pozidali in locili v pisarne za dve osebi. :butl: Maske so vsi nehali nositi junija, danes je pa naekrat konec sveta.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2140 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 04 September 2020 - 10:28 AM

Haha lol.
Pri nas pa eno razkuzilo za 300 ljudi pri vratarju, roke si razkuzi vsak 20ti, maske ne nosi nihce, sestanki, business as usual.
Hb imamo nepanicno vodstvo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users