Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5201 replies to this topic

#2121 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86030 posts

Posted 29 June 2023 - 07:26 AM

Frcica, tvoj moz je zaposlen kot direktor ali lastnik podjetja? Ta drzava zavira podjetnike na vse mogoce nacine, to je glavni problem.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2122 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14265 posts

Posted 29 June 2023 - 07:27 AM

Kot direktor, kot sem napisala.

Ker pa je predstavnik lastnika, pozna tudi to problematiko.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2123 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86030 posts

Posted 29 June 2023 - 07:31 AM

Direktor je lahko tudi lastnik podjetja, zato sem vprasala. Eno je, da poznas problematiko, drugo pa, da se sam soocas z njo. Veliki vecini pa se osnove niso jasne in ne locijo niti d.o.o od sp. Zato pa je mentaliteta taka … Njim gre dobro, njih naj skubijo.
  • 0

― V. Van Gogh

#2124 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16851 posts

Posted 29 June 2023 - 07:33 AM

Jaz se delno strinjam s tabo.
Meni se zdi, da je na drzavi in vladi to da bodo place za vse dostojne. Povej mi zakaj je nekdo placan tako malo da ne more dostojno ziveti? To ni problem srednjega sloja, niti bogatih.
Zakaj moram si jaz (karikiram) skoz trgat od ust, zato da bo nekdo dostojno zivel? Zakaj smo nekateri hodili v solo pol svojega zivljenja, nekateri pa pac niso (in sorry, cisto vsak lahko hodi v solo, v srednjo solo in na faks pri nas, za to ni treba nobenega denarja od rojstva zbirat kot v Ameriki) in zdaj jamrajo in jaz naj dajem skoz iz svoje vrece. Ce sem zato egoist, prov. Vem da so eni res revni. Doniram ko lahko. Vedno kraljem ulice dam kes pa ne vzamem revije. Sveta ne bom resila. Nekateri ljudje se ze v osnovi rodijo v razmere, iz katerih se ne bodo resili, ampak tukaj se pogovarjamo o Sloveniji, ker za solanje in boljso prihodnost ne rabis denarja. Sola je brezplacna za vse. Ne govorimo o Afganistanu ali pa kaksni drugi drzavi kjer ti dobesedno je onemogoceno dostojno zivet ce se rodis v napacni druzini.
Toliko spektrov poklicev manjka. Ampak da bi sel nekdo z nezaposljivo izobrazbo naredit prekvalifikacijo, to pa ne. Srednjih sol je malo morje, naredi jih lahko vsak, tudi kasneje v zivljenju se vedno lahko prekvalificiras. Gradbenih delavcev, ljudi ki znajo kaj z rokami delat manjka. Tok manjka, da tisti ki so, so zdaj gospodje ki zivijo na veliki nogi.
Vem da so tud pri nas zelo revni.l, ampak taksih je sorry, manjsina. Tem kr dajmo pomagat, takoj. Kjer je fotr bolan pa mama invalid. Obvezno! Primerov kjer je audi na lizing pa ves kes v gotovini da je vrtec zastoj, imam okrog sebe toliko da glava pece.
Pa ko sem rekla da vsak lahko zasluzi prek neta...
Dej no. Ja en mali procent folka nima neta. Ampak zenska ki na ig napise da je revca, ga ma. Rabis samo telefon, nic druzga. Nobenih laptopov.
Najbolj me pa zjezijo take, ki jokajo da nimajo, a v roki cik, nohti v piko, pobarvani lasje, urejena frizura.

Pol pejmo pa nazaj v Jugoslavijo....jaz sem kuj za, gremo vsi dostojno zivet. So bli minusi, so bli plusi. Vsi so mel sluzbe pa strehe nad glavo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2125 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14265 posts

Posted 29 June 2023 - 09:51 AM

Fiona, ful si enih stvari pomešala skupaj, pa ne bi o vsem.

O tem koliko jih živi pod pragom revščine obstajjao statitični podatki in niso nam v ponos. Ne moremo soditi na podlagi lastnega občutka. in iz revščine izideš, po tvojem mnenju, le na podlagi lastnega truda. Pa veš koliko ljudem se to ni obneslo, ker enostavno ni dovolj. To en pomeni, da se niso trudli ali bili motivirani, ampak rabiš tudi še kaj drugega. Iz tega zaključevati, da so si sami krivi je krivično.

Ogromno revnih ljudi je starih. Kaj naj oni na netu počnejo? Če ga znajo uporabljati.

Aja, da ne bo izpadlo, da sem zagovornica vlade. Nisem. Ne poznam rešitev. Imajo pa mandat, da jih predlagajo in poizkusijo rešiti. NIsem pa optimistična.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2126 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16851 posts

Posted 29 June 2023 - 10:10 AM

Vem, mislim da uppkojenci pa res najslabse zivijo, pac sploh tisti z minimalnimi penzjoni, ki so cel lajf delali. To je pa sploh in res krivicno...berem zgodbe na humanitarcku in ne morem verjeti kje smo.
Bolj sem mislila mlajse, delovno prebivalstvo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2127 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16851 posts

Posted 06 July 2023 - 10:46 AM

Emazing creations zapira cake shope pa narocila.
No sj ni cudno, ne vem kdo se kupuje tako drage torte.
  • 0

#2128 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86030 posts

Posted 06 July 2023 - 10:57 AM

A niso bolj zaskrbljujoci razlogi za take cene, ce obenem zeli se zaposlene posteno placati? Cene niso take zaradi njenega pohlepa. Meni je hudo zanjo, tako kot bi mi bilo za vsakega takega podjetnika.
  • 0

― V. Van Gogh

#2129 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17312 posts

Posted 06 July 2023 - 11:05 AM

A pol nic vec ne bo imela?

Se pa nova odpira na Bregu. Yauya. Ni nova na sceni sicer, ampak lokal je nov. Zgledajo noro pa sendvice ima tudi. Pa veliko hodita v Ita. in povsod preizkusata slascice (in drugo hrano). Tudi vegansko ponudbo ima.

https://instagram.co...zRlODBiNWFlZA==
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2130 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17637 posts

Posted 06 July 2023 - 11:06 AM

Se strinjam, kar en komentar. Top torte pa nikjer niso poceni, za tako se gre k šiptarju ali pa v lidl. Sem pa kot študentka delala pred leti v enem bistroju na Trubarjevi, že takrat je bila najemnina vrtoglava, za nekaj kvadratov.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2131 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17312 posts

Posted 06 July 2023 - 11:09 AM

Mene vseeno malo moti (oz. mi ni cisto jasno), da se cene lahko primerjajo z enim Hermejem v Parizu. Ze Zvezda npr. Pa ni nekih hudih tehnik in sestavin.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2132 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16851 posts

Posted 06 July 2023 - 11:27 AM

Pac vse razumem, ampak meni je ni torte, za katero bi placala ne vem cez 100 eur ali celo 200 za en rojstni dan. Je zaradi mene lahko ne vem kaksna.
Pac nisem stranka, verjamem da eni so. Nikoli nisem nic njenega kupila, ker me odbija ze cena in ker itak nisem fanica sladic nasplosno.
Mi je hudo zanjo ker vem da je vlozila dela se pa jos, sam mogoce ja tudi trg v Sloveniji pomojem premajhen za buticne torte v taksnem cenovnem rangu.
  • 0

#2133 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14265 posts

Posted 06 July 2023 - 11:55 AM

Mene moti, da vse ta slaščičarne, ki so nove, ponujajo prestižne slaščice, obenem pa ni postrežbe ali ta ni primerna statusu, ki ga želijo zbujati. Sorry, za to ceno hočem cel paket.

Emazing nisem probala, ampak mi niso delovale vredne svoje cene. Se mi zdi pa zelo prav, da neke omembe vredna prestolnica ponuja takšne sladice ali prestižne restavracije.

Mi ej pa vseeno zanimivo, da v tujini zasledim primerljive ali celo cenejše ponudbe.

Ravno dva dni nazaj sem gledala meni v mestu v Burgundiji z dvema! Michelinovima zvezdicama in 3 hodno kosilo pride 30€.

Sladoled je bil spomladi v Italiji občutno cenejši. V Ferrari sa jedla a lacarte kosilo v MIchelinovi gostilni za nekaj čez 60€. Ne vem kej je catch. Njihove plače so definitivno višje, surovine so tam tam domnevam. Jer es vzrok v tako visokih najemninah? Ali pogoltnost oz. hočeš prehitro plus delati? Tašča, ki ej bila kuharica pravi, da mora vsaka gostilna vračunati, da bo prvi 2 leti delala minus ali 0. Ne vem, ali to drži.

• 0

#2134 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86030 posts

Posted 06 July 2023 - 12:06 PM

Ocitno hodim na napacne konce v tujino. :D Nikjer ni bilo zadnje leto nic ceneje kot pri nas. Torte pa zunaj jem tako redko (razen kot del menija v restavracijah), da mi je cena zadnja briga, njene so se mi celo zdele vredne. Bolje to, kot da dam 4, 5 € za kos (pod)povprecne.
  • 0

― V. Van Gogh

#2135 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18617 posts

Posted 06 July 2023 - 12:12 PM

Uf, sem pogledala stroye in mi je kar hudo, čeprav je nisem sledila. 

Pri nas v City Parku se pa ta teden zapira Oljka, če slučajno katera pozna. Jaz sem jih oboževala, skos smo hodili na malice tja, ful dobra mediteranska hrana za normalno ceno (brancin in zelenjava iz pečice + sladica 8€, tega v Lj ni več) in pa izjemno prijazen vodja, ampak je rekel da so takšne kadrovske stiske da enostavno ni šans, da bi se lahko to še naprej šli. Del iste verige sta še Al Capone in ena picerija v Aleji in je rekel, da po tem, ko se Oljka zapre in staff razdeli med preostali restavraciji, majo še vedno kronično pomanjkanje zaposlenih.

Res žalostno.

• 0

After all this time?

Always.

#2136 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17637 posts

Posted 06 July 2023 - 12:16 PM

V gostinstvu je povsod kriza, ampak pri obupnih pogojih dela in preslabem plačilu drugače ne more biti.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2137 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14265 posts

Posted 06 July 2023 - 12:30 PM

Ocitno hodim na napacne konce v tujino. :D Nikjer ni bilo zadnje leto nic ceneje kot pri nas. Torte pa zunaj jem tako redko (razen kot del menija v restavracijah), da mi je cena zadnja briga, njene so se mi celo zdele vredne. Bolje to, kot da dam 4, 5 € za kos (pod)povprecne.

Očitno res :P

Zdej se pa že poznamo toliko, da veš, da ne grem v lokalno saščičarno na povprečje oz. če že grem, tega ne bom primerjala.

• 0

#2138 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86030 posts

Posted 06 July 2023 - 12:36 PM

Ne, ne, za nase slascicarne mislim. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#2139 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14265 posts

Posted 06 July 2023 - 12:39 PM

Sej, naše mislim tudi jaz :)

• 0

#2140 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46059 posts

Posted 06 July 2023 - 02:19 PM

@Packedagain se trenutno potepajo po Indoneziji. Jaz bi tud sla podobno turo kot oni, ko bosta mala dva dovolj velika. Pa nasploh so mi druzina, ki jim z veseljem sledim tudi, ko raziskujejo domaco Švico.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users