Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2121 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 February 2010 - 09:34 AM

Uf men je bil pa orto beden.
Ne maram takih filmov k so tko posneti.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2122 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 09 February 2010 - 09:45 AM

opa to bo treba pogledat biggrin.gif
  • 0

#2123 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 February 2010 - 10:03 AM

QUOTE(Sally @ 9. 2. 2010 - 9:34) View Post

Ne maram takih filmov k so tko posneti.

wink.gif Tako, če ti filmi posneti na ta način niso všeč, potem razumem.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2124 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2010 - 10:20 AM

QUOTE(nika @ 7. 2. 2010 - 9:57) View Post

World's greatest dad
pogledala sem si ga včeraj - v bistvu sem pričakovala bolj komično zadevo, zato sem šla vmes čekirat IMDB, in so mi bile potem stvari bolj jasne laugh.gif.

Jaz sem tudi na začetku pričakovala mogoče malo bolj komično zadevo (film ima drugače nekaj komičnih vložkov), mogoče že avtomatsko zaradi tega, ker smo Robina Williamsa vajeni gledati predvsem v komedijah, čeprav je posnel že ogromno dram, v katerih se enako dobro znajde. wink.gif

Daryl Sabara je kot njegov sin Kyle v filmu več kot odličen, vidimo ga samo v prvem delu filma, a zagotovo pusti vtis. Je najstnik, ki ga zanima samo in edina stvar - sex, na 1001 način, njegova perverzija ga tudi pripelje do . . .

Film se me je dotaknil, že na začetku nam R.Williams (Lance) pove, da se najbolj boji, da bi nekoč ostal sam. V želji po tem gre precej daleč, kar boste videli v filmu. To ni komedija, temveč drama, in precej temačna, če mene vprašate, tako sem jo jaz dojemala. Poudarek na tem, kako smo ljudje lahko egoistični, kako se lahko pretvarjamo . . .

Ocena: 8-9/10

Trailer:

KLIK

Komad na koncu:

KLIK

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2125 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26083 posts

Posted 09 February 2010 - 01:19 PM

našla priredbo na youtubu - klik laugh.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2126 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15275 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 February 2010 - 02:34 PM

Meni se je tudi v bistvu zdel precej težak. Tist filing, ko se konča in ne veš, a ti je bilo že malo smešno vse skupi al si pa tako rahlo šokiran. Tukaj res ne šparajo s takimi kadri, straightfoward, brez olepšanja, ko si mogoče že navajen pri teh ameriških filmih.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2127 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 09 February 2010 - 09:10 PM

Ta zadnja scena v World's greatest dad je res wub.gif Pa cel film je wub.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2128 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 February 2010 - 10:50 PM

Tega pa moram pogledat čimprej.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2129 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 09 February 2010 - 10:53 PM

Jaz tudi, sem glih M-ja klicala, naj ga da dol všečt. tongue.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2130 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 10 February 2010 - 06:37 PM

Couples Retreat (2009)
IPB Image
Všečna komedija o skupini prijateljev - parov, ki se odpravi v tropsko letovišče katerega glavna specialiteta je zakonska terapija. Pomoč zavestno išče le en par, vendar zaradi skupinskega popusta naheca še ostale tri pare, da se jima pridružijo v tropskem raju, misleč, da lahko svetovanje izpustijo in se le zabavajo. Na licu mesta se izkaže, da temu ni tako in svetovanje se prične...
Meni je bil film všeč. V bistvu je bil ravno tak kot sem pričakovala, da bo. Zgodba je zabavna, čeprav je malce naivna. Ima meni všečen humor. Igralci svoje delo opravijo zadovoljivo. Igra res ni za oskarja, ampak tega od tovrstnih komedij itak ne pričakujem. Kraj kjer se zgodba odvija je prečudovit.. na tak tropski otok bi tud jaz z veseljem odšla. smile.gif
8/10
  • 0

#2131 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15809 posts

Posted 10 February 2010 - 07:55 PM

Snemano na Bora Bori. wub.gif wub.gif wub.gif Rabiš ene 12.000 € za dva tedna za dva. cry.gif cry.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2132 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24840 posts

Posted 11 February 2010 - 10:30 AM

Twilight in New Moon

IPB Image
IPB Image

Vsebina:
Film, posnet po knjižni uspešnici Stephenie Meyer, predstavi usodno ljubezensko zgodbo med čustveno najstnico Bello in skrivnostnim lepotcem Edwardom. Ta presenečenemu dekletu razkrije, da pripada družini vampirjev, ki se je odpovedala človeški krvi, a Edward kljub temu živi v strahu, da bi lahko zbližanje z Belle v njem prebudilo krvoločni nagon. Toda ko v mesto pripotuje podivjana trojica nomadskih vampirjev, je resnična ljubezen edino, kar lahko ustavi njihov morilski pohod.

V nadaljevanju priljubljene sage Somrak se mladi par Bella in Edward znajdeta pred novo ljubezensko preizkušnjo, saj je Edward prepričan, da lahko Bello obvaruje pred svojo vampirsko naravo le z ločitvijo. Razočarana Bella tolažbo najde pri prijatelju Jacobu, a tudi v njem odkrije srhljivo nadnaravno skrivnost, ki pride na dan, ko Bellino življenje ogrozi nekdanji smrtni sovražnik, dileme pa se še poglobijo z Edwardovo vrnitvijo.

Mnenje: Ahhhh, kaj naj rečem - škoda mojega časa! Pogledala sem, ker je bilo toliko govora o tem filmu. Jaz res upam, da je knjiga boljša, ker tole je bilo pa kar mukotrpno gledat (da sem pogledala tudi nadaljevanje, si pa lahko sama sebi pripišem verymad.gif ).
Mogoče sem pogledala 15 let "prepozno", čeprav se tudi v najstniško hormonskih letih ne spomnim, da bi mi odgovarjala taka patetika. Mogoče sta mi bila pa samo glavna igralca tako odbijajoča, da mi je bilo vse skupaj brez veze. Predvsem Mr. Gorgeous (????) mi je deloval kot da bi imel v gatah kilo dreka. Skratka, meni osebno preveč patetično, preveč večne ljubezni, preveč prikupnih in dobrih vampirjev.
Edini plus so mi bili simpatični volkodlaki, pa še to bolj pogojno.

ocena: 3/10 oz. film za na smrt zaljubljene najstnice in najstnice po duši
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2133 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15275 posts

Posted 11 February 2010 - 10:57 AM

se da že kje kaka solidna verzija dol potegnit?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2134 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 February 2010 - 02:03 AM

[Rec] (2007)

IPB Image

Kot prvo moram povedati, da mi je glavna igralka šla tako na jetra, da sem se komaj prebila skozi film.
Tipično panično babše, ki pobesnelo leta naokoli in se ogabno dere 20x iste stavke (tip, ki je snemal,
pa ji je ene 30x govoril, da se naj pomiri). To mi je precej uničilo film oz. samo vzdušje skozi gledanje, saj
sem si večino filma želela, da bi ga bilo čimprej konec, ker sem bila dobesedno živčna ob evforičnem
obnašanju babšeta.
Zelo hitro se je tudi kar malce razgalila, ko je ravno ona posodila enemu vrhnje oblačilo, da je potem
seveda lahko letala naokoli v spodnji majčki - pohvalno, tudi tukaj niso razočarali.

To, da je film najbolj strašen film vseh časov, je isti šegavi nesmisel, kot oznanjanje, da je Paranormal Activity
najbolj strašen film vseh časov. Tudi ustvarjanje srhljivih momentov s temo in globokim dihanjem panične
ženske mi ni najbolj pri srcu. Precej lahka zadeva, a ne.

Ampak! Po dobri uri (odločno preveč časa!) pa vendarle postane vsa stvar zanimiva. Zelo zanimiva!
Ampak! Takrat je tudi konec filma.

Razočarana.

4/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2135 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 12 February 2010 - 08:28 AM

Potem pa poglej Quarantine, ki je v bistvu remake, v glavni vlogi pa nastopa Jennifer Carpenter, mogoče ti bo ona bolj ok. Jaz ga še nisem gledala. wink.gif

Mene je REC na koncu, ko se dogaja tam na podstrešju, resnično prestrašil. ohmy.gif

Film je bil meni všeč, mi je nagnal strah v kosti, ampak ni najstrašnejši film, kot tudi ni Paranormal activity, very overrated.

Distict 9 (2009)

IPB Image

KLIK

No, ta film je tudi nominiran za najboljši film 2009, kar je meni osebno precej veliko presenečenje. Ne me narobe razumeti, film niti pod razno ni slab, ampak mislim in stojim za tem, da si ne zasluži ravno to nominacijo.

Znanstvena fantastika, vesoljci, ki jim mi rečemo kar 'prawns' pridejo na zemljo, in se začnejo množiti. Zapremo jih v District 9, ampak naenkrat jih je preveč, in odločimo se jih preseliti v District 10, neke vrste koncentracijski kamp. En glavnih zadolženih za ta del naloge je Wikus (zanimiva izbira igralca, mi je bil dokaj všeč v tej vlogi), ampak kmalu gre nekaj narobe. Nadaljevanje zgodbe vam ne bom razkrila. wink.gif

Morala zgodbe je, da smo ljudje 'živali', da bi v želji po pohlepu, moči, naredili vse, ter da včasih najdemo zaveznika, kjer smo to najmanj pričakovali.

Jaz sem film ocenila z 8 (šibka 8, povsem soliden sci-fi film), ampak nominacija za best motion picture? Nikakor ne zasluženo.
  • 0

#2136 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 12 February 2010 - 09:34 AM

Da še jaz povem:

Couples retreat mi je bil en bolj bednih komedij al nečesa....do zdaj. Tko da ocena 4/10.
Potem District 9 sem komaj preživela, dobi isto oceno 4/10 in se sprašujem kaj sploh počne med nominacijami za best movie...
Gledala sem še It's complicated, ki mi je bil simpatičen a mi konec še zdaj ni čist jasen, zato dobi 7/10.

Trenutno včeri sm pa pogledala tedva filma:

IPB Image

Film govori o ilegalnih preseljencih v USA, o tem kakšna pravila veljajo zanje, kaj vse bi storili za "green card", kaj se zgodi, če si priseljenec in predstavljaš grožnjo Ameriki...
Spremljamo zgodbo večih karakterjev:
Pevca, igralke z dvema neprepoznavnima vlogama iz Avstralije, Afganistansko/pakistansko družino, Korejsko družino - vse skupaj povezuje Harrison Ford, ki je pa v bistvu tisti, ki ilegalce lovi in jih deportira nazaj.
Film mi je bil zelo všeč, dala bi mu kar 9/10.

Pa še angleški opis:

Crossing Over is a multi-character canvas about immigrants of different nationalities struggling to achieve legal status in Los Angeles. The film deals with the border, document fraud, the asylum and green card process, work-site enforcement, naturalization, the office of counter terrorism and the clash of cultures.

In pa: (Trenutno poskušam obrnit večino Meryl Streep filmov)

IPB Image

V tem filmu so mi blazno všeč liki! Kako dobro Nicolas Cage odigra patetičnega Charlie), nesamozavestnega dvojčka, ki o sebi misli le slabo in nima sreče z ženskami, in samozavestnega, uspešnega dvojčka (Donald), na katerega se ženske lepijo.
Brata imata skupnega še nekaj - oba pišeta scenarije za filme. Medtem ko je Donald pri tem izredno uspešen, se Charlie spopada s hudo nalogo. V film mora pretvoriti knjigo Susan Orlean - "The orchid thief".

Frequently cynical screenwriter Charlie Kaufman has just taken on a new assignment. That is, to adapt writer Susan Orlean's "The Orchid Thief" into a screenplay, all of it based on the life of the eccentric John Laroche, an exotic plant collector based out of Florida. While his easygoing twin brother Donald, is writing scripts with ease, Charlie finds himself on a perpetual struggle that never seems to end.

Za ta film bi rekla, al vam bo všeč al pa ne. Men so liki izredno všeč, zato bo tudi ocena taka: 9/10.
  • 0

#2137 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24840 posts

Posted 12 February 2010 - 10:30 AM

QUOTE(Sally @ 12. 2. 2010 - 9:34) View Post

Couples retreat mi je bil en bolj bednih komedij al nečesa....do zdaj. Tko da ocena 4/10.

jaz ne bom rekla, da mi je bil ravno tako slab, res pa sem bila razočarana. Začel se je dobro, na polovci nekje pa je ratal preveč "ameriški" in od joge do osla se nisem nasmejala niti enkrat. In potem se film konča (seveda po pričakovanjih). Žal mi je Vince Vaughn spet dokazal, da igra vedno isto (ali je to sploh igra ali je to pač ON, ne vem). Edini res snešen karakter mi je bil "joga man" Salvadore thumbup.gif, tudi Jean Reno je bil kar simpatičen.

Up in the air

IPB Image

Vsebina: Režiser domiselnih komedij Hvala, ker kadite in Juno se pridruži popotovanjem neomajnega Ryana, ki ga šefi podjetij najamejo, da opravi neprijetna odpuščanja. Ryan uživa v svobodnem načinu življenja, dokler ga ne ogrozi ambiciozna Natalie, ki predlaga, da bi odpuščanja opravljali s pomočjo video povezave. Ryan je odločen, da ji dokaže, kako pomemben je pristen človeški pristop, a nepričakovano razmerje z avanturistično zapeljivko Alex ga prisili v razmislek o pravih življenjskih vrednotah.

Mnenje: To pa je film, ki me je potegnil vase in ko se je končal, sem še nekaj časa razmišljala o njem ... meni osebno odličen film. Sama tema se mi je zelo dopadla, saj je ob gospodarski krizi res aktualna, zanimiva. Vloge so mi bile zelo dobro odigrane.
Všeč mi je bil tudi prikaz dejstva, kako si ljudje postavimo v življenju nek cilj in ko ga dosežemo, se lahko zgodi da smo še vedno prazni, ga ne znamo "užit" zaradi takih in drugačnih dogodkov.
Pa še Sam Elliott se za trenutek pojavi not oops.gif.

ocena: -10/10
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2138 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 12 February 2010 - 10:37 AM

Se strinjam s Kami glede up in the air, mu poklanjam isto oceno smile.gif
  • 0

#2139 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 12 February 2010 - 01:46 PM

QUOTE(Kami @ 12. 2. 2010 - 10:30) View Post

jaz ne bom rekla, da mi je bil ravno tako slab, res pa sem bila razočarana. Začel se je dobro, na polovci nekje pa je ratal preveč "ameriški" in od joge do osla se nisem nasmejala niti enkrat. In potem se film konča (seveda po pričakovanjih). Žal mi je Vince Vaughn spet dokazal, da igra vedno isto (ali je to sploh igra ali je to pač ON, ne vem). Edini res snešen karakter mi je bil "joga man" Salvadore thumbup.gif, tudi Jean Reno je bil kar simpatičen.

Sem hotla še sama napisat oceno za ta film, ampak se bom kar pod Kami podpisala. Pričakovala sem več od filma (sploh ker mi je večina igralcev kul), ampak je tudi mene precej razočaral.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2140 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15275 posts

Posted 12 February 2010 - 03:58 PM

Paranormal Activity (2007)

IPB Image

After a young, middle class couple moves into a suburban 'starter' tract house, they become increasingly disturbed by a presence that may or may not be somehow demonic but is certainly most active in the middle of the night. Especially when they sleep. Or try to.

Zgleda, da sem dovolj radovedna, de se prebijem tudi skozi kakšno grozljivko.
Čeprav, kot so že omenile punce, je to bolj švoh reč. Meni se je film zdel razvleeeeeeeeeeečeeen, pa primitivno ameriški. Oznaka indi še ne zagotavlja dobrega filma ali dobre zgodbe, ves ta prah okrog tega, da je to najstrašnejši film nevemkateregaleta je kar en brezvezen fuss, ali pa so ljudje mislili, da je to snemano po realnih dogodkih ali bognedaj, da je oroginalen, real-life posnetek in montaža. Kaj pa vem. Meni manjka kak special efekt, malo bolj 'nagajivega' demona, it's not believable. Najgrozljivejši prizor je bil, ko sta po netu gledala primer nekega drugega demona. /or was it the same, hum. /

Film ima tri konce, gledala sem enega, ostale sem si prebrala. Me ni ganil noben. Se mi je pa zdel posrečen komentar enega buddy-a na imdb-ju:

Somewhere, a little girl has a new demon friend. I'm assuming anyway since he seemed particular to girls.

Dam mu 6/10, ker si še vseen radoveden, kaj se bo zgodilo in kar gledaš in gledaš. In dogledaš nek konec, pol ga pa pozabiš.

Edit: Gledala zdejle varianto z drugačnim zaključkom, ki je veliko bolj theatrical in čeprav sem vedela, kaj se bo zgodilo sem vseeno zakričala ko ena punčka zraven, me je presenetlo nevertheless. Mu zvišam oceno na 6. laugh.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users