Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2121 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 22 March 2014 - 05:07 PM

Pa ker smo že pri rastlinskih mlekih - a je katera že kuhala "mlečni riž"? Verjetno bi se riževo mleko najbolje tukaj obneslo? :D

Riža še nisem, sem pa kuhala gres z rizevim in je bil dober. :) pa puding tudi.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2122 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 28 March 2014 - 10:32 AM

Malo neumno vprašanje, ampak res nimam idej. Prosila bi za kakšne predloge za kombinacijo glavne jedi.

Do sedaj je kosilo izgledalo

- ali meso + zelenjavna priloga (ali njoki, testenine)

- ali kakšni zelenjavni/ajdovi/sojini  polpeti + zelenjavna priloga.

Kakšne kombinacije še jeste?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2123 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16790 posts

Posted 28 March 2014 - 10:46 AM

Rižote, to je zelo dobro. Kombinacij kaj lahko deneš vanje je nešteto. Bolj sladke variante, bolj pikantne variante, bolj "plain variante"...

Enako s kus kusom, lečo, proseno kašo. Čičeriko. Malo pobrskaj za recepti s temi jedmi.

Zelo všeč so mi tudi curry-ji.

Ko sem čisto brez idej padejo amerikanske palačinke + zelenjavna juha, ali pa kakšna testeninska solata.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2124 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29707 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 28 March 2014 - 10:59 AM

Kaj pa krompir, Kami? Zelenjavna musaka, krompirjev curry, pire z brokolijem?

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2125 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 28 March 2014 - 11:36 AM

super, hvala ... bom malo še v tej smeri pogledala

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2126 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 March 2014 - 12:07 PM

Naredi še juho (tukaj imaš res malo morje možnosti), in poleg glavne jedi ponudi še veliko skledo solate. Pa boste vsi siti.

Juhe lahko delaš na sledeči način, opcij je veliko, odvisno katera zelenjava ti je najbolj pri srcu. Meni so najboljše juhe iz buč (muškatna, hokaido), cvetače, ali recimo brokolija. Lahko pa narediš fižolovo, korenčkovo, po želji.

Narejene so v pol ure, pa same se naredijo, samo noter vse zmečeš.

Na zelenjavni maščobi potenstaj čebulo in česen (kar na veliko zreži, saj bo kasneje vse romalo v blender). Dodaj 2 krompirja, zrezana na manjše koščke, potenstaj, zalij z litrom vode ali zelenjavne juhe (jo lahko

narediš iz kocke), in ko je krompir na pol kuhan, dodaš še brokoli, ali bučke, ali cvetačo (ta zelenjava rabi malo manj, da je kuhana). Čez cca 5 minut (cvetača rabi malo več), daš vse skupaj v blender ali 

spasiraš s paličnim. :)

Drugače pa leča, kvinoja, kuskus, bulgur, riž, krompir + vse možne vrste zelenjave + SOLATA!!! :) Naredi jo zanimivo, uporabi čimveč barv (jaz dam vedno zeleno solato + fižol/čičeriko + nariban korenček + koruzo, itd). Da

bo tudi za podmladek zanimivo. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2127 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 28 April 2014 - 08:26 PM

Berry Beet Acai Breakfast Bowl

Berry-Beet-Acai-Breakfast-Bowl-gourmande

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2128 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 04 May 2014 - 08:24 AM

V Hoferju od jutri naprej:

10270732_10204151217006870_6287377055224

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2129 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 May 2014 - 10:37 AM

:thumbup:

Samo še tofu naj začnejo prodajati, pa bo. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2130 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 May 2014 - 11:15 AM

Pa neke preste imajo tudi, na njih je Vegan znak. Hofer je zakon.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2131 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 04 May 2014 - 07:09 PM

Saj že imajo tofu. Sem ga videla prejšnji teden. Dimljenega in naravnega.

• 0

#2132 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 04 May 2014 - 08:22 PM

Ja, imajo tofu. Jaz tudi mam rada Hofer. =)
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2133 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 May 2014 - 09:08 PM

Ooo, a res?! Moram it pogledat in kupit!  :w00t2:

• 0

#2134 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 05 May 2014 - 09:26 AM

Kva, tofu majo?! Spregledala :lol: Danes sem kupila to ovseno mleko zgoraj, zelo dobrega okusa. Kupila sem tudi bio riževo kremo za kuhanje, 1.29€. :hooray:

V malo večjem Mercatorju sem pa zaman iskala kvasne kosmiče. Kaj to je res samo v supermarketih?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2135 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 05 May 2014 - 09:31 AM

Pri nas v Ivancni ga imajo (na policah z zdravo hrano), pa ni eden od hipermarketov. Kje zivis sicer, Matilda? 

V Hoferju naj bi pa imeli tri tofuje (naravnega, dimljenega in s cilijem). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2136 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 05 May 2014 - 09:35 AM

V Merkatorju zraven UKC LJ (parkirna hiša) sem gledala. Prav pozorno police z zdravo hrano, pa tudi tam med stvarmi za peko, itd... nisem našla.

A tkole nej bi zgledal, ali je še kakšna druga verzija?

33917991b3.jpg

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2137 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 05 May 2014 - 09:43 AM

Hm, morda imajo drugace organizirano? Pri nas so te stvari vse premestili s polic, ki so bile zraven stvari za peko slascic in sokov pa prehranskih dodatkov, in so zdaj (oz. vecina njih) zraven hladilnika. Vprasaj kaksnega prodajalca, embalaza bi pa ta morala biti prava - edina druga, ki sem jo videla, je ta:

8.jpg

Je pa res, da ze slabo leto nisem bila v Slo, tako da 100% ne morem bit.

Vprasaj za jedilni kvas, zlahtni kvas in kvasne kosmice. 

• 0

#2138 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 May 2014 - 11:06 AM

V Merkatorju zraven UKC LJ (parkirna hiša) sem gledala. Prav pozorno police z zdravo hrano, pa tudi tam med stvarmi za peko, itd... nisem našla.

A tkole nej bi zgledal, ali je še kakšna druga verzija?

33917991b3.jpg

To je to, ja (slika). Povsod imajo, če ne najdeš ... vprašaj.

• 0

#2139 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 May 2014 - 11:37 AM

Jaz sem pri nas zasledila samo tisto oranžno embalažo. Je pa res, da ima vsak Mercator po svoje organizirano.

Res najboljše, da vprašaš.

Morda pa, da jih imajo samo v hipermarketih (jaz sem jih do sedaj samo tam kupovala, drugje niti nisem gledala). 

• 0

#2140 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 13 May 2014 - 07:25 PM

Hvala. :) Nisem jih še uspela kupit :D jutri grem povprašat. 

Kupila pa sem Hofer dimljeni tofu v marinadi. Kakšne ideje, kako naj ga pripravim? 

Probala sem ga samega, in mi okus sploh ni všeč, ful premočan. (drugače imam rada navaden tofu brez vsega, tudi dimljen iz Spara mi je bil OK, ta mi pa ni)

• 0

Bill Bullard

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users