Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2121 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 16 January 2009 - 11:30 PM

worthy1.gif svaka čast Nincha. V bistvu si napisala vse kar bi sama hotla povedat, res. Tega nikol nebomo rešli, starejši NIKOLI ne bodo spremenili mnenja in kaj veš mogoče tudi midve in ostale punce ko bomo starejše bomo razmišljale drugače in mlajšim generacijam skušale to dopovedat.

Jaz se zavedam da je ful obsojanja s strani starejših, nevem točno zakaj. Sam ok to da si zarad tega ne zaslužimo spoštovanja pa je men res tumač blink.gif , ker kakorkol kot osebe se med sabo res ne poznamo tak da je mal bedno rečt to na podlagi tega pri katerem letu smo prvič seksali.

Darla ...

"Saj vem, kakšni so otroci pri 15-ih in 16-ih"

- sej vse lepo in prav ampak dejansko kak bi lahko ti vedla kakšni so "otroci pri 15,16" ko pa je vsak nekaj čisto svojega, prihajamo iz različnih okoliščin, imamo različna razmišljanja, smo različno vzgojeni .. SMO RAZLIČNI! In kakor je Nincha rekla, nič redkega ni da najdeš eno 15,16 letnico bolj zrelo in pametno kot eno 19.

Morem se še spotaknit ob tole:
" čeprav mislijo, da so že odrasli in da držijo boga za jajca, ko se pijani gonijo po diskačih"

Nevem od kje ali od kod vam taka predstava? Ok, mogoče pri nekaterih res vidiš take scene ampak jaz osebno povem da se tudi meni to zdi naravnost ogabno oz višek od viška!! Mama me je sama opozarjala na to, vedno je rekla.. samo da ti nebo žal da boš zgubila nedolžnost napol pijana na kakem wcju. In primlo se mi je. To je v moji glavi nekaj najbolj groznega in žal mi je za punce ki se jim to zgodi, resnično.

Res da smo postali neprevidni, nekateri manj nekateri bolj, meje se nenormalno spuščajo ampak prosla bi sam za to da bi malenkost manj nas obravnavali kot: 14-17 pubertetniki ki se pijani gonijo po diskačih in nevejo zakaj živijo. That's all!
  • 0
Memento mori.

#2122 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 16 January 2009 - 11:53 PM

Aja še neki bi napisala.. da se razumemo, men je tut ful nerazumljivo in neumno da punce pri 13, 14, seksajo, ponavadi s starejšimi tipi in samo za to, da bi izpadle kul, da punce iz osnovne šole hodjo na wcje s tipi in delajo tm svašta, da je že skor polovica punc v 1 letniku zgubilo nedolžnost še preden so prišle sploh v srednjo, ne morem verjet kako lahko po 2h tednih da junfr enmu tipu za katerga je očitno da je z njo samo za to ker jo hoče pofu*at, in se potem razidejo po enem mescu ko tip pač dobi svoje.. Tega že zdej ful ne podpiram in ko bom starejša bom verjetno še manj, ampak v resni zvezi, s poskrbljeno zaščito pa ljubeznijo se mi pač to ne zdi narobe. Če se kakšna pri 14 počuti dovolj odrasla in pač "izpolnjuje pogoje".. Naj ane, ampak k jih je 95% k se pri 14 fukajo okrog iz drugačnih razlogov. ermm.gif

Pa lahko to premaknete v probleme al pa kej, da ne smetimo te teme? oops.gif

• 0

After all this time?

Always.

#2123 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 January 2009 - 08:35 AM

QUOTE(nutella` @ 16. 1. 2009 - 19:01) View Post

Sem poiskala ta menstrualni koledarček in sem ful navdušena, super stvar! Jaz bi samo eno prosla da mi malo razjasni pojme to z plodnimi dnevi in ovulacijo. V bistvu vem kaj je to ampak me zanima kako je zdaj z zanositvijo. Če ti seksaš recimo prvi dan ki je potencialno "plodni" in bol do konc ciklusa več ne ni šans da zanosiš ker je do ovulacije še celih 6 dni, semenčeca pa živijo samo tri dni koliko vem a ne? Torej zanima me zakaj je 8 plodnih dni če je ovulacija samo 2 dni in samo če seksaš takrat ali tri dni prej lahko zanosiš. Edini način kak si to razlagam je pač da so plodni dnevi tu napisani malo bolj na široko okoli ovulacije zato ker ne morejo točno vedet kdaj je ovulacija in pač da ti dajo vedet kdaj so pač tisti "nevarni" dnevi?

Ovulacija je 2 dni, potem je pa potrebno upoštevati še življenjsko dobo spermijev. Ti pa lahko preživijo do 3 dni in najdejo pot k jajčecu.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2124 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29883 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 17 January 2009 - 10:28 AM

jaz mam 29 let in seksam brez tabletk (zdravstveni razlogi) in brez kondomov (moja odločitev) - blink.gif blink.gif laugh.gif. sem se pa dokaj redno testirala za spb, nazadnje povsem spontano julija letos, ko sva morala s fantom zaradi suma na gonorejo oba na pregled in kontrolo k dermavenerologu. in smo na koncu ugotovili napačno diagnozo pri fantu, js sem pa rekla, da če mi že vse možne brise jemlje, da naj mi pa še kri vzame. smile.gif in mam vse izvide za spb negativne. zdaj pa, če bi pa kaj fasala, pa bog pomagaj, ne bi bilo konec sveta, bi me pa verjetno izučilo. ne bi zdej o tem, da so še druge bolezni, ki si jih posredno ali neposredno lahko sami nakopljemo, pa niso tričetrt toliko obsojanja vredne - pač spolnost še vedno ostaja tabu. to pa, kdaj in s kom in s kakšno zaščito bo kdo seksal, se mi zdijo povsem zasebne odločitve posameznikov in niso vredne obsojanj.

sicer pa sta nutella in nincha kot predstavnici izpostavljenih podali dobre komentarje. kapo dol, punci! hooray.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2125 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 17 January 2009 - 11:46 AM

ja res ste ful dobr napisale. thumbup.gif
nincha-jst pa čist sebe v teb najdem. nemorm verjet. popolnoma podpiram tole mišljenje ninche in nutele
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2126 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 January 2009 - 04:34 PM

Tudi jaz ne podpiram prezgodnje izgube nedolžnosti, vendar se mi zdi pa še bolj nesmiselno človeka sodit zgolj na podlagi enega dejanja - mislim, WHAT? laugh.gif
Nekateri pač vidijo zgolj tisto, kar želijo videt, ostali pa vemo, da je človek kompleksno bitje, katerega vrednost se ne more presodit kar tako, mimo grede in na podlagi enega samega dejanja.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2127 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 17 January 2009 - 06:46 PM

Odločitev je padla - nehala bom s tabletkami. Upam samo, da se mi ne vrne izbruh mozoljev, kakršen je bil PRED tabletkami. Sedaj moram samo še ugotovit, kateri kondomi so OK (nekaj ste Lifestyles al kaj že omenjale ane?). Pa ovulacijske teste moram nekje nabavit. We'll see. Na živce mi gre, ker sem se, odkar sem menjala tabletke (na Yarino in potem naprej na Yasminelle), zredila za gromozanskih 10kg. Ker nisem spreminjala načina prehranjevanje in gibanja za to delno krivim tabletke. Drugi krivci so lahko: selitev in nova služba (samo temu ne bi pripisala velike krivice).

Par vprašanj imam:
1. ali so ovulacijski testi zanesljivi?
2. kateri kondomi so OK? (ma nism seksala s kondomom že kakšne 4 leta, dragi pa kakšne 10 let in sva oba čist out iz tega)
3. prva menstruacija po nehanju je redna...na drugo pa je treba malo počakat, da se hormoni uredijo ane?
4. rabim kaj ginekologinji povedat?
5. se bom še kaj spomnila biggrin.gif

p.s. - podpis pod posta ninche in nutelle smile.gif
  • 0

#2128 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 January 2009 - 07:12 PM

1. baje da zelo, preko 90% ce se ne motim, mi je bivsi o tem govoril
2. lifestyle so fajn ja, pa meni se durex zeleni
3. pri meni je bila menstruacija skozi redna, res pa je da je bila vedno od sploh prve menstruacije
4. jaz svojemu nisem, sem itak menjala-sem pa ta novi povedala da sem jih nehala jemati pa ni nic komentirala

Pa jaz se tudi podpisem pod Nincho in Nutello, se mi zdi tole da se kar vse mlade v isti kos mece cisto mimo. Jaz zase vem, da bi pri 16. sekasla iz istih razlogov kot sem pri 18. samo do tega pac ni prislo prej. Se mi pa zdi se toliko bolj zalostno, Darla, da delas(ocitno) z njimi in imas proti njim taksne predsodke.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2129 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 January 2009 - 07:20 PM

Jaz nisem ginekologinji nič povedala, ko sem jih nehala jemat. Kaj pa mi naj bi rekla?
Sem pa imela potem dve naslednji menstruaciji redni, kasneje pa je nisem imela več kot pol leta.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2130 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 January 2009 - 10:38 AM

Lifestyles kondomi so najboljši. Zdaj jih imajo tudi v Mullerju.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2131 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 18 January 2009 - 10:42 AM

Jaz sem jih ze parkrat iskala pa jih nisem nasla. hmm.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2132 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 January 2009 - 11:32 AM

QUOTE(DiLeMa @ 17. 1. 2009 - 19:20) View Post

Jaz nisem ginekologinji nič povedala, ko sem jih nehala jemat. Kaj pa mi naj bi rekla?

Tako ja. Mene je še full pohvalila, da sem se odločila nehati z njimi. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2133 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 18 January 2009 - 03:09 PM

Sej meni je že priporočila, da bi jih nehala jemat. Oziroma, da bi naredila pavzo (ko mi Yarine niso pasale). Pa sem se raje odločila za zamenjavo z Yasminelle (je komentirala, da se 80% tako odloči, kot jaz). Bom šla jutri na lov v Mullerja biggrin.gif
  • 0

#2134 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 18 January 2009 - 03:19 PM

ali Leclerc
  • 0

#2135 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 18 January 2009 - 03:42 PM

slednji mi je nekoliko predaleč samo zaradi enih kondomov biggrin.gif
  • 0

#2136 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 18 January 2009 - 04:12 PM

aja, sej mate Muller v NM slap.gif
  • 0

#2137 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 18 January 2009 - 08:40 PM

S katerimi tabletkami ste ble najbolj zadovoljne ?

Kere so pa tiste, ki niso pustile ravno najboljšega vtisa? smile.gif

Kolegica namreč ful ni bla z Yarino zadovoljna ker se je zredila pa celulit dobila, Yasminelle pa ji ful odgovarjajo.. pa me še malo vaše izkušnje zanimajo.
  • 0
Memento mori.

#2138 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 18 January 2009 - 08:44 PM

Ma dejansko so mi ble Diane35 najboljše. Odkar sem menjala mam same probleme...
  • 0

#2139 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 18 January 2009 - 09:45 PM

V čem se Diane35 razlikujejo od Yasminelle?

Aja, Ancka - zakaj pa nisi nazaj na D35 preklopla?
  • 0
Memento mori.

#2140 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 19 January 2009 - 07:40 AM

Diane ima 0,035mg hormona, Yasminele pa 0,02mg, s tem, da imajo Yasminelle še en hormon za odvajanje vode. Sej mogoče bom šla res nazaj na Diane35. Ful se bojim, da mi bodo mozolji udarli ven. Pred KT sem bila hodeči mozolj in res ne bi rada, da se to ponovi...

What to do? What to do?!?!!?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users