Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2101 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19137 posts

Posted 12 August 2016 - 08:14 AM

Jaz pa slow fooda z veliko hodi ne maram preveč, ker mi je muka sedet tako dolgo :)

• 0

#2102 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85906 posts

Posted 12 August 2016 - 08:20 AM

Meni je pa to nekaj najboljsega, da se cas ustavi in obstajava samo midva in hrana. :D Pa spremeni ti pogled na hrano, zame je to res edinstvena izkusnja.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2103 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 12 August 2016 - 08:28 AM

Zame je razlika predvsem v priloznosti. Cisto drugace je, ce si na izletu lacen in ti pasejo malo vecje porcije, takrat niti ni problem, da ne bi mogel on pojesti ostanka ali pa gres na romanticno vecerjo v fino restavracijo. Nasploh pa kvaliteta zmaga nad kvantiteto in imam veliko raje gurmanjenje te druge kategorije.

Se strinjam.

Načeloma je pa tako, da gostilne velike porcije kompenzirajo s povprečno ali podpovprečno hrano. Ne nujno, ampak zelo pogosto. Povprečni Slovenec ti bo priporočil gostilno na podlagi velikih porcij in obenem nizkem računu. Logično je, da v tem primeru gostilna nekje mora šparati, drugače se računica ne izide.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2104 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 02 September 2016 - 12:28 PM

Je že kdo probal On thai na Gregorčičevi?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2105 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18457 posts

Posted 02 September 2016 - 12:49 PM

Meni je pa to nekaj najboljsega, da se cas ustavi in obstajava samo midva in hrana. :D Pa spremeni ti pogled na hrano, zame je to res edinstvena izkusnja.

Podpis. Lakota je najboljši kuhar press. :lart:

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2106 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 08 September 2016 - 08:18 PM

Je že kdo probal On thai na Gregorčičevi?

Sva šla danes sprobati. Je na isti lokaciji kot stari Chuty, ista kvaliteta, cena, količina in baje osebje. Jedla sva Pad thai in zvitke, plačala 9€ (do konca septembra imajo celo 20 procentni popust med 3 in 5. uro). Toplo priporočam.

• 0

#2107 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 September 2016 - 08:42 PM

U fino, hvala za namig in priporočilo!

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2108 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19137 posts

Posted 15 September 2016 - 08:45 AM

Iščem kakšno dobro restavracijo na Primorskem - najboljše nekje v zaledju Istre, z značilnimi jedmi, ne prefino (porcije, da se naješ glavne jedi). Ima kdo kakšno priporočilo? Prosim...

• 0

#2109 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 September 2016 - 09:50 AM

A na Slo strani?

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2110 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19137 posts

Posted 15 September 2016 - 09:54 AM

Ni nujno.

• 0

#2111 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19137 posts

Posted 16 September 2016 - 06:25 AM

Coco, sem mislila, da boš kaj predlagala.

• 0

#2112 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 16 September 2016 - 07:24 AM

Joj, sori, mi je čisto ušlo. Jaz ful malo hodim ven jest na tem koncu, ker je domače najboljše <3, tako da iz svojih izkušenj bolj težko rečem, kar sem pa poznala so že zaprli. Slišim da vsi rinejo v Oljko, ker je kao ful dobro, pa par pohval za osmico Krmac sem slišala, mogoče Ražman, hmm, kaj še. Norbedo je imel odlične fuže s tartufi, ampak ne vem, če še delajo? Čez mejo je pri Grožnjanu nek kmečki turziem, ki je kao poceni in ima ful dobro hrano, ampak se moram pozanimat, kako točno se kliče, sporočim.

• 0
Pablo Picasso

#2113 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19137 posts

Posted 16 September 2016 - 08:03 AM

Hvala :)

• 0

#2114 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85906 posts

Posted 16 September 2016 - 09:46 AM

Pa Groznjan je ful lep, tako romanticno mestece/vas.
  • 0

― V. Van Gogh

#2115 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 16 September 2016 - 09:52 AM

Montižel, Montiželj, nekaj takega je. :)

• 0
Pablo Picasso

#2116 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 September 2016 - 08:38 PM

Jina, napiši kako si bila zadovoljna v TLOFT-u :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2117 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85906 posts

Posted 25 September 2016 - 11:23 AM

Najprej naj povem, da sem jedla ze res vrhunski in tudi res zalosten susi. Ta je bil nekje v sredini. :) Narocila sem meni 1, ki je najmanjsi, v njem pa dobis 6x maki in 4x nigiri. Prvi me niso navdusili, ker so bili vsi z enim nadevom (hosomaki) - kumaro in zato precej pusti (nic jih ne bi stalo, ce bi dali razlicne sestavine, ampak mislim, da se jih dobi tudi posebej), nigiri pa je bil super - dva z lososom in po eden s kozico in tuno.
Za predjed sva narocila ocvrte rakove rezine, ki so nekaj med vaflji in cipsom, puhasti in okusni ze sami po sebi, nadeva pa se jih z wasabijem, tistim drugim roznatim hrenom v tankih rezinah (kako se ze imenuje?), cilijevo pasto (ki je bila zal odlocno preslana), avokadom in sojino omako. To sva si delila, prav tako tudi pecene rizeve rezance z rakci, ki so bili izredno dobri, socni in tudi porcija je ravno pravsnja. Moz si je narocil se beefbuns, ki so mu bile zelo dobre, sploh testo (bolj kot na pita kruh spominja na ameriske palacinke, sem probala koscek) in omaka, s katero so prelite. Poleg teh imajo se nekaj verzij z mesom in tudi zelenjavne s tofujem, to mislim jaz naslednjic narociti. Za sladico sva jedla ocvrt sladoled, ki je bil tudi dober in pred tabo ti ga zazgejo. :woot: Zraven sva pila cabernet, racun pa je bil dobrih 30 €.
Lastnik je ful prijazen, odlicno govori slovensko, ambient je pa meni tudi vsec, minimalisticen. Edino mize bi lahko bile vecje in bolj narazen, ampak saj je poleg restavracije to tudi kavarna in cajnica, tako da je postavitev logicna. Kot sem napisala, se bom vrnila tja. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#2118 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 September 2016 - 11:35 AM

Hvalaa, bom šla pogledat. :)

Drugače pa sladoled ti flambirajo v vsaki kitajski restavraciji :P

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2119 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29710 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 25 September 2016 - 11:54 AM

roznatim hrenom v tankih rezinah (kako se ze imenuje?)

Po moje misliš vložen ingver.

red-pickled-ginger.jpg

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2120 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85906 posts

Posted 25 September 2016 - 11:58 AM

Ja! Ne vem, zakaj je roza.
Sarah, do zdaj ga se nisem jedla, ker mi v azijskih vedno zmanjka prostora za sladico, tokrat sem si ga pa namenoma pustila. :D
  • 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users