Jump to content

Photo

hujšaj z mano:)

• Please log in to reply
2378 replies to this topic

#2101 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 12 June 2014 - 06:33 AM

Ponavadi jem Žitovega polnozrnatega, da je vsaj malo boljši.

Sva pa očitno res tako drugače navajeni, da je težko govorit. Hujsam jaz prvotno zato, ker veliko manj jem kot prej. Prej sem precej slabo jedla. Ponavadi sem se preveč najedla, namesto kakšnega sadja za malico sem jedla sendvičke, zmeraj tudi dosti česa sladkega, za kosila sem ponavadi tudi manj zelenjave kot sedaj pojedla, pa zdaj proti prej zelo malo makaronov, krompirja, riža in pa tudi kruha pojem.

In je meni to "novo", da se po obroku še vseeno zelo lahkotno počutim, da sem, preden jem, ponavadi že lačna ... ker saj veš, da ljudje velikokrat jemo tudi kar tako malo, za okus. Vglavnem, sem veliko spremenila od prej, je pa vseeno razlika, da jaz mislim, da sedaj precej zdravo jem, tudi s toastom vred. Bi bilo še kaj za izboljšat, ampak načeloma sem pa zelo zadovoljna.

Ko pridem domov ali k sestri, pa se velikokrat ne vzdržim. Pri nas imamo od nekdaj kao neka manjša kosila, ki so sicer dostikrat kar vredu (dokaj zdrava), potem pa so na vsakem koraku!!! sladkarije, piškoti, čokolada... Grem iz bivalnega dela v klet, pa na poti vidim že 5 mest s tem... Zaradi nečakinj kao. Pa navado imata našedva zeloo pozno jesti kakšne sendvičke, oči obvezno je ponoči, ne je pa npr zajtrka..

Vglavnem, doma mi je težko (ker sem da sladko mahnjena) in mi je pri fantu super, veliko lažje hujšam. Si od doma samo ok stvari prineem. Kakšno kislo mleko, domače sadje, ..

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2102 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 12 June 2014 - 07:05 AM

Meni se zdi da čisto v redu ješ, Neytiri. Ne poslušat drugih, poslušaj sebe. Veliko je že če ne ješ sladkarij in predelane hrane, če večinoma kuhaš sama in ješ hrano v prvotni obliki. Pač si tako prilagodila jedilnike, da nimaš občutka da se čemu odpoveduješ - in prav je tako. Skenslat vse živo in živet od na pari pokuhane zelenjave...Ja okej. Kakor za koga.

Tudi jaz ne vidim kaj je zlega v kisli smetani, saj je ne poješ cel kozarček na dan. Jaz jo obvezno vmešam 1 žlico v rižoto recimo, večiko jo uporabljam pri omakah, ne uporabljam pa sladke za kuhanje, ker mi je obupna. Težka, sladka, bleh.

Sej ni treba it na neke praške in ne vem kaj, jest proteine bla bla bla, zato da shujšaš.

Poleg tega ni vsakemu želja imet definirano telo ampak pač, izgubit kilograme, tako ali drugače.

Ti samo nadaljuj s tem, kakšna pregreha sem in tja pa tudi ni problem, boljše to, kot da se ti enega dne čisto odpne in boš pojedla vse sladkega kar vidiš. Drugače pa meni že sedaj dobro izgledaš, mi je všeč tvoja postava. Glede na konstitucijo pa vedi, da verjetno s 50 kg ne boš v bokih nič ožja kot si, samo drugje te bo pobralo in mogoče boš malo bolj "out of proportion".

Jaz vidim pri sebi to, ja fajn jem et 52 kg, ampak pol jih hočem 55, ker sem vsaj malo dobila v obraz, roke, mal se je vse skup iznihalo. Ker ni važno kok kil sem imela, vedno sem bila od riti gor zelooooooo shirana, od riti dol pa 1 cifro večja.

Z več kg sem bolj proporcionalna in lepše izgleda.

Tak da je veliko tudi odvisno kakšna je že konstitucija, kot je rekla barbarina.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2103 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 12 June 2014 - 07:12 AM

Fiona, lepo si tole napisala.

Se strinjam - uvedla si določene spremembe, ki so tebi pisane na kožo. Zato se ne počutiš prikrajšana, kile pa kopnijo. Tudi kakšna pregreha vsake toliko ni nič narobe, seveda v mejah normale pač.

• 0

#2104 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 12 June 2014 - 07:40 AM

Grem iz bivalnega dela v klet, pa na poti vidim že 5 mest s tem... Zaradi nečakinj kao.

To me pa tako razkuri!!!

Drugače pa se meni tisti 1 toast na dan in 1 žlica kisle smetane ne zdi nič hudega, itak ju šteješ v dnevni vnos, tako da dokler opažaš napredek, se pač ne oziraj na komentarje. Kaj je zdravo in kaj ni, pa ti bo itak vsak drugače povedal. Glavno, da v večini ješ nepredelano hrano, veliko zelenjave in sadja.

• 0

#2105 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 12 June 2014 - 07:45 AM

Meni gre tudi na zivce, samo mojemu ocitu kaj dopovedat je kot da bi steni govoril :/. Sej vceraj, ko sem pa jaz jagodicevje obirala, so pa vse prisle in to jedle zraven :D.

tam nad boki se molim, da bi se skrcilo :D

• 0

#2106 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 June 2014 - 08:48 AM

Neytiri, meni se zdi pa super, da jes tudi taksne stvari. Ker potem to ni dieta, ampak izboljsan nacin prehranjevanja, in ta ne rabi bit popoln, da se vseeno pozna. Saj ce v 70% jes dobro, si naredila ze ogromno. Pomojem se bo tut postopoma sicer ustavilo, ker ce jes samo 1400kcal se ti zna malo upocasnit metabolizem in se bo telo slej kot prej navadilo, da je to norma. Ampak ne manjsat vnosa, potem bos pac mogla zacet telovadit. S cemer ni prav nic narobe, ker ce mene vprasas je to itak najboljs, najprej mal shujsat, pol pa ucvrstit. Ful ti gre fajn, keep up the good work!
  • 2

After all this time?

Always.

#2107 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 12 June 2014 - 04:10 PM

Dodala bi repliko na to, kar je Fiona napisala, da nekateri "samo zelijo izgubit kg tako ali drugace".
Hujsati je potrebno na racun mascobe in ne misic, drugace za svoje telo ne naredis prevec dobro. In zato je vedno pomembno, KAKO in KAM shujsati, ne zgolj shujsati. ;)
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2108 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 12 June 2014 - 04:56 PM

Saj če že apriori nimaš mišic, tudi shujšat ne moreš v njih...

• 0

#2109 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 12 June 2014 - 05:24 PM

Ja, jaz mislim, da jih nimam sedaj nič manj kot prej, pač obojekrat malo :D

• 0

#2110 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 12 June 2014 - 06:11 PM

Meni se tudi ne zdi nič kritičnega, če med hujšanjem poješ tudi kakšen toast ali si daš kislo smetano v hrano, pa tudi če se kdaj pregrešiš s čim sladkim. Važno, da si nasploh izboljšala prehrano, zmanjšala velikost obrokov in če ob tem hujšaš, super. Ni konec sveta, če vmes poješ tudi kakšno sladico ali kaj malo manj zdravega.

• 1

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2111 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 13 June 2014 - 07:10 AM

Itak, saj smo vsi krvavi pod kožo. :)

• 0

#2112 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 13 June 2014 - 10:45 AM

Skoraj me je kap, ko sem zdele to temo odprla. Namreč, 62kg imam (me je kar sram napisati). Torej sem v enem letu 4kg pridobila :o.

Pri meni isto, in so mi vse hlače že neprijetno tesne. Tako da sem se odločila, da je čas da nekaj naredim. Cilj mi je 58 - 57kg, ker se s tem najbolje počutim. 

Španija me vsakokrat znova ubije; letos pa sploh na začetku sem imela neke eskapade in nisem nič pazila kaj jem. Tako da sem zdaj črtala smetano za kuhanje, polnomastni grški jogurt, sladkarije, kruh ipd. 

Ko sem tukaj večinoma živim od zelenjave, ampak se mi zdi da hkrati pojem čisto preveč riža in krompirja. Npr. doma skoraj ne jem krompirja, prav tako ne kruha. Bom se prisilla tudi večkrat pripraviti meso, kakšne ribe. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

• Guests

Posted 14 June 2014 - 09:17 AM

Na to temo sem že mal pozabila, zdaj vidim, Neytiri, da hujšaš - sem že pri branju teme "danes jem" občudovala tvoj način prehranjevanja. Pohvalno. Jaz tudi zdaj že kakšen mesec zlo pazim kaj jem. U bistvu sem postopoma prišla do tega, da sem iz svojega jedilnika izključila kruh, krompir, testenine in seveda sladkarije. V dopoldanskem času jem predvsem sadje in kakšne oreščke, za kosilo ful zelenjave in kakšen zrezek ali ribe, zvečer si pa zopet kakšno solato naredim ali kaj takšnega. No, ne držim se čist v nulo, pride kakšen grešni dan tu pa tam, ali pa včasih pojem kakšen piškot recimo, ampak res ostane samo pri tistem enem.

Zdaj pa bi se lotila ali insanitiy programa, ali pa focus t25 vadbe. V celoti je na začetku itak ne bom mogla speljati s svojo zanič kondicijo, ampak bom pač počasi stopnjevala. Kaj menite, katera vadba bi bila boljša?

• 0

#2114 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 June 2014 - 10:16 AM

Focus T25 ne poznam, ampak Insanity je menda precej zahtevna, morda si za začetek poišči kaj srednje zahtevnega, da se ti ne bo že na začetku vse zamerilo, ko boš umirala po obrokih.

• 0

#2115 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 14 June 2014 - 11:24 AM

Mogoce zacni s kaksno Tracy Anderson Mat Workout pa potem dalje z Jillian Michaels 30 day shred. Insanity je precej brutalna stvar.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2116 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 15 June 2014 - 07:26 PM

Jap, se strinjam, da je precej zahtevna in izčrpavajoča in niti ni namenjena hujšanju, ampak bolj pridobivanju mišic. Bolj bi priporočala kako Jillian in recimo Fitnessblender ima super workoute online.

• 0

#2117 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 19 June 2014 - 10:11 AM

Malo mi je motivacija padla in že cel teden jem pomojem vsaj toliko kot rabim :/. Saj zdaj sem začela telovadit, ne morem verjet, kako hitro se pozna, da lahko več narediš. Npr. skleco (še žensko) sem komaj eno spacala prej, zdaj pa jih  že veliko lažje delam.

Ampak vem, da mi ne pomaga telovadba toliko, da bi rabila prej še špeh dol spravit, sploh z nog in trebuha.

Sem bila pa včeraj ful vesela, ker sem bivšo sošolko srečala in je takoj opazila, da sem shujšala, pa je rekla, da se mi najbolj v trebuh in boke pozna, kar me je najbolj motilo prej! :woot:

In tudi, če se gledam v ogledalo, vidim, da bom sedaj z manj kilami pomojem bolj sorazmerna kot prej :)

• 1

#2118 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 01 July 2014 - 07:24 AM

Kar stoji mi zdele že dva tedna na okoli 55,9 kilaža.. se tolažim, da se mi mišice začenjajo poznati za teh nekaj deset dag, za katere sem mislila, da bodo šle v tem času dol :P.

• 0

#2119 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 July 2014 - 09:20 AM

Šla sem po dooolgem času na vago in vmes nisem en mesec skoraj nič pazila s hrano... Mislim malo sem, ampak sem pa sladko tudi jedla, pa pač količinsko  več kot med hujšanjem, ko sem bila zaradi malo kalorij prav brez energije in imam 55,7; torej mi ni šlo niti 10dag gor, le dol toliko :D.

Verjetno malo tudi telovadba pomaga. Sem pa pričakovala tam nekje 56,9, 57kg.

• 0

#2120 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 12 August 2014 - 06:39 AM

Ena kila manj je od prejsnjic, 54,7, stagnira :). Zdaj sem na -8.

Ful bi mi dobro se malo morja ali kaj takega delo, ker se mi kar ne da pazit doma, vzdrzujem pa lahko.

Je se kar dalec do 50..
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users