Jump to content

Photo

Naše risarske/slikarske/ročne sposobnosti

• Please log in to reply
2339 replies to this topic

#2101 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 15 October 2009 - 04:38 PM

Ful so lepe. Ko bo priložnost, bi še kakšno na tebi rada videla biggrin.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2102 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 15 October 2009 - 07:14 PM

PP, tukaj se oglaša še ena stranka! Ful so lepe. thumbup.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2103 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 16 October 2009 - 11:55 AM

Moj žičkani obesek

IPB Image

Svetloba je malce čudna, ni tok rjav... gre za srebrno žico.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2104 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 October 2009 - 12:38 PM

PP, js bi tudi kupila, una druga s črno čipko mi je neverjetna ohmy.gif ohmy.gif

Princeska, ful dobro !
  • 0

• Guests

Posted 16 October 2009 - 04:33 PM

U, lepo Princeska!

Še enkrat hvala, babe! smile.gif
  • 0

#2106 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 17 October 2009 - 06:28 PM

Malo igranja... prstan

IPB Image
IPB Image
  • 0

#2107 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 22 October 2009 - 06:50 PM

Princeska!

V šoli moramo za novoletni sejem narediti voščilnice. Pa ker seveda nikoli ni dnarja, bi nekaj čim bolj enostavnega, pa vseeno lepega. A mi lahko predlagaš ene dve varianti, jst sem čist mim za te zadeve.

Pa še vsak otrok mora naredit po en izdelek, ki bi se naj prodajal. Pa da bi bilo nekaj uporabnega.

HELP ME! cry.gif kiss.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2108 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 October 2009 - 08:02 PM

Dragica, lahko delate kaj takšnega:
[attachmentid=6086]
Potrebuješ voščilnice, papir, šablono za zvezdice (ali pa tudi ne, če znaš sam narisat lepo zvezdo) in pa bleščice v tubi. Pač potem se lepijo zvezdice ena na drugo, na koncu se obrobi z bleščicami. Enostavno, pripomočki pa tudi niso dragi.

[attachmentid=6096]
Potem lahko delate mogoče kaj takšnega. Tu ni ravno uporabljen samo papir, ampak ga lahko nadomestiš s papirjem. Vreča se izreže iz papirja, gor se lepijo kvadratki, na kvadratke pa še tanki kosi papirja, da zgleda kvadratek kot darilo. Potrebuješ le papir in škarje. smile.gif

Za darila na sejmu mogoče kakšne obeske za smrekico iz fimo mase? Da se z modelčki za kekse naredijo zvezdice, smrekice, zvončki ipd. se preluknjajo, otroci jih pa potem okrasijo s svojimi reliefi (daš jim v roke zobotrebec, pa naj ustvarjajo)? To tud ni drago, je hitro narejeno, lahko se naredi v večji količini, pa recimo se naredijo kompleti po 5-10 obeskov kot eno darilo. V glavnem s fimo maso so ustvarjali otroci na delavnici v muzeju, kjer sem bila zraven, pa je kar dobro izpadlo.

Toliko z moje strani, verjamem, da bo Princeska dala še več uporabnih predlogov. smile.gif Sicer pa ti predlagam, da pobrskaš po ustvarjalnih blogih, prelistaš kak unikat, knjigo ali revijo z voščilnicami, da dobiš idejo, to idejo pa potem itak sama preoblikuješ in imaš unikatne voščilnice oz. darila. smile.gif
  • 0

#2109 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 22 October 2009 - 08:33 PM

Kalypso lepe so, sam prezahtevne. Nekaj bolj enostavnega bi, ker jih moramo 180 narest.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2110 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 October 2009 - 09:16 PM

Mi smo jih v enem dnevu naredili na delavnici 200. wink.gif Koliko nas je bilo se trenutno ne spomnim, je pa res, da smo že imeli narisane zvezdice na papirju in na voščilnicah že nalepljena ozadja. Sicer pa pa lahko samo zvezdice režete in jih lepite na podlago. wink.gif Meni se zdi to ful enostavno. smile.gif
[attachmentid=6097]
To bo delavnica za otroke skupaj s starši?

Poskusi se sama malce igrat doma, pa počakaj še na princesko. Ona bo ziher imela kako dobro idejo. smile.gif

Zdaj si še meni lušte naredila, da bi šla ustvarjat. laugh.gif Rojstni dnevi članov družine se bližajo. smile.gif
  • 0

#2111 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 October 2009 - 10:10 PM

Dragica, moja mati so učiteljica v OŠ, letos v razredu, prej pa pol stoletja v PB, pa je stalno delala kartice, bom rekla, naj mi jih poslika in pošlje. Ampak glede na to, da govorimo o fosilu (=mama), in se bo to zgodilo za božič 2010, bom raje sama to nardila ko grem domov. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2112 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 22 October 2009 - 10:47 PM

Okej, naj pristavim svoj piskerček... moje zamisili:

1. kupite ta najbl ogromno štanco smrečico, naluknjate ogromno smrečic in daste otrokom pisane barve in s prstki odtiskujejo 'okraske' na smrečici-kot lučke. To enostavno prilepite na voščilnico in bo lep okras.
2. kupite das maso in magari 1 dan prej razvaljate in z modelčki dorežete ful teh smrečic pa zvezdic. Drug dan otroci sam še mal pobarvajo z vodenimi barvicami ali pa dodate kake bleščice in prilepite na osnovo.
3. kupite štanco krogec, naštancate barvne krogce, jih zopet izročite otrokom, d ajih okrasijo-najlažje s prstki ali pa voščenke ali kej podobnega. Potem te krogce sam še prilepite in narišete zgornji del kao okraska za na smrekco, nekako tako, samo bolj na simpl:
IPB Image
4. naredite štampiljke iz gobe- 1 trikotnik in različno velike pravokotnike-kot črte in potem otroci 'tiskajo':
IPB Image
Lahko pa naredite kar enojno štampiljko-pač velik trikotnik in bo tud fajn.
5. iz unih krogcev-štanc lahko naredite tudi snežaka, otroci prilepijo 3 krogce in narišejo kapo, obrazek šal smile.gif
6. ali pa kaj takega-vzamete štofelce ali ponucate prstke-naredite odtiske trupa snežakov in še malo porišite, tkole smo mi lani naredili:
IPB Image
  • 0

#2113 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 23 October 2009 - 08:26 AM

Štampiljke smo mi kar iz krompirja nardil, tko da smo sami izrezal obliko in vem, da je blo to men ful fajn smile.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2114 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 23 October 2009 - 08:47 AM

Prvo kot prvo, kje dobim te štance (krogec, smrečice)? laugh.gif Pa, če mi lahko te snežake (vsaj enega) od bližje slikaš. Zlo fajn ideje. NAJLEPŠA HVALA. kiss.gif

Kinky poslikaj!
  • 0

#2115 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 October 2009 - 10:09 AM

Ti snežaki so prirejeni po knjigi od Rade Kos- Ona ma ful raznih idej za tamalčke.

Štance kupiš... aja, ti nisi iz LJ, čaki da pobrskam, če mate vi tudi kakega Prometeja.
Lej, tuki je trgovina za kupovanje prek neta: http://www.hobbyart.si/ (iz Kranja)
Potem je TRGOVINA MRAVLJICA ART & HOBBY Trgovina za ustvarjalne. Lilekova ulica 1, 3000 Celje, 03/ 54 83 918, 041/ 753 770, mravljica.celje@siol.net
Pa po raznih papirnicah, če si pa kej v MBju ali pa LJ (v obeh mestih je Prometej), v LJ v BTCju najdeš veliko v Levčku v Hali A pa v MBju je tudi trgovina Skrinja, kokr vem.
Tako pa izgledajo:
IPB Image
Malo potelefoniraj, nekaj že bo.

Snežaki pa upam, da se tukaj bolj vidijo, mi smo naredili 230 teh voščilnic biggrin.gif :
IPB Image
IPB Image
S flomastri dorišejo krogce, narejene s prstki ali štofelci+belo tempero, dodane bleščice.
  • 0

#2116 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 23 October 2009 - 04:09 PM

Princeska zlata si. Grem jutri v nabavo.
  • 0

#2117 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 October 2009 - 05:02 PM

Malenkost smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 25 October 2009 - 02:28 PM

Posebej za Mladoletno, ker je rekla, da bi rada kakšno od špangic še na meni videla. Se opravičujem za pretirano pozerskost tadruge tongue.gif, ampak konec koncev je tudi photoshop ene vrste ročna spretnost. laugh.gif
IPB Image

IPB Image

IPB Image

Drugače sem pa ravno včeraj naročila kup novega materiala iz Anglije, tako da se obetajo še novosti! biggrin.gif
  • 0

#2119 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 October 2009 - 02:56 PM

Meni je full všeč, pa lepo ti paše. Bom kaj naročila, ko boš prodajala. wub.gif

Pa če bi res samo za Mladoletno bile slike, bi ji na ZS poslala, tko da ne s takimi forami. tongue.gif laugh.gif laugh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

• Guests

Posted 25 October 2009 - 03:00 PM

To je blo posebno posvetilo, no tongue.gif.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users