Posted 24 June 2023 - 12:12 PM
https://www.instagra...zRlODBiNWFlZA==
Toliko ce-jev je, da sploh nima nobenega smisla. Zacne se ze z vrednostjo stanovanja, ki je cisto zgresena (ne samo za Lj), potem kje je garancija, da bos z neko nalozbo oplemenitil denar in ga imel toliko vec, pa cez 20 let najemnina niti slucajno ne bi vec stala isto. Na koncu imas v 1. primeru odplacano stanovanje, v 2. si pa brez/placujes najemnino pa neznano vstoto denarja, s katerim vprasanje, kaj lahko sploh kupis (mogoce sploh ne stanovanja v tem rangu kot bi ga pred 20 leti). V glavnem, kr neki.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 June 2023 - 02:27 PM
Jaz nje ne morem vec gledat, ker se non stop šobi.A se mi samo zdi ali ima Tajka spet drugačno faco? 🤔
Katke Bogataj pa tudi ne spremljam ze dolgo, ker mi je dolgocasna. Iz istega razloga sem po hitrem postopku unfollowala our slovenian home. Pa koga zanima kako ti zlagas cunje zunaj.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 June 2023 - 06:14 AM
Jaaaa, jaz isto. Prav ne vem ali ima Tajka naravno pač tak obraz ali se zavestno tako šobi. Prav nenaravno zgleda, ko govori.
[Napoleon]
Posted 28 June 2023 - 09:47 AM
Posted 28 June 2023 - 10:09 AM
Meni pa tale logika sploh ne gre v glavo:
https://www.instagra...zRlODBiNWFlZA==
Toliko ce-jev je, da sploh nima nobenega smisla. Zacne se ze z vrednostjo stanovanja, ki je cisto zgresena (ne samo za Lj), potem kje je garancija, da bos z neko nalozbo oplemenitil denar in ga imel toliko vec, pa cez 20 let najemnina niti slucajno ne bi vec stala isto. Na koncu imas v 1. primeru odplacano stanovanje, v 2. si pa brez/placujes najemnino pa neznano vstoto denarja, s katerim vprasanje, kaj lahko sploh kupis (mogoce sploh ne stanovanja v tem rangu kot bi ga pred 20 leti). V glavnem, kr neki.
Res nima smisla in tudi izračuni so napačni, npr. kolikor mi je znano, banke za tako dolgo dobo odplačevanja niti ne ponujajo fiksne obrestne mere, pa še kup zadev, ki jih za slovenski trg ni vkalkulirala. Mogoče bi veljajo to za Avstrijo, Nemčijo kjer je tudi stanovanjska politika za najemnike mnogo bolje urejena, v SLO pa zaenkrat žal še vedno velja, da si "na konju" samo kot lastnik tudi če ignoriamo visoke obrestne mere.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 June 2023 - 12:15 PM
Posted 28 June 2023 - 03:17 PM
Sem ravno mislila nekaj napisati, pa zdej nima smisla😁
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 June 2023 - 04:37 PM
Posted 28 June 2023 - 05:42 PM
Ja se s Tamaro v ekonomskih pogledih ne morem strinjati. Tipicna predstavnica tistih, ki jim je uspelo, ne vidijo vec tistih, ki moznosti za uspeh nimajo in na podlagi majhnega odstotka njim poznanih primerov posplosujejo.
Nikjer nimajo v mislih skupnosti ali podnebja, ampak samo kratkotrajna korist brez sirsega pogleda.
Posted 28 June 2023 - 06:07 PM
Najbolj se obdavcuje in po betici tepe srednji sloj, ki izginja, pa podjetnike, pa spjevce.
Ampak verjetno pripomore tudi to, da se politicno ze itak z njo strinjam, nisem nagnjena prevec v levo.
Posted 28 June 2023 - 06:18 PM
― V. Van Gogh
Posted 28 June 2023 - 06:53 PM
Posted 28 June 2023 - 07:57 PM
― V. Van Gogh
Posted 28 June 2023 - 09:11 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 June 2023 - 09:25 PM
Frčica, jaz pa vidim problem v tem, da si za državo smatran kot "bogat" že takoj, ko sta v gospodinjstvu 2 povprečni plači. Minimalni otroški dodatki, maksimalno vrtca, pa nikogar ne zanima, ali je zraven še kredit.
Ja, res.
Se pa ne strinjam s tem, da je prevelika obdavcitev plac manjsi problem kot slabe javne storitve. Se mi zdi se vecji.
― V. Van Gogh
Posted 28 June 2023 - 09:37 PM
Bill Bullard
Posted 28 June 2023 - 09:48 PM
Posted 29 June 2023 - 06:10 AM
Moja starsa imata podjetje in ti povem, toliko kot drzava jebe podjetnike je neverjetno.
Pa ne govorim zato, ker imamo podjetje ampak vidim zadevo iz dveh plati, sama kot delavec in s plati starsev kot delodajalcev.
Tole kar so naumili zdaj spet samo daje cel kup pravic delavcem in zateguje podjetnike.
Kako obdavcen je srednji sloj menda vidimo vsi, dobesedno povsod placujes najvec. Povsod mas najmanj benefitov. Noben ne govori o nesramno bogatih, govorimo o srednjem razredu.
Pac jaz se ne cudim da folk isce luknje, ker spja se ti pa v tej drzavi pac res ne splaca imeti.
Ima pa Tamara prav, danes si lahko vsak najde dodaten vir prihodka, ce ne drigace pa z resevanjem spletnih anket, ocenjevanjem produktov. Kdor ma dostop do spleta ima moznost dodatnega zasluzka.
Posted 29 June 2023 - 07:05 AM
Ni pa res, da lahko vsak zasluži, danes celo nimajo še vsi dostopa do interneta, kje so potem še resnično depriviligirani, brezdomci, bolni, invalidi, revni upokojenci ...
Bill Bullard
Posted 29 June 2023 - 07:16 AM
Podnebje ima veze z njenimi storiji enkaj časa nazaj ko je pisala okmetih in Naturi 2000. INdirektno pa vedno. Gospodarskarast in ohranjanje podnebja, kaj šele izboljšanje, ne gre skupaj.
Vem kako je s podjetji, je mož direktor. KOlikor se lahko deloma strinjam s tabo, pa poznam tudi plat delavcev, ki pridejo iz drugih podjetij in delovna etika je, milo rečeno, na psu.
Ker pa to gre do neke točke, postane potem obojestransko, predvsem z mlajše populacije in iščejo le pravice in ovinke. Po vsem kar se dogaja zadnjih 30 let, verjetno so v takšnem okolju tudi odraščali, jim ne morem zameriti.
Se strinjam s tabo, da se preveč obremenjuje srednji sloj. Ampak, povej mi, naj se revne? nesramno bogatih pri nas ni veliko, pa še ti ob dodatnih davkih le grozijo. Razumem, da gre ljudem v nos, da ne bodo plačevali npr. za dodatno zavarovanje vsi isto, čez zakaj bi jaz več, zakaj sem kaznovan. Ampak nikoli se pa ne vprašajo, ali je fer, da jaz plačam toliko, kot nekdo pod minimalno plačo. Moti me, da bo tem, ko se ljudem vdvigne standard, enostavno pozabijo na ljudi za seboj. Nenavsezadnje, kdo pa ti je omogočil izobrazbo, kot ravno ti ljudje s pobranimi davki? Ali kakšne druge priložnosti.
Moje vodilo pač je: ko ti ne gre dobro, voli boljše zase. Ko ti gre dobro, voli tako, da bo šlo dobro tudi drugim (zamenjaj besedo voli za katero drugo).
Enostavno ne vidim, da ljudje vidijo družbo kot skupnost, obenem pa to isto pričakujejo od države. Lahko rečeš, država je bila prva, ampak mi smo država.
Vsak si lahko najde dodaten vir prihodka? Načeloma ja, ampak ne pozabimo, da s tem, ko delaš biti moral biti omogočeno dostojno bivanje. In povej to zgarani čistilki,vozniku dostavne službe ali negovalki v domu. Niso vsi ljudje podjetniki in nič ni narobes tem. Ni vse in vsak tržno blago. In predvsem, nisi za vse sam kriv. Kar izhaja iz njene teze zame je, da če ne moreš dostojno živet, si si sam kriv. Na to temo pa je bilo v znanstveni in leposlovni literaturi že kar veliko napisanega v zadnjih letih. Ljudje, ki so se dvignili iz dna družba, so le napaka v sistemu, ne pravilo. To ne pomeni, da tisti, ki jim ni uspelo, niso sposobni. O tem kako močan vzorec je revščina, opzujem zadnjih 13 let pri 3 sosedih. Kolikor vidim, nobenemu od otrok ne bo uspelo uiti vzorcu. Zelo hudo je to opazovati.
Preberite Zakaj ne pišem, Ubiti Eddija, Nazaj v Reims, Tiranijo izbire,....
Sem utopist? Mogoče. AMpak raje kot almighty cinik in egoist.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users