Jump to content

Photo

Anti-aging nega

• Please log in to reply
2184 replies to this topic

#2101 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 April 2025 - 11:47 AM

Melano se da kje pri nasih ponudnikih kupiti ali je najbolje preko iHerb?

A se lahko ‘slepam’ na vase znanje - ce je katera pri volji za svetovanje? Jaz sem precej laik na tem podrocju, se mi pa zacenja poznat davek materinstva in emso, malo shujsan obraz imam in se bolj guba koza. Pa tudi hiperpogmentacij imam nekaj. Mene sicer pege ne motijo, ampak bi se vseeno celostno lotila nege. Trenut o uporabljam na par dni en dr.shler oljni serum, pa se neko vlazilno kremo, glih toliko da dam kej na obraz, pa kadar se spomnim za ven malo spf kreme. Pudram se ne, cistil/gelov/pen ne uporabljam.

Naceloma imam bolj suho do normalno in neproblematicno kozo. En mozolj morda na cikel ob menstruaciji, obicajno na celu.

Imam pa gube in ze tako mal poveseno kozo ob oceh, veke. Fluid z nianciamodom od Balee mi je delal mozolje. A je kaj takega ‘zunanjega’ kar pomaga pri taki kozi, da bi bila bolj napeta, morda z manj teh hiperpigmemtacij?

A so to realno dosegljivi cilji samo s kozmetiko, (ajde pa zdravim zivljenjskim slogom), brez kozmeticnih posegov, tretmajev.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2102 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 13 April 2025 - 03:56 PM

Spf :D
Pa C vitamin, mogoce A, ampak je vec dela. Ostalo ne, za povesenost pa zal sploh ne (oz. kolikor pac lahko na dolgi rok naredi Spf).

To je slika tovornjakarja.

Attached Files

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2103 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 April 2025 - 03:59 PM

Ampak SPF-ja ne mazes na veke? :D

Jaz bi dodala se dvojno ciscenje, pa investicijo v kaksen hranilen serum z antioksidanti (tudi C-vitaminom). Lahko bi se pridruzila Marmeladi pri narocilu Malincinega C15 boosterja, nas je veliko zadovoljnih uporabnic.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2104 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 13 April 2025 - 04:39 PM

Jaz to povsod povlecem 🙈
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2105 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 13 April 2025 - 04:41 PM

A missalice nobena ne uporablja?
  • 0

#2106 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 April 2025 - 05:34 PM

Mene odvrnejo nekonkurencne cene. Ampak jaz sem cheap pa kupim raje nekaj s super price/performancom in v vecji kolicini.
15 ml za serume na vodni osnovi je joke, to se za en mesec normalne uporabe ni.

Sem pa v temi, ko pride do lahke vlazilne kreme za poletje, ker imam cisto drugacno kozo kot v hladnih mesecih.
  • 0

― V. Van Gogh

#2107 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 13 April 2025 - 08:00 PM

Jaz sem imela nekaj izdelkov od Miss Alice, so mi bili ok.

Olivija, vsi priporočajo predvsem vsakodnevno uporabo kreme s spf. Za zraven pa še kakšen dober serum z vitaminom C. Pomoje je to dvoje dobra osnova. Proti pigmentacijam pa mogoce dodatno še kakšen serum z niacinamidom ali azelaično kislino ali aha kislino?

Jaz sem zdaj kupila od Hemptouch serum z azelaično kislino, sem videla pri Tixi, da ga ful hvalijo.

Malinca je pa imela do petka akcijo, jaz potem nisem naročila, ker nisem našla nikogar, ki bi naročil z mano, dveh serumov hkrati pa ne bi naročila. Bom počakala, če bo še kakšen popust. Se odločam, ali bom spet naročila od Malince ali bi poskusila enega od BasicLab.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2108 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 April 2025 - 08:10 PM

Pise, da se danes zakljuci …
  • 0

― V. Van Gogh

#2109 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 13 April 2025 - 08:33 PM

Aja, zadnjič so rekli, da so podaljšani z 9.4
na 11.4. očitno so spet podaljšali.
  • 0

#2110 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 14 April 2025 - 03:59 AM

Hvala vsem! Bom dodajala spf mal bolj dosledno :) grem pogledat ta malincin serum. Eden je se v akciji, zgleda? Oni imajo itak neke hard marketinske fore, nisem glih ljubitelj teh pristopov. (: sam ce ga pa zdej dobim ceneje, bom zamizala :)

Studiram da vzela bi to ali pa tisto rec, ki jo je Planet omenila, tudi s C vitaminom.

Marmelana, Balein serum z niacinamidom mi je delal mozolje, tako da se bom tej sestavini izogibala.

Jina, zakaj pa priporocas ciscenje (nimam kej cistit, razen ostankov krem, ce jih bom bolj uporabljala)
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2111 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 14 April 2025 - 08:02 AM

Joj, mene tudi ta povešenost malo moti, ker vidim da bo šlo v to smer. Ne vem a se sploh da kaj v tej smeri naredit (relativno neinvazivno), ali je pač bolj genetika?

Kaj pa boste/oz čez poletje antiage uporabljate? Jaz imam niacinamid, pa nek serum s peptidi sem kupila, pa ga nimam malo na sumu da mi  perioralni dermatitis dela, pač tak rdeča sem vsake toliko časa okoli ust, oz v tej gubi. 

Kake novosti zanimive na področju SPF? Jaz imam trenutno od Rilastil Age repair, pa zna bit za poleti malo preveč mogoče, pa embalaža mi gre malo na živce.  

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2112 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 14 April 2025 - 09:27 AM

Jaz sem nazadnje na Notinu gledala Frudia SPF-je, so dobro ocenjeni in ugodni.

Jina, zakaj pa priporocas ciscenje (nimam kej cistit, razen ostankov krem, ce jih bom bolj uporabljala)

Čiščenje je pomembno tudi, če ne uporabljaš MU, ker se čez dan na koži nabirajo nečistoče (prah, onesnaženje ...) odvečni sebum in ostanki krem. Te lahko zamašijo pore, povzročijo nečistoče in upočasnijo obnovo kože. Čiščenje tudi pomaga ohranjati kožo zdravo, svežo in pripravljeno na nadaljnjo nego.

Že sam SPF zahteva dvojno čiščenje. Zjutraj pa zadošča voda.

• 0

― V. Van Gogh

#2113 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 14 April 2025 - 09:48 AM

Škoda Olivija, če bi se prej odločila, bi lahko skupaj naročili Malincin serum 1+1 gratis.

Za čiščenje imam jaz CeraVe gel, za dvojno čiščenje uporabim pred tem še Balea olje za čiščenje.

Tasika, jaz celo leto uporabljam kak serum z vitaminom C. Kozmetičarka mi je rekla, da ko se začnejo toplejši meseci, ga je fajn uporabljat zjutraj, ker pomaga scitit pred soncem. Pozimi pa ga je baje bolje uporabljat zvečer, ker naj bi bil boljši izkoristek.

Tretinoin jaz čez poletje raje umaknem. Zdaj bom uporabljala azelaično kislino,sem brala, da ne povzroča večje občutljivosti na sonce. Drugače imam pa zraven še en serum za vlaženje.

Spf mi je zdaj že par let najboljši Eucerin Oil control 50. Super mi je tudi LRP Shaka, verzija za mastno kožo. Navaden mi je tudi fajn, ampak ta za mastno mi je bolj praktičen, ker se prej vpije. Kupim pa odvisno kaj je takrat v akciji, kaj se bolj splača.
  • 0

#2114 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 14 April 2025 - 10:10 AM

Jaz sem glih 5 LRPjev narocila (ne vseh zame), ker so 50% znizani pri Mackovcu. So pa do konca avgusta. Pride potem zelo ugodno.
  • 0

Tumblr

#2115 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 14 April 2025 - 10:17 AM

A je kakšna dobra SPF krema z mineralnimi filtri? Pa da je tudi ok podlaga za MU.

• 0

#2116 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 14 April 2025 - 03:01 PM

Hvala Podgana, bom pogledala, če je še.
  • 0

#2117 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 14 April 2025 - 03:19 PM

Jaz sem tudi dva narocila, da probam to famozno kremo.
Ampak zdaj vidim da je alkohol takoj na zacetku ze, a vas nic ne moti?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2118 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 14 April 2025 - 04:57 PM

Mene ne. Veliko teh krem, ki so za mastno kožo in ne puščajo sijaja, ima alkohol.

• 0

#2119 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 14 April 2025 - 05:10 PM

A poznate kaksen fajn nemastem serum s C-vitaminom? Meni so oljni cez poletje pretezki, takoj zasvicam v faco, ce imam prevec hranilno nego.
  • 0

― V. Van Gogh

#2120 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 14 April 2025 - 05:43 PM

Skintra, z dragocene
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users