Jaz sem tudi tree hugger.

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 04 July 2013 - 10:01 AM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 04 July 2013 - 10:05 AM
^To smo dojeli ja.
Posted 04 July 2013 - 12:51 PM
Maks ful vedno objema drevesa. Pa je par sekund čisto pri miru in ga objema. Potem še meni reča, da moram še jaz. =)
Posted 04 July 2013 - 01:11 PM
o kok hudo
Posted 04 July 2013 - 01:15 PM
Ooo, pikec.
Pablo Picasso
Posted 04 July 2013 - 02:10 PM
^To smo dojeli ja.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 July 2013 - 05:44 PM
Maks ful vedno objema drevesa. Pa je par sekund čisto pri miru in ga objema. Potem še meni reča, da moram še jaz. =)
Posted 09 July 2013 - 01:26 PM
Se strinjam, pa konec koncev je otrok od obeh, ne samo mamin, četudi ga ona doji (jaki faktor). Očitno to marsikomu ni čisto jasno.
Se mi zdi, da je pri nas še vedno prisotno mišljenje, da morajo moški delat, ker več zaslužijo (kar je v mnogih primerih daleč od resnice), ženska pa naj ima otroka in zanj skrbi čimdlje, kolikor je pač možno, v tem času pa naj se ne ukvarja z nobeno drugo stvarjo.
Ker kako bo pa moški vzel en mesev dopusta v takih časih, ane. Ženska je pa očitno lahko zaradi podmladka 'brez problema' doma eno leto ali dve.
kot smo 15 dno očetovskega dopusta ob rojstvu otroka ponotranjili in nam je to nekaj normalnega, je čas, da očetu podelimo tudi večjo vlogo pri skrbi za otroka.
kakor vem, je že zdaj po zakonu, da prvi trije meseci po porodu pripadajo materi, ostali meseci porodniške pripadajo otroku in jih lahko koristi oče/mati/skrbnik ... v katerem koli razmerju (vse mama; vse oče; deljeno). Zato mi ni čisto jasno, zakaj to sploh uvesti. ampak ne vidim neke panike, razen tega, da se otrok malo prej odlepi od mame in mu je prehod na vrtec enostavnejši.
Je pa res lažje (za delodajalca), da če je ženska doma 11 mesecev, da je še en mesec, saj je zadnjo itak že zamenjava in je nekdo uveden. Medtem ko za moškega bo potrebno to zamenjavo poiskat, ga vpeljat ... in to samo za en mesec ... ampak če lahko za dopuste, bo šlo tudi tu.
Zdaj naj edino še rešijo, da v primeru, da oče tega ne more/ne upa koristiti, da gre ta otrok lahko tudi en mesec prej v vrtec. Ne pa tako kot je zdaj ... otrok je rojen marca, septembra je pa sprejet v vrtec, kaj pa starši v tem času delajo z njim, pa državo ne zanima ...
In vse mame lahko brez problema skrajšajo porodniško po želji ...jaz sem jo in lahko preostale neizkoriščene dni izkoristiš do otrokovega 6. ali 8. leta starosti (ne spomnim se več). Tako da načeloma ni ovir ne za mamo, ne za očeta ... vse je že zdaj omogočeno.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 09 July 2013 - 04:26 PM
Enomesečna odsotnost se mi ne zdi tako kritična, da bi moral delodajalec za to nekoga uvajati na novo, pri nas se recimo tudi za nekajmesečno bolniško ali za premostitev kriznega obdobja, ko je ena delavka šla na porodniško, druga pa se še ni vrnila, ni vzelo dodatnega človeka, ampak se je delo nekako porazdelilo med ostale za tisti čas.
Poleg tega bo ta odsotnost itak znana vsaj eno leto vnaprej in s tega vidika ne vidim problema, da se skladno s tem ne bi dalo vsaj poskusiti prilagoditi dela, s tem mislim na določanje kakšnih terminov, rokov ipd, na katere se zdaj nekateri glasno izgovarjajo, v smislu, da so nepogrešljivi pri delu.
Posted 09 July 2013 - 11:16 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 10 July 2013 - 01:54 PM
»Janez Janša ni en sam. Vsi smo Janezi Janše. Vsi si želimo pravice in nas boli krivica. Če boste zaprli enega Janeza Janšo, ne boste utišali vseh drugih.
Slovenski zapori so premajhni za vse Janeze Janše.«
Borec za »prave« družine Aleš Primc, na zborovanju civilne družbe za pravično Slovenijo (via Reporter), o vseprisotnem duhu
»Treba je upoštevati tudi finančno situacijo, v kateri je država. Poglejte, režemo pravice na vseh področjih. Tudi izbrisani morajo to razumeti.«
Notranji minister Gregor Virant, v Studiu City, o razumevanju tistih, ki pravic niso imeli
»Slovenska Al Kaida me poskuša vreči iz diplomacije in iz zgodovine že nekaj časa.«
Tržaški konzul Dimitrij Rupel, na spletni strani PlanetSiol.net, o teroristični zaroti za njegovo upokojitev
»Če bi bil kakšen pošten koncert ali kaj podobnega, bi šel, raznorazna telovadba pa me ne zanima.«
Ustanovitelj Slovenske kmečke zveze Ivan Oman, v Reporterju, o državni proslavi
»Pri dejanjih države faktorja čiste neumnosti ne morete nikoli podceniti.«
Nekdanji član uprave AUKN-a Marko Golob, v Pogledih Slovenije, o vlogi države pri prodaji Mercatorja
»Tisti, ki se ne more sprijazniti z zgodovino, ne more krojiti naše prihodnosti.«
Premierka Alenka Bratušek, za Odmeve, o moteči prisotnosti rdeče zvezde na državni proslavi
»To je preveč propagirano vse skupaj. S tem ne želim imeti nobenega posla več.«
Starosta slovenske politike France Bučar, za spletno stran PlanetSiol.net, o svojem statusu osamosvojitelja
»Če vaš režim ni dovolj močan, da prenese šalo, potem ne gre za režim.«
Komik Jon Stewart v egiptovski satirični oddaji Al Bernameg, o zatiranju satire
»Kalkulacija nasprotnikov slovenske osamosvojitve, domačih in tujih, je temeljila na pričakovanju efekta razbite glave.
Računali so na to, da bo samostojna Slovenija sicer evforično razglašena, ne pa tudi udejanjena.«
Predsednik SDS Janez Janša, v spremni besedi k Beli knjigi slovenske osamosvojitve, o pravem
pomenu Kučanove izjave: »Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan.«
»To bodo najbolj zabavne zadeve, o katerih bom čez leta pripovedoval prijateljem.«
Odhajajoči ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli, za STA, o kritiki takratnega predsednika
Türka zaradi vmešavanja v notranje zadeve
»Zazreš se v eno točko v daljavi in si v bistvu tistih 15 minut v svojem svetu.«
Pripadnik garde Slovenske vojske Aleksander Papotnik, v oddaji 24ur, o prestajanju intervala častne straže
(Mladina 2013)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 10 July 2013 - 03:47 PM
Posted 11 July 2013 - 08:56 AM
V zivo iz sodisca: Tovsakova je dobila 7 let in 6 mesecev zapora za primera Betnava in Rimske terme. Placati pa bo morala tudi 10.000 eur.
Posted 15 July 2013 - 04:08 PM
Bruselj - V skladu s predlagano novo evropsko direktivo se napoveduje prodaja manjših zavojev cigaret, prav tako pa naj bi se prenehala prodaja cigaret z okusi.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 15 July 2013 - 09:17 PM
http://www.24ur.com/...skega-dela.html
Sicer ne bi znala predlagati čisto popolne rešitve, ampak študentsko delo bi se moralo definitivno zelo zelo omejit.
Dosti študentov pravi, da če ne bi imela tega dohodka ne bi morali študirat - ampak, je to tako slabo? Tako kot včasih, ko ni moral vsak povprečnež na faks in je bilo tudi število diplomantov zato manjše in seveda je bilo zaposlovanje bolj preprosto.
Posted 15 July 2013 - 09:25 PM
Jaz se strinjam s tabo, sploh mi je mimo to, da se ogromno ljudi vpisuje na raznorazne srednje, višje šole in fakse, samo zato da imajo status in lahko neomejeno delajo prek ŠS,
ki pa tega sploh ne preverjajo, ker nimajo nadzora.
Je bilo rečeno, da se bo tako vpisovanje omejilo, ampak močno dvomim, da v taki meri, kot so načrtovali.
S tem pa odžirajo delovna mesta tistim, ki imajo že potrebne reference/izobrazbo za redno zaposlitev, pa delodajalci vseeno raje zaposlijo nekoga,
ki lahko dela prek napotnice, ker je to zanje najugodnejša opcija.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 July 2013 - 09:30 PM
Morali bi urediti drugače, vsak faks bi moral imet obvezno prakso, oziroma predviden čas za obvezno prakso. Na ta način bi se dobile reference in morda bi te to podjetje celo zaposlilo, če bi se izkazal.
Je pa res, da je študentom ta luksuz zdaj težko vzeti. Spet bodo granitne kocke padale...
Posted 15 July 2013 - 10:00 PM
Morali bi urediti drugače, vsak faks bi moral imet obvezno prakso, oziroma predviden čas za obvezno prakso. Na ta način bi se dobile reference in morda bi te to podjetje celo zaposlilo, če bi se izkazal.
To tudi jaz ves čas govorim.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 15 July 2013 - 10:27 PM
Mene že ves čas moti, ker lahko gre npr. nekdo, ki študira pravo, delat prek študenta v galerijo. Namesto, da bi pravniki prek študenta opravljali dela, ki bi jim dejansko koristila pri zaposlitvi, v galeriji pa bi delal npr. študent umetnostne zgodovine. In če bi se izkazal, bi ga potem mogoče celo redno vzeli, oz. bi vsaj imel neko podlago za eventuelno zaposlitev v svoji stroki.
Ne pa, da je vse povprek in vse zmešano in potem nekomu, ki zaključi študij, tiste izkušnje od študentskega dela čisto nič ne koristijo.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users