Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2101 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 14 January 2009 - 06:50 PM

Natanko tak izbruh mozoljev kot Adriane sem imela sama pred trem leti, ko sem prenehala s Femodenom (čeprav jih pred tem nisem imela): mozolj pri mozolju na obrazu, hrbtu, na joških ... Nekateri so bli taki ogromni, gnojni na hrbtu ... Potem se mi je stanje po več mesecih popravilo.

Zdaj pa imam kožo kot dojenček ritko gladko - seveda spet zaradi KT biggrin.gif
  • 0

#2102 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 January 2009 - 07:34 PM

Pol leta po koncu jemanja KT, se začnejo izbruhi mozoljev. Tudi če jih prej niste imele. Nekje po pol leta se umetni hormoni umaknejo in v telesu se začne ustvarjati naravno ravnovesje.

Moj dragi je jemal ena hormonska zdravila za ne vem kaj že. Ker je imel z njimi težave, mu jih je zdravnik umaknil s spiska zdravil, težave so pa minile šele po pol leta.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2103 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 January 2009 - 07:37 PM

Je res, ja. Na zečetku jih ni blo tlko. Zadnji mesec pa GROZA!!
Pomeni, da bom še nekje pol leta hodla okoli kot vullkan :S
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#2104 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 14 January 2009 - 08:14 PM

Šuša, mislm da je tko, da te ponavadi če si stara 20 ali več kr pregleda. Mene je vprašala, če bi rada dns opravla pregled in sm rekla da ja (lahko bi pa tudi samo tabletke vzela).

Nekaj sem pozabila vprašat: čez koliko časa po prvi tabletki je zanesljiva zaščita? Takoj prvo uro ko vzamem tabletko zihr ni.. ane?
Pa še tole: ginekologinja mi je priporočila neke svečke za izpiranje nožnice (ker imam gost izcedek); pa me zanima, če ve katera kaj o tem? Moram jo še enkrat pa poklicat katere svečke točno, v vsem tistem veselju da sem končno opravila pregled, sem čisto pozabila na to wink.gif
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#2105 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 14 January 2009 - 08:24 PM

Glede na to da tabletke začneš jemat z začetkom menstruacije itak
1.verjetno neboš takoj seksala med menstruacijo brez kondoma, že zard higijene ane
2. pa tut če bi če maš menstruacijo (v večini primerov) itak ne moreš zanosit..
Tko da pomoje pač k se ti menstruacija konča oz. kakorkoli lahko seskaš brez kondoma pa si že zaščitena ane.. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2106 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 January 2009 - 07:31 AM

A si na novo začela s KT? Če si čisto frišna uporabnica KT, potem moraš imeti dodatno zaščito še teden dni (nekaj takega, piše v navodilih). Če pa že dlje časa jemlješ KT, si pa zaščitena stalno. Tudi med M.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2107 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 15 January 2009 - 10:50 AM

Ja prvič jih bom uporabljala ; v navodilih piše, da imajo zaščito že takoj prvi dan... pa tko ne zaupam v to, čeprov vem da to ni kr tko nekaj napisano, sam da je smile.gif
Ampk komej čakam, da jih začnem končno jemati. Sem sita tega straha pred tem, da kondom poči. Zaradi tega sem morala na nedeljo zvečer, vsa živčna, sredi najhujšega naliva morala laufat v dežurno lekarno, tko da se mi je stvar čist zamerla.
Ampk glih zdej, k bi rada čimprej menstruacijo dobila, je kr ni od nikjer mad.gif Že 34 dni je mimo od zadnje huh.gif
  • 0

#2108 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 January 2009 - 03:27 PM

Pri meni pa 43. dan...
  • 0

#2109 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 15 January 2009 - 03:47 PM

QUOTE(sonchika @ 14. 1. 2009 - 19:34) View Post

Pol leta po koncu jemanja KT, se začnejo izbruhi mozoljev. Tudi če jih prej niste imele. Nekje po pol leta se umetni hormoni umaknejo in v telesu se začne ustvarjati naravno ravnovesje.

Tega pa nisem vedela ampak se mi je zgodilo točno to. Nekje 4-5 mesecev po koncu jemanja KT sem dobila tak izbruh mozoljev, da nisem vedela kaj narediti, sedaj po 4 mesecih pa se je stanje malo stabiliziralo smile.gif
  • 0
We must let go to live on.

#2110 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 January 2009 - 04:30 PM

To se je naredilo kopici ljudi, ki jih poznam. Verjetno telo rabi svoj čas, da normalizira stanje.
  • 0

#2111 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 January 2009 - 04:35 PM

QUOTE(sonchika @ 14. 1. 2009 - 19:34) View Post

No, ne nujno, jaz sem ena izmed tistih srečnic, ki niso imele problemov s tem, po koncu KT nobenih težav, jih pa že več kot eno leto ne pijem. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2112 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 16 January 2009 - 12:51 AM

Speeeet rabm pomoč (mislm, da zadnje čase največ prispevam v to temo biggrin.gif ...samo da se navadim na KT, pa bom dala mir smile.gif ).

Menstruacijo sem dobila ob enih zjutraj. In sedaj če vzamem prvo tabletko ob devetih zvečer, bo to že enako kot bi vzela 2. dan menstruacije ane..

Nameravam nardit takole; čez par ur, ob devetih-desetih zjutraj, bi vzela prvo tabletko, potem naslednji dan pa bi jo vzela pa ob devetih zvečer. A bi blo to ok?
Al kako kaj spravim na 9 zvečer (ker dopoldne sem ponavadi na faksu, pa do kkšnih treh in bi ob vseh opravkih lahko hitr pozabila na tabletko).

Razmišljam še o tej varjanti, da vzamem prvo tabletko pač zvečer šele in čeprav bo to drugi dan menstruacije, ga bom štela za prvega in normalno jemala tabletke 21 dni, potem premor... s tem da bi ta prvi teden uporabila kondom (oz. sploh ne bom seksala smile.gif )

Mal na dolgo in široko vse skup napisala, ampk prosm za čimprejšnji nasvet.
Hvala.
  • 0

#2113 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 16 January 2009 - 07:09 AM

Ti kar vzemi prvo tabletko ob devetih zvečer. Če bi spala, ne bi vedela, da si jo dobila natančno takrat smile.gif Važno je, da jo vzameš v prvih 24 urah od začetka menstruacije.
  • 0

#2114 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 16 January 2009 - 04:14 PM

" ...pa pomojem pomeni to, da ni tako normalno da seksajo 16 (in prej) letniki/ce...da ne spoznavajo svojega telesa ampak enostavno žrejo tablete. Da moža ne zanima ženin cikel, njeno telo..."

" ... sedaj že dobro poznam vsoje telo in vem kdaj sem plodna ... "

Ok, to pa prvič čujem. A to ktera izmed vas tudi? Da poznate svoje telo tak da veste kdaj ste plodne? Jaz si niti ne znam predstavljat kak naj bi vedel to.
  • 0
Memento mori.

#2115 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 16 January 2009 - 04:32 PM

Ja, se da izračunat. Pa na strani (google it) menstrualni koledarček imaš datume, kamor vpišeš svojo M in čas trajanja in ti potem označi, kdaj imaš plodne dneve.
Pa jaz tudi čutim, ko imam ovulacijo. Samo takrat je že prepozno, ker mora biti zaščita vsaj 2 dni prej.
  • 0

#2116 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 16 January 2009 - 05:01 PM

Sem najdla tale koldarcek, je fajn smile.gif Hvala, Sonchika
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2117 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 16 January 2009 - 05:53 PM

Joj men gre pa to tok naživce ko govorijo ja da te 16 letnice ki se fukajo okrog ( rolleyes.gif ) da kok s(m)o neodgovorne in nevem kaj..
Jst sm mela ta koledarček na telefonu že preden sem začela sexat, vedela sem točno na koliko časa bom dobila M (25 dni), in vedno mi je tut pravilno pokazal kdaj naj bi dobila naslednjo M, torej so bili po mojem tudi plodni dnevi pravilno izračunani. In to sem mela še preden sem začela sexat, pa tut potem ko sem sem to ful upoštevala in pač ko je bilo označeno z zeleno in so bili pač plodni dnevi sva s fantom še posebi pazla da ne bi začela sexat brez kondoma (ker drugače sva ga pač šele pol dajala gor, takrat ko je pač pisal da so varni dnevi). In sem šla po 4h mescih rednih spolnih odnosov z ISTIM fantom na tabletke. Po mojem sem bila pri 16 bolj odgovorna kot je kakšna pri 25. Mislm, halo, ne moreš rečt da če nekdo sexa pri 16 da je pa avtomatsko povsem neodgovoren in sploh nevem še kaj. mad.gif rolleyes.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2118 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 16 January 2009 - 07:01 PM

QUOTE(sonchika @ 16. 1. 2009 - 16:32) View Post

Ja, se da izračunat. Pa na strani (google it) menstrualni koledarček imaš datume, kamor vpišeš svojo M in čas trajanja in ti potem označi, kdaj imaš plodne dneve.
Pa jaz tudi čutim, ko imam ovulacijo. Samo takrat je že prepozno, ker mora biti zaščita vsaj 2 dni prej.

Exactly! Tak da mi je kr nekaj to ko pišejo da mladi kao ne spoznamo dovolj svojega telese ker če bi ga, bi lahko seksali brez kakršnekoli zaščite kr bi nam telo točno dalo vedeti kdaj lahko in kdaj ne... svašta.

Sem poiskala ta menstrualni koledarček in sem ful navdušena, super stvar! Jaz bi samo eno prosla da mi malo razjasni pojme to z plodnimi dnevi in ovulacijo. V bistvu vem kaj je to ampak me zanima kako je zdaj z zanositvijo. Če ti seksaš recimo prvi dan ki je potencialno "plodni" in bol do konc ciklusa več ne ni šans da zanosiš ker je do ovulacije še celih 6 dni, semenčeca pa živijo samo tri dni koliko vem a ne? Torej zanima me zakaj je 8 plodnih dni če je ovulacija samo 2 dni in samo če seksaš takrat ali tri dni prej lahko zanosiš. Edini način kak si to razlagam je pač da so plodni dnevi tu napisani malo bolj na široko okoli ovulacije zato ker ne morejo točno vedet kdaj je ovulacija in pač da ti dajo vedet kdaj so pač tisti "nevarni" dnevi?

Edit: Nincha jaz se 100% strinjam s tabo. Res me živcirajo ti predsodki jaz mislim da je pri spolnih odnosih dosti bolj stvar kot v letih v tem da si ti pripravljen na to da ne delaš tega zaradi kakršnih koli vplivov družbe ali fanta ampak ker se sam tak odločiš, da si z tisto osebo sproščen in ji zaupaš! To je po mojem mnenju res VSE. Seveda so tukaj še druge malenkosti ampak ok to se mi ne zdi tolk pomembno kot pa tisto kar maš v glavi.
  • 0
Memento mori.

#2119 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 16 January 2009 - 07:04 PM

Jah, meni se pa zdi neodgovorno. Pa neumno, nezrelo, pa še kaj. Saj vem, kakšni si otroci pri 15-ih in 16-ih, sem vsak dan v stiku z njimi. Naj se raje brigajo za šolo in pustijo seks do takrat, ko bodo odrasli (čeprav mislijo, da so že odrasli in da držijo boga za jajca, ko se pijani gonijo po diskačih). Pa čeprav mislijo, da fukajo iz ljubezni (hhahahaha!!! Šala stoletja).

Hormoni so jeba, sj štekam, sm bla na istem. Ne bi pa nobenega ubilo, če bi se malo zadržal, vsaj do polnoletnosti. Punčke veselo papajo kt potem ko so par mesecev skupaj z enim tipom (????) - ki se je prej gonil z bog ve koliko enako neodgovornimi deklicami brez kondoma - in mislijo, da so odgovorne in varne pred spb (ker je pač njihov fant zvest, right) in kaj jaz vem kaj še ... Potem pa jok in stok, HPV (vprašajte Sally, bi znala precej povedati na to temo), gonoreja, izcedki, bradavice, neplodnost ... od nikoder?? Jebat ga, tako je, če ne razmišljaš, ko je še čas.
In nekoga, ki se daje dol pri takih letih, jaz ne bom nikoli spoštovala. Ker se ne zna obvladati. Liberalno usmerjene današnje mladoletnice me bodo seveda spljuvale, ampak ok, saj bodo one staknile spb, jaz sem 100 % varna in me ne gane. Se mi pa smilijo, ker tvegajo svoje življenje in se tega sploh ne zavedajo, ker je pač "tako fino jemat kt" in ker so "kondomi tako fuj" rolleyes.gif
  • 0

#2120 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 16 January 2009 - 08:21 PM

Am halo, a zdej si pa ne zaslužm spoštovanja ker sem eno leta pa pol prezgodi sexala po tvoje? Haha, in kakšna bi bla razlika če bi čakala do polnoletnosti? laugh.gif Sej gre samo za eno leto razlike, pa nekateri so pri 16 bolj dozoreli, odraslo razmišljajo in so bolj odgovorni kot pa nekdo pri 20ih. Pa Darla, ne da te napadam al pa karkoli, ampak a nisi glih ti nekje pisala (oproszti če se motim) da do teh s katerimi sexaš ne čutiš nič ..

Sicer ne razumem točno, kaj te moti, ampak moja filozofija je taka: dokler nihče nikogar v nič ne sili in se imata oba fajn - zakaj pa ne? Jaz imam rada mlajše fante, tako kot ima večina punc rada starejše. Imam določene issues (posledica nekih dogodkov v preteklosti) in nisem sposobna čustvene bližine, s tem sem se pač morala naučiti živet.

Torej, ne vem kdaj si ti začela sexat, ne vem kako si bla ti "pripravljena" na to, jst vem da se ne fukam okrog z vsemi, jst vem s kom sem sexala in vem s kom je pred mano sexu moj fnt in noben ni nobenga v nč silu in nisva se pojebala na enem wcju v enem diskaču napol pijana ker so naju razganjal hormoni ampak verjem da če bi mi dol visel za njega se ne bi z njim spuščala u to in ja guess what- mam ga rada! Pa ne se mi zdej smejat pa da ne vem kaj ljubezen je pa da sm premlada da bi karkoli čutla.. Lej mogoče, enkrat, ko bom starejša, in me bo prešinl neki in se mi bo pokazala "prava" ljubezen (kako sploh veš kaj je PRAVA ljubezen laugh.gif ) in bom ugotovila da jst njega u resnici sploh nisem mela rada ampak sem si vse samo domišljala. Mogoče. Mogoče pa ne. Ne mi govort da sem premlada za ljubezen, da sem premlada da bi čutla, da sem premlada da bi poznala sebe. Itak da starejši k si modrejši postajaš, itak da tut jz obžalujem določene odločitve (pa ne mislm zdej direktno povezano s sexom, pač nasplošno) in da obstajajo stvari ki bi jih zdej drugače nardila kot pa k se bla mejhna. Ampak So pa stvari k jih ne obžaluješ, in karkoli bom jst potegnla izz te najine zveze (konec koncev tut ni neki kr tko, sej sva skupi že leto pa dva mesca, kar ni mal, sploh glede na to da v mladosti folk ponavad ne fura "daljših vez") se bomneki naučila za naprej. Ena lepa izkušnja, ful lepih trenutkov, fuul lepih spominov.. Kaj sem še hotla povedat..
No ja pač neumno mi je kako folk na podlagi starosti sod o tem a je nekdo "pripravljen" pa "zrel".. K da me kdo pozna, k da kdo ve kakšna sem kot oseba.. Pa sej ne rečem, sej tut jst ne podpiram da sexajo že v osnovni, ampak če se jim zdi da so pač dost seznanjeni s sabo, svojim telesom.. Sej jih noben ne sil ane.. Jst vem da pač v osnovni šoli sem bla še fuul premlada. Ampak pač človek se razvija, odrašča. Ne pravm da sm odrasla, odraslejša kkot v oš pa že. Čez pol leta bom 18, a to pomeni da je taka blazna razlika a sexam zdej al čakam do polnoletnosti?

Ah, sej nevem več čist dobr kaj sem hotla povedat, sam res se mi zdi neumno to nespoštovanje (kar si napisala ti, in kar so pisal na unem forumu) samo zato ker pač ima nekdo spolne odnose pri 17. ali pa ker uporablja kt. Neodgovorno je, da sexaš brez zaščite, brez stalnega partnerja, to je zame neodgovorno. No ja kakorkoli.. Itak je bv..
  • 0

After all this time?

Always.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users