Jump to content

Photo

Pudri

• Please log in to reply
3354 replies to this topic

#2081 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 29 November 2008 - 09:43 AM

Mladoletna, jst Revlonov puder že precej dolgo časa uporabljam in še nisem zasledila, da bi se hitro sušil, zmerej se super razmaže. Mogoče moraš res bolj mastno podlago spodej dat (kremo), drgač pa ne bi vedla, zakaj bi se ti hitr sušil. hmm.gif

Ko že omenjate Clinique pudre, a je katera že probala ta njihov nov puder Superfit? Zgleda fajn... smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2082 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 12 December 2008 - 02:13 PM

Ne vem, če je prava tema, ampak vseeno. Že neki časa nazaj sem tuki brala, da ene uporabljate pore minimazer, zdej sem ga dobila in me zanima ali se to da pred kremo za obraz, ali po kremi gor (nič ne piše gor)? Pa se potem res manj svetiš? Ker jaz imam puder in ko se namažen je ok, se nič ne svetim, samo pol čez par ur, pa se ful začnem svetit in morm kr mal z robčkom tko popivnat? A pore minimazer res pomaga? Imam pa od Clinique.
  • 0

#2083 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 12 December 2008 - 02:28 PM

Tale Pore Minimizer jaz uporabljam kar samostojno, drugače se ga pa uporabi po kremi (ko se ta že dobro vpije). Matira pa super.
  • 0

#2084 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 12 December 2008 - 03:38 PM

Ooo, super, hvala Godess! Jaz sem bila prepričana , da ga je treba dati pred kremo, kao, da gre v pore in ga jih zmanjša, pa šele pol kremo...ampak, očitno ne laugh.gif Ga bom sprobala, upam, da res pomaga, ker mi ni za hodit vsa svetleča naokoli down.gif
  • 0

#2085 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 12 December 2008 - 04:14 PM

Meni se zdi da je še boljše če ga daš nad puder. Sem ga imela že namen prodat pa sem se premislila ker sem ga sprobala še tako smile.gif
  • 0
We must let go to live on.

• Guests

Posted 15 December 2008 - 04:23 PM

Kateri puder bi bil primere za bolj rdečkasto kožo?
Imam zelo svetlo polt vendar imam ponekod rdečkaste madeže in me zanima kateri puder bi prekril to rdečo barvo.
  • 0

#2087 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 15 December 2008 - 04:51 PM

Kakšen z rumenim podtonom. Ali pa če uporabiš na tistih predelih zelen korektor, pa potem pa puder čez. Ni pa ravno ogromno zelo svetlih pudrov z rumenim podtonom. Mogoče katera druga ve za kakšnega.
  • 0

#2088 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 17 December 2008 - 05:37 PM

Mislim da bi bil MAC-ov Studio Fix odtenek NC20 takšen.
  • 0

#2089 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 18 December 2008 - 09:10 PM

Ja MACov NC 20 je res svetel pa z rumenkastim podtonom. Jaz sem tudi zelo bleda pa z ponavadi zelo rdečo faco (roza podtonom), pa mam ta puder in morem rečt, da mi je pa vseeno malo preveč rumenkast. Moram si ga namazati vse do dekolteja, da se ne vidi prehod v bolj rozasto kožo. Sicer pa drugače kar uredu puder, jaz ga bom vseeno porabila najbrž, saj ga rabim samo za večerne izhode in me razlika v odtenku pudra in odtenku moje kože niti ne moti tako zelo - ga tudi zelo zabrišem in uporabim roza senčko na licih, čelu in bardi, da zminimiziram rumenkast izgled.

Najbolje bi bilo, da se puder vselej proba pri naravni svetlobi. To se mi zdi najbolj verodostojen indikator.
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#2090 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16980 posts

Posted 22 December 2008 - 06:27 PM

Nabavila Revlonov Age defying. Pudram se bolj poredko. Pozimi tako občasno, poleti pa no go. Zadnjič, ko sem šla delat sem imela ful čudno kožo in me je ful razkurlo ko nisem imela nobenga pudra/vzorčka doma. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2091 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 30 December 2008 - 08:19 PM

A je katera pri Revlonu že imela oba pudra: za suho/normalno in mešano/mastno? Se vam zdi, da je prekrivnosti pri tistemu za suho kaj manjša?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2092 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 30 December 2008 - 09:06 PM

Mene tudi mika Revlonov CSwSF za suho kožo, za mešano/mastno mi je v zimskem času preveč izsušujoč, pa še kožo imam bolj suho in se težje nanaša.
  • 0

#2093 Pupa20

Pupa20

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 604 posts

Posted 31 December 2008 - 10:13 AM

MLadoLetNa jaz sem imela obe različici,in mi je tisti za suho/normalno kožo slabše prekrival kot pa za mastno/mešano kožo.
Pri pudru za mešano/mastno kožo sploh nisem rabila korektorja,ker je puder svoje delo odlično opravil.Samo sta mi pa oba mašila pore,tako da ju več ne uporabljam.Pojdi v Lekovo trgovino in ti naj dajo tistega za suho kožo v posodico,da sama sprobaš.Mogoče pa bo tebi odgovarjal.Jaz sem samo svoje mnenje povedala.
  • 0

#2094 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 31 December 2008 - 11:34 AM

Včeraj sem malo pobrskala po tujih straneh po različici za suho kožo, pa so reviewi večinoma kar super. Pišejo, da manj prekriva od tistega za mastno kožo, ampak je pa bolj mazljiv, kar mi je v zimskem času zelo pomembno, ker svojega za mešano/mastno kožo prav težko nanašam. Poleg tega ima manj titanijevega dioksida, če kateri ravno to nagaja njenim poram. Jaz se praktično zaradi enega razloga nagibam k različici za suho kožo - ker zelo težko najdem pravi odtenek zase (svetla + rumen podton). Buff mi je (skoraj) idealen.

Sestavine za suho/normalno:
Active Ingredients: Titanium Dioxide (4.4%), Zinc Oxide (2%)
Inactive Ingredients: Aqua/Water (Water), Cyclomethicone, Trimethylsiloxysilicate, Butylene Glycol, Dimethicone, Cetyl PEG/PPG 10/1 Dimethicone, Polyglyceryl 4 Isostearate, HDI/Trimethol Hexyllactone Crosspolymer, Nylon 12, Phenyl Trimethicone, Magnesium Sulfate, Isododecane, Boron Nitride, Methicone, Laureth 7, Malva Sylvestris Extract (Mallow), Lilium Candidum Bulb Extract (Lily), Lactobacillus/Eridictyon Californicum Ferment Extract, Cymbidium Grandiflorum Flower Extract, Serica Soie (Silk), Tocopherol Acetate, Retinyl Palmitate, Ethylene Brassylate, Tribehenin, Bisabolol, Silica, Alumina, Isohexadecane, Polydimethylsiloxane/Polymethysilesquioxane Copolymer, Polysorbate 20, Polysorbate 80, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Sorbitan Sesquioleate, Tetrasodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, May Contain (+/-): Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499), Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Zinc Oxide (CI 77947)

Za mešano/mastno:
Active Ingredients: Titanium Dioxide 7.3%
Inactive Ingredients: Aqua Eau (Water), Cyclomethicone, Trimethylsiloxysilicate, Butylene Glycol, Boron Nitride, Dimethicone, SD Alcohol 40B, PEG/PPG 18/18 Dimethicone, Nylon 12, Tribehenin, Isododecane, Polyisobutene, Sodium Chloride, Cetyl PEG/PPG - 10/1 Dimethicone, Bisabolol, Serica (Silk Powder), Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Malva Silvestris Extract (Mallow), Lilium Candidum Bulb Extract (Lily), Lactobacillus/Eridictyon Californicum Ferment Extract, Cymbidium Grandiflorum Flower Extract, Alumina, Polydimethylsiloxane/Polymethysilesquioxane Copolymer, Ethylene Brassylate, Methicone, Trisiloxane, Sorbitan Sesquioleate, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Propylparaben, May contain: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499).
  • 0

#2095 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 31 December 2008 - 11:58 AM

Hvala, hvala! smile.gif smile.gif

Jst sem tega za suho včeraj že kupila, pa se mi je zdel bolj tekoč, zato me je zanimalo. Imam namreč enak problem kot limatar, da se mi trenutna razliica za mešano/mastno kar težko razmazuje in malo izsušuje. Prekriva pa vsekakor odlično! Meni je pri tem za normalno kožo še všeč, da je zaščitni faktor višji.
  • 0

#2096 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 31 December 2008 - 12:56 PM

edit: Mal sem razočarana. Razmazuješ ga dalj časa, ker je precej bolj tekoč, prekrivnost je potem opazno manjša, daje pa od daleč naravnejši videz, ker se dejansko rahlo svetiš, "naravno". Ker pri tistem za mastno kožo sem imela to matirano cel dan.
  • 0

#2097 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 31 December 2008 - 02:27 PM

imam eno verjetno neumno vprašanje: kako si določite podton kože???
  • 0

#2098 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 31 December 2008 - 02:37 PM

Jst ga ne znam laugh.gif . Me tudi zanima smile.gif .
  • 0

#2099 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 31 December 2008 - 02:52 PM

aja pa še zanima me na kakšen ton kože paše puder...

npr. malo zgoraj sem videla, da za roza paše rumen smile.gif
  • 0

#2100 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 31 December 2008 - 02:52 PM

Teh postopkov je mali milijon (ok, pretiravam). Nekatere gledajo barvo svojih žil ... zelene (=rumen), modre (=roza). Druge pogledajo pri naravni svetlobi, pa določijo. Nekaj jih je še tule:

• If your makeup doesn't look right on your skin when it warms up, you have probably chosen makeup for the wrong undertone.
• Hold a piece of white paper under your hand. Look carefully at your skin. If you see a yellowish cast, you have warm undertones, and if you see a bluish you have cool tones.
• If the paper test doesn't work, try putting on a white shirt and getting a piece of peach colored paper and blue colored paper. Hold them alternatively next to your face in front of a mirror and see which looks better. Again, peach is warm, and blue is cool. Do this with no makeup on.

Saj vidiš, na katero barvo ti koža bolj "potegne" ... si bolj marelične, bronz polti, toplih barv (rumen podton) ali si bolj rožnate, rozaste, hladne (= roza podton)... hm, npr.

Roza:

IPB Image

Rumen:
IPB Image

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users