Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2081 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 21 July 2016 - 08:16 AM

Haha, kot da bi vedela, ko sem ti včeraj pisala. :D

• 0

#2082 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 25 July 2016 - 10:42 AM

Sicer je tudi ta s poti, ampak moram vseeno pohvaliti Gostilno Rupa v Bohinju. Pred kratkim sva bila tam na vecerji in sva bila oba zelo zadovoljna. Izpostavila bi gobovo juho (lisicke so bile res prvovrstne, pa za spremembo juha ni bila kremna), ajdove krape in tudi sladice. So pa porcije precej majhne, sva pojedla zraven celo kosaro kruha. :oops: :D Cene so zmerne.
O Hisi Franko se bom pa se malo razpisala, nisem pozabila. :)

Vceraj sva bila spet tam in so bile porcije tako majhne, da sem mislila, da se zafrkavajo. Pa sva oba narocila precej jedi (racun je bil slabih 50 €), ampak tole je ze skoraj spominjalo na slow food. Naju ne vidijo vec, meni ni hujsega, kot ce iz restavracije ne grem sita, da o mozu ne govorim. Nad okusi nimam pripomb (edino on je dobil korenje, ki ni bilo kuhano, ampak ocitno le blansirano in zato precej neokusno), ampak te gorenjske porcije so pa podn. Tudi vina v kozarcu ni bilo 1 dl. Pac vem, ker vedno, ko greva jest, narocim toliko, ce ne narociva cele buteljke. Sva sla potem nekam drugam se na obilno sladico.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2083 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 25 July 2016 - 12:08 PM

OK, sem ravno včeraj razmišljala, če bi jim dala še eno priložnost :)

• 0

#2084 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 08 August 2016 - 03:59 PM

Še ena domača gostilna, ki jo tudi zelo priporočam in so porcije približno 3x večje kot v Rupi - Gostilna Ančka

Ko v tovrstni gostilni naročiš vegetarijanski krožnik, nekako ne pričakuješ tega :D:

3X3XxqKz.jpg

Res izvirno, bogato in raznovrstno. Vse sestavine so ful sveže in okusne, vključno z zelenjavo, ki je marsikje vsa postana in razkuhana. Na krožnik dobiš pravkar skuhane štruklje (traja sicer 25 min, ampak je vredno malo počakati) in testenine.

Postrežba prijazna in še za s sabo ti lepo zapakirajo. Cene so tudi ugodne, midva sva se konkretno najedla in napila za slabih 36 €. Včasih paše iti v kakšno tako gostilno.

• 1

― V. Van Gogh

#2085 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 08 August 2016 - 06:58 PM

Pritrjujem, njihovi štruklji so legendarni in eni izmed najboljših, kar sem jih jedla. Me veseli, da jim kvaliteta ni upadla.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2086 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 08 August 2016 - 08:48 PM

:yes: Jaz obozujem struklje (in krape). Se mozeva nona hodi sem jest s kolegicami. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#2087 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 10 August 2016 - 10:49 AM

Tisti štruklji na spletni strani izgledajo res nori :)

• 0

#2088 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 10 August 2016 - 11:01 AM

Kaj takega bi lahko vsak dan jedla :D (Meni je smešno, ko se ljudje delajo norca iz domače ''kmečke'' slovenske hrane. Narediti štrudelj, štruklje, tenstan kormpir itd. je umetnost. Na prste ene roke lahko preštejem kolikokrat sem res vrhunski štrudelj jedla.)

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2089 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 10 August 2016 - 11:10 AM

Jaz vedno v planinskih kočah jem štrudl, obožujem ga! Najbolj me razkuri, če dobim narejenega iz kupljenega testa ali še hujše, kar tistega, ki se kupi zmrznjen že narejen. Pa tudi drugače imava oba s fantom ful rada domače, slovenske jedi.

• 0

#2090 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 10 August 2016 - 11:13 AM

Pa za zgance imam tudi priporocilo. :D Dom v Kamniski bistrici. Ne z mlekom in ocvirki (fuj), ampak z njihovo bozansko gobovo juho. :)
  • 1

― V. Van Gogh

#2091 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 10 August 2016 - 11:44 AM

Ajdove žgance tud obožujem. :D najraje s kislim zeljem. Po gobovi juhi me ful napenja. :) 

Ravno gledam, kam bi šla jest v Bohinju za obletnico.

Jina, kaj je pa mož jedel pri Ančki?

• 0

#2092 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 10 August 2016 - 03:52 PM

Sesekljan zrezek v smetanovi omaki s širokimi rezanci, kruhove cmoke in zeljno solato s fižolom. Pa ledeno kavo.

Ponujajo pa tudi manjše porcije za nižjo ceno, ker en normalen jedec težko poje vse.

• 0

― V. Van Gogh

#2093 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 11 August 2016 - 06:47 AM

Da ne bom samo OT.

Pohvalila bi Picerijo Picikato v Celju oz. v Teharju.  Nimajo samo pic, ampak vse možno, od morske hrane do žara, solate, rižote, mehiško, ni da ni. Vsak letni čas imajo posebno tudi sezonsko ponudbo.  S fantom sva tam bila v zadnjih mesecih 3x, pa se drugače redko vračava v restavracije, ki niso v MB. Jaz sem prvič jedla rižoto s šparglji in lososom. Porcija rižote je takšna, ki jo jaz skuham za oba doma. Nisem niti polovice pojedla. Naslednjih 2x pa sem jedla rižoto z zelenjavo in puranjim filejem. Fant je vedno naročil pico. Imajo tudi pester izbor sladic, delajo domače torte in domač sladoled. Najboljša pa je njihova jabolčna pita z mandlji in vanilijevim sladoledom.

9c2025a3aa56c7448a6a3904dce3b276.jpg

• 0

#2094 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 11 August 2016 - 04:23 PM

Jaz moram priznat, da me prevelike porcije prej odbijejo kot kaj drugega. Saj ne da sem nujno privrženka slow fooda (branim se ga tudi ne), nekaj vmes mi je najboljše.

A je bila katera v zadnjem letu v Hiši Franko? Sem videla, da so še podražili, po pričakovanjih.

• 1

― V. Van Gogh

#2095 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 August 2016 - 04:33 PM

Imam eno vprašanje, ki NE leti nate Barbarina, niti ni obsojanje, ampak se mi je porajalo med branjem tvojega posta.

Sklepam, da vam je to, da so porcije ogromne, plus. Zakaj? Mislim, če itak "ne pojeste niti polovico", potem gre itak v nič? Ali partner poje?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2096 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 11 August 2016 - 08:30 PM

Jaz si v tem primeru vedno vzamem za domov. Brez sramu. :cool:

• 0

#2097 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 11 August 2016 - 10:32 PM

A je bila katera v zadnjem letu v Hiši Franko? Sem videla, da so še podražili, po pričakovanjih.

Mi smo zeleli it, pa ko sva zelela teden dni vnaprej rezervirat mizo, je bilo ze vse zasedeno.
Chief's table jim je ocitno naredil ful dobro reklamo.
  • 0

#2098 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 11 August 2016 - 10:34 PM

Ja, verjamem. Moz je lani rezerviral 3 tedne prej, letos pomoje moras en mesec.
  • 0

― V. Van Gogh

#2099 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 12 August 2016 - 07:28 AM

Imam eno vprašanje, ki NE leti nate Barbarina, niti ni obsojanje, ampak se mi je porajalo med branjem tvojega posta.
Sklepam, da vam je to, da so porcije ogromne, plus. Zakaj? Mislim, če itak "ne pojeste niti polovico", potem gre itak v nič? Ali partner poje?

Jaz ne rabim velike porcije, fant pa precej vec poje kot jaz in mi ni glih fajn, ce se ne naje. Ker ponavadi tisto, kar jaz jem, njemu ni vsec.

Ponavadi jaz tako jem solatni krožnik ali kaj podobnega, to pa vedno vse pojem. Mi je pa tisti fiilng, ko se preveč najem, nekaj najbolj groznega. Tako da če gledam z mojega stališča, mi tudi velike porcije niso všeč.

Je pa v Picikatu rižota tako lepo postrežena, da niti ne izgleda, da je velika porcija. Samo potem, ko začneš jest, je ni in ni konec. :)

• 0

#2100 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 12 August 2016 - 08:08 AM

Zame je razlika predvsem v priloznosti. Cisto drugace je, ce si na izletu lacen in ti pasejo malo vecje porcije, takrat niti ni problem, da ne bi mogel on pojesti ostanka ali pa gres na romanticno vecerjo v fino restavracijo. Nasploh pa kvaliteta zmaga nad kvantiteto in imam veliko raje gurmanjenje te druge kategorije.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users