Korona virus / Covid-19
Posted 28 August 2020 - 05:20 PM
[Napoleon]
Posted 28 August 2020 - 05:28 PM
Ne razumem, kaj hočeš povedat. Ni omejeno, kolikokrat lahko lastniki nepremičnin grejo na Hr, dokler se vrnejo v roku 48h.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 August 2020 - 05:47 PM
Je pa res, da pospravit prikolico ni macji kaselj in ti vzame kar dva dni. Seveda pa pred pospravljanjem moram se kaj dol, da uredim vecje zadeve, da mi ne bo zmanjakalo casa.
Je pa seveda vsa ta psihoza popolnoma brezvezna, ker je sezone konec. Upokojenci in druzine s predsolskimi otroki pac ne hodijo v diskace in na Zrce.
Posted 28 August 2020 - 05:49 PM
[Napoleon]
Posted 28 August 2020 - 05:54 PM
― V. Van Gogh
Posted 28 August 2020 - 05:57 PM
Se pa letos ne smem prevec pritozevat, ker sem bila 6 tednov v kosu na morju in je bilo non stop v uporabi in vzdrezevano.
Uredba pac sciti lastnike (nepremicnin in plovil). V kolikor bi bilo drugace napisano, bi lahko tudi kdo izpodbijal.
Posted 28 August 2020 - 06:04 PM
Je bila pa npr kriza spomladi, ko se ni smelo dol, nisi vedel v kakšnem stanju je lastnina, lahko bi bilo kaj poškodovano pa nisi imel možnosti popravit. Plačuješ ravno tak stroške/pavsal/ipd dostopa oz možnosti koristit in uporabljat lastnine pa nisi imel.
[Napoleon]
Posted 28 August 2020 - 06:32 PM
Razumem razočaranje nad odpadlim dopustom in nesigurnostjo pri planiranju česarkoli, ampak kolikor imamo Slovenci na Hrvaškem (ne)premičnin ... Je to precej večja množica od politikov.
Posted 28 August 2020 - 06:51 PM
Posted 28 August 2020 - 07:43 PM
Tebi bi se tudi za malo zdelo, če bi si vnaprej plačala dopust, potem pa ne bi mogla it, denarja ti pa ne bi povrnili.
Tocno to
Privez je od cca 3000 naprej, taksa 400 eur. To so samo zacetni letni stroski. Koliko je bilo letos res priloznosti biti dol, si sami izracunajte.
Pa kot je Anouk rekla, tu ni vsetega nobenega vzdrzevanja barke.
In ce vse to placas na leto, se ti se kako zamalo zdi, da si dol lahko samo tri tedne in se par vikendov v celem letu.
Da ne govorim, da niti nimas moznosti pregont motor na vsaj par vikendov, ce se kaj poskoduje, kaj zacne zamakat ...
Naceloma je fajn vsake 14 dni hodit v kontrolo. Le kdo bo povrnil stroske, se nastane kaksna skoda in zaradi omejitev nisi mogel pravocasno popravit ali celo preprecit
Razumem, da ti gre v nos. Meni gre tudi saj sem letos prvic dala zraven priveza, stroskov, pa sem en ku**dobila od tega. Dol sem bila 4 vikende in dvanajst dni dopusta.
Potem si lahko mislis, kaj si jaz mislim o vsem tem oz tisti, ki imajo precejsnje stroske z nepremicninami in plovili.
Sranje in nepravicno je, kakor koli obrnes.
No s takso so se celo usmilili in bodo povrnili 25% 😋
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 28 August 2020 - 07:50 PM
― V. Van Gogh
Posted 28 August 2020 - 07:53 PM
Ena neumesna,... a sem prav razumela, da moraš samo za to, da imaš barko nekje parkirano, plačat od 3,5k letno?
Kje je potem še sam strošek barke, gorivo, stroški prevoza gor-dol... po mojih izračunih mora kar precej denarja ostajat za to
In kakorkoli obrneš, lastništvo vikenda/barke na morju JE luksuz.
Je pa jasno, zakaj je do take uredbe prišlo, ampak meni je vseeno glede tega, se me res v nobenem pogledu ne tiče.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 August 2020 - 08:52 PM
Zataknejo naj si jih nekam. Jaz mu je ne bom dala. To je priporocilo, ne obveza. Zal imamo deep core panicno ravnateljico, tako da zna bit da bo priletelo obvestilo z novimi navodili. Niso gladki....
Posted 28 August 2020 - 09:16 PM

Posted 29 August 2020 - 12:10 AM
Šola:
“Na hodnikih, straniščih, ob garderobnih omaricah se nosi zaščitne maske. Ob prihodu v učilnico si umijete roke.”
Šolska knjižnica:
“Vsi uporabniki morajo ob obisku upoštevati splošna pravila in predvsem paziti na medsebojno varnostno razdaljo. V knjižnici je lahko istočasno največ 10 obiskovalcev. Učenci od 6. razreda dalje morajo uporabljati obrazne maske.“
Joj, jaz sem tudi jezna zaradi glavnega poletnega dopusta, ki je padel v vodo. Edini letošnji malo bolj pošteni krvavo prisluženi odklop. FML.
Posted 29 August 2020 - 03:30 AM
Ena neumesna,... a sem prav razumela, da moraš samo za to, da imaš barko nekje parkirano, plačat od 3,5k letno?
Kje je potem še sam strošek barke, gorivo, stroški prevoza gor-dol... po mojih izračunih mora kar precej denarja ostajat za to
In kakorkoli obrneš, lastništvo vikenda/barke na morju JE luksuz.
Ja, za 12m je bilo lani skoraj 3000, letos sva ven iz marine in je ceneje, ker si vec trenutno ne moreva privoscit.
Je vsekakor luksuz, karkoli imas .
Saj je tudi s pavsalom v kampu enako ... placas prostor, v ceni je se elektrika, voda, sanitarije.
Za razliko od kampa, lahko uporabljava celo leto.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 29 August 2020 - 06:37 AM
Jaz res ne vem, a bomo kar vse upoštevali, mene je res čedalje bolj strah.
Posted 29 August 2020 - 06:45 AM
Posted 29 August 2020 - 07:30 AM
Posted 29 August 2020 - 09:04 AM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users