Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2081 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17143 posts

Posted 28 August 2020 - 05:20 PM

Saj ne prideš v hotel, da te vse pričaka perajt in se samo poknes na kavc in uživaš, ko gres pa drugi za tabo vse uredijo. 😅
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2082 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86839 posts

Posted 28 August 2020 - 05:28 PM

Ne razumem, kaj hočeš povedat. Ni omejeno, kolikokrat lahko lastniki nepremičnin grejo na Hr, dokler se vrnejo v roku 48h.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2083 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 28 August 2020 - 05:47 PM

Ta uredba je v danem trenutku za lastnike in pavsaliste super. Mi septembra itak ne gremo za vec kot vikend. Pac petek popoldne dol in v nedeljo nazaj.
Je pa res, da pospravit prikolico ni macji kaselj in ti vzame kar dva dni. Seveda pa pred pospravljanjem moram se kaj dol, da uredim vecje zadeve, da mi ne bo zmanjakalo casa.
Je pa seveda vsa ta psihoza popolnoma brezvezna, ker je sezone konec. Upokojenci in druzine s predsolskimi otroki pac ne hodijo v diskace in na Zrce.
  • 0

#2084 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17143 posts

Posted 28 August 2020 - 05:49 PM

Meni ni jasno kako ve samo vidite, da prides na morje, kot da mas vse perajt in ne rabiš s prstom mignit. Seveda ni omejeno, ampak vsakič ko prides je treba malo počisti ko prides in tudi ko greš, sej sem pisala na prejšnji strani.
  • 0

[Napoleon]

#2085 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86839 posts

Posted 28 August 2020 - 05:54 PM

Meni pa ni jasno, zakaj bi morali imet opcijo hodit dol nestetokrat “pospravljat”. Give me a break. Vsak lastnik bi moral imet pravico it enkrat in se potem ne vracat vec. A res ne vidite, da so nasi veljaki tako odredili izkljucno zase?
  • 0

― V. Van Gogh

#2086 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 28 August 2020 - 05:57 PM

Tasika, se strinjam s tabo. Ko pridem za cez vikend v kamp, rabim vsaj uro ali dve, da pometem in pripravim teraso za sedet. Da ne govorim, da je treba pospravit preden grem.
Se pa letos ne smem prevec pritozevat, ker sem bila 6 tednov v kosu na morju in je bilo non stop v uporabi in vzdrezevano.

Uredba pac sciti lastnike (nepremicnin in plovil). V kolikor bi bilo drugace napisano, bi lahko tudi kdo izpodbijal.
  • 0

#2087 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17143 posts

Posted 28 August 2020 - 06:04 PM

V tem delu se strinjam Jina, da to ni smiselno, da lahko gres veckrat dol in da je to politika za sebe nardila, da so si pustili odprto. Sej nobeden ne zagovarja tega. Izpostavljam samo drugo stran in, da vpr koliko jih bo dejansko to koristilo, ker imas več dela s pripravljanjem in pospravljanjem kot nekim počitkom. Sploh si ne predstavljam da se moraš 5h+ vozit do apartmaja. Se praktično samo obrneš. Mogoče je za Ljubljančane drugače in se vam(jim) splača skakat za tak kratek čas do Istre npr, nam se ravno ne.

Je bila pa npr kriza spomladi, ko se ni smelo dol, nisi vedel v kakšnem stanju je lastnina, lahko bi bilo kaj poškodovano pa nisi imel možnosti popravit. Plačuješ ravno tak stroške/pavsal/ipd dostopa oz možnosti koristit in uporabljat lastnine pa nisi imel.
  • 0

[Napoleon]

#2088 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26071 posts

Posted 28 August 2020 - 06:32 PM

Mi imamo tudi navado vedno pospravit za sabo, ko odhajamo. Pri nas je treba vse izklopiti in zapret, od hladilnika do pumpe za WC, posteljnino preoblečt, pometes, pobrišeš, pomijes, updejtas kapitanov dnevnik, preveriš privez, napolniš tank z vodo, zakleneš in greš. Ampak to vedno traja kakšno uro. S tem da kakšna vzdrževalna dela terjajo svoj čas, včasih se moraš za to kam dlje zapeljat (z barko, kar spet traja) in evo. Pa 48 ur je res pač enkrat za prespat, za štos se sigurno ne bi vozila 3h+ v eno smer za tak čas. Premičnina ali nepremičnina, oboje je nek vložek - tako finančni kot časovni zaradi vzdrzevanja - in meni se zdi prav, da se to omogoči. Letos bi morali barko dvigniti in jo najprej par tednov sušit, potem prebrusit, pobarvat, in spravit nazaj v vodo in odpeljati nazaj na izhodiščno lokacijo (ker v lokalni marini ni ustreznega dvigala). Ni vse tako zelo enostavno in rožnato in možno porihtat v 48h, če pa tega ne uredis v doglednem času, pa riskiras precejšnjo škodo na plovilu. Plus kar je tasika rekla, plačuješ vseeno privez, pavšal, ipd., koristit pa do poletja nisi mogel nič. Tebi bi se tudi za malo zdelo, če bi si vnaprej plačala dopust, potem pa ne bi mogla it, denarja ti pa ne bi povrnili. Pa isti drek je, če si z istimi osebami v hiši v Slo ali pa na barki na Hrvaškem, za tisti čas si itak neseš vse s sabo, tam se pa itak bolj kot ne z barke na barko pogovarjas, če ravno koga znanega vidis.

Razumem razočaranje nad odpadlim dopustom in nesigurnostjo pri planiranju česarkoli, ampak kolikor imamo Slovenci na Hrvaškem (ne)premičnin ... Je to precej večja množica od politikov.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2089 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 28 August 2020 - 06:51 PM

Pri nas je v sosednji ulici mulc pozitiven. No ni vec mulc je star 20+. Bil je v Zrcah. Fora je da so ga testirali kot kontakt in je pozitiven, zdaj ima karanteno ze cca 10 dni, znakov nobenih, mati in oce s kerima zivi pa normalno hodita v sluzbo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2090 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24830 posts

Posted 28 August 2020 - 07:43 PM

Tebi bi se tudi za malo zdelo, če bi si vnaprej plačala dopust, potem pa ne bi mogla it, denarja ti pa ne bi povrnili.

Tocno to

Privez je od cca 3000 naprej, taksa 400 eur. To so samo zacetni letni stroski. Koliko je bilo letos res priloznosti biti dol, si sami izracunajte.
Pa kot je Anouk rekla, tu ni vsetega nobenega vzdrzevanja barke.

In ce vse to placas na leto, se ti se kako zamalo zdi, da si dol lahko samo tri tedne in se par vikendov v celem letu.

Da ne govorim, da niti nimas moznosti pregont motor na vsaj par vikendov, ce se kaj poskoduje, kaj zacne zamakat ...
Naceloma je fajn vsake 14 dni hodit v kontrolo. Le kdo bo povrnil stroske, se nastane kaksna skoda in zaradi omejitev nisi mogel pravocasno popravit ali celo preprecit

Razumem, da ti gre v nos. Meni gre tudi saj sem letos prvic dala zraven priveza, stroskov, pa sem en ku**dobila od tega. Dol sem bila 4 vikende in dvanajst dni dopusta.
Potem si lahko mislis, kaj si jaz mislim o vsem tem oz tisti, ki imajo precejsnje stroske z nepremicninami in plovili.

Sranje in nepravicno je, kakor koli obrnes.

No s takso so se celo usmilili in bodo povrnili 25% 😋
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2091 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86839 posts

Posted 28 August 2020 - 07:50 PM

Itak, da je za vse nepravicno, saj se zavedam tega. Meni bi se najbolj fajn zdelo, ce bi si lahko po prihodu domov privoscila 14 dni karantene, v tem primeru bi imela kaj od dopusta v tem usranem letu pa se posebno zadoscenje bi ob tem cutila, ker so mi na tej tocki mimo vsi ukrepi do zadnjega.
  • 0

― V. Van Gogh

#2092 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17727 posts

Posted 28 August 2020 - 07:53 PM

Ena neumesna,... a sem prav razumela, da moraš samo za to, da imaš barko nekje parkirano, plačat od 3,5k letno?

Kje je potem še sam strošek barke, gorivo, stroški prevoza gor-dol... po mojih izračunih mora kar precej denarja ostajat za to :D

In kakorkoli obrneš, lastništvo vikenda/barke na morju JE luksuz.

Je pa jasno, zakaj je do take uredbe prišlo, ampak meni je vseeno glede tega, se me res v nobenem pogledu ne tiče.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2093 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 28 August 2020 - 08:52 PM

Niso normalni, priporocajo v prvem tednu masko za VSE otroke v solah.
Zataknejo naj si jih nekam. Jaz mu je ne bom dala. To je priporocilo, ne obveza. Zal imamo deep core panicno ravnateljico, tako da zna bit da bo priletelo obvestilo z novimi navodili. Niso gladki....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2094 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46184 posts

Posted 28 August 2020 - 09:16 PM

Nam je zadnjic pri frizeru blesava frizerka, ki nas je sprejela, zahtevala, da ima mali gor masko med striženjem. :butl: Maske so obvezne za otroke starejše od 12 let, moj je star 14 mesecev. Na srečo ga je potem strigla druga, ki je bila bolj skulirana in ni nic gnjavla glede maske. V obratnem primeru bi se verjetno samo poslovili, ker ni šanse, da bi imel masko ves čas striženja na obrazu. Še striženje je bilo en velik izziv.
  • 0

#2095 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28085 posts

Posted 29 August 2020 - 12:10 AM

Fiona, za M. OŠ tudi razumem navodilo, da morajo v skupnih prostorih vsi otroci nositi masko. Medtem ko ima šolska knjižnica navodilo, da masko nosijo samo od 6. razreda naprej. Bo nesel s seboj, potem se bodo pa že zmenili.

Šola:
“Na hodnikih, straniščih, ob garderobnih omaricah se nosi zaščitne maske. Ob prihodu v učilnico si umijete roke.”

Šolska knjižnica:
“Vsi uporabniki morajo ob obisku upoštevati splošna pravila in predvsem paziti na medsebojno varnostno razdaljo. V knjižnici je lahko istočasno največ 10 obiskovalcev. Učenci od 6. razreda dalje morajo uporabljati obrazne maske.“

Joj, jaz sem tudi jezna zaradi glavnega poletnega dopusta, ki je padel v vodo. Edini letošnji malo bolj pošteni krvavo prisluženi odklop. FML.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2096 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24830 posts

Posted 29 August 2020 - 03:30 AM

Ena neumesna,... a sem prav razumela, da moraš samo za to, da imaš barko nekje parkirano, plačat od 3,5k letno?
Kje je potem še sam strošek barke, gorivo, stroški prevoza gor-dol... po mojih izračunih mora kar precej denarja ostajat za to :D
In kakorkoli obrneš, lastništvo vikenda/barke na morju JE luksuz.

Ja, za 12m je bilo lani skoraj 3000, letos sva ven iz marine in je ceneje, ker si vec trenutno ne moreva privoscit.

Je vsekakor luksuz, karkoli imas .

Saj je tudi s pavsalom v kampu enako ... placas prostor, v ceni je se elektrika, voda, sanitarije.

Za razliko od kampa, lahko uporabljava celo leto.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2097 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15803 posts

Posted 29 August 2020 - 06:37 AM

Če bo kdo od Maksa zahteval, naj nosi masko pa mislim, da mi ga bo utrgalo. Nijz-ju se je čisto sfuzlalo, za vse učence za prvi teden priporočajo maske.
Jaz res ne vem, a bomo kar vse upoštevali, mene je res čedalje bolj strah.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2098 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32735 posts

Posted 29 August 2020 - 06:45 AM

Meni je to tudi grozno. Pa saj K je vajena, parkrat jo je imela gor, sam da pa zdej take spuscajo ven... Obup.
  • 0

#2099 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 29 August 2020 - 07:30 AM

Ja res je. In cenamo skup stopili bo pac tako. Ponizni slovencki. Jaz mam vsega zadosti. Ne bom mu je dala, res ne. In ne bom edina najbrz.
  • 0

#2100 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46184 posts

Posted 29 August 2020 - 09:04 AM

Pa daj daj no, kot da je Slovenija edina, ki zahteva maske. :roll: V Parizu in nekaterih drugih francoskih mestih so obvezne vsepovsod, ne samo noter - kjerkoli zunaj si, peš, na kolesu. V Švici so tud maske obvezne v šolah. V Italiji so v vseh notranjih prostorih in te sploh ne spustijo noter, ce je nimaš. Še temperaturo merijo pred vstopom v nekatere večje trgovine in atrakcije. Pol je cela Evropa, kaj Evropa, cel svet ponižen hlapec al kaj. Malo manj teatralnosti prosim.
  • 2

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users