Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#2081 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27687 posts

Posted 31 October 2009 - 07:09 PM

laugh.gif

Frčica, nauk nasih komplimentov je - pusti stvari taksne kot so. biggrin.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2082 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 02 November 2009 - 08:24 PM

Meni je edino barva prerdeča, jaz bi te raje vidla z bolj naravnim odtenkom rdeče.

So mi pa všeč lasje, taki izvenserijski (ne razumem zakaj hoče vsak drek imet ravne lase yawn.gif).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2083 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27687 posts

Posted 02 November 2009 - 09:41 PM

QUOTE(Braunkopf @ 2. 11. 2009 - 20:24) View Post

(ne razumem zakaj hoče vsak drek imet ravne lase yawn.gif).

Word! In zakaj v vsaki reklami ravnajo "te obupne kodre". Come on! rolleyes.gif
  • 0

#2084 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 02 November 2009 - 09:45 PM

Saj nočem ravnih. Če bi se dalo bi mela rada še bolj skodrane.
Sem pa bila v osnovni šoli res zakompleksana zarad njih ja....
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2085 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27687 posts

Posted 02 November 2009 - 09:54 PM

Frčica sej vem, jaz sem mislila na splosno, folk si kar naprej nekaj lika lase kot, da so kodri hudicevo delo. Tudi sama sem ze v OS od nekod dobila v glavo kompleks, da so skodrani lasje no go in je trajalo dolgo, dolgo casa, da sem se tega znebila (imam podobno skodrane kot ti).
  • 0

#2086 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 02 November 2009 - 10:11 PM

ja, sploh pripomorejo k dobri samopodobi v OŠ prijazne pripombe sošolcev in "prijateljev" dry.gif
Jaz sem se znebila tega na začetku srednje šole, ko sem našla frizerja zase smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2087 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27687 posts

Posted 02 November 2009 - 10:28 PM

Tell me about it. Pri meni niso letele pripombe samo na lase, ampak se na visino itd.., tako da je trajalo malo dlje kot samo do srednje sole, da sem se za silo nehala sramovati same sebe, ceprav me nekatere stvari se sedaj obcasno lovijo. Crap. down.gif
  • 0

#2088 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 02 November 2009 - 10:51 PM

Ah otroci in mladostniki so ravno tako zlobni kot odrasli, le da še povedo kaj mislijo. Do 5 razreda sem mela ravne lase, so i pravili, da so špagetasti, potem sem se ostrigla na kratko so reki, da sem kt fantek in da škoda, ker sem si tako lepe lase postrigla. Potem so mi zrastli dolgi kodrasti spet noben ni verjel, da so naravno kodrasti, pa sem bla ovčka in vse žive možne kodraste živali. Zdaj se mi zopet malo ravnajo, ker so že kar dolgi in guess what, spet jim ni po godu. Ampak jaz se ne mislim peglat pa kodrat pa nevemkaj še vse. Zdi se mi, da s čistimi in negovanimi lasmi zgledam dobro, pa če so kodrasti, ravni al pa fantovsko postriženi. Mam svoje momente ampak kdo jih pa nima.
  • 0

#2089 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27687 posts

Posted 03 November 2009 - 11:06 AM

Ora, word!!
  • 0

#2090 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 03 November 2009 - 01:43 PM

ja, res je. men tut "prijatelji" skos neki čez lase govorijo. to so sam fouš! jz sm se skos neki sekirala, pa zarad las, zarad postave itd. samozavest sm dobila nekje sred srednje šole in zj mi ne bo noben neki govoru, sm samozavestna in to j to.
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#2091 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 03 November 2009 - 02:20 PM

Mene pa na hitrco zanima katera barva las bi bila najbolj podobna tejle barvi od Jessice
IPB Image

Loreal Chocolate
IPB Image
ali
Kuhle kastanie(iced chocolate)
IPB Image

• 0

#2092 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 03 November 2009 - 02:22 PM

Chocolate je precej rdečkasta, iced chocolate je temnejša, tako da verjetno tista.
  • 0

#2093 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 03 November 2009 - 02:24 PM

Meni je pa chocolate primla tak toplo rjavo malce bakrenordečega odseva..nemorem se odločit s čim naj se v naslednje pobarvam smile.gif
A ti si imele ta dva oba odtenka?
  • 0

#2094 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 03 November 2009 - 02:44 PM

Mela sem chocolate in mi je bila preveč rdeča, sploh nič rjava (sem slikce lepila v kokošnjak), po škatli se mi zdi ice bolj temna, zato je nisem vzela, ker sem se bala bit pretemna.

Uglavnem, zdaj mam kao blont pramena, pa sem še vedno rdečkasta, očitno odvisno kaj ti prime.
  • 0

#2095 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 04 November 2009 - 02:27 PM

VELIKA DILEMA. cry.gif

Jaz sem zdaj že tolko informirana o škodljivosti barvanja las (sploh z blontnimi) da se že dva mesca nisem pofarbala in mam taki narastek da adijo. biggrin.gif Ampak ful odlašam ker se ne morem odločit kaj bi naredila.

Idealno bi mi bilo da bi mi prerasli moji lasi, da bi si malo opomogli, da bi jih spravla v najboljše stanje kaj je lahko, da bi mi zraaaaastli in bi komaj potem šla nazaj na blond ampak ne na isti način kot zdaj ... nardila bi si samo ful tanke platinaste pramenčke pa s kako kano svetlo barvala za večji sijaj itd. Na tak način vem da bi jih lahko ohranla zdrave. In nebi blo frke z vsako mesečnim farbanjem narastka in škodovanjem lasišču.

Ker blontna pa hočem bit, to je dejstvo in tudi vse tukaj ste se vedno strinjale da mi blontna najbolj paše. Če bi blo pomoje bi se zdaj 2x pobarvala po celi dolžini da bi mela ono res platinaste in take mela. Ampak, kakorkol se trudim, katerekoli izdelke uporabljam, tud nehala sem si likat in preklopla na fen... nikoli niso popolnoma zdravi. In barva nikoli ne ostane tako krasna kot tik po barvanju.

- Bojim se,ker se sploh ne počutim vredu kot ne-blondinka, bojim se da bom ful ful obžalovala res... se mi je že zgodilo. In takrat si bom govorila kak sem bla nora zdaj bi vse dala da bi mela take lase kot prej pa če tud malo uničene... Niso zdaj grozni. No špici so dejansko katastrofalni... in vedno so. Mogla bi vsak mesec stričt ampak kak naj pol pridem na željeno dolžino?!?!? Že dobri dve leti se matram pa se mi zdi da so skos isti ker pač nočem da bi konjska žima iz glave poganja.

Trenutno stanje:

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Bruhalno vem biggrin.gif

Stara slika, moja barva(z nekimi svetlimi prameni):

IPB Image

Razmišljala sem da bi dala gor to http://shop.zivacent...mp;produkt=2346 da bi se barva malo poenotla, pusla še rast in pol vidla sproti.. ampak sej pravim strah. cry.gif

In še enkrat: idealno zame bi blo da bi lahko ostala blond ampak našla neki način da bi moji lasi bli zdravi.
  • 0
Memento mori.

#2096 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 04 November 2009 - 02:58 PM

Nutella, draga, copper blond?
S tem boš ko paradajz laugh.gif

Glej, če se ti še najbolje počutiš z blond barvo in bi si želela pustiti svojelase boš pomoje zelo razočarana, ker veš da ti blond še najbolj paše in vse in boš vedno gledala blondinke in si govorila vau vau vau sama pa boš pri sebi imela en kompleks da se neboš barvala na blond.Saj od barvanja las še nisem čula da bi kdo umrl, pa srečna bodi ker nimaš temno rjavih las in občutljivega lasišča (Kot Dilema naprimer) na blond barve in ti vedno fajn primerjo brez predhodnega posvetljevanja narastka.

Pa ni nujno da cele lase barvaš zdaj v blond, saj ti si še vseeno lahko narediš pramene in jih po dolžini potem pobarvaš samo 1x-2x na leto.
Z suhostjo las pa je takole, kodrasti lasje so že po naravi bolj suhi in zraven pobarvani na blond je pa še hujše ampak če si ne barvaš na vsak mesec ali dva vseh lasov pomoje ni tok hudo, itak si opomorejo.Pa odvisno tudi od lasu samega, če je že po naravi bol tanek.

Edit, pa kana ti nebo posvetlila las, na narastku bo bakreno rjava barva po ostali dolžini pa konkretno bakrena.Pa potem boš imela probleme, če boš hotela na blond nazaj z trgovinskimi/frizerskimi barvami ker ima kana močan rdeč/oranžen pigment.Pa pri kani je še to da ubistvu nikoli ne veš kakšna bo barva izpadla pa hitro se izpira, še hitreje kot prelivi.
In ej, meni se tvoj narastek sploh ne zdi tako katastrofalen ker imaš svoje lase v osnovi svetle, huje bi bilo če bi tvoji lasje bili temno rjavi.
  • 0

#2097 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 04 November 2009 - 04:17 PM

Nutella, ti si ne moreš predstavljat kako te razumem, sem kr kimala zraven, ko sem brala laugh.gif Lej, meni se barvanje narastka ne zdi škodljivo, jst dokler sem si barvala samo narastek je blo vse super. Čim sem se po enem letu na popolnoma zdrave, nerazcepljene lase pobarvala po dolžini (barva za 10 min!) so se uničil ČIST, dala sem stran 10, pa še vsaj 10-15 je ful uničenih, trudim se za dolge pa že dobri 2 leti, pa NE gre. Jst sem tut miljonkrat že razmišljala kaj mi je treba teh uničenih las, dokler sem mela naravne sem jih likala 2x NA DAN pa niti razcepljenih nisem mela, zdej se pa loh po trepalnicah mečem, pa jih ne spravim več k sebi down.gif Jst ti rečem- ne se temnit, ker ko boš šla enkrat natzaj na svetlo bo vse spet isto uničeno kot prej. Postriž se zdej ene 10 cm, potem pa vsake recimo 2-3 mesece 1cm.. Glih tok da si še vedno v plusu in pridobivaš na dolžini, sicer počasi, ampak po mojem bodo zdravi. No jst sem pa obupala, in si nameravam aprila dat podaljške. Pa seeej, lasje rasteejo, ampak če so uničeni, pa vemd a more it 15 cm stran, p 10 jih je že šlo, to bo trajal še 2 leti da pridem nazaj na takšno dolžino, kot sem jo mela junija. DVE LETI. Ne da se mi tok čakat, res. Ker popravil se pa itak ne bojo, karkoli dam gor..
Evo lej še moji:

Naravni:
IPB ImageIPB Image
Barvani (ta 2. fotka je bla letos junija, zdej mam spet FUL krajše, plus še bi jih mogla krajšat)
IPB ImageIPB Image

Blond lasje so kriza, res. Če bi jst takrt junija k sem se barvala vedla, kakšno sranje si bom nardila... rolleyes.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2098 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 04 November 2009 - 04:21 PM

ohmy.gif Kakšna lepa naravna barva!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2099 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 04 November 2009 - 04:29 PM

^My thoughts exactly. Sicer sem zaprisežena rjavolaska, a mi je tale Ninchina naravna zlo všeč (drugače mi blont sploh ni).

november.rain: tudi meni je casting creme chocolate prijela temno rjavo-rdeče. down.gif Od takrat se izogibam tem prelivom, ker je barva na škatli (vsaj po mojih izkušnjah) zelo varljiva. Na laseh pride dosti temnejša, v primeru chocolate skoraj črno-rdeča. mad.gif
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#2100 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 November 2009 - 04:40 PM

nincha krasna barva, jaz sem si zgornjo desno sliko kar shranila oops.gif če ne zameriš, mi je krasna blond.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users